Deprem bölgesinde yaşıyorum ve taşınmayı düşünüyoruz çok şükür evde sorun yok ama sürekli sallandığımız ve burada evler yıkıldığı için normal olarak içimizde büyük bir korku var artçılar devam ediyor. Psikolojimiz çok fazla bozuldu yüksek katta da oturduğumuz için fazlaca hissediyoruz depremin en az olduğu en az hissedildiği şehirler ilçeler neresi acaba.. yaşadığınız yerlerden de değerlendirir misiniz büyük depremler oldu mu başka yerde olunca çok hissediliyor mu, Karadeniz taraflarını düşündük Giresun,Gümüşhane ama oralarda da oluyor sanırım bilemiyorum yardımcı olur musunuz
Yozgat tayım yani diger şehirlere göre kiralar da uygun ayrıca deprem vs riski en az olan il zaten tarihe en güvenli şehir olarak geçmiş mogol bile ugramamış buraya kendim Sivas lıyım bizim oralarda da deprem hissediliyormuş ama risk durumu nasıl bilmiyorumDeprem bölgesinde yaşıyorum ve taşınmayı düşünüyoruz çok şükür evde sorun yok ama sürekli sallandığımız ve burada evler yıkıldığı için normal olarak içimizde büyük bir korku var artçılar devam ediyor. Psikolojimiz çok fazla bozuldu yüksek katta da oturduğumuz için fazlaca hissediyoruz depremin en az olduğu en az hissedildiği şehirler ilçeler neresi acaba.. yaşadığınız yerlerden de değerlendirir misiniz büyük depremler oldu mu başka yerde olunca çok hissediliyor mu, Karadeniz taraflarını düşündük Giresun,Gümüşhane ama oralarda da oluyor sanırım bilemiyorum yardımcı olur musunuz
Ben Eskişehir’de yaşıyorum. İstanbuldan gelen arkadaşlarım olacak. Ev bakıyorlar. Onlara da söyledim. Ankara daha doğru bir tercih bana göre. Benim seçeneğim olsa Ankara’yı tercih ederdim. Zemini kayalıktır Ankara’nın. Eskişehir mesela bataklık gibi zemin kötü. Kendi fayı var. 6,5 a kadar oluyor. İstanbul Düzce gibi depremleri de hissediyoruz.
Ankara’ya bakabilirsiniz
İşin kötü tarafı 55te yaşanan kendi depremi var 6,5 şiddetinde. Onunda periyodu 70_90 yılmış. O da eli kulağında diyorlar. Ankara en zemini fln bana güven veren şehirlerdenAynısını yazacaktım, duzce depreminde bile eskisehirde evler yıkıldı, max 6.5 diyorlar eskisehir için ama çevre illerden çok etkileniyor burasi da
Biz iç Anadolu da yaşıyoruz konya Ankara Kırıkkale hiçbir büyük deprem olmadı bu zamana kadar en fazla hissediliyor.cok.azDeprem bölgesinde yaşıyorum ve taşınmayı düşünüyoruz çok şükür evde sorun yok ama sürekli sallandığımız ve burada evler yıkıldığı için normal olarak içimizde büyük bir korku var artçılar devam ediyor. Psikolojimiz çok fazla bozuldu yüksek katta da oturduğumuz için fazlaca hissediyoruz depremin en az olduğu en az hissedildiği şehirler ilçeler neresi acaba.. yaşadığınız yerlerden de değerlendirir misiniz büyük depremler oldu mu başka yerde olunca çok hissediliyor mu, Karadeniz taraflarını düşündük Giresun,Gümüşhane ama oralarda da oluyor sanırım bilemiyorum yardımcı olur musunuz
Çok mantikli yorum bencede şehirden kacmaktanda daha müstakil yerleşim tercih etmek en doğrusu depdem bölgesi heryerHangi şehirden müstakil ev alabiliyorsunuz oraya taşının. Yüksek bina her yerde sorun.