- 10 Kasım 2020
- 7.870
- 65.666
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Su an değil evet ama bir kaç ay içinde en güvenli bölge o 10 il. Özellikle tamamı etkilenmemis olanlar Sağlam zeminde alçak evler en fazla 3 kata kadar tercih edilmeli
Diğer tüm iller ama zemin ama fay hattına yakınlığı nedeniyle hemen hemen aynı bence
Ztn ortada gezen haritalarda eski uyuyan faylarin hepsi yokki
6 ay 1 sene kadar uzaklaşıp geçici bir düzen düşünebilirsiniz
Su an tabiki orada yüksek katlı bir evde kalmayın
[/QUOTE aynen bu yerler sonradsn en güvenilir yer olacak
Sivas 3. Derece deprem bölgesi olarak geçiyor bildiğim kadarıyla fay hattı yildizelinden birde altinyayladan geçiyormuş hiç öyle büyük bir deprem olduğunu duymadım Sivasta ama bizde çok sallandık bu depremde Allah'm korusun hepimizi artık evleri kağıttan yapıyorlar resmenYozgat tayım yani diger şehirlere göre kiralar da uygun ayrıca deprem vs riski en az olan il zaten tarihe en güvenli şehir olarak geçmiş mogol bile ugramamış buraya kendim Sivas lıyım bizim oralarda da deprem hissediliyormuş ama risk durumu nasıl bilmiyorum
Gerçekten bina ve zemin çok önemli.Güvenli bölge denilen yerlerde de evlerin çok sağlam olduğunu söyleyemeyeceğim maalesef. Özellikle yüksek katlı pek çok ev var ama yukarıdaki çocuk koşsa sallanan evler var.
Açıkçası bir arsa alıp müstakil bir ev yaptırma şansınız varsa en sağlıklısı şu anda o geliyor.
Şehir değiştirmektense sağlam bir eve geçmenizi öneririm.
Ben de yozgatın ilçesinde yaşıyorum, Hatay İskenderunluyum. Yozgat için En güvenli şehirlerden diyorlar.Yozgat tayım yani diger şehirlere göre kiralar da uygun ayrıca deprem vs riski en az olan il zaten tarihe en güvenli şehir olarak geçmiş mogol bile ugramamış buraya kendim Sivas lıyım bizim oralarda da deprem hissediliyormuş ama risk durumu nasıl bilmiyorum
Kibris dusundunuz mu kbristan yazyorum .
Asla deprem gecmisimiz yok birince derece deprem kusagnda kibrisin hc br yeri yok
Korkutmak gibi olmasın ama o ev garanti yıkılır. Deprem olmasa da yıkılabilir. Ev yazdığınız gibiyse batıyor zatenGerçekten bina ve zemin çok önemli.
Ben de Yozgat’ın ilçesindeyim. İlk tuttuğumuz ev cadde üstündeydi. Yoldan kamyon tır geçse ev sallanıyordu. Alışana kadar deprem oluyor zannettim hep korktum. Öyle sallanıyordu ki gerçekten deprem olsa tır geçti der yatarım yani o derece.
Şimdiki oturduğumuz binanın da zemini bataklıkmış sanırım. 6 yıllık bina, ilk yapıldığı zaman birinci kat balkonların altına el arabası koyuyorduk diyorlar. Şimdi bebek emeklese geçemez, o kadar yere yaklaşmış.
Bu büyük depremde de çok fena sallanmış Yozgat bile, ben yoktum Allah’tan.
Şimdi de depremi Kıbrıs veya Adana havzasında bekliyorlar. O nasıl oluyor?Kibris dusundunuz mu kbristan yazyorum .
Asla deprem gecmisimiz yok birince derece deprem kusagnda kibrisin hc br yeri yok
Yuksek binamiz yokKibris dusundunuz mu kbristan yazyorum .
Evet okudum bende o haberi 6dan yuksek olmayacagi soylendi birde bizde yapi izinleri imar planlari vs cok mesakatli cok izin ve kontrol altinda yapılıyor imar affi vs asla olamazkorkutmak gibi olmasın da hataydan sonra kıbrısta bekliyorlar
az çok olur bilemem ama ölüdeniz fayından etkileniyor sanırım
Ben de ayni seyi yazacaktim. Allah gostermesin ama bizler artik hayatlarimizda o bolgede deprem gormeyecegiz. (henuz bitmadi tabi)Su an değil evet ama bir kaç ay içinde en güvenli bölge o 10 il.
O nasıl bir bina, o nasıl bir zemin öyle? Bi deprem olsa gömülüp gideceksiniz. 6 senede yere battıysa düşünemiyorum. Kim yapıyor bu binaları ya, nasıl yapıyorlar? İlk kez böyle bir saçmalık duyuyorum. Taşının bence oradan.Gerçekten bina ve zemin çok önemli.
Ben de Yozgat’ın ilçesindeyim. İlk tuttuğumuz ev cadde üstündeydi. Yoldan kamyon tır geçse ev sallanıyordu. Alışana kadar deprem oluyor zannettim hep korktum. Öyle sallanıyordu ki gerçekten deprem olsa tır geçti der yatarım yani o derece.
Şimdiki oturduğumuz binanın da zemini bataklıkmış sanırım. 6 yıllık bina, ilk yapıldığı zaman birinci kat balkonların altına el arabası koyuyorduk diyorlar. Şimdi bebek emeklese geçemez, o kadar yere yaklaşmış.
Bu büyük depremde de çok fena sallanmış Yozgat bile, ben yoktum Allah’tan.
Katılıyorum önemli olan nasıl evde yaşadığınızHangi şehirden müstakil ev alabiliyorsunuz oraya taşının. Yüksek bina her yerde sorun.
Burada en mantıklı yorum bu bence. Çünkü saydığınız illerde depremin hiç olmayacağı anlamına gelmiyor. Ama müstakil bir ev alınabiliyorsa en güvenli yer yüksek katlı binalar her yerde her açıdan sorun. Bizde 6. katta oturuyoruz daha dün ailem sakaryaya memleketemi yerleşsek müstakil evimiz var hem hemen çıkması kolay olur hemde tek katlı olduğu için yüksek katlı binalar kadar riskli değil.Hangi şehirden müstakil ev alabiliyorsunuz oraya taşının. Yüksek bina her yerde sorun.
6 ay ile 1 sene o toprak oturmaya baslayacak. Müstakil evlerde oturmaya bakin derim arkadasim ve ailesi ile hatay bi tatil köyüne yerlestiler müstakil eve simdilik gecici olarak orda kaliyorlar almanyada akrabasi kapilari acti. Arkadasimin da 8.katta evleri ve eve girmiyolar beklemedeler. Cok zor Allah yardimcilari olsunDeprem bölgesinde yaşıyorum ve taşınmayı düşünüyoruz çok şükür evde sorun yok ama sürekli sallandığımız ve burada evler yıkıldığı için normal olarak içimizde büyük bir korku var artçılar devam ediyor. Psikolojimiz çok fazla bozuldu yüksek katta da oturduğumuz için fazlaca hissediyoruz depremin en az olduğu en az hissedildiği şehirler ilçeler neresi acaba.. yaşadığınız yerlerden de değerlendirir misiniz büyük depremler oldu mu başka yerde olunca çok hissediliyor mu, Karadeniz taraflarını düşündük Giresun,Gümüşhane ama oralarda da oluyor sanırım bilemiyorum yardımcı olur musunuz