• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deprem bölgesi ev hasarı

Merhaba, sizi bulmusken sormak istedim evimde gözle gorulur bir catlak yok ancak dis cephe bu şekilde.ilk iki kolon resmi ise annemin evine ait. Sizce siva catlagi mi( tüm komsular buna inanmak istiyor) yoksa ciddi catlaklar mi bunlar?
Merhabalar, sıva çatlağı gibi görünüyor. Ancak sıvanin kaldırılarak kolona bakılması gerekli kesin bir yorum yapabilmek icin. Evinize kontrole gelecek olan kişiler böyle bir yol izleyecektir.

Mülteciler nerede cadirlsri gasp ettigini muhakkak bildirin biz de sosyal media‘da gerekeni yapalim. Bu süriyeliler miydi?
Eğer orda yasiyorlarsa ve evsiz kaldilarsa çadır onların da hakkı. Onların suçu yok ki. Ülkelerini elbirliği ile karıştıran tüm ülkeler suçlu, hepsi kafasını kuma gömüp bize iteledigi ve biz de sorgusuz sualsiz aldığımız için biz suçluyuz.
Sahadan bir arkadaş Suriyeli bir aileyi gösterdi. Çocuklar çıplak ayak. Yağmacı zanneler diye yardım da istemeye cekinmisler. Bizim arkadaşlar zaten yardım için gitmişti o ailenin ihtiyacını gidermisler.
Yardıma ihtiyacı varsa alsınlar. Onlar da evsiz kalmıştır.

Neredesiniz bilmiyorum ama tüm binalara Malatya'da önce az hasarlı dediler.
Şimdi az hasarlı duyduklarımıza yıkılacak kararı çıkıyor.
Depremler durmuyor zaten olmaya da devam ediyor.

Eğer orda yasiyorlarsa ve evsiz kaldilarsa çadır onların da hakkı. Onların suçu yok ki. Ülkelerini elbirliği ile karıştıran tüm ülkeler suçlu, hepsi kafasını kuma gömüp bize iteledigi ve biz de sorgusuz sualsiz aldığımız için biz suçluyuz.
Sahadan bir arkadaş Suriyeli bir aileyi gösterdi. Çocuklar çıplak ayak. Yağmacı zanneler diye yardım da istemeye cekinmisler. Bizim arkadaşlar zaten yardım için gitmişti o ailenin ihtiyacını gidermisler.
Yardıma ihtiyacı varsa alsınlar. Onlar da evsiz kalmıştır.
Medyadan göründüğü kadar masum değil hiçbir şey malesef. Yardıma ihtiyaçları olduğundan da fazlasını alıyorlar,bunu bizden biri yapsa onlara da kızardım emin olun. Ben depremin olduğu gün su bile bulamadım benzinliklerde yemege zor ulaştik,bu insanları en zor şartta bile sırtımızda taşımak çok yorucu

Eski binalar daha sağlam kaldı aslında burada. Bizim binanın giriş kat duvarlarını briketle örmüşler mesela, üst katlar tuğla.
Binanın sıvalarının çok kalın olduğu söylendi, bir faydası var mı bilmiyorum. Dış duvarlar taşıyıcıysa eger boydan boya kırık her katta. Tam kiriş altından kırılmıştı hepsi. Bu son deprem ne yaptı bilmiyorum tabi.
Bazı eski binalar çok daha iyi çıkabiliyor. Özellikle ustalıkla yapılmışsa öyle yalapşap yapılmamışsa...

Çadırları malum mülteciler gasp etmiş durumda,öğretmenim okulları açacakları için geldim napacagımı bilmiyorum ne uyku uyuyorum ne oturabiliyorum
Okulların açılacağına gerçekten inanıyor musunuz 🙃
Bende öğretmenim Hatay'da görev yapıyorum ama gidip Ankara'dan ev tuttum ve eşyalarımı taşıdım.
Sizde dönün memleketinize bir an önce

Okulların açılacağına gerçekten inanıyor musunuz 🙃
Bende öğretmenim Hatay'da görev yapıyorum ama gidip Ankara'dan ev tuttum ve eşyalarımı taşıdım.
Sizde dönün memleketinize bir an önce
Hatay’da açılmaz zaten ama arkadaş Urfa’daymış. Antep’te de açılacak. 🤷🏻‍♀️

Ev benim degil ev sahibimin de öyle bir dusuncesi yok gibi size de çok geçmiş olsun 😔♥️
Ev sahiplik bir durum yok siz de kiracı olarak gerekli başvuruları yapabilirsiniz, deprem sonuçta bu sizi geri çevirmezler.

Yani bir sürü öneri sunuluyor ama hepsini bi şekilde savuşturuyorsunuz 😔 Çadır önerisini de reddetmişsiniz. En azından eve baktırırsanız hasar dedikleriniz belki önemsiz şeylerdir. Her hasar binayı yıkacak demek değil çünkü.

Evet sıvayı kaldırıp çatlağın betonarme yüzeyde devam edip etmediğine bakmak lazım. Ben o zaman da söyledim o üyeye. Bi spatula ile kazıyıp bakın beton kısımda da devam ediyor mu dedim. Ama anlaşılan ciddiye almamış ki yapmamış. Beton kısımda devam etmiyorsa sorun yok ama betonda da devam ediyorsa o zaman problem. Aslında bazı şeylerin yöntemi çok belli ama vatandaş bunu yapmamak için ısrar ediyor. Merak içinde kalacağına kazı sıvayı, bak değil mi neymiş ne değilmiş.
Kolonlar benim evimde değil.annemin evinde. Dilimde tuy bitti bakalim diye ama istemiyor, siva catlagi bakmaya gerek yok diyor. Bir şey ciksa ne yapacağız kafasindalar sadece o değil tüm komsulari. Ben hem onun hem kendi binam için ibb ye basvuru yaptım ama ayni sitede karşı apt a bakilmis ve sağlam çıkmış ilginc bir şekilde. Bu yüzden de millet rahatladi

Ev sahiplik bir durum yok siz de kiracı olarak gerekli başvuruları yapabilirsiniz, deprem sonuçta bu sizi geri çevirmezler.

Yani bir sürü öneri sunuluyor ama hepsini bi şekilde savuşturuyorsunuz 😔 Çadır önerisini de reddetmişsiniz. En azından eve baktırırsanız hasar dedikleriniz belki önemsiz şeylerdir. Her hasar binayı yıkacak demek değil çünkü.
Savuşturma değil tek ve kadin oldugum için bazı şeyleri yapmak zor bulundugum şehirde.çadır da bunlardan biri. Burdaki herkesin fikrini de okuyup aklıma yazıyorum öyle olmasa niye konu açayım ki

Kolonlar benim evimde değil.annemin evinde. Dilimde tuy bitti bakalim diye ama istemiyor, siva catlagi bakmaya gerek yok diyor. Bir şey ciksa ne yapacağız kafasindalar sadece o değil tüm komsulari. Ben hem onun hem kendi binam için ibb ye basvuru yaptım ama ayni sitede karşı apt a bakilmis ve sağlam çıkmış ilginc bir şekilde. Bu yüzden de millet rahatladi
aynı sitede karşı apartmanın sağlam olması sizinkinin de sağlam olduğu anlamına gelmiyor.
çok özür dilerim ama çok allah'a emanet yaşama kafası var bu ülkede. sizin özelinizde değil, herkeste var. belki de sahiden sıva çatlağı ama belki de değil?

Çadırları malum mülteciler gasp etmiş durumda,öğretmenim okulları açacakları için geldim napacagımı bilmiyorum ne uyku uyuyorum ne oturabiliyorum
Neva çok geçmiş olsun
Okullarda devam zorunluluğu yok dendi açılmayacak dendi yanlış mı biliyorum😞 ne okulu afet yerinde

Merhabalar. İnşaat mühendisiyim ben. Binaya verilen rapor sadece yaşanan büyük depremde binanın almış olduğu hasara ilişkin hızlı bir tarama yöntemidir. Sadece gözle bakılarak yapılır. Bu şuan yaşadığınız yerin depreme dayanıklı olduğu anlamına gelmez. Fotoğraflarını görmediğim için tam yorum yapamam ama belki sizin büyük olarak tanımladığınız hasarda sadece duvar hasarı da olabilir. Çok geçmiş olsun.
E ama daha ne olmasi gerekiyor ki hasar kaydı alması için
Tavan çökecek duvar patlayacak
Duvarla birlikte mobilya üstüne devrilecekse ne kaldı geriye beton yigildiktan sonra üstümüze

E ama daha ne olmasi gerekiyor ki hasar kaydı alması için
Tavan çökecek duvar patlayacak
Duvarla birlikte mobilya üstüne devrilecekse ne kaldı geriye beton yigildiktan sonra üstümüze
Dediğiniz kadar hasar almışsa zaten ağır hasarlı olur. Kirişler ve kolon işini yapamamış işte. Anlamıyorum neye göre az hasarlı raporunu veriyorlar. Çatı uçmuş, az hasarlı vermişler. İçinde ölmek mi gerekiyor? 🥺

Kızlar ben deprem bölgesinde yaşıyorum. Öğlen olan depremde bile ayaktayken yere savruldum çok korkunçtu. Binaya az hasarlı raporu verildi 8 katlı bir bina son kattayım ama evimde ciddi çatlaklar kopmalar var. Alt katlarda durum daha kötüymüş diye duydum. Kiracıyım, buradan gitmek için dönem sonunu tayini beklemek zorundayım. Sizce verilen rapora güvenip oturmak mantıklı mı?
arakadaşımın evi hatayda site dışardan bakan kişi derki maşallah ne kadar iyi , ama ağır hasar raporlu. onlarında siteden biri vinçin önüne yatmış yıkmasınlar diye , evim evim diyormuş. deprem bilgesinde 3 kere depremi yaşamış bir insanın 8. katta iyi durumda olan bir evde yaşaması tabiyki zor . bizim arkadaşlar bina içinde duramıyorlar. Allah hepimizin yardımcısı olsn zor günlerden geçiyoruz, büyük travmalar alındı .

Ne cesareti ya? Mesele para verip almam mı acaba. Tek başımayım. Urfada nereye çadırı serip yatayım güvenli şekilde ?? 22 gündür burda degilim zaten dikkatli okursanız okul acilacak o yüzden geldim dedim
urfa merkezdemisiniz

Dediğiniz kadar hasar almışsa zaten ağır hasarlı olur. Kirişler ve kolon işini yapamamış işte. Anlamıyorum neye göre az hasarlı raporunu veriyorlar. Çatı uçmuş, az hasarlı vermişler. İçinde ölmek mi gerekiyor? 🥺
Yok işte eğer yalan değilse geçen bı video paylaşılmış salon tamamen göçmüş
Az hasarlı demişler
Dolaniyodu tvitterda, dogruysa

Back
X