• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deprem bölgesi ev hasarı

Şu an o bölgede başka ev de kiralanmaz, yani insan güvenip başka eve de taşınamaz. Bir süreliğine rapor, izin gibi haklarınız yok mu? O süre boyunca ailenizin yanında kalsanız ve bu esnada kalacak bir çözüm bulsanız. Çadır olayı zaten sıkıntılı ve evi yıkılanlara veriliyor bildiğim kadarıyla. Kendinize bir çadır ayarlama şansınız yok mu yani çadır satın alamaz mısınız? Büyük bi kamp çadırı falan iş görmez mi?

Kızlar ben deprem bölgesinde yaşıyorum. Öğlen olan depremde bile ayaktayken yere savruldum çok korkunçtu. Binaya az hasarlı raporu verildi 8 katlı bir bina son kattayım ama evimde ciddi çatlaklar kopmalar var. Alt katlarda durum daha kötüymüş diye duydum. Kiracıyım, buradan gitmek için dönem sonunu tayini beklemek zorundayım. Sizce verilen rapora güvenip oturmak mantıklı mı?
Ben iki katli evime verilene bile guvenemiyorum acikcasi. Sadece gozle bakip rapor verilmez ki, sizin binaya nasil baktilar bilmiyorum ama bu kisa surede detayli inceleme yapmamislardir kesinlikle. Imkaniniz varsa kalmayin o evde.

Merhabalar. İnşaat mühendisiyim ben. Binaya verilen rapor sadece yaşanan büyük depremde binanın almış olduğu hasara ilişkin hızlı bir tarama yöntemidir. Sadece gözle bakılarak yapılır. Bu şuan yaşadığınız yerin depreme dayanıklı olduğu anlamına gelmez. Fotoğraflarını görmediğim için tam yorum yapamam ama belki sizin büyük olarak tanımladığınız hasarda sadece duvar hasarı da olabilir. Çok geçmiş olsun.
Merhaba, sizi bulmusken sormak istedim evimde gözle gorulur bir catlak yok ancak dis cephe bu şekilde.ilk iki kolon resmi ise annemin evine ait. Sizce siva catlagi mi( tüm komsular buna inanmak istiyor) yoksa ciddi catlaklar mi bunlar?

Eklentiler

• 20230211_170358.webp
    20230211_170358.webp
    11 KB · Görüntüleme: 171
  • 20230211_170407.webp
    20230211_170407.webp
    6,8 KB · Görüntüleme: 168
  • 20230212_171128.webp
    20230212_171128.webp
    41,9 KB · Görüntüleme: 181
Şu an o bölgede başka ev de kiralanmaz, yani insan güvenip başka eve de taşınamaz. Bir süreliğine rapor, izin gibi haklarınız yok mu? O süre boyunca ailenizin yanında kalsanız ve bu esnada kalacak bir çözüm bulsanız. Çadır olayı zaten sıkıntılı ve evi yıkılanlara veriliyor bildiğim kadarıyla. Kendinize bir çadır ayarlama şansınız yok mu yani çadır satın alamaz mısınız? Büyük bi kamp çadırı falan iş görmez mi?
Ohal var alamaz rapor veya izin. Tek çare güvenli bir yer

Ohal var alamaz rapor veya izin. Tek çare güvenli bir yer
Büyük bi kamp çadırı alıp çadır kurulan alana koyması lazım. Şu an o bölgede başka güvenli bir yer yok bence. Çadıra bir yatak matak sığar en azından.

Merhaba, sizi bulmusken sormak istedim evimde gözle gorulur bir catlak yok ancak dis cephe bu şekilde.ilk iki kolon resmi ise annemin evine ait. Sizce siva catlagi mi( tüm komsular buna inanmak istiyor) yoksa ciddi catlaklar mi bunlar?
Siz hangi şehirdesiniz? Deprem sonrasimi çatlağı

Ablam patlamış bu kolonlar. Hele ikinci resim çatlak değil yarık resmen. Mühendis üye beni yalanlar umarım. İnşallah ben yanlış anlamışımdır ne diyim

Bu çatlaklar çekiçle kırılıp sıva çatlağı olup olmadığı kontrol ediliyor.

Bu çatlaklar çekiçle kırılıp sıva çatlağı olup olmadığı kontrol ediliyor.
Evet sıvayı kaldırıp çatlağın betonarme yüzeyde devam edip etmediğine bakmak lazım. Ben o zaman da söyledim o üyeye. Bi spatula ile kazıyıp bakın beton kısımda da devam ediyor mu dedim. Ama anlaşılan ciddiye almamış ki yapmamış. Beton kısımda devam etmiyorsa sorun yok ama betonda da devam ediyorsa o zaman problem. Aslında bazı şeylerin yöntemi çok belli ama vatandaş bunu yapmamak için ısrar ediyor. Merak içinde kalacağına kazı sıvayı, bak değil mi neymiş ne değilmiş.

Malum sitelerde kamp çadırı 400 tl 3 kişi sığar hangi akla hizmet eve girebildiniz alın bir tane kurun boş alana gece orada yatin ayrica aileniz uzak da olsa gidin okul 22 gündür kapalıydı tuhaf geldi bana cesaretiniz.
Ne cesareti ya? Mesele para verip almam mı acaba. Tek başımayım. Urfada nereye çadırı serip yatayım güvenli şekilde ?? 22 gündür burda degilim zaten dikkatli okursanız okul acilacak o yüzden geldim dedim

Karakol bahcesinde uyumama izin verseler arabamı çekerim aslında en azından 1 gün uyuyup kendime gelsem bile yeter geldim geleli günlerdir uyumuyorum

Kızlar ben deprem bölgesinde yaşıyorum. Öğlen olan depremde bile ayaktayken yere savruldum çok korkunçtu. Binaya az hasarlı raporu verildi 8 katlı bir bina son kattayım ama evimde ciddi çatlaklar kopmalar var. Alt katlarda durum daha kötüymüş diye duydum. Kiracıyım, buradan gitmek için dönem sonunu tayini beklemek zorundayım. Sizce verilen rapora güvenip oturmak mantıklı mı?
Merhaba canım geçmiş olsun hepimize bende depremzedeyim ve eşimin görevinden dolayı Osmaniye’de oturuyorum ama bizimde evimiz hafif dendi ama ben asla güvenip oturmam çünkü evimin içine girecek hali yok duvarlar yarık göçmüş hep onun için tekrar tesbit edilecek aileme geldim bence sende güvenip kalma rabbim yardımcımız olsun

Merhaba canım geçmiş olsun hepimize bende depremzedeyim ve eşimin görevinden dolayı Osmaniye’de oturuyorum ama bizimde evimiz hafif dendi ama ben asla güvenip oturmam çünkü evimin içine girecek hali yok duvarlar yarık göçmüş hep onun için tekrar tesbit edilecek aileme geldim bence sende güvenip kalma rabbim yardımcımız olsun
Amin..insallah😔🤲🤲

Evet sıvayı kaldırıp çatlağın betonarme yüzeyde devam edip etmediğine bakmak lazım. Ben o zaman da söyledim o üyeye. Bi spatula ile kazıyıp bakın beton kısımda da devam ediyor mu dedim. Ama anlaşılan ciddiye almamış ki yapmamış. Beton kısımda devam etmiyorsa sorun yok ama betonda da devam ediyorsa o zaman problem. Aslında bazı şeylerin yöntemi çok belli ama vatandaş bunu yapmamak için ısrar ediyor. Merak içinde kalacağına kazı sıvayı, bak değil mi neymiş ne değilmiş.
Bizim iki kirişte de çatlak vardı. Biz kırmadık içine girmedik de. Hasar tespiti için geldiklerinde kıralım mı diye bize sordular, kırın tabi dedik. Birini kırdılar sıva çatlağı çıktı, diğerini de siz kırıp bakarsınız o da sıva catlagidir dediler. Kırmadık ve hala girmedik de. Hasarsız raporu verdiler bu arada, salon duvarım boydan boya kırılmış içeriden ve dışarıdan. Baska ufak tefek çatlaklar da var. İkinci kat benimki, alt katlarda da sıva dökülmeleri çatlakları var. İtiraz edecektik ki bugün deprem olunca iptal edildi hasar tespitleri, yeniden bakılacak.

Kırmaya ben de çekinirdim ama içine girip de oturmazdım bu şekilde de. Dediginiz gibi ikinci kolondaki yarık resmen.

Bizim iki kirişte de çatlak vardı. Biz kırmadık içine girmedik de. Hasar tespiti için geldiklerinde kıralım mı diye bize sordular, kırın tabi dedik. Birini kırdılar sıva çatlağı çıktı, diğerini de siz kırıp bakarsınız o da sıva catlagidir dediler. Kırmadık ve hala girmedik de. Hasarsız raporu verdiler bu arada, salon duvarım boydan boya kırılmış içeriden ve dışarıdan. Baska ufak tefek çatlaklar da var. İkinci kat benimki, alt katlarda da sıva dökülmeleri çatlakları var. İtiraz edecektik ki bugün deprem olunca iptal edildi hasar tespitleri, yeniden bakılacak.

Kırmaya ben de çekinirdim ama içine girip de oturmazdım bu şekilde de. Dediginiz gibi ikinci kolondaki yarık resmen.
Salon duvarı dediğiniz salonu diğer odalardan ayıran duvar ise çatlak önemli değil. Odaları birbirinden ayıran duvarların taşıyıcı görevi yoktur.

Yeniden bakılsın bakalım. Bina kaç senelik? Etraftakiler yıkıldı mı?

arkadaşın var mı? Yada evinin daha sağlam oldugunu düşündüğün bi tanıdıgın. Rica etsen. Biraz toparlanana kadar

Tek yaşamanız ve geçici olmanız bir avantaj bence..biraz daha şehrin dışında zemini iyi yerler vardır illaki. Gerekirse iki saat yol gelir gidersiniz. Ev arkadaşı gibi de birini bulabilirsiniz. Öğretmen gruplarında falan duyurun.
Cekme karavan satın alabilirsiniz kredi ile falan alın. Sonra yine satarsınız. O da bir seçenek olabilir.

Çadır tek kaldığınız için çok kullanışlı olmaz gibi geldi bana.

Back
X