Evim mi konteyner mı?

Annemler Malatya'da evlerinde yaşamaya devam ediyorlar, benim evim ağır hasar aldığı için ve konut sıkıntısı olduğu için konteynerda yaşamak yerine şehir değiştirdik. Ben yapamazdım açıkçası konteynerda, eviniz hasarsızsa oturmaya devam edin derim.
Teşekkür ederim yorum için. Sizede çok geçmiş olsun yeni şehirde daha mutlu olursunuz inşallah

Evet iki çocuğum var. Bende evden çıkmak istemiyorum bilmiyorm inşallah bundan sonra olmaz bir daha. Çok teşekkür ederim yorum için
Rica ediyorum bizde sizin kadar olmasa da büyük depremi yaşadık ve kıyamet gibiydi sizi anlıyorum . Ama bir yandan da çocukları toparlamanız gerekiyor Allah yardımcınız olsun

Merhaba, evinizin olduğu bölge yıkımlar açısından ne durumda, zemini kayalık mi yoksa yıkımların çok olduğu bir muhitte misiniz? Konteyner çadırdan daha iyi, en azından klima taktırma imkanınız var ve depremi kafanız rahat geçirisiniz.. Konteyner i alıp geceleri uyumak için kullanın bana sorarsanız, eviniz de hasarsız diyorsunuz gündüzleri evde zaman geçirin (apartman mi, müstakil mi, kaç katlı bina,deprem olursa sogukkanliliginizi korur musunuz vs bunları da düşünün.. ) hem konteyner a eşya taşımak zorunda kalmazsiniz, sadece akşam ve uyku için gereken şeyleri alirsiniz.. 6 Şubat ve sonrasındaki tüm depremleri yaşadım, hâlâ da yaşıyoruz, ben olsam öyle yapardım.. gündüz insan daha soğukkanlı kalabiliyor, gece rahat kafayla uyursunuz konteyner da , gündüz de evinizde rahatça kalırsınız.. beni en

maalesef mecbur kalıp eve dönüyor insan. içi rahat etse de etmese de. bizim kirada oturduğumuz ev az hasarlı çıktı annelerinki ağır hasarlı. annem mecburen yanıma geldi bir de bebeğim olduğu için. kv şehir dışında allahtan. ev ev üstüne oldu zor günler geçiriyoruz kiraya da
epey zam geldi ama yapacak hiçbir şey yok. şehir değiştirmeyi gözüm yemedi. yerinizde olsam deprem bölgesine tayin istemezdim ama sizin de haklı sebepleriniz vardır.
babama konteyner çıktı bize çok uzak gidip gelmek sıkıntı. dün geceyi orada geçirdik asla ev rahatlığını vermiyor bi kere psikolojik olarak kendini çok kötü hissediyorsun.

İki çocuğum var onlarla konteyner da nasıl olur bilmiyorum. Bingöl depremi etki eder mi acaba. bu korku ile nasıl yaşanır bilmiyorum
Ben diyarbakırda olduğum için maraştakinden daha fazla etkilenir diye düşünüyorum ama fay hattı yukarıya doğru gidiyormuş çok etkilemez diyorlar. 2003teki bingol depreminde çok sallanmıştık ama yıkım olmamıştı.

Annemler Hatay'da. Evi az hasarlı olanlar evlerine döndü. Annemler de evlerinde kalıyor. Nereye kadar konteynerda kalacaksınız açıkçası? Yazı ayrı kişi ayrı dert. Allah kalanlara yardımcı olsun. Ama tabii ne yaşadığınızı siz bilirsiniz. Kimi çok travmatize olmuştur eve giremez. Kimi psikolojik açıdan daha az etkilenmiştir vs vs.

Haklısınız bende dönmek istiyorum çok teşekkür ederim yorum için
Rica ederim ben de malatyadayım büyük iki deprem de evimiz yıkıldı konteynırda kaldık kışın çok zordu başka bir şehire geçtik. Şimdi ben atanınca tekrar döndük hasarsız bi evdeyiz şehrin bir kısmı evlerinde zaten başka çaremiz yok inşallah bu son olur deprem

Rica ederim ben de malatyadayım büyük iki deprem de evimiz yıkıldı konteynırda kaldık kışın çok zordu başka bir şehire geçtik. Şimdi ben atanınca tekrar döndük hasarsız bi evdeyiz şehrin bir kısmı evlerinde zaten başka çaremiz yok inşallah bu son olur deprem
İnşallah son olur dün geceden sonra aynı korku oldu içimizde

ben olsam evimde kalırdım.
eviniz hasarsız olduğu için diyorum.
tedbirinizi almışsınız neticede gerisi tevekkül.
deprem gece olacak diye birşey yok gündüz konteynerda yaşasanız bile bir markete bankaya vs gidersiniz deprem olabilir.
Haklısınız. Eve döneceğim mecburen çok teşekkür ederim yorum için

Az önce ufakta olsa yine oldu. Ama insan artık lanet olsun deyip kımıldayamıyor bile gerçekten çünkü çok yorucu Allah beterinden korusun. Ben dünkü depremlerde hiç dışarı çıkmadım. Eviniz giriş katmış bu iyi birşey. Konteyner yerine iki çocukla ev daha mantıklı.
Aynen giriş kat olduğu için hemen çıktık dün. Ben tek olsam bu kadar tepki verir miydim bilmiyorm o an çocuklar için endişe edip çok korkup çok ağladım şimdi ailem çok korkuyosun bizde kalın gitmeyin bile diyor

Bir kere giremezseniz bir daha o cesareti hic bulamayabilirsiniz.6 subat kadar facia degildi ama gecen seneki kasım depreminde ben de eve hic giremem sanmıştım dediginiz gibi kendim icin değil cocugum icin cok endişe ediyordum ya ben lavabodayken diğer odadayken bir daha deprem olur yetişemezsem diye.Annemlerde kaldık 2 gece arada arabada vs idare ettik sonra mecburen gectik eve hasarsızdı 10 gün sonra esim gece vardiyasına gecti mecburen kızımla ikimiz kaldık korktuğum anlar oldu ama insan evinden bir kere soguyunca alışamaz Allah yardımcınız olsun.1999 depremlerinde ise biz 3 yıl tek oda prefabrikte yaşadık ama cok zordu yani tek göz oda kışın soguk yazın sıcak konteyner/baraka sartları maalesef kolay değil.Ama alabiliyorsanız (ki sanmiyorum kasimda 16.000 olan konteyner simdi 100.000 olmuş) bir konteyner alıp ailenizin yasadigi köy evine koymanız en azından tekrar deprem olursa korktugunuzda gitmeye kapınız olur.Biz esimle cok istedik alip bahceye koyalim marmara depremi olunca nereye gideriz orada kalıriz diye ama fiyatlar uctu gitti vazgectik.

X