• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deprem bölgesi ev hasarı

İlginç
Ölmüşüm çürümüsum hatta
iskeletim kalmış
Sağ desinler o zmnda bana

Anlamicam bunu
Bakın işin insanı tarafı ve teknik tarafi birbirinden oldukça farklı iki konu. Bakanlık tarafından yapılan uygulamanın amacı ağır hasarlı yapıların hızlıca belirlenip yikilmasidir(insanların can güvenliği açısından). Binaniz orta/az hasarlı çıktığında bu depreme karşı guvenli olduğu anlamına gelmez. Daha sonrasında bununla ilgili hizmet alabilirsiniz. Bana soracak olursanız bölge şuan çok hareketli sürekli artcilar oluyor. şu durumda en doğrusu hasar almis binalara bir süre daha girmemek sanırım.

İlginç
Ölmüşüm çürümüsum hatta
iskeletim kalmış
Sağ desinler o zmnda bana

Anlamicam bunu
Şöyle dusunun. Ağır hasarlı da yıkılması gerekiyor. Orta hasarli da durumu hatırlamıyorum. Ama az hasarlı da kolon zarar gormemisse yorgun bina diye bir şey yok diyor uzmanlar. Yani hasar almamissa güçlüdür. Bu denli sarsintida perde duvar değilse tuğla duvarın yıkılması o açıdan normal görülüyor. Çünkü yenileme yaparken tümden binayı yiksan atıyorum 10 milyona bu işlem yapılacakken sadece duvarlar yeniden örülerek tamirat yapılırsa 1 milyona işin içinden çıkılır gibi. Kolonu hasar almamış bir binaya hiç duvar kalmasa bile ağır hasar raporu verilirse yıkılması gerekir. Bu da gereksiz bir işlem olur.

Disciler nasıl ki dolgu yapıyor kanal tedavisi yapıyor..kurtarabildigi kadarını kurtarmaya çalışıyor..ama iyice işlevsiz haldeyse dişi çekip imlant yapıyor. Onun gibi bir şey bu durum da.

Çok geçmiş olsun bu dönem deprem bölgesinde okulların açılması zor. Ailenizin yanına dönüp orada beklemeniz daha iyi olmaz mı? Okulun açılması kesinleşirse düşünürsünüz bir şeyler. Bence o evde kalmayın

Şöyle dusunun. Ağır hasarlı da yıkılması gerekiyor. Orta hasarli da durumu hatırlamıyorum. Ama az hasarlı da kolon zarar gormemisse yorgun bina diye bir şey yok diyor uzmanlar. Yani hasar almamissa güçlüdür. Bu denli sarsintida perde duvar değilse tuğla duvarın yıkılması o açıdan normal görülüyor. Çünkü yenileme yaparken tümden binayı yiksan atıyorum 10 milyona bu işlem yapılacakken sadece duvarlar yeniden örülerek tamirat yapılırsa 1 milyona işin içinden çıkılır gibi. Kolonu hasar almamış bir binaya hiç duvar kalmasa bile ağır hasar raporu verilirse yıkılması gerekir. Bu da gereksiz bir işlem olur.

Disciler nasıl ki dolgu yapıyor kanal tedavisi yapıyor..kurtarabildigi kadarını kurtarmaya çalışıyor..ama iyice işlevsiz haldeyse dişi çekip imlant yapıyor. Onun gibi bir şey bu durum da.
Şimdi anladım teşekkür ederim
Anlatımı halka indirgemek gerekiyormuş
Yoksa isyan 😅🤣

Dışarı bakan duvar taşıyıcı görevi görür mü görmez mi onu bilemiyorum. Ama projesine göre taşıyıcı olup olmadığı ortaya çıkar. Kesinlikle taşıyıcı değildir diyemezsiniz gibime geliyor ama taşıyıcı da diyemeyiz. 82 yapımı bina bu depremde sahiden az hasar aldıysa helal olsun. Çünkü o dönem yapılan binalarda kullanılan beton hazır beton değil, kullanılan demir düz, yönetmelik Allah'a emanet.
Dün tekrar bakıldı binaya. Orta hasarlı çıktı. Bizim binayı yaptıran kişi çocuklarına yaptırmış sanırım o yüzden daha sağlam yapılmış eski olmasına rağmen. Giriş kattaki kolon demirleri eğrilmiş, bina üç santim yandaki binaya doğru kaymış. Dışarıda kolon demirleri boydan boya aciktaydi, üstündeki sıva dökülmüş.
İlk bakıldığında hızlıca bakilmisti da bu defa her yerine bakıp incelediler sagolsunlar. Yoksa hasarsız raporu verilmişti ilkinde. Belki de bu 27 Şubattaki son depremde biraz daha hasar alıp böyle oldu, bilmiyorum.

Back
X