• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deprem bölgesi ev hasarı

Daha az hasar gören ilçelere baksanız? 1 yıl kadar 1.5 saate kadar yol katlanilabilir gibi.

Kalacak yerim yok başka ailemden de uzağım napacam bilmiyorum
Bende depremin yoğun ve yıkıcı yaşandığı illlerden birindeydim ve iki büyükte de evdeydik canımızı kurtardık sitemiz çok sağlam yapılmasına rağmen o kadar şiddette kolonlar patlamış sanırım ve ağır hasarlı vermişler. Baktığında evde çok büyük yıkım yoktu çevre siteler hep yıkılırken. Şimdi bugünkü depremden sonra ili e devletten çıkarmışlar tekrar tespit edilecekmis.

Ben olsam güvenmez işin ehli birine teyit ettirirdim. Bize eğer hafif verselerdi, inşaat mühendisi kardeşim baktığı için kolon patladığını biliyorum. İtiraz eder sonuçlanana kadar da oturmazdim evde.

Sizde bı şekilde bı yer bulup oturmayın derim:( çok geçmiş olsun size de

Ne cesareti ya? Mesele para verip almam mı acaba. Tek başımayım. Urfada nereye çadırı serip yatayım güvenli şekilde ?? 22 gündür burda degilim zaten dikkatli okursanız okul acilacak o yüzden geldim dedim
Urfa'da misiniz? Ben de urfadayim mecbur burdayım ailem burda ama ben depremin daha yıkıcı olduğu bı ilden kaçıp geldim. Burası hafif hasarlı inşaat mühendisi kardeşim de kontrol etti. Sizde mutlaka birine gösterin. Asıl evimizin olduğu yerde bloklar ağır hasarlı. Bende mecburen burda ev bakıcam üç küçük çocuğumla hiç bilmediğim bı yerde düzen çok çok zor olur kaldı ki öğretmeniz

Kızlar ben deprem bölgesinde yaşıyorum. Öğlen olan depremde bile ayaktayken yere savruldum çok korkunçtu. Binaya az hasarlı raporu verildi 8 katlı bir bina son kattayım ama evimde ciddi çatlaklar kopmalar var. Alt katlarda durum daha kötüymüş diye duydum. Kiracıyım, buradan gitmek için dönem sonunu tayini beklemek zorundayım. Sizce verilen rapora güvenip oturmak mantıklı mı?
Afadla falan gorusseniz 🥺 Siginma yerleri var bir cok yerde umarim bulursunuz🙏 Ama kalmayin evde .
Mülteciler nerede cadirlsri gasp ettigini muhakkak bildirin biz de sosyal media‘da gerekeni yapalim. Bu süriyeliler miydi?

Arkadaşlarınız yok mu, onların evleri ne durumda? Birlikte kalsanız en azından korkmazsınız. Az hasarlı olanlara da idari izin verilmeliydi bence, az hasarlı evlerin durumu ortada. Ama maalesef. 🥺

Bizim iki kirişte de çatlak vardı. Biz kırmadık içine girmedik de. Hasar tespiti için geldiklerinde kıralım mı diye bize sordular, kırın tabi dedik. Birini kırdılar sıva çatlağı çıktı, diğerini de siz kırıp bakarsınız o da sıva catlagidir dediler. Kırmadık ve hala girmedik de. Hasarsız raporu verdiler bu arada, salon duvarım boydan boya kırılmış içeriden ve dışarıdan. Baska ufak tefek çatlaklar da var. İkinci kat benimki, alt katlarda da sıva dökülmeleri çatlakları var. İtiraz edecektik ki bugün deprem olunca iptal edildi hasar tespitleri, yeniden bakılacak.

Kırmaya ben de çekinirdim ama içine girip de oturmazdım bu şekilde de. Dediginiz gibi ikinci kolondaki yarık resmen.
Malatyada misiniz sizde

Salon duvarı dediğiniz salonu diğer odalardan ayıran duvar ise çatlak önemli değil. Odaları birbirinden ayıran duvarların taşıyıcı görevi yoktur.

Yeniden bakılsın bakalım. Bina kaç senelik? Etraftakiler yıkıldı mı?
Dışarıya bakan duvar. Taşıyıcı görevi yok biliyorum ama hasarsız denmesi çok garip çünkü binada her yer çatlak. Bina 82 yapımı. O dış duvar her katta çatlak mesela. Yıkılıp yeniden mi orulecek sıva yapılıp geçilecek mi bilmiyorum. Gerci bu depremde düşmüş de olabilir o duvar.
Etraftakilerde yıkılan yok, az hasarlı olanlar vardı. Şu an ne durumda oralar bilmiyorum, mahallenin üst tarafında yikilanlar var deniyor.

Son düzenleme:
Evet. Hasarsız raporu verip girip oturmayın ama dediler. Ne zaman evlere girebilirsiniz derlerse o zaman girersiniz dediler. Ben hiçbir şey anlamamıştım.
Ya bende Malatya'daydim. Bizim 8 bloklu sitenin biz dahil bı bloguna en baştan ağır diğerleri hafif verilmişti. Sonradan hepsi ağır hasarlı oldu. Eşim en son kardeşimle gittiğinde bodruma inip bakmışlar. Baktığınızda evlerin içinde çatlaklar dışında çok büyük yıkım Yok ama ben gidemiyorum gitmem de üç haftadır şehir şehir geziyorum mecbur ailemin olduğu yime depremin olduğu yıkımın az olduğu yerdeyim. Bugün de Malatya kalkmış e devletten . Azlar çok,çoklar yıkım olur bu sarsıntı ve devamı gelecek artçılarla:(

Ya bende Malatya'daydim. Bizim 8 bloklu sitenin biz dahil bı bloguna en baştan ağır diğerleri hafif verilmişti. Sonradan hepsi ağır hasarlı oldu. Eşim en son kardeşimle gittiğinde bodruma inip bakmışlar. Baktığınızda evlerin içinde çatlaklar dışında çok büyük yıkım Yok ama ben gidemiyorum gitmem de üç haftadır şehir şehir geziyorum mecbur ailemin olduğu yime depremin olduğu yıkımın az olduğu yerdeyim. Bugün de Malatya kalkmış e devletten . Azlar çok,çoklar yıkım olur bu sarsıntı ve devamı gelecek artçılarla:KK43:
Ağır hasar verdilerse kolon ve kirislerde kırık vardır. Girmesinler eşiniz kardeşiniz de. Zaten ağır hasarlilarin önüne bant çekildi. Annemlerin binanın da dışına bakınca hiç çatlak bile yok, dairelerinin icinde de bir şey yok son kat onlarınki, merdivenlerde çatlaklar var ama bodrum, birinci kat ve ikinci katta kırık kolonlar kirişler var. Yanındaki binalarla bitişik nizam olduğu için yıkılmamış yoksa yıkılırdı dediler.

Ağır hasar verdilerse kolon ve kirislerde kırık vardır. Girmesinler eşiniz kardeşiniz de. Zaten ağır hasarlilarin önüne bant çekildi. Annemlerin binanın da dışına bakınca hiç çatlak bile yok, dairelerinin icinde de bir şey yok son kat onlarınki, merdivenlerde çatlaklar var ama bodrum, birinci kat ve ikinci katta kırık kolonlar kirişler var. Yanındaki binalarla bitişik nizam olduğu için yıkılmamış yoksa yıkılırdı dediler.
Bizde bant yokmuş ama yıkımın çok olduğu bostanbaşinda bi site.en sağlam kalan 2 siteden biri. Bekliyoruz haber bizde. Çoğu daire boşalmış bile

Dışarıya bakan duvar. Taşıyıcı görevi yok biliyorum ama hasarsız denmesi çok garip çünkü binada her yer çatlak. Bina 82 yapımı. O dış duvar her katta çatlak mesela. Yıkılıp yeniden mi orulecek sıva yapılıp geçilecek mi bilmiyorum. Gerci bu depremde düşmüş de olabilir o duvar.
Etraftakilerde yıkılan yok, az hasarlı olanlar vardı. Şu an ne durumda oralar bilmiyorum, mahallenin üst tarafında yikilanlar var deniyor.
Dışarı bakan duvar taşıyıcı görevi görür mü görmez mi onu bilemiyorum. Ama projesine göre taşıyıcı olup olmadığı ortaya çıkar. Kesinlikle taşıyıcı değildir diyemezsiniz gibime geliyor ama taşıyıcı da diyemeyiz. 82 yapımı bina bu depremde sahiden az hasar aldıysa helal olsun. Çünkü o dönem yapılan binalarda kullanılan beton hazır beton değil, kullanılan demir düz, yönetmelik Allah'a emanet.

Evet. Hasarsız raporu verip girip oturmayın ama dediler. Ne zaman evlere girebilirsiniz derlerse o zaman girersiniz dediler. Ben hiçbir şey anlamamıştım.
Şu an yaptıkları şey sadece hızlı tarama. Detaylı bir inceleme değil yani. O sebeple oturmayın demişlerdir.

Dışarı bakan duvar taşıyıcı görevi görür mü görmez mi onu bilemiyorum. Ama projesine göre taşıyıcı olup olmadığı ortaya çıkar. Kesinlikle taşıyıcı değildir diyemezsiniz gibime geliyor ama taşıyıcı da diyemeyiz. 82 yapımı bina bu depremde sahiden az hasar aldıysa helal olsun. Çünkü o dönem yapılan binalarda kullanılan beton hazır beton değil, kullanılan demir düz, yönetmelik Allah'a emanet.
Eski binalar daha sağlam kaldı aslında burada. Bizim binanın giriş kat duvarlarını briketle örmüşler mesela, üst katlar tuğla.
Binanın sıvalarının çok kalın olduğu söylendi, bir faydası var mı bilmiyorum. Dış duvarlar taşıyıcıysa eger boydan boya kırık her katta. Tam kiriş altından kırılmıştı hepsi. Bu son deprem ne yaptı bilmiyorum tabi.

Urfa'da misiniz? Ben de urfadayim mecbur burdayım ailem burda ama ben depremin daha yıkıcı olduğu bı ilden kaçıp geldim. Burası hafif hasarlı inşaat mühendisi kardeşim de kontrol etti. Sizde mutlaka birine gösterin. Asıl evimizin olduğu yerde bloklar ağır hasarlı. Bende mecburen burda ev bakıcam üç küçük çocuğumla hiç bilmediğim bı yerde düzen çok çok zor olur kaldı ki öğretmeniz
Ev benim degil ev sahibimin de öyle bir dusuncesi yok gibi size de çok geçmiş olsun 😔♥️

Arkadaşlarınız yok mu, onların evleri ne durumda? Birlikte kalsanız en azından korkmazsınız. Az hasarlı olanlara da idari izin verilmeliydi bence, az hasarlı evlerin durumu ortada. Ama maalesef. 🥺
Var ama hepsi ailesiyle,evli olan var buralı olanlar da hep köy evlerine yerleştiler. Israr eden çok oldu ama rahatsizlik vermek de istemiyorum tek yasayan biri olsaysi benim gibi daha kolay olurdu

Var ama hepsi ailesiyle,evli olan var buralı olanlar da hep köy evlerine yerleştiler. Israr eden çok oldu ama rahatsizlik vermek de istemiyorum tek yasayan biri olsaysi benim gibi daha kolay olurdu
Niyeyse güneydoğuya atanmış biri olduğunuz için sizin de çevrenizin de hep genç, bekar olduğunu düşündüm. Benim öyleydi de. 😞 Aile olunca insan çekiniyor haklısınız. Çok zor durumunuz, inşallah tez vakitte bir çözüm bulabilirsiniz. Hasarı falan geçtim, bu artçılarla evde yalnız kalmak bile başlı başına travma.

Kızlar ben deprem bölgesinde yaşıyorum. Öğlen olan depremde bile ayaktayken yere savruldum çok korkunçtu. Binaya az hasarlı raporu verildi 8 katlı bir bina son kattayım ama evimde ciddi çatlaklar kopmalar var. Alt katlarda durum daha kötüymüş diye duydum. Kiracıyım, buradan gitmek için dönem sonunu tayini beklemek zorundayım. Sizce verilen rapora güvenip oturmak mantıklı mı?
Lütfen oturmayın daha dün Malatyada 10 larca bina yıkıldı ...

Niyeyse güneydoğuya atanmış biri olduğunuz için sizin de çevrenizin de hep genç, bekar olduğunu düşündüm. Benim öyleydi de. 😞 Aile olunca insan çekiniyor haklısınız. Çok zor durumunuz, inşallah tez vakitte bir çözüm bulabilirsiniz. Hasarı falan geçtim, bu artçılarla evde yalnız kalmak bile başlı başına travma.
İnanın psikolojim bozulmuş durumda. Gözlerim kan çanağı uyumamaktan. Zaten duramadım da bir hastanenin bahçesine çektim arabayı burda kalacam bu gece..

Back
X