gecmis olsun ablacimHepimize geçmiş olsun çok sallandık
Sağolsun allah razı olsungecmis olsun ablacim
Mune abla artcilar bile cok siddetli inanki. Rabbim yardim etsin bize caninla sinanmak ne zormus.Herkese tekrar çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusunKusura bakmasınlar Allah eksikliklerini de göstermesin ama bizim deprem uzmanlarımız insanları iyice ambale ettiler, bir kısmı çıkıyor deprem bölgesinde 6.8’e kadar büyüklükte artçılar olabilir diyor, bir kısmı çıkıyor 20 Şubat akşamı yaşanan depremler artçı değil tekil depremler diyor, bir kısmı çıkıyor İstanbul’da deprem riski %80 arttı diyor, bir kısmı çıkıyor yok yok 2045’ten evvel İstanbul’da deprem olmaz diyor.
Benim anladığım şu’dur bizim ülkemiz deprem kuşağında yer alan, karada ve denizde fay hatları olan bir ülke, ha bugün olmuş ha 20 sene sonra fark etmeksizin, geçmişte yaşanmış ve 15 gündür yaşanan depremleri unutmayacağız, bireysel olarak kendi tedbirimizi kendimiz alacağız, ev mi yaptırıyoruz veya ev mi alıyoruz müteahhatinden yapı denetimine gerekirse gbtlerini bile isteyeceğiz, ev mi kiralıyoruz binanın sağlamlığına dair rapor isteyeceğiz, belli ki bunun başka çaresi yok.
Depremzede arkadaşlarım 99 depremlerinde artçılar 1 sene sürmüştü, sizin yaşadığınız depremler maalesef fay hatlarının kesişme noktasında olup ilk depremden 9 saat sonra tekrar aynı büyüklükte deprem olunca ve dün akşam yaşanan depremler tekil deprem mi artçı mı uzmanları karar verebilirse eğer, en az 1 sene artçılar olur gibi görünüyor
Ya kazen bey bu otele bi afad çalışanı geldi enkazdan cikartilanlari gören bi afad çalışanı ona eşim buraya gelebilirmi çok perişan bana ne dese işte biz sizi 10 güne kadar burdan tahliye edeceğiz burda festivaller baslayacak Esin ordan çadırkente yazilsin sizde gidince perisan olursunuz dedi ustune atlamamak icin kendimi zor tuttum bu arada da il müdürlüğünden haber gelmiş ayın 15 ine kadar depremzedeler otelde kalabilir diye biz can diyoruz o enkazı gören bi afad çalışanı festival diyor ne kadar acı...Depremzede misafirlerimden birinin kardeşi Edremit'te rahatsizlanip hastaneye kaldırılmış. Haliyle kardeşini görmek için Edremit gitmesi gerekiyordu ve Efe Tur depremzedelerin seyahatini ücretsiz olarak sağlayacağını ifade etti.
Demiştim ama bileti almaya geldiğimde para aldılar. Söylediklerini inkar da ettiler oysa elimde ses kaydı var.
Helal olsun size 2 telefon görüşmesinde de ücretsiz diyip para alan Efe Tur size yazıklar olsun.
kıbrıstada olacak diyor ben rüya gördüm..Akdenizde tsunami olmaz ama
Arkadaşım çok geçmiş olsun iyisiniz demi.Hepimize geçmiş olsun çok sallandık
500 yıllık bir zamanmış onu söylediler zaten.hepinize çok çok geçmiş olsun.
naci görür dedi ki bu artçi degil diyo 4 üstüne olana artçi sayılmıyor dedi.
hatayda fay hattı ikiye bölünmüş zeytinlikleri.
hatay 1513 te deprem olmuş .500 yılda bi deprem oluyormuş.
doğru mu bilmiyorum.
evet abla.. Türkiye 4. jeolojik zamaninda kurulmuş bir ülke. coğrafya dersinde bunu göstermişlerdi fay hattı ile ilgili..500 yıllık bir zamanmış onu söylediler zaten.
Şöyle bir yazı buldum .evet abla.. Türkiye 4. jeolojik zamaninda kurulmuş bir ülke. coğrafya dersinde bunu göstermişlerdi fay hattı ile ilgili..
ama unuttuk işte ben cografyaya merak saldim bu depremden sonra ya.