Deprem 10 ili vurdu

Herkese tekrardan çok geçmiş olsun. Bende adana da oturuyorum. Çok korktuk ve uyuyamadık inşallah Antep,hatay ve diğer iller de can kaybı çok yaşanmaz. O kadar üzgünüm ki anlatamam çok yorulduk artık

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin en çok yıkıma neden olduğu şehirlerden olan Hatay, dün akşam iki büyük depremle sarsıldı. Defne ilçesinde saat 20.04'te 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Söz konusu depremin şoku devam ederken 3 dakika sonra saat 20.07'de ise Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi. Bölgedeki bazı hasarlı binalar yerle bir olurken, depremde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 294 kişinin de yaralandığı belirtildi. Gece boyu bölgede çok sayıda artçı deprem de yaşandı. İşte tüm detaylar...

HATAY'DA 6.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM​

AFAD'dan yapılan açıklamada, saat 20.04'teki deprem, yerin 16,74 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Öte yandan Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğünü 6,4 olarak rapor etti.

3 DAKİKA SONRA 2. DEPREM​

Saatler 20.07'yi gösterdiğinde ise bu kez de Hatay'ın Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi.

Öte yandan merkez üssü Samandağ ilçesi olan 5,2'lik iki deprem daha meydana geldi.

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ​

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gece saatlerinde kameraların karşısına geçti. Bakan Soylu, Hatay merkezli depremde şu ana kadar 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

10 SAAT SONRA ÖLÜ SAYISI 6'YA YÜKSELDİ​

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya Gazi Mahallesi'ndeki 4 katlı hasarlı binadaki dairelerinden eşyalarını almaya çalışırken, Defne merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremde yıkılan binanın enkazında kalan 3 kişi için başlatılan arama kurtarma çalışmalarında, 10 saat sonra acı haberler peş peşe geldi.

Depremde yıkılan binanın enkazında kalan 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Bina önünde bekleyişini sürdüren cenaze yakınları, cesetlerin çıkartılması ile gözyaşlarına boğuldu. Arama kurtarma ekipleri, apartman enkazındaki çalışmalarını sonlandırdı.

BAKAN KOCA: 294 YARALIMIZ VAR​

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, depremde son duruma ilişkin bilgi verdi.

Bakan Koca paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Hatay’da bu gece yaşadığımız iki depremde 294 yaralımız var. 18’inin durumu maalesef ağır, ilk tıbbi müdahalenin ardından Adana ve Dörtyol’a hava ve kara yoluyla nakilleri yapıldı. Tüm ilçelerimizdeki Sahra Hastaneleri hastalarımız için gerekli hizmeti vermeye aynen devam ediyor.

6 Şubat depremlerinden sonra hizmetlerini sürdüren sağlık kurumlarımızdan bazılarında, bu üçüncü depremde, şu anda detaylı incelemesi mümkün olmayan bazı çatlaklar oluştuğu görülmüş ve hastalarımız tedbir gereği sevk edilmiştir.

Yaralılarımıza, hastalarımıza, bölge halkına ve ülkemizin bütün insanlarına tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah, sağlık ve iyilikle acılarımızı hafifletsin, yeni acılar ve endişelerden korusun."

'DENİZ SEVİYESİ YÜKSELEBİLİR' UYARISI GERİ ÇEKİLDİ​

Depremin ardından AFAD tarafından "Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm’e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir." uyarısı geldi.

Bir süre sonra yapılan uyarı geri çekildi. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Hatay'daki depremlerin ardından Kandilli Rasathanesinin uyarısıyla tedbir amaçlı verilen deniz seviyesi yükseltisine yönelik uyarı, değerlendirmeler sonucunda kaldırılmıştır." ifadelerine yer verildi.

KARAÇAY BARAJI İLE İLGİLİ İDDİALAR​

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde bağımsız bir deprem meydana geldiğini, sonrasında yaklaşık 20 artçı deprem yaşandığını bildirdi.

Oktay, Karaçay Barajı ile ilgili iddialara ilişkin olarak ise, "Bir söylenti yayıldı. Henüz teyit edilen bir risk olmadığını gördük." dedi.

MERSİN'DE OKULLARA 1 GÜN ARA​

Hatay’da meydana gelen depremin şiddetli hissedildiği Mersin’de okullar bir gün tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca yaptığı açıklamada, "Mersin Valiliğimizin kararı ile 21 Şubat Salı günü eğitim öğretim faaliyetlerimize bir gün ara verilmiştir." dedi.

kaynak mynet

Yaşadığınız korkuyla ve üzüntüyle öfkenizi ve nefretinizi karşınıza çıkan ilk kişiye kusmak istemiş olabilirsiniz. Bu doğal bişey. Fakat kendinize geldiğinizde sıradan bir çalışan yerine asıl bu festivalleri düzenleyenlere kızmanızı tavsiye ederim. Zaten kızmamız gerekenlere kızmadığımız için bu halde değil miyiz…

Sinir sistemim pert. Bu depremde daha cok korktum ve etkilendim. Cunku ilki oldu bitti gibi dusunuyor insan bir sekilde. Ustune bu gelince hic bitmeyecek, bir daha hic guvende hissedemeyecegim hissi iyice oturdu.
Ben de bu depremde daha kötü oldum halbuki diğeri kadar şiddetli değildi, bence deprem olursa bina altında kaldığımızda başımıza gelecekleri bildiğimiz için korkuyoruz, insanlar 15 gün o kadar bekledi kimsenin yardımına yetisilemedi, ayrıca arama kurtarma çalışmaları durduruldu , hala göçükte canlılar varken bu çok korkunç ...

Bende döndüğümde nasil yaşarım hiç bilmiyorum
Normalde bu haftasonu gitmeyi planlıyordum. Eşim hala orada yardımlarda görevli. Dünkü depremden sonra sakın gelmeyin durun dedi. Arabada yatıp kalkiyorlar hava da soğuk hasta olmuşlar hep. Eve uzunca bir süre girecegimi sanmiyorum

Evet, ayni sekilde hissediyorum. Bir de cocugumla evde yalnizdim. 98 Adana depreminde de ayni hissetmistim. Ilkinde hic korkmamistim, ama bir hafta sonraki artcida cok etkilenmistim. Allahim sonumuzu hayir etsin. Simdi de Adana'da olacak diyor uzmanlar. Zaten butun depremleri hissettik, simdi de oturduk korkuyla bekliyoruz. Bir tarafim olsun da kurtulalim diyor. Cunku onunde sonunda olacak.

Ben en bastakilere Elazığ depreminden beri kızgınım.

Valla yine bir yere vuracak deprem ama neresi Allah bilir, ya tekrar doğu anadolu veya marmara , sürekli sallaniyoruz..

Bende Adanada olacak diye hissediyorum, Allah sonumuzu hayır etsin bize merhamet etsin, ilk başlarda çok korkuyordum ama artık ne gelirse Allahtan , korkunun hiç bişeye faydası yok , Allah günahlarımızı affetsin bize merhamet etsin inşallah

Toprak kaymasi yasanmis
Insanlar yok oluyor ve goc ediliyir kisaca ulkenin bir kismi bosaltiliyor.. igrenc oyunlar donuyor yine..
ya sabır
Bir adım daha ileriye gidiyorum coronayla başladı bu oyun hepsi ülkemizi işgal planıydı
Coronayı da bizim için çıkardı şu çekik gözlü çinliler

Son düzenleme:
ya sabır
Bir adım daha ileriye gidiyorum coronayla başladı bu oyun hepsi ülkemizi işgal planıydı
Corona ile Türkiye işgalinin pek alakası olduğunu düşünmüyorum ama bu kadar depremin bir arada olması düşündürücü

Corona ile Türkiye işgalinin pek alakası olduğunu düşünmüyorum ama bu kadar depremin bir arada olması düşündürücü
Niye düşünmüyorsunuz ki
Corona üzerine yazılan senaryolar az mı
Corona bir projedir aşıların içinde çip var biliyormusunuz
Mutant olacağız yarasanın neden olduğu vüristen vanpire dönüşecek insanoğlu belki
Yada bizi ve ekonomimizi kıskananlar öyle bir vüris yaydılar ki ekonomimiz bu hale geldi
Şüphelenmiyelim diye de dünyaya yaydılar

Yaw bu büyüklükteki depremleri yapmak için
Hroşima ve nagazakiye atılan atom bombalarında kaç yüzbin tane olması lazım
bu kadar bomba atıldı biz fark etmedik emi
Tanrının kılıcı diye bahsedilen bir proje varmış onuda araştırdım denenmiş ve başarılı olamamış ki bizi isteseler ekonomik olarak bile yerle bir ederler

Eğer tanrı rab allah değilse biri bunu yapacak güçte de değildir

Kim neye inanırsa inansın umrumda değil
Beni sinirlendiren 50 bin insanın ölümüyle sonuçlanan bir depremde hiç bir sorumlunun olmaması ve bunu bırakın böyle bir felaketi yıkımı bile lehlerine çevermek istemelerindeki arsızlık utanmazlık

ya sabır
Bos yapma bence biraz arastir.. buyuk orta dogu projesinde bak tamda deprem olan iller var. Cidden bu kadar uyumayi nasil beceriyorsunuz adamlar yardim ayagina gelip tarihi eserleri caliyorlar kendilerine bunu hak goruyorlar. Uyumaya devam edin madem, iyi uykular

Asilarin icinde cip oldugunu kimse yazmadi bos bos konusuyorsun. Ama cipli bi devre girecegiz dijital para cikacak..yani yeni dunya duzeni geliyor.. canin bunlari duymak istemiyor olabilir ama boyle…

Buarada sanki asilar matah birseydi dimi? Olanlqr 1000 pisman neden acaba, hala bunu savunmaya devam edin sizler

Corona yeni dunya duzeni icin gerekliydi zaten sadece turkiyeye has birsey degil. Turkiyede deprem olan iller buyuk orta dogu planinin parcasi, buyuk israil devleti kurulnak isteniyor. Avrupayida tehdit olarak gordu amerika ukraynaya verdi gazi savasa soktu.. simdi diger ulkelerde sira.. zaten diger ulkeler ne akla rusyaya kafa tutuyor anlamis degilim. Rusya osursa avrupa kul olur

Sizde böyle devam edin
GErçek sorumlular hak ettikleri şekilde xezalandırılmadıkları sürece
Bunlar başımızda kalacaklar
Bizde dere yataklarının imara açılması sonucu yıkılmaya
Madenlerde ezilmeye yanmaya boğulmaya
Depremlerde imar afıyla kaçak yapılarda ölmeye devam edeceğiz
Akıl fikir diliyorum size sizin gibilere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…