DASK ne kadar ödeme yapar?
DASK'ın her yıl inşaat maliyetlerine göre belirlediği azami tutardaki teminat 2023 yılı için 640.000 TL. Eğer yıkılan meskenin yeniden inşa edilmesi gerekiyor ve maliyet, DASK'ın teminat tutarını aşıyorsa sigortalı isteğe bağlı olarak, aşan kısım için sigorta şirketlerinden ek teminat hakkına sahip olabiliyor.
kaynak: Google
Senin yazdığın galiba tabii yanlış biliyorsam bilenler düzeltsin lütfen, evinizin bağlı bulunduğu il/ilçe/mahallenin belediye rayici üzerinden hesaplama yapılıyor.Evet abla bunuda okumuştum diğer hesap kriteri de benim yazdığımı okudum
Senin yazdığın galiba tabii yanlış biliyorsam bilenler düzeltsin lütfen, evinizin bağlı bulunduğu il/ilçe/mahallenin belediye rayici üzerinden hesaplama yapılıyor.
Dask kesinlikle yapılmalı, oradan gelecek para bir nebze faydalı olur ama maalesef yine de bir ev parası kadar olmayacakev peşinatı yapılabilir.
Eksi sözlükte bu konu çok tartışılmışti ev kat sayısı aynı kalamayacağı yada zemin uygun olmadığı icin tamamen yer degistiren evine tokinin seçeneklerini kabul etmeyen bir uye vardi
Özellikle belli bölgelerin tasinacagini bir ilin tamamen yer değiştireceğini düşünüyorum inşallah herkesin gönlüne göre olur
Merakımdan soruyorum yer değişikliği olacak il Kahramanmaraş mi Adıyaman mi olacak Adıyaman'da Gölbaşı ilçesi taşınmalı denilmişti bir uzman tarafından o bölgelerde istimlak çalışmaları olacak onuda istemeyenler olacak malesef
Bilmediğim için soruyorum,diyelim adam 2 bin verip yeni ev almış,depremde yıkılınca dask varsa sadece küçük bir kısmını mi alabiliyor ? Ev tamamen elden gidiyor mu yani,TOKİ'den verilen eve tekrardan para mı ödemek zorunda?Abla buda faturasiz kredi çıkmayan / azicik kredi cikan evler yüzünden
Yazılacak çok şey var ama neyse
Kredi varsa oraya gider yine bir işe yaramaz ki..
Bilmediğim için soruyorum,diyelim adam 2 bin verip yeni ev almış,depremde yıkılınca dask varsa sadece küçük bir kısmını mi alabiliyor ? Ev tamamen elden gidiyor mu yani,TOKİ'den verilen eve tekrardan para mı ödemek zorunda?
Yok bence Hatay şu an çok çağrı var terk etmeyin geri gelin birlikte insaa edelim diye. Sahadan Başka bilgilerde geldi ama bana kalsin
Adıyamanida dusunuyorum açıkçası, zaman gösterecek artik
Hatay çok eski bir yerleşim o yüzden ben onu düşünmemiştim. Belkide vatandaşı diğer illere göç ettirmemek için de bir çağrı olabilir. Hatay'da Türk nüfusu azalmamali bana göre
Ben tedirginim kesinlikle boşalmamasi gerektiğini düşünüyorum ve göç kısmında işin renginin değişmeye başladığını düşünüyorum şu an herkes duygusal ama zamanla bugün yaşadıklarımın benzeri herkese denk gelecektir şu an kaos var yaza doğru ztn netleşir. Özellikle okullar kapanınca, yada yeni sezonda
Mune abla, onu bilmiyorum ama Uğur Öğretmen diye bir kişiden ses alınmıştı, kurtarıldı mı ne oldu acaba bilgi var mı?Bilgisi olan yazabilir mi? Ben geçen gece enkaz çalışmalarını izlerken uyuyakaldımAdıyaman’da neredeyse tamamı diş hekimliği fakültesi öğrencisi olan çocukların bulunduğu binadan 3 kişiye ait çok düşük nabız alınıyordu o yavrucaklardan kurtulan oldu mu
İnşallah hepsi kurtulurMune abla, onu bilmiyorum ama Uğur Öğretmen diye bir kişiden ses alınmıştı, kurtarıldı mı ne oldu acaba bilgi var mı?
Tokilerde şurası olsun burası olsun diyemiyorsun zaten, yanlış bilmiyorum değil mi? Belli bir yer belirlenip oraya toki evleri yapılıyor sonra deprem öncesi ev sahibi olan afetzedelere kura çektiriyorlar, hangi daire düşerse o daire senin oluyor, belli bir sürede o evi satamıyorsunuz.Evet ztn kredi çıkmamasından belli örneğin son kampanya 0.69da genelde çok az miktarda kredi teklif ediliyor. Bu şu demek kağıt üstünde tüm verimiz bu para üstünü cebime atıyorum. Doğal olarak deprem vs durumlarında elinizde bir evrak yokki hak iddia edeseniz
Dask ta ztn maliyet karşılar arsa payı mevki onu ilgilendirmez
Toki ztn geri ödemeli, ev borcunuz yoksa dask varsa kullanabilirsiniz
evin cephesine katina gore bile fiyat degisiyor tokilerde..kura ile rastgele seciyorsun ama konumuna gore her daireye farkli fiyat cikiyorTokilerde şurası olsun burası olsun diyemiyorsun zaten, yanlış bilmiyorum değil mi? Belli bir yer belirlenip oraya toki evleri yapılıyor sonra deprem öncesi ev sahibi olan afetzedelere kura çektiriyorlar, hangi daire düşerse o daire senin oluyor, belli bir sürede o evi satamıyorsunuz.
Tüm imkanlarını ortaya koyup ev alıyorsun, dişinden tırnağından arttırıp borcunu ödüyorsun tam ayaklarını uzatıp oh rahat ettim diyecekken evin bir afetle yıkılıyor ve kaybettiğin evin yerine ev sahibi olabilmek için tekrar ev borcuna giriyorsun, Allah kimseyi evsiz barksız bırakmasın, imkanlarını bol eylesinevin cephesine katina gore bile fiyat degisiyor tokilerde..kura ile rastgele seciyorsun ama konumuna gore her daireye farkli fiyat cikiyor
Tokilerde şurası olsun burası olsun diyemiyorsun zaten, yanlış bilmiyorum değil mi? Belli bir yer belirlenip oraya toki evleri yapılıyor sonra deprem öncesi ev sahibi olan afetzedelere kura çektiriyorlar, hangi daire düşerse o daire senin oluyor, belli bir sürede o evi satamıyorsunuz.
Enkaz olan evlerin hepsi eski bina mı bilemiyorum daha birkaç yıllık evler de var deniyor tabii gerçekte nedir bilemiyorum ama şunu biliyorum ev yaparken vicdan ve dürüstlük çok önemli.Benim eksisozlukte okuduğum konuda üye 2 yere yapıldığını kendisine uzak yerin düştüğünü söyleyip sıkıntısını paylaşmıştı evet yere devlet karar veriyor çok yüksek binalar yıkıldı nasıl çözecekler bilmiyorum
Ve 99u yaşayan biri olarak asla içime sinmeyen ev ille ev çok ev demedim hele ki şu an ödediğim para / rayiç arasındaki farkı görünce. 40 yillik binaları mezar diye satmışlar haberimiz yokmuş....