Deprem 10 ili vurdu

Hiçbirinin konuşmaya hakkı yok. Hepsinden hesap sorulsun ve parti fark etmeksizin hepsi istifa etsinler. Yıkılan binaların müteahitleri, imar barışında imzası olanlar ve bu binalara ruhsat verenler kendi insanının yaşam hakkına ve etik değerlere saygı duysaydı, deprem sabahı farklı bir ülkeye uyanmış olurduk. Artık çok radikal kararlar alınmalı.

Aynen öyle, doğal afetler ve alınması gereken önlemler siyaset üstüdür, doğrudan halkın can ve mal güvenliğiyle alakalıdır, 10 ilde 13,5 milyon insan etkilendi hala enkaz altında sağ mı öldü mü bilmediğimiz vatandaş var, bu insanlar bir yandan ölen yakınları için ömür boyu yanarken bir yandan da maddi manevi nasıl ayağa kalkacağız diye düşünecek, Cemoos da çok güzel ifade etti, insanlar depremden korkuyor ama kendi imkanları da kısıtlı, bizim burada da var mesela, bilmem kaç yıl ev kredisi borcunun altına girip ev sahibi olan, bu insan kredi borcunu bile zorlanarak ödüyor zaten, zemin etüdünü, binasının sağlamlığını nasıl kontrol ettirsin veya kentsel dönüşüme nasıl iştirak etsin.

Yaşanan afetle beraber 1939 Erzincan depremi de yine gündeme geldi, benim anne babam bile doğmamıştı o yıllarda ama annemin babası bizzat 39 depreminde ablasını kaybetmiş kendisi de depremi yaşamış bir depremzedeydi, tek bir ilde yaşanan o depremde 33 bine yakın ölüm var, bugün o depremi gündeme getirmek yerine çoktan ders çıkarmış olmalıydık üzerinden 84 koca yıl geçti.

En tepeden bizlere kadar hepimizin başını ellerine alıp düşünmesi lazım zira maalesef her deprem sonrası aynı şeyleri yaşar olduk, evlerimiz yıkılıyor, enkaz altında kalıyoruz, kurtulabilirsek yeniden yaşam inşaa etmeye çalışalım diyoruz, bir insan defalarca yıkılır mı yazıktır

Çok sağol ahretliğim en masum türü maalesef,patoloji sonucunu bekliyoruz 1 ay sonra gene işlem yapılcak.

deynepnaz uyarmayan kalmadı ki.
Japon bilim insanı bile.

Ve bizim kendi bilim insanlarımızın da dilinde tüy bitti.
Ev yaptırdığımız sene deprem risk haritasına bakıp eşim burda bir kaç sene sonra deprem olur bizi de sallar etkisi büyük olur demişti uzman olmaya gerek yok çok belliydi zaten yapı denetim işini özel sektöre bırakmak en büyük hata bu ülkede hiç bir sorumluluk devlette değil

Bu durumda olacağı da o ki ev sahipleri şuan evlerini kaybettikleri zaten asla alınamayacak bir konuma geldi ev fiyatları . Bu durumda devlet ne yapıyor ? Görüyoruz ki hiç birşey
1 yılda hepsini tekrar inşa edeceklermiş ama bana çok ütopik geliyor
Daha İzmir yapılmamışken

Elin adamı söylüyor bunu, bizdede imar affı çıkarıyorlar .

Kahramanmaraş merkezli depremin 9. gününe girilirken, arama kurtarma çalışmaları ara vermeden devam ediyor. Bölgede gerçekleşen mucizelere ise bir yenisi daha eklendi. Kahramanmaraş'taki enkaz çalışmaları sonucunda kazan dairesinde oldukları tespit edilen 17 yaşındaki Muhammed Enes ve 21 yaşındaki Abdülbaki sağ olarak çıkarıldı. Aynı dakikalarda Adıyaman'da da 18 yaşındaki Muhammed Cafer Çetin canlı olarak kurtarıldı.

KAHRAMANMARAŞ'TA 2 GENÇ SAĞ OLARAK KURTARILDI​

Kahramanmaraş'ta da 8 katlı Pınar Apartmanı'nın kazan dairesinde olan iki gençle temas kuruldu. 21 yaşında olan Abdülbaki ve 17 yaşındaki Muhammed ile temas kuran ekipler çalışmalarına hız verdi.
  1. saatte 17 yaşındaki Muhammed Enes ve 21 yaşındaki Abdülbaki sağ olarak çıkarıldı.

Gün ışığına çıkan Enes gazetecilerin sorusu üzerine iyi olduğunu ve 2 kişinin daha canlı olduğunu kaydetti.

MUHAMMED CAFER ÇETİN DE SAĞ OLARAK KURTARILDI​

Yine depremin 198. saatinde Adıyaman'daki Abdul Musa Caddesi'nde, yapılan arma kurtarma çalışmaları sonucunda 18 yaşındaki Muhammed Cafer Çetin de sağ olarak kurtarıldı.

3 KIZ KARDEŞLE TEMAS KURULDU​

Kahramanmaraş'taki Seçkinler apartmanında da 3 kız kardeşle temas kurulduğu öğrenildi

Öte yandan zamana karşı yarışın sürdüğü kentlerden umutlandıran haberler peş peşe gelmişti.

185. SAATTE MUCİZE​

Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmalarının 8. gününde bir mucize daha gerçekleşti.

Şazibey Mahallesinde bulunan 8 bloklu 11 katlı Ebrar Sitesi'nin enkazında annesi ile birlikte kalan Ayça Çebni, arama kurtarma ekiplerinin saatler süren çalışması ile depremden 185 saat sonra kurtarıldı.

Ekiplerin zamana karşı mücadele verdiği çalışma ile enkazdan çıkarılan ve genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Ayça, tedavisi için hastaneye götürüldü. Baba Çebni, tedavi altına alınan kızının görüntüsünü çekerek, mutluluğunu sosyal medyadan paylaştı.

183. SAATTE SAĞ OLARAK ÇIKARILDI​

Hatay'ın Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi'nde depremin 183'üncü saatinde bir kişi mahsur kaldığı binanın enkazından sağ çıkarıldı.

182. SAATTE MUCİZE KURTULUŞ​

Hatay'ın Antakya ilçesinde depremin 182'nci saatinde 12 yaşındaki Kaan Kuruoğlu mahsur kaldığı binanın enkazından sağ çıkarıldı.

180. SAATTE ENKAZDAN ÇIKARILDI​

Kahramanmaraş'ta 39 yaşındaki Hatice Akan, Onikişubat ilçesi Hayrullah Mahallesi'nde çöken Altınköşk Apartmanı'nın enkazından 180 saat sonra kurtarıldı.

178. SAATTE YARALI OLARAK KURTARILDI​

Adıyaman'da Bozbey Apartmanı'nın enkazında kalan 6 yaşındaki Hivay Üşer, 178 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı.

kaynak mynet

86 yaşındaki anneanne strese bağlı olarak tüm damağı yara olmuş(bu benim yorumum belki başka bir durum var, bu mesaji daha muayene sonuçlanmasını beklemeden içgüdü ile yazıyorum).

Kendi diş hekimimin muayenehanesini aradım randevu bile almadan hemen gitmemizi istediler. Diş Hekimi Bora Bayrak (0262 343 28 26) tedaviyi hiç sorup sorgulamadan ücretsiz yaptı.

Bu notta burada kalsın, bugüne not düşülsün.

Dediğim gibi elini taşın altına koyanı da koymayanı da bilmek lazım. Sözlere degil alınan aksiyonlara bakmak lazım.

Kocaeli'de Diş Hekimi, Bora Bayrak

Son düzenleme:

Saat 22.50 itibarıyla can kaybı 31 bin 643, yaralı sayısı 80 bin 278, yıkılan bina sayısı 6 bin 444, “yıkıldı” ihbarı gelen bina sayısı ise 11 bin 302 olarak açıklandı. Öte yandan 19 bin 300 yaralının ülke genelindeki hastanelerde tedavileri devam ediyor.

Kazen abi dibine kadar adamsın öyle bir zamandayız ki Rabbim kalplerimizi uyandırsın Depremzedere ekmeği fahiş fiyattan satan fırıncılar ,biletlerin bir günde fiyatını arttıran firmalar ,tırların önünü kesip yağmalayan mahlukatlar ,insanların böylesine zor dönemde olmasını fırsat bilip hırsızlık yapanlar . Allah ım öyle utanıyorum ki böyle insanlarla aynı ülkede yaşadığım için , keşke diyorum o depremde o masumlar ölmeseydide böylesine şerefini satmış insanlar ölseydi

var va hala guzel insanlar var

Kazen bey, ne yüce gönüllü insansınız Allah yardımlarınızı kabul eylesin

Onlar her yerde var nau nau. Tv röportaj yapıyorlar. Adamın kızı ölmüş. “Allah’tan geldi” diyor. Muhabir diyor ki “Bak insanlar yerde yatıyor. Bu ne düzensizlik” “Böyle zamanda bunlar bakmayacağız. Dayanışma içinde olacağız” diyor. Einstein boşa dememiş “İnsanların ön yargılarını parçalamak atomu parçalamaktan zor” diye. Bunlarla muhattap olmayız, sinirlerimizi germeyeceğiz.

Malatya Doğanşehir'de bina hasar tesbiti binalara girilmeden yapilmakta ve ekseni kaymış binaya içeri girmeden sağlam raporu verilmektedir. Bu bir suç duyurusudur, Cimer üzerinden de yazdıracağım. Malatya Doğanşehir'de tesbit yapan tüm memurlar ve amirleri bunun vebalini ödeyemez.

Şöyle başa çıkıyorlar acıyla: Ne yazıldıysa o. Ömrün o kadar belirlenmiş, tedbir de alsan o an ölmek zorundasın. Vaktin gelmediyse istesen de ölemezsin.

Saat 13.50 itibarıyla can kaybı 31 bin 974, yaralı sayısı 80 bin 278, yıkılan bina sayısı 6 bin 444, “yıkıldı” ihbarı gelen bina sayısı ise 11 bin 302 olarak açıklandı. Öte yandan 19 bin 300 yaralının ülke genelindeki hastanelerde tedavileri devam ediyor.

Deprem bölgesine yardım için gönderilen montun her bir cebinden çıkanlar duygulandırdı​

'BUNU YAPAN CEHENNEME GİRER Mİ?'​

Kendisine verilen ve nereden gönderildiği belli olmayan bir montun cebinden çıkanları gözyaşları ile anlatan depremzede bir kadın "Bu yardımdan geldi, üşüdüğümüz için. Sağ olsunlar aldık, giydik. Elimizi cebine attık ki 1 cebinden kek çıktı. Kıyıp da yiyemedik bile. Nasıl üşüdüğümüzü nasıl bildiler se öbür cebinden 4 tane çorap çıktı. Kim yapar bunları? Sizce bunu yapan cehenneme girer mi? Bu da yetmedi diğer cebinden yine kıyıp da yiyemedim gofret çıktı. Çocuklarıma bile kıyıp da veremedim, sağ cebinde duruyor. Diğer cebine de bir baktım ki firkete. Nasıl düğünmüşler bir yerleri sökülürse onunla diksinler, yamasınlar diye. Onu da mı düşündüler. Ne kadar güzel insanlar var? Allah hepsinden razı olsun" ifadeleri kullandı.

Kadının bu cümleleri kurduğu sırada ise etrafındakilerin de gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi. Sosyal medyada paylaşılan bu görüntüler izleyenleri duygulandırdı.

İHA

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…