Deprem 10 ili vurdu

Yazıp yazıp siliyorum. Memleketim Hatay. Annemler dayımlar annanemler samanlıkta yatıp kalkıyorlar. Geçen ayaklarım çok üşüyor dedi annem. İlk gün yağmur suyundan çorba yapmışlar taa ikindi vakti. Sesi titriyor hepsinin. 6 aile beraberler. Ayrılamıyorlar korkuyorlar bildiğiniz çocuklar gibi. Ama yetişkin hisleriyle. En zoru. En çok çadır lazımken maalesef sadece 1 tane verilmiş. Yani yazıp yazıp siliyorum yine yine. Annemin babamın sesini duymak seni çok seviyorum demek sahip olduğum en değerli hazineymiş bilmiyormuşum. Kayıplarımız çok. Soramadım kuzenlerimi çocuklarıyla beraber vefat ettiğini duyduktan sonra. Ben de korkuyorum. Hepsinin ağzında aynı dua Rabbim size yaşatmasın böyle bir korku böyle bir afet. Amin diyorum ben de hepinizi korusun Rabbim.

Bende anlamaya çalışıyorum bunu
Bizi yönetenleri bize hizmet etsinler, yaşam kalitemizi arttırsınlar diye seçiyoruz. Her nedense bizim yaşam kalitemiz düşerken bize hizmet için seçilenlerin ki artıyor.... Başımıza gelen her felakette böyle zamanda siyaset mi yapılır deyip susuyoruz, sonra herşeyi unutuyoruz ta ki bir sonra ki felakete kadar...Kısır bir döngüye girmişiz bu döngüden çıkmazsak çok daha büyük felaketler yaşayacağız.

Dedim ya kimler yanımızda bilelim ;

36 haftalık anne adayını bugün bir doktor kontrolüne sokalım dedik. Eşim Kocaeli Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden randevu aldı. Devlet hastanesi olduğu için her şey ücretsiz. Bende bu kadın kargo uçağı ile uçtu oradan Ankara'dan Kocaeli'ye o hali ile yolculuk etti oralara yormayalım yakınımızda ki özel hastaneleri arayalım dedim ve ...

ilk olarak kendi kontrollerimi yaptırdığım Medar Gölcük hastanesini aradım. Bana ilk verilen bilgi hastaneye kimlikle gidip SSK indirimi var ise bu kontrol edilip sadece o indirimin yapılacağı ifade edildi. Hatta doğum paketlerine filan getirdi konuyu o konuda bilgisi olmadığını gidip yüz yüze görüşmemi istediler. Israrla hastaneye gitmemi fiyat veremediklerini ifade ettiler.

Sonra Medar Kocaeli hastanesini aradım onlar numaramı aldı araştırıp beni arayacaklarını ifade ettiler. Neyini araştıracaklar anlayamadım! tam bu mesajı yazarken geri dönüş yaptılar Gölcüğe muayeneyi ücretsiz olabileceğimi ifade ettiler. Lakin onlar bu telefon trafiğini yapıp telefon edene kadar ben Özel Aktif Kocaeli Hastanesi ile görüşmemde ücretin söz konusu olmadığını hemen randevu oluşturabileceklerini bir doktor tercihimiz olup olmadığını sordular bende kendilerine bıraktım bu seçimi ve Op. Dr. Ayşegül Gürler'den randevuyu aldık.

Bu arada Medar Merkezden bana dönen bayana lütfen yanlış anlamayın ama siz benim kim olduğumu biliyor musunuz diye en sevmediğim cümleyi kurdum. Zira her vatandaşa kim olursa olsun aynı mesafede olmalılar. telefonu kapadım 5 dakika sonra bu sefer Gölcük Medar'dan aradılar, ısrarla işlemin ücretsiz olacağı paylaşıldı. Personelin bilgi eksiliği dile getirildi ama çok geçti artık....

Her ne ise biz az önce Özel Aktif Kocaeli Hastanesi de muayene olduk ve bebek çok sağlıklı anne ısrarla geri dönmek istiyor ama önümüzde ki günler ne getirir bilemeyiz.

teşekkürler Özel Aktif Kocaeli Hastanesi
ilişkilerimi yeniden gözden geçireceğim sınıfta kalmış Medar Gölcük Hastanesi

bugünlük diyeceklerim budur,

Son düzenleme:
burada ayağıma takılan her şeyi yazıp destek verenlere de teşekkür edeceğim....

Mesela Ankara'lı taksiciler genelleme yapmayalım ama sınıfta kaldılar. Benim gözümde değerleri 2.200 TL, Kocaeli Seymen Taksi beni havalanına sokmazlar diyip direk gidemem dedi. Oysa bir sene önce uluslararası turnuvada yabancı misafirlerin hepsini bunlara paslamıştım. Bitti bu saatten sonra ...

Etimesgut 11. Hava Ulaştırma Ana Üssü sizi onure edecek söz dahi bulamıyorum, ayağınıza taş değmesin Allah erinden paşasına kadar hepsinden razı olsun.

Kazen abi valilik izinleri hakkında bilgi berebilir misin ne yapmamız gerekiyor.
Benim de yarın işleri halletmem lazım,arkadaşlar haklarını kaybetmesin diye.
Birde benim yanımda 5 kişi var hiç birinin kimliği yok ablalar kimlik numaralarını biliyor ama 2 çocuğun 1 bebeğin kimlik numarasını hatırlamıyorum diyorlar.
En azından valilik bilgilendirme işlemlerini hemen halletmek istiyorum.
İleride kira veya diğer yardımlardan faydalanmaları lazım.
Sen hallettim mi bu izinleri.

Depremzedeler ilk kaymakamlık kalemine kayıt yapıldı.

Tam şu anda bu işlem için kaymakamlıktayım. Kimliğe ihtiyaç yok hemen nüfus idaresi aile bilgilerini çıkartıp veriyor.

1 kişinin kimliği yeterli ama zorunlu değil

İstenen bilgiler;
- isim soyisim TC no ve doğum tarihi

Bu depremzede beyanı için

Yardim beyanı için kaç hane ise

Işık yeşil oldu hareket ettim

Şimdi şuraya geldim

Kendinize(depremzede) ait bir ziraat bankası hesap numarası ile ilçe kaymakamligindaki vakfa nakti yardım için başvuru yapıyorsunuz.

Son düzenleme:
Tamam abi sen müsait zamanında bilgi verirsen iyi olur zaten bugün yaptıramam.
Birde ablaları da yanımda götürmem gerekiyor mu?
Çocuklar da var.

Nüfus müdürlüğü hane hane hepsinin nüfus belgesini veriyor sorun olmaz.

Bu eklemeyi de yapayim

Tamam abi sen müsait zamanında bilgi verirsen iyi olur zaten bugün yaptıramam.
Birde ablaları da yanımda götürmem gerekiyor mu?
Çocuklar da var.

Her aileden 1 kişi götürsen iyi olur ama zorunlu değil. Aynı adreste resmi ikamet eden herkes bir aile kabul ediliyor. Online bir ayrıntı kayinvalide ve yayinpeder için aynı adreste olsa bile damat veya gelin işlem yaptığında kendi öz annesi olmadı için nüfusta çıkmıyor o ayrı aile.kabul ediliyor.

Örnek vereyim ben gelinle gittim. Eşi, 2 çocuğu ve kayinvalidesi ile yaşıyor. Eşi memlekette kaldı 2 çocuk ve kendisi için başvuru yapabildi. Eğer basindaki yaşlı anane olsaydı olurdu ama bahanen yani eşinin annesi olduğu için ayrı kabul ettiler.

Anladım abi bende gelinle gitmeyi düşündüm ama bebeği var.
Anneanne birde babaanne var.
Artık yarın gorumcemin oğlu arabayla bizi götürecek zaten onlarda da bir aile var aynı islemleri yaptiracaklardi beraber yaptırırız.
Afadi aradım ama net cevap alamadım
Birde valilik bu işlemler için numara paylaşmış onu da aradım baya yardımcı oldular.
Kiracı depremzedeler için pek bir yardım yok ama mülk sahibi olanlar için yardım varmış.
Yarın inşallah hepsini bizde halledebiliriz en azından bundan kurtulur düşünmezler.

Tabii ki de öyle 2020 de Elazığ depreminde evlerini kaybeden depremzedeler şuan ne yapıyor mesela ? İzmir depreminde olanlar ne yapıyor acaba düşünüyorum
İzmir’de depremde 22 bina çöktü hala daha binalar yapılmadı insanlar ev kiraladı genelde yeni düzen kurdu
Evi hasarlı olanlar ne durumda bilmiyorum

İzmir’de depremde 22 bina çöktü hala daha binalar yapılmadı insanlar ev kiraladı genelde yeni düzen kurdu
Evi hasarlı olanlar ne durumda bilmiyorum
Bu durumda olacağı da o ki ev sahipleri şuan evlerini kaybettikleri zaten asla alınamayacak bir konuma geldi ev fiyatları . Bu durumda devlet ne yapıyor ? Görüyoruz ki hiç birşey

Kimlik bilgilerini anne veya babanın e-devletine giriş yapılarak nüfus kayıt örneği üzerinden öğrenilebilir.

Enkazdan çıkarılan kadının ambulanstakilere beni özele götürmeyin param yok demesi geldi aklıma yazdıklarınızı okurken.
Ufacık bir seruma,basit bir muayeneye ne bileyim basit kan tahlillerine dünya kadar para alan özel hastanelerden tamda beklenilen davranış olmuş,hiç birşeye şaşırmıyorum ben artık.
Allah razı olsun sizden,önceki mesajınızı da okudum,eşinizle ayağınıza taş deģmesin.
Hamile olan misafiriniz içinde sağlıkla kucağına almasını dilerim bebeğini.
Tüm depremzedeler dilerim yaralarını kolayca sarabilir. Yakınlarını kaybedenlere sabırlar dilerim.

Aynı şeyi buraya da yazayım.

Ya ben artık bazı kişilere tahammül edemiyorum.
Çok üstü kapalı yazacağım.
"Biz de Japonya gibi olabilirdik. Oradaki insanlar depremde yerinden bile kımıldamıyor bazen." dedim bir tanıdığıma.
Cahil muamelesi yaptı bana.
Tamamen savunma mekanizması geliştirmişler. Canhıraş şekilde nasıl savunacaklarını şaşırmışlar.
"Japonya ile Türkiye arasında fark varmış deprem açısından."
Evet bu noktada doğru. Ama Şevval misali diyorum ki so what?
Bu kimi aklar? Bu neyi değiştirir?
Japonya kendi deprem koşullarına göre hazırlanmış, binalarını yapmış, kanunlarını geliştirmiş.
Aynısını bizimde yapmamız gerekmez miydi?
X bölgesi deprem hattı üzerinde, burada yapılaşma yapılmasın veya şu yaylı binalardan yapmak zorunlu olsun veya şu malzeme zorunlu olsun veya en fazla 2 kat olsun gibi önlemleri almamız gerekmez miydi?
Biz neden yapamadık? Neden yapmıyoruz?
Allah rızası için bu yorumu okuyanlar... Bana bunun mantığını açıklar mısınız?
Ama Türkiye'de olan deprem rerere rörörö diye yıkılan binaları aklayan, savunan bu tanıdığımın mantığını bana lütfen açıklar mısınız?
Hiç mi önlem alınamazdı? Ne kadar önlem alınırsa alınsın 32 bin kişi yine de ölecek miydi?
Ya anne baba bebek aile fotoğraflarına bakıyorum. Bir tek benim mi canım yanıyor?
Tamam fanatik olabilirsin. Çıkarları da var kendisinin. Yıllarca gördük hepsini. Anlıyorum cidden inanın anlıyorum zor geliyordur paradan vazgeçmek.. Ama hiç mi insana merhamet, vicdan gelmez o fotoğrafları görünce...
Benim öğrencilerim öldü, aileleri ölen öğrencilerim oldu.
Hiç tanıdığım ölmese bile önüme fotoğraflar düşüyor. Bir ailenin komple yok olmuş olması fikri beni çıldırtma noktasına getiriyor. Mantığım aklım bunu kabul etmiyor. Edemiyorum. Nasıl yani diyorum kendi kendime. Bebek de mi ölmüş? E ama bu doğum günü kutlama fotoğrafı... Bebeğin 1 yaşını kutlamışlar... Nasıl yani şimdi yoklar mı?
Anne baba bebeğin üzerine kapanır kurtarır gibi geliyor. Ama bebek de yok.. Bakın hala zihnen inkar ediyorum. Komple aileden kimse kalmıyor. Bu durum nasıl sadece bizleri kahrediyor?

Neden ben öfkeleniyorum da o öfkelenmiyor? O neyi savunmanın derdinde lütfen biri anlatsın bana?
Yıllarca yapılan her hatada savundu. Bir kez bile sesimi çıkarmadım. Büyüğüm dedim sustum.
Ama 30 bin kişinin ahı da mı korkutmuyor?
Para ve güç her şey demek mi cidden? İnsan insanlığını satabilir mi?
Cidden bu kadar kör olabilir mi?
Cahillik evet var ama bu kadar mı ya? Bu kadar mı olduk biz?
Ben artık delirmek üzereyim. Gerçekten.
Bugün bütün sosyal medya hesaplarımı kapattım. Görmemek duymamak için. Çünkü hiç iyi değilim.
Ama bir yerden haber sızıyor içimize...

Deprem izolatörü fiyatlarını araştırdım
Tanesi 200 bin TL.
Şuan en uygun tek daire benim bulunduğum şehirde 1 trilyon.
Bu apartmanlara izolatör yapılamaz miydi?
Bundan sonra izolatör şartı getirilemez mi?
Arkadaş yukarıda japonya örneği vermiş.
Japonya'da evlerin altında raylı sistem var burada yapılamaz miydi ?
30 binden fazla canımız öldü 30 bile canımız gitmezdi!
3-5 trilyona daire satanlar bu sistemi yapmak zorunda değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…