Böyle zamanlarda biz kendi aramızda para toplayacaksak, niye yıllarca vergi veriyoruz?Ben o bağışların da nereye nasıl gideceğini merak ediyorum
Bende anlamaya çalışıyorum bunuBöyle zamanlarda biz kendi aramızda para toplayacaksak, niye yıllarca vergi veriyoruz?
Bizi yönetenleri bize hizmet etsinler, yaşam kalitemizi arttırsınlar diye seçiyoruz. Her nedense bizim yaşam kalitemiz düşerken bize hizmet için seçilenlerin ki artıyor.... Başımıza gelen her felakette böyle zamanda siyaset mi yapılır deyip susuyoruz, sonra herşeyi unutuyoruz ta ki bir sonra ki felakete kadar...Kısır bir döngüye girmişiz bu döngüden çıkmazsak çok daha büyük felaketler yaşayacağız.Bende anlamaya çalışıyorum bunu
Kazen abi valilik izinleri hakkında bilgi berebilir misin ne yapmamız gerekiyor.burada ayağıma takılan her şeyi yazıp destek verenlere de teşekkür edeceğim....
Mesela Ankara'lı taksiciler genelleme yapmayalım ama sınıfta kaldılar. Benim gözümde değerleri 2.200 TL, Kocaeli Seymen Taksi beni havalanına sokmazlar diyip direk gidemem dedi. Oysa bir sene önce uluslararası turnuvada yabancı misafirlerin hepsini bunlara paslamıştım. Bitti bu saatten sonra ...
Etimesgut 11. Hava Ulaştırma Ana Üssü sizi onure edecek söz dahi bulamıyorum, ayağınıza taş değmesin Allah erinden paşasına kadar hepsinden razı olsun.
Kazen abi valilik izinleri hakkında bilgi berebilir misin ne yapmamız gerekiyor.
Benim de yarın işleri halletmem lazım,arkadaşlar haklarını kaybetmesin diye.
Birde benim yanımda 5 kişi var hiç birinin kimliği yok ablalar kimlik numaralarını biliyor ama 2 çocuğun 1 bebeğin kimlik numarasını hatırlamıyorum diyorlar.
En azından valilik bilgilendirme işlemlerini hemen halletmek istiyorum.
İleride kira veya diğer yardımlardan faydalanmaları lazım.
Sen hallettim mi bu izinleri.
Tamam abi sen müsait zamanında bilgi verirsen iyi olur zaten bugün yaptıramam.Tam şu anda bu işlem için kaymakamlıktayım. Kimliğe ihtiyaç yok hemen nüfus idaresi aile bilgilerini çıkartıp veriyor.
1 kişinin kimliği yeterli ama zorunlu değil
İstenen bilgiler;
- isim soyisim TC no ve doğum tarihi
Bu depremzede beyanı için
Yardim beyanı için kaç hane ise
Işık yeşil oldu hareket ettim
Kazen abi valilik izinleri hakkında bilgi berebilir misin ne yapmamız gerekiyor.
Birde benim yanımda 5 kişi var hiç birinin kimliği yok ablalar kimlik numaralarını biliyor ama 2 çocuğun 1 bebeğin kimlik numarasını hatırlamıyorum diyorlar.
Tamam abi sen müsait zamanında bilgi verirsen iyi olur zaten bugün yaptıramam.
Birde ablaları da yanımda götürmem gerekiyor mu?
Çocuklar da var.
Anladım abi bende gelinle gitmeyi düşündüm ama bebeği var.Her aileden 1 kişi götürsen iyi olur ama zorunlu değil. Aynı adreste resmi ikamet eden herkes bir aile kabul ediliyor. Online bir ayrıntı kayinvalide ve yayinpeder için aynı adreste olsa bile damat veya gelin işlem yaptığında kendi öz annesi olmadı için nüfusta çıkmıyor o ayrı aile.kabul ediliyor.
Örnek vereyim ben gelinle gittim. Eşi, 2 çocuğu ve kayinvalidesi ile yaşıyor. Eşi memlekette kaldı 2 çocuk ve kendisi için başvuru yapabildi. Eğer basindaki yaşlı anane olsaydı olurdu ama bahanen yani eşinin annesi olduğu için ayrı kabul ettiler.
İzmir’de depremde 22 bina çöktü hala daha binalar yapılmadı insanlar ev kiraladı genelde yeni düzen kurduTabii ki de öyle 2020 de Elazığ depreminde evlerini kaybeden depremzedeler şuan ne yapıyor mesela ? İzmir depreminde olanlar ne yapıyor acaba düşünüyorum
Bu durumda olacağı da o ki ev sahipleri şuan evlerini kaybettikleri zaten asla alınamayacak bir konuma geldi ev fiyatları . Bu durumda devlet ne yapıyor ? Görüyoruz ki hiç birşeyİzmir’de depremde 22 bina çöktü hala daha binalar yapılmadı insanlar ev kiraladı genelde yeni düzen kurdu
Evi hasarlı olanlar ne durumda bilmiyorum
Kimlik bilgilerini anne veya babanın e-devletine giriş yapılarak nüfus kayıt örneği üzerinden öğrenilebilir.Kazen abi valilik izinleri hakkında bilgi berebilir misin ne yapmamız gerekiyor.
Enkazdan çıkarılan kadının ambulanstakilere beni özele götürmeyin param yok demesi geldi aklıma yazdıklarınızı okurken.Dedim ya kimler yanımızda bilelim ;
36 haftalık anne adayını bugün bir doktor kontrolüne sokalım dedik. Eşim Kocaeli Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden randevu aldı. Devlet hastanesi olduğu için her şey ücretsiz. Bende bu kadın kargo uçağı ile uçtu oradan Ankara'dan Kocaeli'ye o hali ile yolculuk etti oralara yormayalım yakınımızda ki özel hastaneleri arayalım dedim ve ...
ilk olarak kendi kontrollerimi yaptırdığım Medar Gölcük hastanesini aradım. Bana ilk verilen bilgi hastaneye kimlikle gidip SSK indirimi var ise bu kontrol edilip sadece o indirimin yapılacağı ifade edildi. Hatta doğum paketlerine filan getirdi konuyu o konuda bilgisi olmadığını gidip yüz yüze görüşmemi istediler. Israrla hastaneye gitmemi fiyat veremediklerini ifade ettiler.
Sonra Medar Kocaeli hastanesini aradım onlar numaramı aldı araştırıp beni arayacaklarını ifade ettiler. Neyini araştıracaklar anlayamadım! tam bu mesajı yazarken geri dönüş yaptılar Gölcüğe muayeneyi ücretsiz olabileceğimi ifade ettiler. Lakin onlar bu telefon trafiğini yapıp telefon edene kadar ben Özel Aktif Kocaeli Hastanesi ile görüşmemde ücretin söz konusu olmadığını hemen randevu oluşturabileceklerini bir doktor tercihimiz olup olmadığını sordular bende kendilerine bıraktım bu seçimi ve Op. Dr. Ayşegül Gürler'den randevuyu aldık.
Bu arada Medar Merkezden bana dönen bayana lütfen yanlış anlamayın ama siz benim kim olduğumu biliyor musunuz diye en sevmediğim cümleyi kurdum. Zira her vatandaşa kim olursa olsun aynı mesafede olmalılar. telefonu kapadım 5 dakika sonra bu sefer Gölcük Medar'dan aradılar, ısrarla işlemin ücretsiz olacağı paylaşıldı. Personelin bilgi eksiliği dile getirildi ama çok geçti artık....
Her ne ise biz az önce Özel Aktif Kocaeli Hastanesi de muayene olduk ve bebek çok sağlıklı anne ısrarla geri dönmek istiyor ama önümüzde ki günler ne getirir bilemeyiz.
teşekkürler Özel Aktif Kocaeli Hastanesi
ilişkilerimi yeniden gözden geçireceğim sınıfta kalmış Medar Gölcük Hastanesi
bugünlük diyeceklerim budur,