Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tüm Türkiye KYK yurt kapasitesi 2022 bilgilerine göre 850 bin miş, otellerin 1 milyon 783 bin....öncelik otellere verilmeliydi. Şimdi öğrenciler mağdur olduBence otellerin çoğu açtı zaten sorun felaket öyle kötü bir boyutta ki yetişemiyoruz . Bu arada bende okulların açılmasını başka yol bulunmasını istiyorum
Tabiki öyle yapılmalıydı ama şu da var maalesef ki herkes kapısını açmayabilir birde turizm sezonuna az zaman kaldı . Devlet otellere her depremzede için para ödemeyecek ya oteller de mecbur çalışmak zorundalar .Tüm Türkiye KYK yurt kapasitesi 2022 bilgilerine göre 850 bin miş, otellerin 1 milyon 783 bin....öncelik otellere verilmeliydi. Şimdi öğrenciler mağdur oldu
AminCok gecmis olsun Rabbi tekrar yasatmasin ayni seyleri
Deprem vergileri dışında her yıl ödediğimiz vergiler bunun için değil mi zaten, zor durumda kaldığımızda devletimiz bize barınacak yer sağlasın ve yaşamsal ihtiyaçlarımızı karşılasın diye. Gerekirse otellerin parasını da konteyner kentler kurulana kadar ödemek zorunda tabi. Eğitim her şeyden önemlidir. O gençler bizim geleceğimiz 81 ilde uzaktan eğitime geçmek ne demek o kadar saçma ki. Sırf yurtları boşaltabilmek için uzaktan eğitime geçildi. En kötü hibrit eğitim olabilirdi o bile akıllarına gelmedi apar topar bir karar aldılar, sonuçlarını hiç düşünmedenTabiki öyle yapılmalıydı ama şu da var maalesef ki herkes kapısını açmayabilir birde turizm sezonuna az zaman kaldı . Devlet otellere her depremzede için para ödemeyecek ya oteller de mecbur çalışmak zorundalar .
Deprem,Ben çok iyi biliyorum 99 her dk aklımda ve asla silinmiyor silinmedi 24 yıl olmuş onun üstüne 2 kat yaşamışım hala dün gibi. Ama tamamlanıyor geçiyor yaralar sarılıyor milat gibi oluyor. Hatta geçen ay yaşadığım bir olayda Allah bana hersey anlık öğretmişti ama anlamamışım dedim.. Ki biz sokaklarda yattık yine de gece usuyorduk simdi buz gibi çok geniş bir alan kar altında ve yıkık bitik halde..
İlk 2 yıl çok başka, şok geçecek yüzleşme gelecek şehrin burukluğu zamanla geçecek eski hali hiç yokmuş gibi olacak.. hatta biliyormusunuz bizde deprem zenginleri vardır, yarı hasarlı binaları topladılar Hatta yıkılan evleri arsaları almışlar, dask o zmn çıkmıştı sigorta işine başlayanlar, sehir disinda müteahhitlige girisenler. Eğitim cadirkentlerde devam etmişti giden yada vefat eden arkadaşlarımıza alisamamistik. Şu an verilen her tepki çok normal dik durmaya çalışın şu an imkanlar çok daha fazla sosyal medya etkin herkes seferber. Sadece kripto cüzdanı ile sabahtan beri 500bin dolar para toplandi yurt dışına tek tek paylaşım yaptık tüm borsalar fenomenler balinalar seferber oldu. Hersey yeniden inşaa edilecek sadece sabır..
Çok geçmiş olsunDeprem,
Ben 27 yaşındayım 7 yaşındaki kızım ve eşimle gece 4'17 saatleri arasında bir andan uyandik beşik gibi sllanirken uyandık birbirimize sarılarak şehadet getirdik çok korkunç bir ses vardı sallanirken noluyo noluyo diyerek korkuyla kızıma sarıldım kızımın bakışları beni bitirdi ağlaması o çaresizlik napacagini bilememek biraz durur gbi oldu deprem eşimle kızımızi nasıl aldik battaniyem izle çıktık tabi yağmur yağıyor birgün öncesinden kalan kar eriyor megersem kefenmis o beyaz örtü tek tek sevdiklerimzii şehrimizi eritti yok oldular şehit oldular biz iki gün boyunca yağmurda islandik aç susuz kaldık sogukda üşüdük eşim akrablara baktı herkes sokakta kosusturuyor sanarsin mahşer sanarsinki gök yer de katliyam var herkes birbirine koşuyor ewler dümdüz gözümün gördüğü ewler görmedigi yerdeydi o kadar ki korkunç çığlık sesleri yardım sesleri ve senin hiç bir şeye yardıma gidememen gücünün yetmemesi bu acı bir şey ve sabahın gök yüzünü aydinlatmasiyla ölü haberlerinin gelmesi bizi derinden yıktı cewrende hiç bir ew kalmamis Maraş yok oldu bir gecede kimse kimseye yetisemiyo ve enkaz altında hala yerde olan cansiz bedenler var şok geçirmek böyle bir şey ben cesed gördüm sayısız bir şekilde yakinimi gördüm betonla dümdüz olmuştu ben neler yaşadım bilmiyorum herşey çok kötüydü ewimizi şehrimizi bırakıp izmirdeyiz şimdi burdakiler çok iyi çok yardımsever merhametli insanların olması güzel ama biz yaşarken ölen insanların orda enkaz altında kalması çığlıklarinin kesilmesi benim çok zoruma gidiyor...hayat çok kısa herşey bu dünyada var herşeyin hayırlısı olsun.
Çok geçmiş olsun kim depremi yaşadıysa herkese geçmiş olsun çok zor bir süreçten geçiyorsunuz Allah yardımcınız olsun inanın ben 7 gündür ne haldeyim bilmiyorum yani uyuyamıyorum uyusam utanıyorum her yaptığım şeyden Rabbim yardımcınız olsun hiç kolay şeyler değil size bunu yapın şunu yapın demeyeceğim yani psıkolojik tedavi almak gibi ama dua kesinlikle çok önemli dualarımız hep sizinle bunu unutmayın burdan gönderilen koliler yardımların size ulaşmaması bile beni mahvediyor anlayamıyorum gerçektenDeprem,
Ben 27 yaşındayım 7 yaşındaki kızım ve eşimle gece 4'17 saatleri arasında bir andan uyandik beşik gibi sllanirken uyandık birbirimize sarılarak şehadet getirdik çok korkunç bir ses vardı sallanirken noluyo noluyo diyerek korkuyla kızıma sarıldım kızımın bakışları beni bitirdi ağlaması o çaresizlik napacagini bilememek biraz durur gbi oldu deprem eşimle kızımızi nasıl aldik battaniyem izle çıktık tabi yağmur yağıyor birgün öncesinden kalan kar eriyor megersem kefenmis o beyaz örtü tek tek sevdiklerimzii şehrimizi eritti yok oldular şehit oldular biz iki gün boyunca yağmurda islandik aç susuz kaldık sogukda üşüdük eşim akrablara baktı herkes sokakta kosusturuyor sanarsin mahşer sanarsinki gök yer de katliyam var herkes birbirine koşuyor ewler dümdüz gözümün gördüğü ewler görmedigi yerdeydi o kadar ki korkunç çığlık sesleri yardım sesleri ve senin hiç bir şeye yardıma gidememen gücünün yetmemesi bu acı bir şey ve sabahın gök yüzünü aydinlatmasiyla ölü haberlerinin gelmesi bizi derinden yıktı cewrende hiç bir ew kalmamis Maraş yok oldu bir gecede kimse kimseye yetisemiyo ve enkaz altında hala yerde olan cansiz bedenler var şok geçirmek böyle bir şey ben cesed gördüm sayısız bir şekilde yakinimi gördüm betonla dümdüz olmuştu ben neler yaşadım bilmiyorum herşey çok kötüydü ewimizi şehrimizi bırakıp izmirdeyiz şimdi burdakiler çok iyi çok yardımsever merhametli insanların olması güzel ama biz yaşarken ölen insanların orda enkaz altında kalması çığlıklarinin kesilmesi benim çok zoruma gidiyor...hayat çok kısa herşey bu dünyada var herşeyin hayırlısı olsun.
zorunda da sizce o paralar var mı ortada ? Siyaset yapmayacağım ama öyle para vs yok yani yandı bitti kül oldu . Şimdi bu insanların arabaları evleri canları işleri gitti ne olacak deliriyorum düşünmekten yapılan bağışların nereye harcandığını kim denetliyor mesela merak ediyorum ben ?Deprem vergileri dışında her yıl ödediğimiz vergiler bunun için değil mi zaten, zor durumda kaldığımızda devletimiz bize barınacak yer sağlasın ve yaşamsal ihtiyaçlarımızı karşılasın diye. Gerekirse otellerin parasını da konteyner kentler kurulana kadar ödemek zorunda tabi. Eğitim her şeyden önemlidir. O gençler bizim geleceğimiz 81 ilde uzaktan eğitime geçmek ne demek o kadar saçma ki. Sırf yurtları boşaltabilmek için uzaktan eğitime geçildi. En kötü hibrit eğitim olabilirdi o bile akıllarına gelmedi apar topar bir karar aldılar, sonuçlarını hiç düşünmeden
Burada biriken anılarımızı, hatta tavsiyelerimizi de unutuyoruz, sadece başımıza gelecek bir afet değil, bazen düşünüyorum aldığımız nefes belki bugün son belki birkaç sene sonra son olacak ama bir gün belki birileri burada yazdıklarımızı okuyacak, verdiğimiz tavsiyeler o gün bile yol gösterici olacak belki, yıllardır ülkece yaşadığımız afetleri sıkıntıları bile buradan okuyanlar olacak kim bilirSize bazen diyorum ki burada anılarınız var, başka sosyal medya araçlarında biriktiremeyeceğiniz. Hatta whastapp gruplarından dolayı gidenlere anılarınızı silip gidiyorsunuz dediğimde orada da biriktiririz diyorlar. Unutuyorlar geçmişe dönemezsiniz.
İstese bulur bunu herkes biliyor, uçaklarını satar, sarayın ışıklarını söndürür, ne yapar eder bulunur yani. Katar yüklü bağış yapmış başka ülkelerde var. Biz alıştık hiçbişeye tepki göstermemeye hemen herşeyi kabulleniyoruz. Bakın kamuoyunda büyük ses getiren tepkiler geri çekiliyor bazen, bizim de tepki göstermemiz lazım.zorunda da sizce o paralar var mı ortada ? Siyaset yapmayacağım ama öyle para vs yok yani yandı bitti kül oldu . Şimdi bu insanların arabaları evleri canları işleri gitti ne olacak deliriyorum düşünmekten yapılan bağışların nereye harcandığını kim denetliyor mesela merak ediyorum ben ?
Ben o bağışların da nereye nasıl gideceğini merak ediyorumİstese bulur bunu herkes biliyor, uçaklarını satar, sarayın ışıklarını söndürür, ne yapar eder bulunur yani. Katar yüklü bağış yapmış başka ülkelerde var. Biz alıştık hiçbişeye tepki göstermemeye hemen herşeyi kabulleniyoruz. Bakın kamuoyunda büyük ses getiren tepkiler geri çekiliyor bazen, bizim de tepki göstermemiz lazım.
Bilinçli her insanın merak ettiği bir soru olduğuna eminimBen o bağışların da nereye nasıl gideceğini merak ediyorum
Tabii ki de öyle 2020 de Elazığ depreminde evlerini kaybeden depremzedeler şuan ne yapıyor mesela ? İzmir depreminde olanlar ne yapıyor acaba düşünüyorumBilinçli her insanın merak ettiği bir soru olduğuna eminim