Deprem 10 ili vurdu

@Kazen abi bildirime yazarmisin. O bolgelerde enkaz cok hatay yok oldu gibi resmen.İnsanlar perisan sogukta.Afada battaniye corap vs biraksinlar enkaz bolgelerine goturulsun.Kızılaya kan bagisi yapilsin.Durum gercekten cok kotu.
Evet çok doğru diyorsun da bize yani gerçek depremzedelere gelmiyor o yardımlar malesef 2 çocuğumla dışardayım evim ağır hasarlı kesinlikle girmem yasak 7 yaşında ki kızım dirençli fmf (genetik) ve kalp hastası depremde kızımın oksimetresi ateş ölçeri nebulizatör aleti kırıldı çocuklarımla ben yalın ayak sokağa kendimiz zor attık şimdi ise içeri giremiyoruz yasak tek eşya bile çıkaramadık...Biz soğukla açlıkla mücadele ederken evlerinde bir çivi bile oynamayan insanlar koli koli battaniye kıyafet bez mama su kömür stokladılar ben bizzat şahit oldum 120 torba kömür alan insanlar var nasıl mı? Bunu yapan malesef gelin bize yardım edin diye afadın yanına aldığı kişiler ve yakınları...Bu arada biz evimize giremiyoruz paramız falan hep içerde kaldı diyorum süt istedim küçük kızıma malesef markettende alamadım neden param yok depremzedeyim diyorum durumu anlatıyorum afadan bulamadım diyorum benim problemim değil diyor...Ben benim çocuklarımı bu soğukta madur eden herkese HAKKIMI HARAM EDİYORUM...HARAM OLSUN HARAM OLSUN HARAM OLSUN...İhtiyaç sahiplerinin hakkını gasp eden babamsa da kardeşimse de Allah en yakınlarından kendilerinden çıkarsın...ARKADAŞLAR OSMANİYE MERKEZ DEREOBASI KÖYÜNDE BİR TANE EV BİLE HASARLI DEĞİL AMA HERŞEYİ EVLERİNE STOK YAPTI BAZILARI BİLİN İSTEDİM...

Allah razı olsun kardeşim. Utanacağıniz hiçbir şey yok. Bu günler de elbet geçecek. Biz babaannemin gecekondusuna sığınmıştık sulalecek. Ama içeri giremeyip bahçesinde ateş yaktık oturduk. 3 aylık ve 3 yaşında iki bebek vardı aramızda. Onlara ikinci gün mü üçüncü gün mü bilmiyorum yardım geldi, kıyafet bez mama vs.
Bugün herkes trenle Ankara'ya yola çıktı oradan izmire geçecekler. Kalacak yerleri var orada.
Annem babam eşim ve ben kaldık. Malatyadaki bir yardım grubuyla irtibata geçtim bugün, dediğim gibi iç çamaşırı bıraktılar. Yarın tekrar uğrayıp kazak pantolon vs getirecekler. Siz başka ihtiyaç sahibine yardım ederseniz ben de mutlu olurum.
Sadece o yazılana sinirlendim ve bugüne kadar yaşadığımız şeylerden örnek vermek istedim. Çok şükür iyiyiz biz. Travmamiz zamanla hafifleyecektir. Bugün eşimle merkeze indik atm bulmaya ama bulamadık, olanlar çalışmıyor. Bugün farkettim ki her sesten korkuyorum mesela. Çünkü ikinci depreme bu gecekonduda yakalandım. Deprem gecesi hiç uyuyamamıştım ve olduğunda uyanıktım hatta forumdaydım. O yüzden bana biraz iceride uyumami söylediler. Deprem oldugunda kapının önüne çıktık ve bizi bahçeye karların içine attı. Yani oraya nasıl firlatildik bilmiyorum. 3 yaşındaki bebek kucagimdaydi omuzlarimdan sımsıkı tutmuş titriyordu, ben de titriyordum dizlerim tutmuyordu ve ona şarkı söylemeye çalışıyordum mesela. O eşofmanla oturan arkadaşa selamlarımı iletin lütfen.

Katılabilirseniz 18inde barış muslu demo yapacak instagram dan mutlaka takip edin katılın.
Eşekten düşenin halini düşen anlar kaba tabir olacak. Biz bu yaraları sarar dimdik ayağa kalkarız korkmayın sadece biraz sabır
Bak 24 yıl en ağırı bildik kat kat fenası varmış. Bu yüzden bir olmali can bilmeli can savunmaliyiz

Her konuda buradayız dualarımız sizinle Allah güç kuvvet sabır versin iyilik afiyet versin

Ya ben sizin yorumlarınıza bayılıyordum

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza
Sizin için yapabileceğim bişey varsa seve seve yanınızdayım

Allah razı olsun canım benim Biz ev tutacağız orada yaşayacağız. Mümkün olduğunca deprem bölgesi olmasın diyoruz. Ama oda zor gibi. Çocuklardan kaynaklı eğitim önemli.
Birkaç güne belli olur.
Mersin'de fay hattı yok. Aklınızda olsun.

Az önce bizim belediye yazmış Su işleri ve içme suyu ekibi yola cikcakmis bugün veya yarın şimdi bulamadım ama demin okudum umarım halolur
Size sizlere hep dua halindeyiz

Umarım çare olur umarım

Eklentiler

• Screenshot_2023-02-11-21-36-43-53_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg
    83,9 KB · Görüntüleme: 49
Utanmayin guzel yurekli insanlar. Suan soguktan donan, usuyerak, korkarak aglayan cocuklarimizin basindan cadirimizdan yaziyorum. Sizlerin bu gizel naif dusunceleri insanin icini isitmaya yetiyor. Kader, kismet rabbimin yazisi diyelim ne yapalim. Dua ediyorum, sizlerde edin. Insallah rabbim canimizi hayirli isler icin bagislamistir.

Adettendir, geçmiş olsun herkese ama geçen bir şey yok, farkındayım. Yaşarken, nefes alırken, yatarken utanmıyorum asla ama çok korkuyorum. Olanları izlerken acı çekiyorum, öfkeleniyorum; uyumaya çalışırken korkuyorum, uyuyamıyorum huzurla ama utanmıyorum. Yakın bir gelecekte birçoğumuzun yaşayacağı şeyi şu an yaşamakta olanları izlerken nefesim daralıyor, içim acıyor. Kader değil, şans değil. Hiçbirimiz diğerinden daha şanslı değiliz. Utanmak hiçbirimize düşmez. Yüreğimiz ağzımızda yaşamaya çalışıyoruz, korku ve imkansızlık içinde planlar yapıyoruz sevdiklerimizi nasıl koruruz diye. Utanması gerekenler bellidir.

kullanin atin fazla fazla alin herseyi artemis

su yok imkan yok helali hos olsun dedik ulkece ginderirken istersen taş gibi kotlari giymeyin ama kullanjn her isinizde

oyali havlulari gonderirken dedik isterse capit yaosinlar yjne de gitsin

yeter ki yagmacilara kalmasin

eski gelen kiyafetleri yakin isinmak icin ama kullanin isinize yarssin yaksaniz bile

inan deger bugunlercicin yeter ki siz iyi hişsedin

Afeti yasamayan insanlara tek soyleyecegim lutfen her an herseye hazir olun. Arabaniz da mutlaka deprem icin, acil ihtiyaclar icin cantaniz mutlaka olsun. Aracinizi yakitsiz birakmayin. Panik yapmadan mutlaka binalardan uzak yerlere gidin. Deprem aninda mutlaka kendinizi koruma tedbirlerini ogrenin.

Sunu soylemeliyim ki normal bir deprem falan degildi saglami, curugu, yenisi eskisi bir tek zarar gormeyen yapi yok burada.

Kazan abi başiskele'de aktif hastanesi var özel orada Hilal bayram var çok iyi diyordu benim arkadaşımın kendisine doğum yaptı da ben de İstanbul'dayım ayrıca yaptığınız için Allah razı olsun sizden ve eşinizden.

Allah kolaylık versin. Maşallah dirayetli, güçlü bir yapın var.
Herkes aynı hassasiyette değil maalesef. Arada öyle kişiler de çıkıyor ama Allahtan azınlıktalar.

Ah canım seninle bu forumlarda çok muhabbet ettik güldük. Deprem bölgesinde olduğunu bilmiyordum. Çok geçmiş olsun. Rabbim şefkat eliyle sarsın yaralarınızı. Çok çok dua ediyoruz başka da bir şey gelmiyor ya elimizden bağış ve duadan başka.

Ah artem benim Rabbim yardimciniz olsun çok zor durumlar. Yaşadığınız acılar unutulmaz ama bugünler de geçecek inşallah biraz daha sabır. Kıyamam güzel arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…