Deprem 10 ili vurdu

İlk andan itibaren Twitter da teyitli olduğundan emin olduğum, ki çoğu o bölgelerde yaşayan tanıdıklarım yada onların tanıdıkları için yardımları, ihtiyaçları , enkaz altında olanları elimden geldiğince paylaşıp rt liyorum o yüzden sürekli pc başındayım, daha sonra babala dan gelen bilgileri de teyitli diye paylaştım ama bu video yu görünce tırsmadım diyemem umarım istemeyerek yanlış bilgi paylamamışımdır. Çok üzüldüm şuan bu kişilerin başına gelene

Dünya Bankası, 1.78 milyar dolar tutarındaki deprem yardımınının hükümete değil, proje karşılığı belediyelere teslim edileceğini açıkladı.
Umarım doğrudur bu haber İngilizcem çok iyi değil ama anladığım kadarıyla takibini de kendileri yapacaklarmış.

Kurum amirlerimizin oluruyla depremzedelerin tahliyesi ile ilgili bir yazı paylaşmıştım ama amirim bilginin doğruluğunu kanıtlayamadığı için sildim.

Son düzenleme:
Tabii ki güvendiği, istediği yere yardım yapmakta herkes özgür. Ama bazı yerlerde Ahbap çok ön plana geçmiş, başka fazla yardım eden yok gibi algı oluşturulmaya çalışılmış, bu yanlış.Kendisi de yazmıştı bunu

Ben bu şekilde düşünmüyorum. Yalnız şöylelikle her kim yardım ettiyse bin katı ona geri dönsün. Ancak bu adamın bu şekilde tweet atma zorunluluğu niçin doğdu?
Aynı şey. Nasıl AFAD a güvenmeyen varsa Ahbapa da güvenmeyen var.

Ateş düştüğü yeri yakar. Aynı şeyleri yaşamadan bilemeyiz. Alışkın oldukları düzenden biranda kopmak kimbilir ne kadar zor. Üstelik bu işin maddi boyutu da var, kolay değil, herkes milyarlar kazanmıyor.

hatta bunu ulkece yapabiliriz keske boyle bisey yapilmasi icin herkes basvuru yapsa

Ben guvenerek ahbap a yaptım bağışımi. Herkesin hür iradesi elbette ki.

hatta bunu ulkece yapabiliriz keske boyle bisey yapilmasi icin herkes basvuru yapsa
Milletvekilleri daha az maaş alsa aç kalmaz ama halk için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Kiralar zaten uçuk. Millet nasıl geçinsin?
Bence EYT den emeklilik bir süre rafa kalkar gibime de geliyor. Bu şartlarda seçim de bence ertelenir

Doğrudur vardır yine söylüyorum sahada ki ekiplere tek bir sözüm yok hepsinin canla başla çalıştığına eminim. Ama Kızılay ve Afad bu iki kurum bana güven vermiyor.

Ülke olarak bu ekonomide kimse 1 yıl boyunca asgari ücret almak istemez bende dahil. Kaldı ki topladığı deprem vergileriyle bu gibi durumlarda halkına sahip çıkma görevi devletindir.
tamamen kstiliyorum soylediklerine ama bu milletim sirtindan senelerdir gecinen herkes madem hesap vermiyor onlara hesap soracak kimsr yok paralarini versinler !

secimi tabi erteleyecekler bu aciyla tek tuk oy alirlar anca

her geçen gün artan hayat zorluğuna rağmen her felakette halk elini zaten taşın altına koymuyor mu? çoğu insan elindeki ekmeği bölüp yarısını gönderiyor desek yanlış olmaz. üstelik ne acıdır ki ülkece felaket üzerine felaket yaşıyoruz. depremler, seller, yangınlar...çok ahlaksız insanlar var bu ülkede, orası doğru ne yazık ki. şu günlerde gördüğümüz videolar insanlığını kaybetmiş mahlukların davranışlarını ortaya koyuyor. ama çok fedakar insanlar da var ve yaşanan felaketlerde bu insanlar her seferinde daha da küçülen ekmeklerini yarıya bölmeye devam ediyorlar. o da yetmiyor SMA'lı çocuklara yardım etmeye çalışıyor mesela... ama peki bunları halk yapmak zorunda kalacaksa sosyal devlet kavramının anlamı nedir? yaşanan felaket çok büyük, elbette sorunlar olacak. insanlar yardım edecek. bu felaket için tüm dünya yardım seferberliği içerisinde mesela. ancak böyle büyük felaketlere gebe bir ülkede halkın çabası dışında yardım mekanizmalarını oluşturmak ve sağlamlaştırmak gerekmez mi? bunları da düşünmek lazım değil mi? artık bazı şeylerden ders almanın zamanı gelmedi mi?

en basta bunu milletvekilleri iicin yazmistim zaten

halk son kurusuna kadar verdi ( hatta ben param bitti diyordim kotu gunler icin sakladigim 200 lirsyi buldum dün .esime gelene kadar nakit o var yanimda ..

biz butun cabayi gosterdik halk olarak ...

annemden ogrendim bugun camilerde toplanan paralar namazdan her cikan 200 lira atmis

Babam diyormus ilk defa parayi koyacak yer bulamadim halk olarsk elimizdrn gelnein cok cok fazlasini yaptik :/ keske daha fazlasi gelse

ama ben bize vekillik yapan beyefendi ve hanimefendilerden de boyle bir incelik bekliyorum

asgari ucretle gecinilebiliyorsa bir zahmet kendi maaslarini asgari ucrete dusurup kalani

depremzedelere kullansinlar

ya kusura bakmayın da duyduğum en saçma ve en kötü fikir. milletvekiline bişey diyemem ama halk?? zenginlik içinde yaşıyor olsak hadi neyse. yine de gelir durumu iyi olan zaten bağışını yapıyor. ama zaten zor geçinen halk neden 1 sene boyunca asgari ücrete razı gelsin? bu biraz şeye benzedi, geçenlerde maaş zamlarımızla alakalı toplantı yaptık ekiple, topluca. şirketin sıkıntılarından da bolca bahsetti patron. içimizdeki çok özür dilerim ama s*laklardan biri "şirkete katkı sağlayacaksa maaşların sigorta girişleri asgari ücret üzerinden yapılabilir sıkıntı yok bence" dedi. herkes bi kalakaldı ne diyor bu a-ptal diye. fikir diye sunduğu şey kendine zarar ama haberi yok. şirketin muhasebecisi orada, ağzını açıp bişey demiyor, bu konu hakkında hiçbir şey demedi, bişey de sormadı ama bi sivri zekalı çıktı böyle bir cümle kurdu. bişeyi fikir diye sunmadan önce bi mantık süzgecinden geçirelim lütfen. devlet devletliğini yapsın, vatandaş vatandaşlığını. biz sırtını dönüp giden insanlardan değiliz, elimizden gelen her şeyi yapıp zaten destek oluyoruz. ama kendi hayatımızı idame ettirdiğimiz üç kuruşumuza da kimse çökmemeli, artık yeter. o kadar da değil, lütfen.

W Wurstria ilk yazdigim buydu aslinda

hic kimse bu paylasimimi gormedi sanirim basta ilk icraati milletvekilleri gostermeli !

Zaten her başları sıkıştığında iban veriyorlar bağış yapın diye .
Deprem oluyor pamuk eller cebe, yangın oluyor pamuk eller cebe , sel oluyor yine aynı.
Herkes gücü olduğu kadar zaten yardım ediyor.
Benim burada komşular ev eşyası satan yerlerden durumları olmadığı için elden taksitli battaniye yorgan alıp gönderdi .

Biz bu devlete vergi vermiyor muyuz ?
Nerde bu vergiler ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…