İtibara bakınDünya Bankası, 1.78 milyar dolar tutarındaki deprem yardımınının hükümete değil, proje karşılığı belediyelere teslim edileceğini açıkladı.
Umarım doğrudur bu haber İngilizcem çok iyi değil ama anladığım kadarıyla takibini de kendileri yapacaklarmış.Dünya Bankası, 1.78 milyar dolar tutarındaki deprem yardımınının hükümete değil, proje karşılığı belediyelere teslim edileceğini açıkladı.
Tabii ki güvendiği, istediği yere yardım yapmakta herkes özgür. Ama bazı yerlerde Ahbap çok ön plana geçmiş, başka fazla yardım eden yok gibi algı oluşturulmaya çalışılmış, bu yanlış.Kendisi de yazmıştı bunuKızılay ve Afad bünyesinde kurtarma çalışmalarına katılan herkese binlerce teşekkürler iyi ki varlar. Ama benim güvensizliğim bu kurumlara ve başındakilere o yüzden de yaptığım yardımın gereken yerlere gideceğini düşünmüyorum. Sadece Ahbap bana bu güveni verdiği için bağışımı oraya yapmayı tercih ettim.
Aynı şey. Nasıl AFAD a güvenmeyen varsa Ahbapa da güvenmeyen var.Ben bu şekilde düşünmüyorum. Yalnız şöylelikle her kim yardım ettiyse bin katı ona geri dönsün. Ancak bu adamın bu şekilde tweet atma zorunluluğu niçin doğdu?
Ateş düştüğü yeri yakar. Aynı şeyleri yaşamadan bilemeyiz. Alışkın oldukları düzenden biranda kopmak kimbilir ne kadar zor. Üstelik bu işin maddi boyutu da var, kolay değil, herkes milyarlar kazanmıyor.Bir de sizden ricamdır şu an depremzedeler olmadık bir şeye bile kafayı takıp dert edebilir, insanlar ölüyor sen kurtulmuşsun bu mu derdin demeyin, youtube’da birçok bireysel kanalın depremzede röportajlarını izledim, çocuklarla konuştular teyzelerle konuştular, hepsini söylemeyeyim ama çocuk bir köşede ısınmaya çalışırken 2 metre ötesinde kardeşinin cenazesi var, insanlar enkaz altındaki depremzedelerin sesini duyuyor, psikoloji yok psikoloji kalmamış.
hatta bunu ulkece yapabiliriz keske boyle bisey yapilmasi icin herkes basvuru yapsaBiseyi fitillemek icin yada tartismak icin yazmiyorum ..
Daha once sirketimizde olagsnustu hal olmustu sirket ici ..
genel mudurunden caycisina ozaman icin herkes 3 binlira maasta(o zaman icin asgari ucret boyleydi) sabitlendi
sirketi ayakta tutmak adina
Milletvekillerimizden de 1 yil boyunca asgari ucret almalarini istiyorum ...bunun icin ne yapabilirim nerelere yazabilirim ..getirisi ne olur bize .
Ülke olarak bu ekonomide kimse 1 yıl boyunca asgari ücret almak istemez bende dahil. Kaldı ki topladığı deprem vergileriyle bu gibi durumlarda halkına sahip çıkma görevi devletindir.hatta bunu ulkece yapabiliriz keske boyle bisey yapilmasi icin herkes basvuru yapsa
Ben guvenerek ahbap a yaptım bağışımi. Herkesin hür iradesi elbette ki.Tabii ki güvendiği, istediği yere yardım yapmakta herkes özgür. Ama bazı yerlerde Ahbap çok ön plana geçmiş, başka fazla yardım eden yok gibi algı oluşturulmaya çalışılmış, bu yanlış.Kendisi de yazmıştı bunuEki Görüntüle 3205245
Aynı şey. Nasıl AFAD a güvenmeyen varsa Ahbapa da güvenmeyen var.
Milletvekilleri daha az maaş alsa aç kalmaz ama halk için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Kiralar zaten uçuk. Millet nasıl geçinsin?hatta bunu ulkece yapabiliriz keske boyle bisey yapilmasi icin herkes basvuru yapsa
Doğrudur vardır yine söylüyorum sahada ki ekiplere tek bir sözüm yok hepsinin canla başla çalıştığına eminim. Ama Kızılay ve Afad bu iki kurum bana güven vermiyor.Tabii ki güvendiği, istediği yere yardım yapmakta herkes özgür. Ama bazı yerlerde Ahbap çok ön plana geçmiş, başka fazla yardım eden yok gibi algı oluşturulmaya çalışılmış, bu yanlış.Kendisi de yazmıştı bunuEki Görüntüle 3205245
Aynı şey. Nasıl AFAD a güvenmeyen varsa Ahbapa da güvenmeyen var.
Neleri yazip yazıp siliyorum. Migren ve boyun tutulması olarak geri dönüyor.Ülke olarak bu ekonomide kimse 1 yıl boyunca asgari ücret almak istemez bende dahil. Kaldı ki topladığı deprem vergileriyle bu gibi durumlarda halkına sahip çıkma görevi devletindir.
tamamen kstiliyorum soylediklerine ama bu milletim sirtindan senelerdir gecinen herkes madem hesap vermiyor onlara hesap soracak kimsr yok paralarini versinler !Ülke olarak bu ekonomide kimse 1 yıl boyunca asgari ücret almak istemez bende dahil. Kaldı ki topladığı deprem vergileriyle bu gibi durumlarda halkına sahip çıkma görevi devletindir.
secimi tabi erteleyecekler bu aciyla tek tuk oy alirlar ancaMilletvekilleri daha az maaş alsa aç kalmaz ama halk için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Kiralar zaten uçuk. Millet nasıl geçinsin?
Bence EYT den emeklilik bir süre rafa kalkar gibime de geliyor. Bu şartlarda seçim de bence ertelenir
hatta bunu ulkece yapabiliriz keske boyle bisey yapilmasi icin herkes basvuru yapsa
en basta bunu milletvekilleri iicin yazmistim zatenher geçen gün artan hayat zorlupuna rağmen her felakette halk elini zaten taşın altına koymuyor mu? çoğu insan elindeki ekmeği bölüp yarısını gönderiyor desek yanlış olmaz. üstelik ne acıdır ki ülkedece felaket üzerine felaket yaşıyoruz. depremler, seller, yangınlar...çok ahlaksız insanlar var bu ülkede, orası doğru ne yazık ki. videolardan tanık oluyoruz. ama çok fedakar insanlar da var ve yaşanan felaketlerde bu insanlar her seferinde daha da küçülen ekmeklerini yarıya bölmeye devam ediyorlar. o da yetmiyor SMA'lı çocuklara yardım etmeye çalışıyor mesela... ama peki bunları halk yapmak zorunda kalacaksa sosyal devlet kavramının anlamı nedir? yaşanan felaket çok büyük, elbette sorunlar olacak. insanlar yardım edecek. bu felaket için tüm dünya yardım seferberliği içerisinde mesela. ancak böyle büyük felaketlere gebe bir ülkede halkın çabası dışında yardım mekanizmalarını oluşturmak ve sağlamlaştırmak gerekmez mi? bunları da düşünmek lazım değil mi? artık bazı şeylerden ders almanın zamanı gelmedi mi?
ya kusura bakmayın da duyduğum en saçma ve en kötü fikir. milletvekiline bişey diyemem ama halk?? zenginlik içinde yaşıyor olsak hadi neyse. yine de gelir durumu iyi olan zaten bağışını yapıyor. ama zaten zor geçinen halk neden 1 sene boyunca asgari ücrete razı gelsin? bu biraz şeye benzedi, geçenlerde maaş zamlarımızla alakalı toplantı yaptık ekiple, topluca. şirketin sıkıntılarından da bolca bahsetti patron. içimizdeki çok özür dilerim ama s*laklardan biri "şirkete katkı sağlayacaksa maaşların sigorta girişleri asgari ücret üzerinden yapılabilir sıkıntı yok bence" dedi. herkes bi kalakaldı ne diyor bu a-ptal diye. fikir diye sunduğu şey kendine zarar ama haberi yok. şirketin muhasebecisi orada, ağzını açıp bişey demiyor, bu konu hakkında hiçbir şey demedi, bişey de sormadı ama bi sivri zekalı çıktı böyle bir cümle kurdu. bişeyi fikir diye sunmadan önce bi mantık süzgecinden geçirelim lütfen. devlet devletliğini yapsın, vatandaş vatandaşlığını. biz sırtını dönüp giden insanlardan değiliz, elimizden gelen her şeyi yapıp zaten destek oluyoruz. ama kendi hayatımızı idame ettirdiğimiz üç kuruşumuza da kimse çökmemeli, artık yeter. o kadar da değil, lütfen.hatta bunu ulkece yapabiliriz keske boyle bisey yapilmasi icin herkes basvuru yapsa
W Wurstria ilk yazdigim buydu aslindaBiseyi fitillemek icin yada tartismak icin yazmiyorum ..
Daha once sirketimizde olagsnustu hal olmustu sirket ici ..
genel mudurunden caycisina ozaman icin herkes 3 binlira maasta(o zaman icin asgari ucret boyleydi) sabitlendi
sirketi ayakta tutmak adina
Milletvekillerimizden de 1 yil boyunca asgari ucret almalarini istiyorum ...bunun icin ne yapabilirim nerelere yazabilirim ..getirisi ne olur bize .