Deprem 10 ili vurdu

16 yıldır aynı koltuk takımını kullanıyorum.yazin para biriktirmeye başladım yenisini almak için
Kendimce boyumu aşacak bir yardım yaptim.sicakta oturuyorum,yemek yiyorum diye içimi rahatlatmak icin.
Analarinin sütü gibi helal olsun.vergilerimin 1 krs kimin cebine gittiyse bu dünyada görmek istiyorum.
Bulunduğum yerde oturduğu yerden ahkam kesen etliye sütlüye karışmayan fanatikler var.sinirlerim bozuluyor. Hiç iyi değilim.
Yine birçok yazdığımı sildigim için anlatım bozuklukları olabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Konteyner kentler dışında barınacaklara ev sahibi olanlar için aylık 5 bin lira, kiracı olanlar için aylık 2 bin lira kira yardımı yapacağız." şaka gibi bir para...Az önce Hatay dan Mersin e kendi imkanlarıyla giden kişilerle konuştum. Mersin de kiralık ev fiyatları 15 bin liradan başlıyor.... Bir de ev sahibi, kiracı ayrımı yapılmış :olamaz:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Konteyner kentler dışında barınacaklara ev sahibi olanlar için aylık 5 bin lira, kiracı olanlar için aylık 2 bin lira kira yardımı yapacağız." şaka gibi bir para...Az önce Hatay dan Mersin e kendi imkanlarıyla giden kişilerle konuştum. Mersin de kiralık ev fiyatları 15 bin liradan başlıyor.... Bir de ev sahibi, kiracı ayrımı yapılmış :olamaz:
İstanbul 'da bile o fiyat değil kira🤦🏻‍♀️
Ev sahibinin evi yıkıldığı için daha fazla denilse bile zararının yanında devede kulak kalır 🤦🏻‍♀️

En iyisi deprem sigortası yaptırmak. Olur da depremden sonra ölmez de kalırsak diye yaptırdık biz🤦🏻‍♀️

Kimbilir kimlerin gönderdiği yardımlar var.😐 O yüzden büyük kurumlarla yardım etmek lazım. Biraz da bunu anlatmak istemiştim 🤦🏻‍♀️

Kimbilir kimlerin gönderdiği yardımlar var.😐 O yüzden büyük kurumlarla yardım etmek lazım. Biraz da bunu anlatmak istemiştim 🤦🏻‍♀️

Biliyorum buna benzer başka videolarda izledim temel sorun şu: AFAD diyor ki tüm koordinasyonu ben yapıcam, böyle daha hızlı olur ama maalesef dediği gibi olmuyor. Tam aksine tek bir yerden yapıldığı için herşey aşırı aksamış durumda

Biliyorum buna benzer başka videolarda izledim temel sorun şu: AFAD diyor ki tüm koordinasyonu ben yapıcam, böyle daha hızlı olur ama maalesef dediği gibi olmuyor. Tam aksine tek bir yerden yapıldığı için herşey aşırı aksamış durumda

Belki karışıklık olmasın diye denmiştir ama yetişemezlerki her yere🤔

Bu zor zamanımızda arama kurtarma ekipleriyle, maddi manevi destekleriyle yanımızda olan tüm ülkeler bir teşekkürü hak ediyor.
3147641F-9E44-4188-8A1C-54285DD35B27.jpeg

Litvanya aynı zamanda 528 bin euroluk yardım da topladı.
Letonya da bölgeye 5 bin battaniye ve üç adet büyük ısıtmalı çadır ve ayrıca ısıtıcılar gönderiyor. Gönderilen kış şartlarına uyumlu malzemenin değerinin 189 bin euro olduğu açıklandı. Letonya ek olarak Türkiye’ye 70 bin euro da yardım yapacak.
Gürcistan hükümeti de yaklaşık 370 bin dolarlık yardımı, ulusal rezervlerden Türkiye’ye göndermek üzere ayırdığını açıkladı.
Kuzey Makedonya Ayrıca devlet bütçesinden 100 bin euro da Türkiye’ye yardım kapsamında ayrıldı.
BM Acil Durum Fonu, Türkiye ve Suriye'de depremlerden etkilenen insanlara yardım etmek için 25 milyon dolar ayırdı.
Çin, ilk kurtarma ekiplerinin Türkiye'de çalışmaya başladığını ve ülkeye 5,9 milyon dolarlık acil yardım desteği verileceğini söyledi.
Güney Kore Dışişleri Bakanlığı ayrıca Türkiye'ye acil insani yardım için 5 milyon dolar teklif etti.

Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen ve Başkan Yardımcısı William Lai, birer aylık maaşlarını deprem kurtarma çalışmaları için bağışlayacaklarını açıkladılar.
Kendisi sık sık depremlerle sarsılan Tayvan, şimdiden 2 milyon dolarlık afet yardımı yapacağını duyurdu ve 2 kurtarma ekibi gönderdi.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), yardım malzemesi ve arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra Suriye ve Türkiye'ye 100 milyon dolar yardım göndereceğini açıkladı.

Haber kaynağını da ekleyeceğim, göreceksiniz ki tüm ülkeler bize çadır, ısıtıcı, battaniye, ilaç, ekipman, insan gücü, maddi yardım göndermiş daha da yardım edeceklerdir, güçlü devletimiz ve ülkelerin bize yaptığı yardımlarla umuyorum deprem bölgesinde depremzede kardeşlerimize “ücretsiz kalıcı konutlar” yapılacaktır.

Bizler de çök kapan tutun taktiğinden medet umduk, hayat üçgeninden, güvenli yerlerden. Binan sağlamsa önem taşıyor bunlar. Binan sağlam değilse enkaz altında yerin rahat olsa ne yazar, kurtarmaya zaman bile yetmiyor, sıra gelmiyor😥
Enkaz altında kalanları düşündükçe kahroluyoruz😥
Bir öğrencimin akrabaları enkaz altında. Videosunu attı bana. Kız enkazın içinden vinç getiirn diye bağırıyor. Sağ. Yaşıyor. Sesi gür çıkıyor. Kız beni kurtarın diyor. Ama yardıö gitmediği için öldü. Şimdi buna nasıl yanmayalım?
Deprem olsa ben nasıl çök kapan yapayım? Biliyorum ki istanbulda bana gelmeleri şanslıysam 5 6 gün. Her türlü dışarı kaçabilmeyi denerim heralde

X