Deprem 10 ili vurdu

Umarım yalandır
Doğrudur yaparlar
Yıllardır her moku yiyip sonra da bu sonuç gelince “siyaset yapmayın şu an” diyenler var. Yapılan siyaset değil ki hesap sormak,canı yanan hesap soracak elbet,ne bekliyorlar yani tevekkülle susalım mı? Kötülük her yerde,aramızda,beraber yaşıyoruz hepsiyle.

Herkese gecmis olsun.. cok kotu bir durum ve artik kalbim dayanmiyor izlemeye.. cocuklari gordukce ozellikle tuhaf oluyorum.

Bugun haberlerde gordum.. hatayda sanirim.. bina yuksek katli bir bina, en altinda otopark var.. sirf 3-4 fazla araba sigsin diye herifler kolonlari kesmisler. Insafsizlar Allahsizlar hic mi
Dusunmuyorsunuz neler olabilecegini? Depremi birakin bu durumda normaldede ayakta durmasi mucize boyle bir binanin. Hani diyoruz ya devlet nasil musade ediyor buna.. devlet bunu nasil denetlesin?

Birde onca binanin zaten dayanikli olmamasi.. su son gunlerde insanimizin ne kadar igrenc olabildigini gordum.

Platform topuklu ayakkabi tanga abiye yollayanlar varmis.. market yagmalayanlari saymiyorum.. Allah kimseyi darda acikta birakmasin.. ama bizlerde insan degiliz

Herkes aynı durumdadır sanırım, konuşacak söyleyecek çok sözün vardır ama kelimeleri toparlayıp cümle bile kuramazsın, çok şeyler söyleyeceksindir ama nefesin tükenmiştir şu an tam da o haldeyim ama 2 çift lafım var, insan hafızası öyle muazzam ki hiçbir şeyi unutmaz, kaynağım hafızam, yazınca sizlerde hatırlayacaksınız belki, bundan birkaç yıl evvel İstanbul’da büyüklüğü 6’ya yakın bir deprem olmuştu da ben dahil ailesi, sevdikleri İstanbul’da yaşayanlar telefonlara sarılmıştı, Türkiye’nin 3 gsm operatörü de kilitlenmişti, sonra dediler ki tabii devletin ilgili kurumlarından da cezayı yedikten sonra, kapasitemizi arttıracağız, peşinden pandemi geldi çocuklar internet üzerinden uzaktan eğitime başladı, şehirlerde bir nebze ama ülkemin köyünde mezrasında yaşayan evlatlar karda kışta dağlara çıktı internet çeksin diye.

Şimdiyse çok büyük bir afet yaşıyoruz ve gsm operatörleri bize acil bir durum olmadıkça aramayın tavsiyesinde bulunuyor, şaka gibisiniz.
Deprem acil durumdur, insanlar yakınlarını, arkadaşlarını, anne babalarını arıyor ne yapacaklar elleri kolları bağlı bekleyip durumun acil olduğuna mı ikna edecekler sizi?
Ne’ymiş baz istasyonları hasar görmüş, neden? Bu ülkenin deprem gibi bir gerçeği olduğunu tüm dünya biliyorken neden bizlerden aldığınız dünya kadar abonelik ücretleriyle doğru dürüst bir alt yapı sağlamıyorsunuz? Neden o kapasiteleriniz hala arttırılmadı?

Teknoloji çağındayız ama teknolojik hizmetler de sınıfta kaldık.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:
“Cilvegözü sınır kapısı açık. İki kapının da açılması için çalışıyoruz. Bu siyasi değil insani bir konu. Gelen yardımların Suriye'ye ulaşması adına gerekli desteği veriyoruz.”

Merhaba Hatayda mi yasiyirsunuz

Her yerde çürük yumurta çıkar elbet. Ama yardım eden, yardım toplayan gönderen de çok. Okullar, valilikler, sanatçılar vs herkes seferber olmuş durumdaTek yürek oldu Türkiye. . Aradan birkaç kişi çıksa da gurur duydum milletimle

Allah rahmet eylesin sabır diliyorum; büyük bir acı hepimiz için, orda hayatını kaybedenler hepimiziz 99 depremini yaşan biri olarak o zaman farkında değildim ama bu deprem bende hepimizde derin duygular izler bıraktı çok üzgünüm...

Hiç uyuyamadım çok üzüldüm yazık tanıdıkları aradık çok kötü diyorlar
Evet biz Hatay dayız.Akdeniz kışı soğuk değil derler.Ama rezil olduk.Donduk eve giremiyoruz korkudan elektrik ,suyumuz yoktu.Yeni bugün geldi.Allah m yardım etsin dün zature geçireceğiz diye çok korktum 3cocukla sokaklarda ateş yakıyoruz hiç bir işe yaramıyor.Sonra dönüp Antep,Diyarbakır,Maraş a bakınca nankormusun sen Akdeniz desin daha sıcak sus dua et diyorum. Bu durumda kendimi daha şanslı görüp ve daha çok üzülüyorum yani ne diyecegim bilmiyorum .Gerçekten çok çok üzgünüz TV vs izleyemiyoruz telefon şarj edebildikce netten anca biraz haber alabiliyoruz.Ates yakabildigim için Akdeniz de olduğum için sevinemiyorum.Cunku Maraş,Antep vb onlar donuyor .Enkaz altında canlar ölüyor.

Siz nerdesiniz.Biz Hatay dayız.Deprem olur olmaz fırladık uykumuzdan eşimle.Direk çocukları kapıp sürükleyerek terliksiz üst başsız dışarı fırladık ordada yağmur vurdu.Ne terlik var ayakta ne bir hırka devam eden artcilar Allah m çok zor sen yardım et Yarabbim.Elektrik yok ,su yok eve giremiyorsun sallaniyorsun .Çok zor

Çok geçmiş olsun..ne diyeceğimi gerçekten bilmiyorum acınız acım emin olun..elimden sadece yiyecek içecek ve nerede kalacak diye yazıyorum bu geliyor..elimde olsa herkesi kurtarmak isterim ama maalesef..boğazım düğüm düğüm..Allahım hepimizi korusun ve bir daha böyle acı yaşatmasın

'Binanın içinde bir adam var... Kabul etti! Kolunu kesecekler arkasındaki bebeğe ulaşmak için' Hakan Hatipoğlu deprem bölgesindeki büyük acıyı paylaştı​

Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından yıkım yaşanan 10 ilden birbirinden acı haberler gelmeye devam ediyor. Büyük felaketin yaşandığı bölgede arama kurtarma çalışmaları sürerken bölgeye giden ünlü isimlerin aktardıkları tüm Türkiye'yi gözyaşlarına boğuyor. Antakya'ya giden Hakan Hatipoğlu, bir enkazın altında kurtarma çalışmaları sürerken yaşanan büyük dramı paylaştı. Hatipoğlu, enkazın altındaki adamın, arkasındaki bebeğe ulaşılması için kolunun kesilmesini kabul ettiğini söyledi.

Kahramanmaraş'taki meydana gelen iki büyük deprem Hatay ve ilçesi Antakya'da büyük yıkım yarattı. Depremlerin ardından can kayıpları her geçen saat artarken ekiplerin arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Pek çok ünlü isim de deprem bölgesine gitti ve bölgedeki son durumu anlık olarak paylaşıyor. Ekranların ve sosyal medyanın tanınan isimlerinden Hakan Hatipoğlu da deprem bölgesine giden ünlülerden bir tanesiydi. Deprem bölgesinde yaşanan bir olayı anlatan Hatipoğlu, herkesi gözyaşlarına boğdu.

“KABUL ETTİ… BİRAZDAN KOLUNU KESECEKLER ARKASINDAKİ BEBEĞE ULAŞMAK İÇİN”​

Yaşanan acı dolu olayı anlatan Hatipoğlu çektiği videoda, “Şu binanın içinde bir tane adam var. Arkasında da bebek var. Adamın kolu enkazın altında kalmış ve birazdan kabul etti kolunu kesecekler, arkasındaki bebeğine ulaşmak için. Burada çok büyük bir olay yaşanıyor. Burası televizyonda gördüğünüz gibi değil. O yüzden lütfen yardımlarınızı yapın. Çok önemli, lütfen rica ediyorum. Özellikle Hatay’a Antakya’ya… Çünkü her yer yıkılmış vaziyette. Her yer… Bunun açıklaması yok. Çok feci bir durum.” şeklinde konuştu.

Paylaşılan videoya “Allahım… Adam çocuğunu kurtarmak için kolunu kestiriyor. Yarabbim böyle bir acı var mı?” notu düşüldü.

“KOLUNU FEDA EDEN ARKADAŞ MAALESEF HASTANEDE RAHMETLİ OLMUŞ”​

Hatipoğlu, yaptığı paylaşımda “Kolunu feda eden arkadaş Avusturyalı kurtarma ekibi ve AFAD tarafından enkazdan çıkarıldı. İsmi Cuma az önce haber geldi maalesef hastanede rahmetli olmuş. Saat 19.34 itibarıyla, sonradan yeğeni olduğunu öğrendiğimiz Kevser için aynı ekiplerle birlikte çalışmaya başlıyoruz. Dualarınızı eksik etmeyin. Çok can var göçük altında çok. Yer: Rüstem Tümer Paşa Caddesi Akevler” ifadelerini kullandı.

Hatipoğlu bir sonraki paylaşımında ise "Kevser bebekte umutlar bitmedi. Ses veriyor. Balon tekniği uygulanıyor. AFAD ile 10 saattir buradayız, beraberiz. İnşallah sağlıkla çıkacak. Dua edin." dedi.

"KEVSER BEBEK KURTULDU"​

Hatipoğlu son olarak 70. saatte gelen mucizeyi duyurdu ve Kevser bebeğin kurtulduğunu söyledi.

kaynak mynet

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…