Japonun canı değerli. 3 kuruş ucuz olsun cebime fazla girsin demiyor. Bizde bırak bina yaparken yediğimiz ekmeğe, zeytine, peynire, içtiğimiz süte varana kadar daha ucuza mal edip daha fazla kazanalım diye hileler var.Haarp kiminse Japonya yı sık sık tetikliyor herhalde ama nedense Japonya dimdik ayakta. Ülke olarak önlemini alırsan Haarp sana zarar veremez, bu her alanda böyledir.
Deprem olmadan kimse bunlari masaya koymuyor ama.. olduktan sonra simdi herkes muteahhitlere hesap soruyor. Neye yarayacak suan, onca insani yetim oksuz kalan cocuklarin ailesini geri mi getirecek? Neden zamaninda yapilmiyor, rusvet alanlar hatir icin malzemeden calanlar bunlara goz yumanlar.. hep nedense boyle zamanda pesine dusuluyor.. sen mi yazdin hatirlamiyorum ama emin ol bi kac aya unutulacak ve yine duzen boyle devam edecek… bir sonraki depremde yine hep beraber lanet okuyacagiz.Haarp olduğuna inanıyorum yazdınız bende ona cevap verdim. Şuan insanların derdi Haarp falan değil, 1999 depreminde gazetelerde hükümeti suçlayan devlet yıkılmıştır diyen hükümetin şuan deprem konusunda 20 yılda hiçbirşey yapmamış olması ve sonrasında yardım konusunda da sınıfta kalması. Twitter ı engellemiş olması, tv kanallarında sadece enkaz çalışması yapılan yerleri gösterip tüm ülkeye herşey yolunda bakın çalışıyoruz demesi. Bir yerde arama kurtarma varsa 99 bina da yok. Siz gelmiş hala Haarp diyince insanların siniri bozuluyor kusura bakmayın.
Japonya bunu anaokulundan başlayan bir eğitimle sağlıyor, mahalle baskısı dedikleri birşey var, sokakları tertemiz biri yere çöp atsa büyüğünden küçüğüne uyarı alır. Dönüyoruz dolaşıyoruz herşeyin başı eğitime geliyoruz. Politikacıları bir kişi ölse istifa ediyor bu benim sorumluluğumda gerçekleşti diye, bizde ki gibi pişkin değilller.Japonun canı değerli. 3 kuruş ucuz olsun cebime fazla girsin demiyor. Bizde bırak bina yaparken yediğimiz ekmeğe, zeytine, peynire, içtiğimiz süte varana kadar daha ucuza mal edip daha fazla kazanalım diye hileler var.
Ne bileyim belki sadece bir ilde olmuş olsa bu kadar uzun sürmedi, bu kadar zor olmazdı kurtarma çalışmaları. İçeriden ses geldi deniliyor yaklaşık 10 saat sonra ulaşılabiliyor kişiye. Sonuçta içeride canlı insan olma ihtimali olduğu için dikkatli davranmak gerekiyor. Sadece 1 kişiye o kadar uğraşılsa düşünün yani.Haarp olduğuna inanıyorum yazdınız bende ona cevap verdim. Şuan insanların derdi Haarp falan değil, 1999 depreminde gazetelerde hükümeti suçlayan devlet yıkılmıştır diyen hükümetin şuan deprem konusunda 20 yılda hiçbirşey yapmamış olması ve sonrasında yardım konusunda da sınıfta kalması. Twitter ı engellemiş olması, tv kanallarında sadece enkaz çalışması yapılan yerleri gösterip tüm ülkeye herşey yolunda bakın çalışıyoruz demesi. Bir yerde arama kurtarma varsa 99 bina da yok. Siz gelmiş hala Haarp diyince insanların siniri bozuluyor kusura bakmayın.
Durust degiliz bi kere yalanciyiz..abi olsa dukkan senin deriz.. tek ayak ustunde 40 yalan soyleriz iyi niyeti kotuye kullaniriz. Japon okumayi seviyor bizde okusan bile torpilin yoksa biJaponun canı değerli. 3 kuruş ucuz olsun cebime fazla girsin demiyor. Bizde bırak bina yaparken yediğimiz ekmeğe, zeytine, peynire, içtiğimiz süte varana kadar daha ucuza mal edip daha fazla kazanalım diye hileler var.
Önlemler en kötü senaryoya göre alınır. Tüm hazırlıklar en kötüsü düşünülerek yapılır ama en önemlisi öncesinde hazırlık yapmaktır. Hastane, havaalanı... bunları devlet yapıyor 10 şiddetinde depreme dayanıklı yapılmaları gerekirken çökmüşler. AFAD ın kendi binası çökmüşNe bileyim belki sadece bir ilde olmuş olsa bu kadar uzun sürmedi, bu kadar zor olmazdı kurtarma çalışmaları. İçeriden ses geldi deniliyor yaklaşık 10 saat sonra ulaşılabiliyor kişiye. Sonuçta içeride canlı insan olma ihtimali olduğu için dikkatli davranmak gerekiyor. Sadece 1 kişiye o kadar uğraşılsa düşünün yani.
Hayatım, şu an kırılan fay hattı 3 fayın kesiştiği bir nokta, bunu işin uzmanı, ehli, profesörü olan aklıselim bilim insanları söylüyor ve 1114-1513 yıllarında olan Maraş depremleriyle aynı anatomi de olduğu da belirtiliyor.Tetiklemis olamaz mi? Belki ilerleyen zamanda olsa bile bu siddette olmazdi..
Yani bunlar varsayim ama zaten nikola tesla haarp projesi var. Yani bu sadece abd nin elinde olan birsey. Neden bu kadar utopik geliyor size anlam veremiyorum
Simpsonlari bile izlese herkes yapacaklarini bir bir anlatiyolar.. nette zatrn hersey apacik veriliyor. Durumu degistirmiyor belki ama ben inaniyorum
Seneler önce evimin yanına biri enkaz dökmüştü, evimin yanı boştu. Millet boş bir yer görmesin çöp kullanılmayan eşya koyuyor. Belediyeyi aradım herkes biz bakmıyoruz falanca birimi bağlayın dedi. Temizlik işleri, Fen işleri, zabıta herkes topu birbirine attı. En son temizlik işlerini tekrar bağlattım,müdürüyle görüştüm. Bana diyor ki halk böyle ben göndersem 2 gün sonra tekrar dökecekler. Peki başka ilçeye mesela Kadıköye o döken kişiyi götürsek, orada yaşasa dökebilir mi? Madem temizlik işleri müdürüsünüz sizin sorumluluğunuzda.Zabıta mı gönderiyorsunuz kimi gönderiyorsunuz ben evimin yanını pis görmek istemiyorum dedim, o gün geldiler. Komşulara da söyledim, kimi görürsem şikayet ederim affetmem diye.Japonya bunu anaokulundan başlayan bir eğitimle sağlıyor, mahalle baskısı dedikleri birşey var, sokakları tertemiz biri yere çöp atsa büyüğünden küçüğüne uyarı alır. Dönüyoruz dolaşıyoruz herşeyin başı eğitime geliyoruz. Politikacıları bir kişi ölse istifa ediyor bu benim sorumluluğumda gerçekleşti diye, bizde ki gibi pişkin değilller.
Geçen gün yeni yapılan şehir hastanelerinin depreme dayanıklı olduğunu söylüyordu biri. Sunucu da ben olsam yasak ta olsa giderim güvenliğim için diyordu. Hastanelerin isimlerini sayıyorlar o bölgedeki.Önlemler en kötü senaryoya göre alınır. Tüm hazırlıklar en kötüsü düşünülerek yapılır ama en önemlisi öncesinde hazırlık yapmaktır. Hastane, havaalanı... bunları devlet yapıyor 10 şiddetinde depreme dayanıklı yapılmaları gerekirken çökmüşler. AFAD ın kendi binası çökmüş
Her toplumda yalancı, düzenbaz, yakınını kayıran insanlar vardır. Adalet sistemi işte bu durumlar için var. Toplumlar adaletle bu gibi durumlar yaşanmasın diye yönetilir. Japonya da yok mu bu tarz insanlar tabiki var ama ülkelerinde adalet sistemi en azından bizimkine göre daha düzgün çalıştığı için çok daha azlar. Bu depremde enkaz kaldırılırken her binadan beton örneği alınıp incelenmesi gerek mesela yapılacak mı hiç sanmıyorum. Binaları yapanların, yapımına izin verenlerin, yurt dışına çıkışının anında yasaklanması lazım yapılacak mı bununla ilgili haber duymadım henüz. Bunu siz yada ben değil şuan ülkeyi yönetenlerin yapması gerekiyor. Ülkeyi yöneten kişi bile çıkmış tv kanalında bu kader diyor. Daha çok şey yazmak istiyorum ama çok sinirliyim.Durust degiliz bi kere yalanciyiz..abi olsa dukkan senin deriz.. tek ayak ustunde 40 yalan soyleriz iyi niyeti kotuye kullaniriz. Japon okumayi seviyor bizde okusan bile torpilin yoksa bi
Moka yaramiyor. Hic bir yerde insan degiliz. Kendi milletimi kotulemek isime gelmez ama durum bu
Bunu izlerseniz ilk depremin ikinci deprem uzerindeki etkisini görebilirsinizTetiklemis olamaz mi? Belki ilerleyen zamanda olsa bile bu siddette olmazdi..
Yani bunlar varsayim ama zaten nikola tesla haarp projesi var. Yani bu sadece abd nin elinde olan birsey. Neden bu kadar utopik geliyor size anlam veremiyorum
Simpsonlari bile izlese herkes yapacaklarini bir bir anlatiyolar.. nette zatrn hersey apacik veriliyor. Durumu degistirmiyor belki ama ben inaniyorum
O is oyle degil.. her toplumda var deniyor ama insanda birHer toplumda yalancı, düzenbaz, yakınını kayıran insanlar vardır. Adalet sistemi işte bu durumlar için var. Toplumlar adaletle bu gibi durumlar yaşanmasın diye yönetilir. Japonya da yok mu bu tarz insanlar tabiki var ama ülkelerinde adalet sistemi en azından bizimkine göre daha düzgün çalıştığı için çok daha azlar. Bu depremde enkaz kaldırılırken her binadan beton örneği alınıp incelenmesi gerek mesela yapılacak mı hiç sanmıyorum. Binaları yapanların, yapımına izin verenlerin, yurt dışına çıkışının anında yasaklanması lazım yapılacak mı bununla ilgili haber duymadım henüz. Bunu siz yada ben değil şuan ülkeyi yönetenlerin yapması gerekiyor. Ülkeyi yöneten kişi bile çıkmış tv kanalında bu kader diyor. Daha çok şey yazmak istiyorum ama çok sinirliyim.
Bu saydıklarınızın hepsi eğitim ve adaletle sağlanabilecek şeyler. Açık açık yazdım zaten tekrar yazmama gerek var mı...O is oyle degil.. her toplumda var deniyor ama insanda bir
Mentalite vardir. Refah duzeyiyle ilgisi var desem.. bizimkilere dunyalari versen gozleri yine doymaz. Bknz. Herseye misli misli
Zam koymalarindan anlayin, firsatci olsugumuz icin. Tum binalarin yikilip tekrar yapilmasi gerek.. ici bos curuk binalar yapiliyor. Daha 1 senelik bina bile yerle yeksan oluyor.
Deprem hep oluyor ama sonuclar ayni hep..demek hic bir zaman ders alinmiyor..zaten duzeni degistiremeyecegiz boyle devam edelim deyip kolaya kaciliyor.
Maalesef bu bölgenin talihsizliği 3 fay hattının kesiştiği yerde kırılma olması, sabaha karşı olan ilk deprem 8-9 saat sonra olan depremi tetikledi, ki komplo momplo değil bu depremin olacağı 10 yıl öncesinden bile biliniyor, bilim insanlarının dosya dosya raporları var.Bunu izlerseniz ilk depremin ikinci deprem uzerindeki etkisini görebilirsiniz
Maalesef bu bölgenin talihsizliği 3 fay hattının kesiştiği yerde kırılma olması, sabaha karşı olan ilk deprem 8-9 saat sonra olan depremi tetikledi, ki komplo momplo değil bu depremin olacağı 10 yıl öncesinden bile biliniyor, bilim insanlarının dosya dosya raporları var.
Bir gün İstanbul‘da da benzer bir deprem olacak, Marmara için de 2 tane 7 üzeri deprem beklendiği biliniyor, bilim her şeyi açık açık ortaya koyuyor raporlar hazırlanıyor ama sonuç vatandaş için maalesef hiç değişmiyor.
Adaletle evet egitimle hayir.. eger egitimle olsaydi bunca egitimli (!) insanlar birazcik vicdanli olup benden ciksin diyerek is yapmazlardi.Bu saydıklarınızın hepsi eğitim ve adaletle sağlanabilecek şeyler. Açık açık yazdım zaten tekrar yazmama gerek var mı...
DiyelimMune hanim uzman uyarilarini vatandasin dinlemesi yeterli degil. Bizler sadece depremde yaninda bosluk olacak yerlere kacabiliriz, depremden sonrada elimizdeki avucumuzdaki yollayabiliriz. Hayat devam ediyor, herkes işe, okula gitmek zorunda. Toplanip sehir yeniden yapilansin diye terkedemeyiz. Asıl yetkili mercilerin uzmanlari dinlemesi ve adim atmasi gerekiyor. Su an deprem bolgesine en cok yardim İstanbuldab gitti. Allah korusun Marmara depremi olursa su an ki nufustan daha yuksek bir nufus zarar gorecek, hangisine nasil yetisecegiz bilmiyorum.
Bilmem nerenin gemisi geldi deprem oldu safsatalarina inanmayin arkadaslar. Bilim insanlarina güvenelim. Ben 29 yasindayim bu yasima kadar 5 buyuk depreme sahit oldum. Ne degisti?
Diyelim
Haklisin ok.. korona zamaninda bilim bilim dendi ne oldu? Asilar fos cikti..