Deprem 10 ili vurdu

Hayattayız canım ama iyi değiliz 🥺
Evimiz oturulacak durumda değil🥺yapılır mı bilmiyoruz ikinci deprem sonu görmedik. Şimdi dayımların tek katlı evi var oradayız. Ama ne kadar kalabiliriz sonra ortadayız🥺
Psikolojimiz çok kötü🥺Sarsıntılar kesilmiyor. Büyük olacak diye korkuyoruz.
Dua edin tekrar olmasın🥺Bir sürü bina yıkıldı bir sürü can enkaz altında 🥺Halimize şükür diyebiliyoruz.
Nevroşum geçmiş olsun

99 senesinde deprem olduktan sonra uzmanlar 3 kattan fazla ev yapmayin diye uyarmıştı
2001 akp girdikten sonra kentsel dönüşümüne başlandi
İşte van elazig izmr deprem oldu hepsi de yüksek bina dikildi
Neden uzmanlari dinlemediler ?
Herkes son zamanlarda evlerinde yarış yapmaya başladı
Bemim ev daha güzel olmalı diyip içini yıkıyolar yada daha iyi evlere taşınıyor
Ama canına yazık degil mi ?bunlar önemli miydi ?
İleri zamanlarda ne olacagi dq belli degil
Hazırlıklı olmalı
İstanbul depremi 15 şiddetle deprem olacak diyorlar uzmanlar
Tarihin en büyük depremi olacak ama ne zaman bilinmiyor Allah biliyor
Allah beterinden korusun
😔
O yüzden hazir olmalı
Ben korkuyorum arkadaşlar
Bilecikteyim istanbul buraya yakın
O yüzden korkuyorum😔

Safsatalarla kendinizi yormayın, dünyanın en büyük depremi Şili'de 1960 da oldu şiddeti 9,50, 15 şiddet jeolojik olarak mümkün değil.
Ülkemizde 7,8 üzerinde deprem üretecek fay yok, faylarımızın kırılımı doğru atılımlı denilen türden bu yüzden ters faylar ve bindirmeli faylar gibi 9 üzeri depremler üretmiyor. Evet İstanbul depremi bekleniyor, en büyük tahmin 7,5 - 7,6 civarı olacağı. İnsanlar bilinçlenmeli artık, hasarlı ve eskimiş binalara sıkı sıkıya sarılmamalı. En tehlikeli bölgede Kumburgaz'da yazlığımız var, 99 depreminden beri belediye Kumburgaz'daki hasarlı ve eski denize paralel siteleri yıkıp denizden uzak yolun karşı tarafında binalar yapılması için halkla cebelleşiyor, yapalım diyorlar tüm site sakinleri dava açıp yıkımları durduruyor, herkes eli kolu bağlı yıllardır oturuyor bu davalar yüzünden, belediye tapulara satılamaz kaydı bile koydu bu sefer gidip noterden satıyorlar birileri de alıyor. Sözünü ettiğim siteler Güzelce'den başlayıp Kumburgaz, Celaliye,Selimpaşa, Silivri Gümüşyaka'ya kadar sahil şeridinde ortalama 45 kilometrelik bir alanda yüzlerce site....

Eşim belediyeci, dolayısıyla o çevreden çok insanla irtibat halindeyiz, İstanbul'da binalardan numune almaya gelen personelleri sopalarla kovalıyorlar, girilmeyecek durumdaki evleri yıkılmasın kentsel dönüşüme girmesin diye kendilerini parçalıyorlar, bir sürü dava mahkeme özellikle Küçükçekmece ve Fatih bölgelerinde.

Devletin büyük hataları var ama zorluk çıkaran bir sürü vatandaşta var, şimdi Kumburgaz yerle bir olsa belediyesine tek laf edemem 23 senedir kendilerini parçalıyor adamlar ama halk inat ediyor. Güçlendirme falan değil bu aciliyeti olan bölgelerde direk kentsel dönüşüme gidilmeli ve halk yapılan işi takip etmeli, biz bilinçlenmeden bu iş asla çözülmeyecek, deprem ülkesiyiz bunu kabul etmek zorundayız, tedbir almak zorundayız

Yüksek binalar dikmeyin denildi en fazla 3 kat yapılmalı dedi somrasinda 2001 akp girdikten sonra unutuldu ve yüksek binalar yapıldı unutuldu gitti
Ben unutmadim 10 yaşındaydım
O deprem haberleri dün gibi hatirliyorum
Hatta lojmandaydik
Ray sistemler acayip sallandi
Trenlerde kapanmıştı
Antep ve adana hatay trenler var ama kapalıymış 😔
Raylar yamulmuş depremden öle diyorlar 😔
Orada yaşayanlar çıkıp buralara gelin diyorum
Yolar perişam olmuş
Otobüsler de doluymuş
Bu zamanlar otobüsler parayla yapmamalı ha metro 10 tl indi yok felan
Şu dwpremzedelerin elinde parasi mi var düşün yardım etsinler demi :KK43:
Zaten kara kış gündeler aç sussuz sogukta donuyolar
Benim içim yanıyor ya😔
Herkesin içi yanıyor.
Ben de 13 yaşındaydım. İstanbulda olmama rağmen, yıkım azdı bulunduğum yerde. Yine de hiç unutmadım. Zaten ara ara hatırlattı kendini.
Kesinlikle önlem alınmalıydı,hala geç değil.

Ah ah ulaşım isteyene ücretsiz olmali tabi. Insanlar yakinlarini birakamiyor.
Ins bir yol bulunur,zamanla yarisiliyor.

Safsatalarla kendinizi yormayın, dünyanın en büyük depremi Şili'de 1960 da oldu şiddeti 9,50, 15 şiddet jeolojik olarak mümkün değil.
Ülkemizde 7,8 üzerinde deprem üretecek fay yok, faylarımızın kırılımı doğru atılımlı denilen türden bu yüzden ters faylar ve bindirmeli faylar gibi 9 üzeri depremler üretmiyor. Evet İstanbul depremi bekleniyor, en büyük tahmin 7,5 - 7,6 civarı olacağı. İnsanlar bilinçlenmeli artık, hasarlı ve eskimiş binalara sıkı sıkıya sarılmamalı. En tehlikeli bölgede Kumburgaz'da yazlığımız var, 99 depreminden beri belediye Kumburgaz'daki hasarlı ve eski denize paralel siteleri yıkıp denizden uzak yolun karşı tarafında binalar yapılması için halkla cebelleşiyor, yapalım diyorlar tüm site sakinleri dava açıp yıkımları durduruyor, herkes eli kolu bağlı yıllardır oturuyor bu davalar yüzünden, belediye tapulara satılamaz kaydı bile koydu bu sefer gidip noterden satıyorlar birileri de alıyor. Sözünü ettiğim siteler Güzelce'den başlayıp Kumburgaz, Celaliye,Selimpaşa, Silivri Gümüşyaka'ya kadar sahil şeridinde ortalama 45 kilometrelik bir alanda yüzlerce site....

Eşim belediyeci, dolayısıyla o çevreden çok insanla irtibat halindeyiz, İstanbul'da binalardan numune almaya gelen personelleri sopalarla kovalıyorlar, girilmeyecek durumdaki evleri yıkılmasın kentsel dönüşüme girmesin diye kendilerini parçalıyorlar, bir sürü dava mahkeme özellikle Küçükçekmece ve Fatih bölgelerinde.

Devletin büyük hataları var ama zorluk çıkaran bir sürü vatandaşta var, şimdi Kumburgaz yerle bir olsa belediyesine tek laf edemem 23 senedir kendilerini parçalıyor adamlar ama halk inat ediyor. Güçlendirme falan değil bu aciliyeti olan bölgelerde direk kentsel dönüşüme gidilmeli ve halk yapılan işi takip etmeli, biz bilinçlenmeden bu iş asla çözülmeyecek, deprem ülkesiyiz bunu kabul etmek zorundayız, tedbir almak zorundayız
Bir tanıdığımız var istanbulda, evi 5 katlı. Ev riskliymis. Ama komşular bir olup ,dönüşüm yapamıyorlar. Yani bütçeleri yok herkesin malesef .
Ben çıksam diyor,kirada gecinemem. Bu hasarlı evi kiraya veremem. Oturuyor, mecbur.

sondakika-5.jpg

Enkazda mucize doğum​

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Suriye’de de büyük yıkıma yol açarken ülkeden gelen umut dolu görüntü uluslararası basına yansıdı.

Enkazda mucize doğum

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye'nin yanı sıra Suriye'yi de yasa boğdu.

Suriye'de ölenlerin sayısı 1602'ye, yaralananların sayısı 3 bin 649'a yükseldi. Depremde Halep, Lazkiye, Hama ve Tartus illerinde hükümet kontrolündeki bölgelerde 812 kişi hayatını kaybetti, 1449 kişi yaralandı. Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerdeyse en az 790 kişi öldü, 2 bin 200'den fazla kişi yaralandı.

Suriye basını, Afrin'de hamile bir kadının göçük altında doğum yaptığını gösteren görüntüleri dünyayla paylaştı.

Doğum yapan kadının ve ailesinin hayatını kaybettiği, bebeğin ise sağlıklı bir şekilde kurtarıldığı ifade edildi.

kaynak sözcü

Allah rızası için mesajımı gören arkadaşlarım, bizlere çok dua edin. Evlere giremiyoruz. Sürekli artçı sarsıntılar oluyor. Hava çok soğuk, bebekler ile arabada uyuyoruZ. Çok Zor bir durumdayız. Dualarınızı esirgemeyin bizden 🤲
Hangi şehirdesiniz? Gidilebilecek yerler paylaşılmış, arabada uzun süre kalamazsınız donarsınız mutlaka kapalı bir alana geçmeniz lazım:KK43:

Eklentiler

• Screenshot_20230207_135503.jpg
    Screenshot_20230207_135503.jpg
    161,5 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_20230207_114943.jpg
    IMG_20230207_114943.jpg
    79,1 KB · Görüntüleme: 31
Tüm Türkiye'ye geçmiş olsun.

Çok kötü sallandik ömrüm de ilk kez böyle bir deprem yaşadım.

Enkaz altında kalanlar umarım sağ salim çıkarlar rabbim bir daha yasatmasin.

Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum mekanları cennet olsun rabbim ailelerine sabır versin.

Yaralı vatandaşlarımıza da geçmiş olsun rabbim tez zamanda şifa versin.
Diyarbakır’dan yazıyorum. Çok fazla yıkık dökük ev ve enkaz altında insan var. Yardıma ihtiyacımız var. Lütfen kimin elinden ne geliyorsa az çok demeden yardım etsin.

Adam siyaseti oyu ırkı düşünüyor, can önemli değilmiş bu hıyara, cok var bunun gibi zibidiler maalesef.
Yarin bi gün gider bi Kürde âşık olur veya cocugu torunu illaki bi denk gelir evlenir iliski kurar, büyük laf edenlerin sonu hep böyle oluyor.
Başına Kürt kadar taş düşsün diyesim var, koca kafalı herifler.

Kusura bakma canim, mesajını görünce kendimi tutamadım ama bu bilgiyi paylasman iyi oldu, bilgi iyidir. Van depreminde de okudum sosyal medyada böyle şeyler. İnsanın ici pislik olmasın bunun gibi 🤲🏻
İzmir de deprem olduğunda da İzmir gavur oldu, ahlaksız oldu

Benim ailem de Kocamustafapaşa da oturuyor. Bina 1955 te yapılmış.99 depreminde bodrumunda derin yarıklar oluştu .kentsel dönüşüme girilecek denildi birsey yok ortada.İstanbul için konuşulan depremde tarihi yarimada hakkında çok olumsuz tahminlerde bulunuluyor🥺. Dikili tarafında da evleri var. Oraları bırakıp gitmiyorlar ya. Alinlarinda ne yazıyorsa o imiş .🤷🏼‍♀️
Tedbir kuldan,takdir Allah tan.

30.saatin sonunda 2.ordu komutanligina bagli tum tugaylarin bolgelere sevkiyatina karar verilmis !!!!!! cok gec gelen karar cok yazikk oldu cookk..
Geç te olsa bu haberi görünce bende çok sevinmiştim ama bu haberin doğruluğu teyit edilmedi.

Allah rızası için mesajımı gören arkadaşlarım, bizlere çok dua edin. Evlere giremiyoruz. Sürekli artçı sarsıntılar oluyor. Hava çok soğuk, bebekler ile arabada uyuyoruZ. Çok Zor bir durumdayız. Dualarınızı esirgemeyin bizden 🤲
Hangi sehirdesiniz 🤲🏻

İzmir de deprem olduğunda da İzmir gavur oldu, ahlaksız oldu
Ağzı olan konuşuyor ya ondan oluyor, biraz vicdan ve beyin gerekiyor affedersiniz.
Birlik hoşgörü anlayış sevgi huzur dolu günler diliyorum güzel ülkemize.

X