Deprem 10 ili vurdu

Bırakın ölsünler çoğu Kürt zaten oy veremezler yazanları gördüm
Adam siyaseti oyu ırkı düşünüyor, can önemli değilmiş bu hıyara, cok var bunun gibi zibidiler maalesef.
Yarin bi gün gider bi Kürde âşık olur veya cocugu torunu illaki bi denk gelir evlenir iliski kurar, büyük laf edenlerin sonu hep böyle oluyor.
Başına Kürt kadar taş düşsün diyesim var, koca kafalı herifler.

Kusura bakma canim, mesajını görünce kendimi tutamadım ama bu bilgiyi paylasman iyi oldu, bilgi iyidir. Van depreminde de okudum sosyal medyada böyle şeyler. İnsanın ici pislik olmasın bunun gibi 🤲🏻

Dün uzun zamandır konuşmadığımız teyzem (kendince küsen) , annemi arayıp hayatın kısa dünyanın fani olduğunu söyleyip helallik istedi 😔 dünya ne kadar küçük ne kadar saçma şeyleri dert ediyoruz şu bir derdim var konularına ne yorumlar yaptık ne konular açtık dün düşündüm en sevmediğim insanlar bile bu halde enkazda vs olsa koşa koşa yardıma giderdim diye 😔 küçük şeyleri dert etmeyelim arkadaşlar hayat kısa
Bana sacma sapan yere küsen birini aramak istedim dün, korktun mu nasılsın iyi misin diye.
Numaramı engelledigi icin aramadim yok.
Belki denese idim kaldirmis miydi engeli...
Ama bi de aklında engel var, o ne olacak nasıl düzelecek bilemicem.

Bana sacma sapan yere küsen birini aramak istedim dün, korktun mu nasılsın iyi misin diye.
Numaramı engelledigi icin aramadim yok.
Belki denese idim kaldirmis miydi engeli...
Ama bi de aklında engel var, o ne olacak nasıl düzelecek bilemicem.
Eğer içinizden geliyorsa arayın sizden çıksın 🙏🏻🙏🏻 içinizde kalmasın..
dün bende eski bir arkadaşımı aradım uzun zamandır konuşmuyorduk eften püften sebep ailesinin enkazda olduğunu öğrendim 😔

99 senesinde deprem olduktan sonra uzmanlar 3 kattan fazla ev yapmayin diye uyarmıştı
2001 akp girdikten sonra kentsel dönüşümüne başlandi
İşte van elazig izmr deprem oldu hepsi de yüksek bina dikildi
Neden uzmanlari dinlemediler ?
Herkes son zamanlarda evlerinde yarış yapmaya başladı
Bemim ev daha güzel olmalı diyip içini yıkıyolar yada daha iyi evlere taşınıyor
Ama canına yazık degil mi ?bunlar önemli miydi ?
İleri zamanlarda ne olacagi dq belli degil
Hazırlıklı olmalı
İstanbul depremi 15 şiddetle deprem olacak diyorlar uzmanlar
Tarihin en büyük depremi olacak ama ne zaman bilinmiyor Allah biliyor
Allah beterinden korusun
😔
O yüzden hazir olmalı
Ben korkuyorum arkadaşlar
Bilecikteyim istanbul buraya yakın
O yüzden korkuyorum😔

16544442-960x200.jpg

CAN KAYBI SAYISI 3 BİN 381'E YÜKSELDİ​

AFAD Deprem Risk Azaltma Müdürü Orhan Tatar: "Şu ana kadar toplam 285 artçı var. Vatandaşlarımızdan bir kez daha hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz. Bu son derece önemli bir uyarı. 5 ve üzeri büyüklükteki artçı sarsıntılar hasar almış binalarda yıkım yaratabilir. Şu ana kadar yaşamını yitirmiş olan vatandaşımızın sayısı 3 bin 381. Yaralı sayısı 20 bin 426. 5 bin 775 bina yıkıldı, teyidi yapılmamış ama yıkıldığı ihbarı gelen toplam bina sayısı ise 11 bin 302.

kaynak mynet

Yok canım şahsi evim🥺
Derdim inanın evim falan değil çocuklarımla sağ çıktım oradan🥺
Ama bu durumda ev eğer yapılırsa yapılana kadar nerede kalacağız🥺
Allah bir kapı açacaktır kuzum, inşaallah bütün depremzedelere hayırlı bir yol, hayırlı bir kapı açılacaktır, 99 depreminde yakınlarım enkazdan çıktı, bu psikolojiyi az çok biliyorum, insan yaşanan afetin şokunu atlatınca ne yaparız nerede kalırız endişesine kapılıyor, her şeyin bir çaresi bulunuyor inan, bugünler geçsin inşaallah, halkımızın kara günleri bir bitsin sonrası olur Allah’ın izniyle, kabus bitince umarım bölgeye psikolojik destek için ekip de gider, çok büyük bir travma ve acı yaşanıyor ve maalesef desteksiz atlatılmıyor:KK43:

Allah bir kapı açacaktır kuzum, inşaallah bütün depremzedelere hayırlı bir yol, hayırlı bir kapı açılacaktır, 99 depreminde yakınlarım enkazdan çıktı, bu psikolojiyi az çok biliyorum, insan yaşanan afetin şokunu atlatınca ne yaparız nerede kalırız endişesine kapılıyor, her şeyin bir çaresi bulunuyor inan, bugünler geçsin inşaallah, halkımızın kara günleri bir bitsin sonrası olur Allah’ın izniyle, kabus bitince umarım bölgeye psikolojik destek için ekip de gider, çok büyük bir travma ve acı yaşanıyor ve maalesef desteksiz atlatılmıyor:KK43:
İnşallah ablacım 🥺

16544442-960x200.jpg

CAN KAYBI SAYISI 3 BİN 381'E YÜKSELDİ​

AFAD Deprem Risk Azaltma Müdürü Orhan Tatar: "Şu ana kadar toplam 285 artçı var. Vatandaşlarımızdan bir kez daha hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz. Bu son derece önemli bir uyarı. 5 ve üzeri büyüklükteki artçı sarsıntılar hasar almış binalarda yıkım yaratabilir. Şu ana kadar yaşamını yitirmiş olan vatandaşımızın sayısı 3 bin 381. Yaralı sayısı 20 bin 426. 5 bin 775 bina yıkıldı, teyidi yapılmamış ama yıkıldığı ihbarı gelen toplam bina sayısı ise 11 bin 302.

kaynak mynet
Tarihin en büyük aci tablo 😔

Hayattayız canım ama iyi değiliz 🥺
Evimiz oturulacak durumda değil🥺yapılır mı bilmiyoruz ikinci deprem sonu görmedik. Şimdi dayımların tek katlı evi var oradayız. Ama ne kadar kalabiliriz sonra ortadayız🥺
Psikolojimiz çok kötü🥺Sarsıntılar kesilmiyor. Büyük olacak diye korkuyoruz.
Dua edin tekrar olmasın🥺Bir sürü bina yıkıldı bir sürü can enkaz altında 🥺Halimize şükür diyebiliyoruz.

Nevreste çocukları al gel, geçen sene babamı kaybettik annem müstakil evde tek başına yaşıyor. Bizim gelin ve yeğenlerimiz yarın buraya geliyor. Tanıdık kredini şimdi kullanma sen çocukları al gel buraya. Bak çok zor olacak, kayınço ile konuştum ama izah edemedim araba da kalırız dedi ilk gece patladı. Tuvalet sorun yemek sorun. İnsanlar ne olacak ya hazır yemek yeriz diyor hangi işletme açık? Yaz ayı değil ki çadırda yatasın, yere battaniye atıp uyuyasın. Bak çok samimiyim çocukları al gel okullar açılana kadar eşin işleri yoluna koyana kadar gelin.

Bazılarına macera gibi geliyor inanasınız gelmiyor ama çok zor olacak. Deprem Türkiye yüzölçümünün 7/1 bölümünü yani kocaman bir bölgeyi etkiledi.

Yok canım şahsi evim🥺

Konteyner kentler yapılacak merak etmeyin sağ salim çıktınız ya tüm yaralar sarılacak gelmek isterseniz kapımız açık Allah gücünüzü arttırsın

Yok canım şahsi evim🥺
Ablacığım canınız sağ ya, gerisi prefabrikler, konteynır kentlerle hallolur, sonrasında evinize de geçersiniz. Ölüm dışında her şeyin bir çaresi var. Evlatlarına sarıl lütfen. İyi dileklerimiz dualarımız sizinle. İsterseniz annem tek yaşıyor, İstanbul’a buyrun

İnşallah ablacım 🥺
Kuzucum sen teklifleri de değerlendir hepimizin teklifi baki biliyorsun, şu anki psikolojini anlıyorum, eşini bırakmak istemiyorsun, aklın orada kalacak, enkaz bile olsa insan evini de bırakmak istemiyor teyzemlerden biliyorum onları oradan 1 ay sonra ancak koparabilmiştik ama Kazen‘inde dediği gibi kış mevsiminin şartları daha çetin, orada zor şartlar altında ayakta kalabilmek psikolojik olarak da zor.

Kuzucum sen teklifleri de değerlendir hepimizin teklifi baki biliyorsun, şu anki psikolojini anlıyorum, eşini bırakmak istemiyorsun, aklın orada kalacak, enkaz bile olsa insan evini de bırakmak istemiyor teyzemlerden biliyorum onları oradan 1 ay sonra ancak koparabilmiştik ama Kazen‘inde dediği gibi kış mevsiminin şartları daha çetin, orada zor şartlar altında ayakta kalabilmek psikolojik olarak da zor.

Evet ben çocuktum 1 hafta ayrılmıştık yağmurlar başlamıştı ama çok üzülmüştüm
Bir kaç günde olsa uzaklaşmak en doğrusu buradan organize oluruz depremi bilen bir bölgedeyim ama çevrede en güven veren ev benimki istedikleri kadar ağrılarım her üye için teklifim geçerli biraz yatisinca düzen gelince dönerler ne zaman isterlerse

X