Deprem 10 ili vurdu

Kuzucum sen teklifleri de değerlendir hepimizin teklifi baki biliyorsun, şu anki psikolojini anlıyorum, eşini bırakmak istemiyorsun, aklın orada kalacak, enkaz bile olsa insan evini de bırakmak istemiyor teyzemlerden biliyorum onları oradan 1 ay sonra ancak koparabilmiştik ama Kazen‘inde dediği gibi kış mevsiminin şartları daha çetin, orada zor şartlar altında ayakta kalabilmek psikolojik olarak da zor.
Devlet memuru olmamış olsa eşi de Onlar ile birlikte gelirdi. Eminim eşi de güvenli, rahat bir yerde yaşamalarını ister. Ama Nevreste Nevreste nce fikirli, herşeyi ince detayına kadar düşünüyor. Siz de bilirsiniz 1 seneden fazla oldu rahatsız, devamlı sancıları var ameliyat olması gerekiyor ama çocukların okulunu dersini etkiler diye hep erteledi. Bu şartlarda devam ederse daha da kötü olabilir durumu. :KK43:

Nevreste çocukları al gel, geçen sene babamı kaybettik annem müstakil evde tek başına yaşıyor. Bizim gelin ve yeğenlerimiz yarın buraya geliyor. Tanıdık kredini şimdi kullanma sen çocukları al gel buraya. Bak çok zor olacak, kayınço ile konuştum ama izah edemedim araba da kalırız dedi ilk gece patladı. Tuvalet sorun yemek sorun. İnsanlar ne olacak ya hazır yemek yeriz diyor hangi işletme açık? Yaz ayı değil ki çadırda yatasın, yere battaniye atıp uyuyasın. Bak çok samimiyim çocukları al gel okullar açılana kadar eşin işleri yoluna koyana kadar gelin.

Bazılarına macera gibi geliyor inanasınız gelmiyor ama çok zor olacak. Deprem Türkiye yüzölçümünün 7/1 bölümünü yani kocaman bir bölgeyi etkiledi.
Abicim çok teşekkür ederim Allah razı olsun 🤲

Kuzucum sen teklifleri de değerlendir hepimizin teklifi baki biliyorsun, şu anki psikolojini anlıyorum, eşini bırakmak istemiyorsun, aklın orada kalacak, enkaz bile olsa insan evini de bırakmak istemiyor teyzemlerden biliyorum onları oradan 1 ay sonra ancak koparabilmiştik ama Kazen‘inde dediği gibi kış mevsiminin şartları daha çetin, orada zor şartlar altında ayakta kalabilmek psikolojik olarak da zor.
Allah razı olsun ablacım 🥺

Hayattayız canım ama iyi değiliz 🥺
Evimiz oturulacak durumda değil🥺yapılır mı bilmiyoruz ikinci deprem sonu görmedik. Şimdi dayımların tek katlı evi var oradayız. Ama ne kadar kalabiliriz sonra ortadayız🥺
Psikolojimiz çok kötü🥺Sarsıntılar kesilmiyor. Büyük olacak diye korkuyoruz.
Dua edin tekrar olmasın🥺Bir sürü bina yıkıldı bir sürü can enkaz altında 🥺Halimize şükür diyebiliyoruz.
Rabbim korusun 🤲🏻

Tüm Türkiye'ye geçmiş olsun.

Çok kötü sallandik ömrüm de ilk kez böyle bir deprem yaşadım.

Enkaz altında kalanlar umarım sağ salim çıkarlar rabbim bir daha yasatmasin.

Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum mekanları cennet olsun rabbim ailelerine sabır versin.

Yaralı vatandaşlarımıza da geçmiş olsun rabbim tez zamanda şifa versin.
Kesinlikle öyle herşey çok kötüydü böylesini hiç yaşamamamıştık Allah bir daha hiç kimseye yaşatmasın ilginiz için çok teşekkür ediyorum depremden çok şükür sağ kurtulabildik 🙏mucizeyle şimdilikte çoluk çocuk sokaklarda bu Çetin kış günlerinde atlatmaya çalışıyoruz

Devlet memuru olmamış olsa eşi de Onlar ile birlikte gelirdi. Eminim eşi de güvenli, rahat bir yerde yaşamalarını ister. Ama Nevreste Nevreste nce fikirli, herşeyi ince detayına kadar düşünüyor. Siz de bilirsiniz 1 seneden fazla oldu rahatsız, devamlı sancıları var ameliyat olması gerekiyor ama çocukların okulunu dersini etkiler diye hep erteledi. Bu şartlarda devam ederse daha da kötü olabilir durumu. :KK43:
Benim ameliyat zaten kaldı🥺

Evet ben çocuktum 1 hafta ayrılmıştık yağmurlar başlamıştı ama çok üzülmüştüm
Bir kaç günde olsa uzaklaşmak en doğrusu buradan organize oluruz depremi bilen bir bölgedeyim ama çevrede en güven veren ev benimki istedikleri kadar ağrılarım her üye için teklifim geçerli biraz yatisinca düzen gelince dönerler ne zaman isterlerse
Halkımızın bu yanını çok seviyorum, birbirinin yaralarını sarmak, acılarını hafifletmek için birbirlerine koşuyorlar, Allah herkesten razı olsun.
O psikoloji çok berbat:KK43: kızım küçüktü yardıma gidemedim annemler gitmişti hemen, hem yardım etmek hem teyzemleri çoluk çocuk alıp götürmek için, ben telefon başında annemler yanında ikna etmekte zorlandık, enkaza dönmüş evlerini bırakmak istemediler, enkazda kalan arkadaşlarını bırakmak istemediler, kendi canını kurtaran komşusu arkadaşları için ağlıyordu, Allah yardım etsin acılarını dindirmek mümkün müdür bilemiyorum :KK43: ama inşaAllah yaralarını sarabiliriz🙏

Burada 3 otel açıklama yapmış eşim ayrıntıları öğrenecek gelmek isteyen olursa yer ayarlarım Sakaryadayim Antalya da kabul eden yerler biliyorum

99 senesinde deprem olduktan sonra uzmanlar 3 kattan fazla ev yapmayin diye uyarmıştı
2001 akp girdikten sonra kentsel dönüşümüne başlandi
İşte van elazig izmr deprem oldu hepsi de yüksek bina dikildi
Neden uzmanlari dinlemediler ?
Herkes son zamanlarda evlerinde yarış yapmaya başladı
Bemim ev daha güzel olmalı diyip içini yıkıyolar yada daha iyi evlere taşınıyor
Ama canına yazık degil mi ?bunlar önemli miydi ?
İleri zamanlarda ne olacagi dq belli degil
Hazırlıklı olmalı
İstanbul depremi 15 şiddetle deprem olacak diyorlar uzmanlar
Tarihin en büyük depremi olacak ama ne zaman bilinmiyor Allah biliyor
Allah beterinden korusun
😔
O yüzden hazir olmalı
Ben korkuyorum arkadaşlar
Bilecikteyim istanbul buraya yakın
O yüzden korkuyorum😔
Ah ah Allah korusun. Istanbulda yollar daracık, sırf tüm insanlar dışarı çıksa, yürüyecek yer kalmaz .
İnanın 99 depreminden beri hiç unutmadım. Hep deprem aklımda. Onca zaman geçti. Bu yetkililer ne yaptı.
Herkese geçmiş olsun biz iyiyiz kuzenlerim göçük altında. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Çok geçmiş olsun. Allah kolaylık versin, umarım sağ salim kurtulurlar

Ah ah Allah korusun. Istanbulda yollar daracık, sırf tüm insanlar dışarı çıksa, yürüyecek yer kalmaz .
İnanın 99 depreminden beri hiç unutmadım. Hep deprem aklımda. Onca zaman geçti. Bu yetkililer ne yaptı.

Çok geçmiş olsun. Allah kolaylık versin, umarım sağ salim kurtulurlar
Yüksek binalar dikmeyin denildi en fazla 3 kat yapılmalı dedi somrasinda 2001 akp girdikten sonra unutuldu ve yüksek binalar yapıldı unutuldu gitti
Ben unutmadim 10 yaşındaydım
O deprem haberleri dün gibi hatirliyorum
Hatta lojmandaydik
Ray sistemler acayip sallandi
Trenlerde kapanmıştı
Antep ve adana hatay trenler var ama kapalıymış 😔
Raylar yamulmuş depremden öle diyorlar 😔
Orada yaşayanlar çıkıp buralara gelin diyorum
Yolar perişam olmuş
Otobüsler de doluymuş
Bu zamanlar otobüsler parayla yapmamalı ha metro 10 tl indi yok felan
Şu dwpremzedelerin elinde parasi mi var düşün yardım etsinler demi :KK43: