Deprem 10 ili vurdu

Bir tanıdığımız var istanbulda, evi 5 katlı. Ev riskliymis. Ama komşular bir olup ,dönüşüm yapamıyorlar. Yani bütçeleri yok herkesin malesef .
Ben çıksam diyor,kirada gecinemem. Bu hasarlı evi kiraya veremem. Oturuyor, mecbur.

Kimse mecbur değil aslında zarar etmeyelim düşüncesi bu, benim oturduğum sitedede yıllarca bu bahane edildi, durumumuz yok, öyle böyle ağır hasarlı binalar yıllarca boşaltılamadı. Sonra bir gün ortada deprem falan yokken bir dairenin balkonu binadan ayrıldı, çöktü resmen can korkusundan siteyi on günde boşalttılar, acil toplantıyla kentsel dönüşüm kararı alındı, sözleşmeler yapıldı, 5 blok toplam on bina iki ayda kentsel dönüşüme girdi. Devlet kira yardımı yapıyor zaten, içimizde şartları çok zorlananlar oldu ama bir şekilde kotarıldı, inşaat 18 ay sürdü, şu an üç yıldır yenilenmiş binalarımızda oturuyoruz. Geçinmek, kira vs... candan değerli değil bakın yıkılınca neler oluyor bu bilince gelmek lazım, evet hiç kolay değil ama insanlar hasarlı binalarda yaşamaya devam ettikçe felaketlerden kaçışımız yok. Biz zorlamazsak şartları kimse zorlamaz.

Bu yavrucakta kayıpmış :KK43:

IMG-20230207-WA0018.jpg

#SonDakika l Türkiye'de 10 ilde OHAL ilan edildi!.... İlk başta yapılması gereken daha şimdi yapılıyor.... Tabi haber doğruysa

Benim ailem de Kocamustafapaşa da oturuyor. Bina 1955 te yapılmış.99 depreminde bodrumunda derin yarıklar oluştu .kentsel dönüşüme girilecek denildi birsey yok ortada.İstanbul için konuşulan depremde tarihi yarimada hakkında çok olumsuz tahminlerde bulunuluyor🥺. Dikili tarafında da evleri var. Oraları bırakıp gitmiyorlar ya. Alinlarinda ne yazıyorsa o imiş .🤷🏼‍♀️
Tedbir kuldan,takdir Allah tan.

Oralar çok eski yerleşim maalesef olası bir depremde çok kötü senaryolar var
Evet deprem Allah'tan ama akıl ve izanda Allah'tan, bilim nasip etmiş, teknoloji nasip etmiş
Bir binayı kentsel dönüşüme götürmek çok zor, bizzat kendim yaşadım, oturduğum site kentsel dönüşümle yeniden yapıldı, gerçekten zor bir süreç ama bunu göze almalı insanlar, İstanbul'da bırakın depremi hastalık,yangın gibi durumlarda ambulans, itfaiye aracı giremeyen yerler var ; Kurtuluş,Dolapdere, Şişli , Fatih, Haseki civarı, Taksim, Pangaltı, Karaköt, Eminönü vs... eski yerleşimler hep hala inat ediyor insanlar, başkalarınında hakkına giriyoruz demiyorlar, çok üzücü bir tablo ama hal böyle olunca sadece devlete kızamıyorum vatandaştada büyük bir umursamazlık var.

Yok canım şahsi evim🥺
Derdim inanın evim falan değil çocuklarımla sağ çıktım oradan🥺
Ama bu durumda ev eğer yapılırsa yapılana kadar nerede kalacağız🥺
Allahimiz bir yola koyar, gün doğmadan neler doğar, bir yol bulunur.
Hayırlı kapılar açsın Allah 🤲🏻
İlk önemli olan şey metin olmak, metik durmak ve ruh sağlığı.
Çocuklarınızla iyi günleriniz olsun dilerim ❤️

Safsatalarla kendinizi yormayın, dünyanın en büyük depremi Şili'de 1960 da oldu şiddeti 9,50, 15 şiddet jeolojik olarak mümkün değil.
Ülkemizde 7,8 üzerinde deprem üretecek fay yok, faylarımızın kırılımı doğru atılımlı denilen türden bu yüzden ters faylar ve bindirmeli faylar gibi 9 üzeri depremler üretmiyor. Evet İstanbul depremi bekleniyor, en büyük tahmin 7,5 - 7,6 civarı olacağı. İnsanlar bilinçlenmeli artık, hasarlı ve eskimiş binalara sıkı sıkıya sarılmamalı. En tehlikeli bölgede Kumburgaz'da yazlığımız var, 99 depreminden beri belediye Kumburgaz'daki hasarlı ve eski denize paralel siteleri yıkıp denizden uzak yolun karşı tarafında binalar yapılması için halkla cebelleşiyor, yapalım diyorlar tüm site sakinleri dava açıp yıkımları durduruyor, herkes eli kolu bağlı yıllardır oturuyor bu davalar yüzünden, belediye tapulara satılamaz kaydı bile koydu bu sefer gidip noterden satıyorlar birileri de alıyor. Sözünü ettiğim siteler Güzelce'den başlayıp Kumburgaz, Celaliye,Selimpaşa, Silivri Gümüşyaka'ya kadar sahil şeridinde ortalama 45 kilometrelik bir alanda yüzlerce site....

Eşim belediyeci, dolayısıyla o çevreden çok insanla irtibat halindeyiz, İstanbul'da binalardan numune almaya gelen personelleri sopalarla kovalıyorlar, girilmeyecek durumdaki evleri yıkılmasın kentsel dönüşüme girmesin diye kendilerini parçalıyorlar, bir sürü dava mahkeme özellikle Küçükçekmece ve Fatih bölgelerinde.

Devletin büyük hataları var ama zorluk çıkaran bir sürü vatandaşta var, şimdi Kumburgaz yerle bir olsa belediyesine tek laf edemem 23 senedir kendilerini parçalıyor adamlar ama halk inat ediyor. Güçlendirme falan değil bu aciliyeti olan bölgelerde direk kentsel dönüşüme gidilmeli ve halk yapılan işi takip etmeli, biz bilinçlenmeden bu iş asla çözülmeyecek, deprem ülkesiyiz bunu kabul etmek zorundayız, tedbir almak zorundayız
Hasarlı evlere Yıkımına izin vermeyen site sakinleri çok sinirleniyorum ben ya
Neden izin vermiyor bilmiyorum
İzmir depreminde de aynı durum olmuş
Arkadaşım izmirdeydi evleri de hasarlıydı belediye yıkalım hasarlı demiş çıkın demiş hatta üstlerinde satmaya da kalkmişlar
Hasarlı evi sayıp kendileri rahat olacaklari saniyorlar ya
Nasıl vicdan bunlar
Anlamiş değilim
Sattığı kişi hasarlı degil rahatça oturun demek kolay mi söylüyor
Evet kolayca diyorlar
Nerden bileceksin millet ne umutlarla ev alıyor birikim yapıyor ne var ne yok satiyor ev sahibi olayim diye
Valla yazık ya :KK43:
O site sakinlerine evi mühürlenmem lazımdi oturma izini verilmemeli belediye
Yarın bi gün deprem olursa canlari olacaklar
😔😔

İnşaallah tez vakitte bulunur, hastanelerin bir kısmının hasarlı olması sebebiyle ve sanırım ayakta kalan hastanelerde de çok fazla yaralı olduğundan bir kısım yaralılar İstanbul’a götürüldü, umarım İstanbul’a götürülen yaralılardandır da hemen haber alınır.

Kimse mecbur değil aslında zarar etmeyelim düşüncesi bu, benim oturduğum sitedede yıllarca bu bahane edildi, durumumuz yok, öyle böyle ağır hasarlı binalar yıllarca boşaltılamadı. Sonra bir gün ortada deprem falan yokken bir dairenin balkonu binadan ayrıldı, çöktü resmen can korkusundan siteyi on günde boşalttılar, acil toplantıyla kentsel dönüşüm kararı alındı, sözleşmeler yapıldı, 5 blok toplam on bina iki ayda kentsel dönüşüme girdi. Devlet kira yardımı yapıyor zaten, içimizde şartları çok zorlananlar oldu ama bir şekilde kotarıldı, inşaat 18 ay sürdü, şu an üç yıldır yenilenmiş binalarımızda oturuyoruz. Geçinmek, kira vs... candan değerli değil bakın yıkılınca neler oluyor bu bilince gelmek lazım, evet hiç kolay değil ama insanlar hasarlı binalarda yaşamaya devam ettikçe felaketlerden kaçışımız yok. Biz zorlamazsak şartları kimse zorlamaz.
İnsanlar gözüyle görüp musibeti yaşamadan sıkmıyor kendini.
İlle kendi bi yaşayacak. Başkalarından ibret almak, akletmek yok, halbuki ibret sebeplerini de Allah var ediyor, idrak edebilene.

Zor kurtulduk heryer yıkıldı ama biz son anda kurtulduk Allah yıkık altında kalanların yardıcısı olsun hava soğuk yağmurlu ne yapacağız bilemiyorum
Resmi açıklama ve paylaşımlar mevcut.
Şehrinizde gidilip sığınılacak yerler açıklanmıştır. Simdi elimin altinda yok ama bulunca tekrar paylaşalım.
Hatta ilk mesaja sabitlesek?
Mune Mune K Kazen Nhessa Nhessa Editor Editor

Haklisin bence de önce can. İnsanlarında bazı şeyler ellerinde. Allah yardımcımız olsun

Arkadaşım izmirdeydi evleri de hasarlıydı belediye yıkalım hasarlı demiş çıkın demiş hatta üstlerinde satmaya da kalkmişlar
Nasıl vicdan bunlar
Anlamiş değilim
Evet kolayca diyorlar
Nerden bileceksin millet ne umutlarla ev alıyor birikim yapıyor ne var ne yok satiyor ev sahibi olayim diye
😔😔

Kanunlar belediyelerin üzerinde işliyor ; hasar tespiti yapıyorlar ihtar gönderiyorlar, ev sahipleri dava açınca dava sonuçlanana kadar tahliye kararı alınamıyor bu yüzden eli kolu bağlı oturuyor herkes. Kentsel dönüşüm bir rant kapısı, bizim sitede de imzaları almak için çok çaba verdik adam diyor ki x müteahhit olmasın benim tanıdığım var o olsun neden çünkü ona yeni yapıdan bir daire fazla avanta verecek yapacak olan. Kavga dövüş ne toplantılar geçirdik millet birbirine silahlar bıçaklar çekti. Bu tip fırsatları kolluyorlar, istisnalar elbet vardır ama alanlar bu hasarlı evleri yatırım olsun ileride kentsel dönüşüme gider diye alıyorlar. Hep para meselesi yani, canlarından daha değerli paraları. Görümcemin evi Güngören'de eski bir bina kırk kere kentsel dönüşüm teklifi aldılar, evleri 2 metrekare küçülecekmiş diye kimse kabul etmedi, onlarda yıllardır bekliyorlar insanların ikna olmasını. Kanun değişmeli bence, hasarlı olduğu tespit edilen yapı oturanın insafına ya da mahkeme sürecine takılmamalı. Çok kızarım ama devlet kurumlarınında işi zor, nerden tutsan elinde kalır işler

Nasıl vicdan bunlar
Anlamiş değilim
Evet kolayca diyorlar
😔😔
Sadece kendi evimizin sağlam olması da yetmiyor. Depreme kendi evimizde yakalanacağımız da meçhul. 🤷🏻‍♀️

X