Deprem 10 ili vurdu

Cunku onemli olan kisi sayisinin fazla olmasi değil egitimli kisilerin orada bulunmasi. Askeri personelin oradaki sivil insanlardan bir farki yok. Umke ve akut gibi egitimli personelin sayisi onemli suanda

sela her ilde verildi benim oglum da gitti program icin cami icerisindreki programin calismalara engel olacagini dusunmuyorum ben
Sela okutulmasına karşı değilim ama şuan için ne gerek var, Diyanetin bütçesi muazzam onun yerine imamları görevlendirip insanlara yardım etmeleri gerekmiyor mu

Cunku onemli olan kisi sayisinin fazla olmasi değil egitimli kisilerin orada bulunmasi. Askeri personelin oradaki sivil insanlardan bir farki yok. Umke ve akut gibi egitimli personelin sayisi onemli suanda
10 ayrı il de yıkılan binalar var, Kahramanmaraş tan ses yok nasıl insan sayısı önemli değil yapmayın lütfen ordunun acilen seferberlik ilan edip yardıma gitmesi lazım. Hava buz gibi zamanla yarış var kas gücü lazım, elimizde ordu gibi disiplinli bir güç varken kullanmamak niye

Yapmayın lütfen arkadaşım çaresizce teyzesini bekliyor ses duyamaz oldular 1dk önemli iken sıra mı beklesinler bu ne talihsiz bir mesajdır

Çok üzgünüm. Hiçbir şeyin öneminin kalmadığı anlar. Sadece acı var. Ölenler huzur içinde uyusun, hayatta olanların acısı dinsin, tanrı sabır ve metanet versin. AFAD'a bağış yaparak destek olabildim. Daha çok şey yapabilseydim keşke. 99 depreminden sonra bina yapanların hâlâ ders almadığını görmek de çok yaralayıcı ve öfke verici

Çocuklar konusuda onemli yeni gözde karamertler olmasın annesi hala arıyor ve dosya kapanıyor yaşadığı net görgü tanıkları var seneler içinde okullarda görenler var ama hep çocuk kaçırılıyor annesi hala hasret Nilgün karamertin hikayesini hala bilmeyen varmi
Su an sosyal medya var ama yine de dikkatli olmak gerekir

Bu yorumu çocuk kaçırma yorumu için yapmıştım. Ulaşılamayan yetişilemeyen enkazlar moloz yığını halinde onlarca saattir bekliyor biliyorum.

Ülkece yetişemiyorsak, büyük bir felaketin içindeysek uluslararası yardım gelmesin demeyi ve buna gerekçe olarak çocuk kaçırıyorlarmis denmesini abes buluyorum.

Arama kurtarma yapılan inşaatların başında görevlendirilen kolluk var. Oralardan çocuk kaçırılması diye bir şey söz konusu olamaz.

Arama kurtarmanın ulaşamadığı bölgelerde de insanlar çaresizce bekliyor. Uluslararası yardım ekipleri o bölgelere gelip elleriyle moloz kaldırıp altındaki çocukları götürmüyorlar.

Yapmayın lütfen arkadaşım çaresizce teyzesini bekliyor ses duyamaz oldular 1dk önemli iken sıra mı beklesinler bu ne talihsiz bir mesajdır
Orada yapilacak herhangi bir yanlis hareket yasayan insani hayattan koparabilir, tasiyici bir parcayi bilmeden cikarabilirler zaten gereksiz bir kalabalık var olay yerlerinde herkes yikintilarin uzerinde geziyor

Sela okutulmasına karşı değilim ama şuan için ne gerek var, Diyanetin bütçesi muazzam onun yerine imamları görevlendirip insanlara yardım etmeleri gerekmiyor mu
her sekilde yardim ve destek gerekiyor depremzedeler

ama enkaz altindakiler icin yapabilecegimiz tek sey dua suan

Orada yapilacak herhangi bir yanlis hareket yasayan insani hayattan koparabilir, tasiyici bir parcayi bilmeden cikarabilirler zaten gereksiz bir kalabalık var olay yerlerinde herkes yikintilarin uzerinde geziyor

Neden bahsettiğimi bal gibi anlıyorsunuz ama neyse kimseye laf anlatmak uğraşmayalım

Ordu olmadan bu kadar geniş çaplı bir depreme müdahale edilemez. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Ve ordudakiler bu gibi durumlar için eğitim alırlar.

Bilmiyordum. Kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi bu esnada çocuk kaçırma ahlaksızlığı. Afet olunca yardım malzemelerinin fiyatının artırıldığı, kara vicdanlı, insanlıktan nasibini almamış varlıklarla dolu bir dünyada, depremin maddi ve fiziki sonuçları yetmezmiş gibi insanlar bir de fırsatçı ahlaksızlar çocuklarımızı kaçırmasın diye endişelenecek. Of yaşanacak bir dünya değil gerçekten lanet olsun

Lütfen bir okuyun bir subay boş arsada buluyor sonra oda yaralı bayılıyor devamında çocuk yok. Bir komutandan bahsediliyor tanıkları var okulda biri tanıyor ama okul idaresi bile doğru bilgi vermiyor çocuğa yok diyorlar
Su an Müge anlı kabul etmiyor dosya kapanıyor gözde artık yetişkin kız adı farklı belki hafıza kaybı ama annesi hala onu ariyor

Ben de karşı değilim. Sadece zaten endişe duyan halkı daha fazla ajite edip melankolikleştireceğini düşünüyorum. Korona zamanında kasiyerdim. İşim gereği evde kalma şansım yok zaten, ha bulaştı ha bulaşacak korkusuyla o selaları duymak toplu toplu ölümlerle her gün yüzleşmek beni çok korkutuyordu.

Neden bahsettiğimi bal gibi anlıyorsunuz ama neyse kimseye laf anlatmak uğraşmayalım
Ya birak Allahasina su tarz savunanlari.Her sey kabak gibi ortada.Sinirler zaten laçka....Yardim gitmeyen yerler varken ,enkazlarin altindan yardim sesleri gelirken isi bilen adam secme durumuna hangi ara geldik biz ? Ugramayacagim bu gibi afetlerde diyorum su platforma soma kazasindan sonra yeminliydim ama dayanamadim cidden yeter !!

Siz, ben dua ediyoruz zaten, ama devletin kurumları da dua edecekse niye varlar.
ben tartismak istemiyorim guzel guzel yaziyorum bakin

cami (ibadethane)
bir imamdan enkazda calismasini bekleyemeyiz ki ne kadar bilgisi vardir ki bir cogumuz ilk uardim bilgisine bile hakim degiliz ..

turkiyenin dort bir yanindan enkaz calismalarinda basarili ekipler gidiyorken oranin imami elbette ibadeti ile ugrasacak .

O uyeyi başka bir topicten hatırlıyorum
Demeyecektim ama diyeceğim başına gelirse enkaz başında beklerse yağmur suyunu toplayıp su içerse anlar
Ben 99u yaşadım benzer saatlerdi
İlk gün çadır bulmuş karnımızı doğurmuştuk insanlar su lazım diye ağlıyor köyler aç çok övünen yollar kapalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…