Deprem 10 ili vurdu

ben tartismak istemiyorim guzel guzel yaziyorum bakin

cami (ibadethane)
bir imamdan enkazda calismasini bekleyemeyiz ki 🤷🏻‍♀️ ne kadar bilgisi vardir ki bir cogumuz ilk uardim bilgisine bile hakim degiliz ..

turkiyenin dort bir yanindan enkaz calismalarinda basarili ekipler gidiyorken oranin imami elbette ibadeti ile ugrasacak .
Yemek dağıtabilirler, battaniye, süt, bebek bezi.....bunları alıp dağıtabilirler. Emin olun dua etmekten çok daha fazla işe yarar

Lütfen bir okuyun bir subay boş arsada buluyor sonra oda yaralı bayılıyor devamında çocuk yok. Bir komutandan bahsediliyor tanıkları var okulda biri tanıyor ama okul idaresi bile doğru bilgi vermiyor çocuğa yok diyorlar
Su an Müge anlı kabul etmiyor dosya kapanıyor gözde artık yetişkin kız adı farklı belki hafıza kaybı ama annesi hala onu ariyor

Tüm sosyal medya hesapları kapanmış. Çok ilginç herseyden vazgeçmiş tamda sesini duyurabilecegi zaman. K kizilaboyalisaclar

Yemek dağıtabilirler, battaniye, süt, bebek bezi.....bunları alıp dağıtabilirler. Emin olun dua etmekten çok daha fazla işe yarar
bunu yapan cok kisi var ..mesela illerde madenciye ihtiyac yok ...ama madenciler 2 otobus toplanip gitti ..

kazma kurek bilgisi olan enkazi toplayacak ..

tornaci olan biseyler yapacak

elektrikci olan sigorta kutularini onaracak

bunlar gonulluluk esasina dayali gonullu olmadan kimse bisey yapmaz ..

bu saydiklarinizi vasifsiz olan herkes yapabilir ..

benim esim dua toplayamaz olenlere mevlut okuyamaz mesela ..neden cunku bilgisi yok

bunu yapan cok kisi var ..mesela illerde madenciye ihtiyac yok ...ama madenciler 2 otobus toplanip gitti ..

kazma kurek bilgisi olan enkazi toplayacak ..

tornaci olan biseyler yapacak

elektrikci olan sigorta kutularini onaracak

bunlar gonulluluk esasina dayali gonullu olmadan kimse bisey yapmaz ..

bu saydiklarinizi vasifsiz olan herkes yapabilir ..

benim esim dua toplayamaz olenlere mevlut okuyamaz mesela ..neden cunku bilgisi yok
Her türlü yardıma ihtiyaç var diyorum siz bunları yapanlar var zaten diyorsunuz. Yok işte... bir çok yerde insanlar aç, üşüyor, susuz yardıma muhtaç bugün yardım etmeyip sadece dua edeceklerse ne anlamı var anlamıyorum. Muazzam bir bütçeleri var, dediğiniz gibi bu vicdan işi demek ki en vicdanlı olması gerekenlerin vicdanı yok

Bu yorumu çocuk kaçırma yorumu için yapmıştım. Ulaşılamayan yetişilemeyen enkazlar moloz yığını halinde onlarca saattir bekliyor biliyorum.

Ülkece yetişemiyorsak, büyük bir felaketin içindeysek uluslararası yardım gelmesin demeyi ve buna gerekçe olarak çocuk kaçırıyorlarmis denmesini abes buluyorum.

Arama kurtarma yapılan inşaatların başında görevlendirilen kolluk var. Oralardan çocuk kaçırılması diye bir şey söz konusu olamaz.

Arama kurtarmanın ulaşamadığı bölgelerde de insanlar çaresizce bekliyor. Uluslararası yardım ekipleri o bölgelere gelip elleriyle moloz kaldırıp altındaki çocukları götürmüyorlar.

Uluslar arası bazı gruplar beyaz baretlerin ciddi sıkıntısı var. Banu avarı izleyin açıklaması var. Polis asker eşliğinde ülkelerden alınabilir ama herkes kabul edilmemeli. Ortada Haiti gerçeği var. Bundan bahsetmek istiyorlar

O uyeyi başka bir topicten hatırlıyorum
Demeyecektim ama diyeceğim başına gelirse enkaz başında beklerse yağmur suyunu toplayıp su içerse anlar
Ben 99u yaşadım benzer saatlerdi
İlk gün çadır bulmuş karnımızı doğurmuştuk insanlar su lazım diye ağlıyor köyler aç çok övünen yollar kapalı
Ben de hatirliyorum nedense.
Cok zor cokk.
Sosyal medyada bilgi kirliligi cok ama gelen goruntuler,videolar saniyorumki genel soylenen Hatay'da buyuk sıkıntı oldugu henüz yeterli kurtarma ekiplerinin yetemedigi yonunde.Insan sicak evinde oturduguna utaniyor...

İki depremin de merkez üssü Kahramanmaraş ve ordan ses yok, hatlar çalışmıyor, elektrikler yok, arada bir kaç video geliyor ama gerçek anlamda bir kurtarma çalışması yok. Kahramanmaraş gözden çıkarılmış gibi :KK43:( hiç kimseden haber alamıyorum

#Deprem nedeniyle vefat eden kardeşlerimiz için ülkemizin dört bir yanındaki tüm camilerimizde yatsı ezanından yarım saat önce sala verilecek ve akabinde "Kur'an-ı Kerim ve Dua Programı" icra edilecek. Ben de Kahramanmaraş Abdülhamid Han Camii'nde sala verip dua edeceğim İnşallah....Ben mi yanlış düşünüyorum şuan sessiz olup enkaz altındakilere ulaşılması gerekirken sela okumak ne kadar mantıklı, kime ne faydası var
Ülkedeki bütün imamları din görevlilerinini deprem bölgelerine yollasalar daha çok sevap işlemiş olurlar. İki tuğla kaldirilar. 35 milyarlık bütçelerinden yardım dağıtıp ,moral versinler.

Ben de hatirliyorum nedense.
Cok zor cokk.
Sosyal medyada bilgi kirliligi cok ama gelen goruntuler,videolar saniyorumki genel soylenen Hatay'da buyuk sıkıntı oldugu henüz yeterli kurtarma ekiplerinin yetemedigi yonunde.Insan sicak evinde oturduguna utaniyor...

Adıyaman kırsalı da çok kötü
Arkadaşlarım görevli yola çıktı Hatay düşmüş yarın haber alırız.
Bize vatandaşlar su yemek kahvaltılık kıyafet getirmişti akşamüstü çadır almistik yaz olsa da soğuktu battaniye gelmisti merkezde de değildik şu an daha hızlı olmamız gerek kar buz heryer enkazlar secilmiyor kar kapamış alan cok büyük

İnanmak istemedim hala istemiyorum ama deprem bölgesinden yağma videoları atılıyor :KK43: bu soğukta ihtiyaçları olan battaniye gibi ürünlerin fahiş fiyatla satıldığı haberleri geliyor:KK43:
Böyle bir afet yaşanırken bizler sıcacık evlerde oturuyoruz diye vicdan azabı çekerken nasıl yaparlar, nasıl bir vicdansızlıktır:KK43:

Bunu bile yapmışlar, içim çıktı ağlamaktan 😞

#Deprem nedeniyle vefat eden kardeşlerimiz için ülkemizin dört bir yanındaki tüm camilerimizde yatsı ezanından yarım saat önce sala verilecek ve akabinde "Kur'an-ı Kerim ve Dua Programı" icra edilecek. Ben de Kahramanmaraş Abdülhamid Han Camii'nde sala verip dua edeceğim İnşallah....Ben mi yanlış düşünüyorum şuan sessiz olup enkaz altındakilere ulaşılması gerekirken sela okumak ne kadar mantıklı, kime ne faydası var
Kimseye faydası yok. İmansızlıktan ölen var mı bilmem ama bilimsizlikten ölüyoruz tek tek.

99 depremini de yaşadık, bunu da. Kaderinde varsa kaçamıyormuşsun gerçekten. Sürekli sallanıyoruz. Kış şartlarında her şey çok daha zor. Bitsin artık…
Lütfen herşeyi kadere bağlamayın, Japonya sürekli 7 üstü deprem yaşıyor neden kimse ölmüyor. Deprem öldürmüyor bizi binalar öldürüyor

Kizlar haberleri izlerken canli yayin yapan ekibi enkaza cagirdilar. Cok karanlik ve fener olmadigi icin kameranin isigindan faydalanmak istediler yasayan bir vatandasi kurtarmak icin. Tabi bu arada enkazin ustune cikmak zorunda kaldıklarını belirttiler. Vinç yokmus, insanlar var olan vinclerin onune atlayip kendi akrabalarini kurtarmalarini istiyorlarmis. Oraya giden her insanin yapacak işi var sanirim, ciddi bie sekilde mahrumiyet bolgesi olmuş durumda. Ustelik hava cok soğuk. Izmir depreminde yanlis hatirlamiyorsam son sağ depremzedeyi 96 saat sonra cikardilar ama su an ayni imkan orada yok. Izmirde hava ilimandi, su anki deprem bölgesinde dondurucu soguk var. Hala canli insanlarin olduguna dair sesler duyuyorlarmis hatayda, haberlerde gördüm.

Kizlar haberleri izlerken canli yayin yapan ekibi enkaza cagirdilar. Cok karanlik ve fener olmadigi icin kameranin isigindan faydalanmak istediler yasayan bir vatandasi kurtarmak icin. Tabi bu arada enkazin ustune cikmak zorunda kaldıklarını belirttiler. Vinç yokmus, insanlar var olan vinclerin onune atlayip kendi akrabalarini kurtarmalarini istiyorlarmis. Oraya giden her insanin yapacak işi var sanirim, ciddi bie sekilde mahrumiyet bolgesi olmuş durumda. Ustelik hava cok soğuk. Izmir depreminde yanlis hatirlamiyorsam son sağ depremzedeyi 96 saat sonra cikardilar ama su an ayni imkan orada yok. Izmirde hava ilimandi, su anki deprem bölgesinde dondurucu soguk var. Hala canli insanlarin olduguna dair sesler duyuyorlarmis hatayda, haberlerde gördüm.

Cok karmaşık yazdim uzgunum, cok caresiz hissediyorum. Hic bisey yapmayan insan bile gece calismalarin sürmesi icin fener tutabilir en basitinden

X