Denizli///20

Mutlu günler hanımlar...
Yıl sonu, işler birikti. Eve gidiyorum iş, okula geliyorum iş. Çok sıkıldım ben ya...

Ediyorum canım, ediyorum. Ama bazen sinirlerim bozuluyor işte. Ev hala bitmedi, hafta sonu sınavlarım var. Her şey üstüste geldi bu aralar...

off canım yaa sorma yorgunluktan öldum valla şimdı gırdım eve ...
dugun var izmır e gıdıyorum yarın akşam ...3 gun yokum .....denızli nın guzel hatunları kendınıze ıyı bakın bayyyyy a.s. :teytey:

hiştttttt bağa bak bakem süpürgeli cadıııııııııııÇok üzgünüm çoook

ne bağırıp duruyon serseri diye burdayım işte:dilcikar::dilcikar:

BAKIN NE BULDUM SİZE:roflol:
DENİZLİ ŞİVESİ
1-barış manço konserinde barış mançoya hep beraber ’barış çık garii çıkıcam deyyon çıkameyoon’ diye bağırmış,,çok hoş şivesi olan bi şehrimiz.

2-götüveyceksen götüver götü veymiceksen götüveycekler var. yani götüreceksen götür yoksa ben götürecek birini bulurum..

3. metin akpınar bu şiveyi çok iyi taklit eder. devekuşu kabare’de yasaklar oyunundan bazı replikler şöyledir:

+ maşalla gözel gızsın...gısmetine böyle zengince varlıglı biri cıgsın.

+ bütün orula burula benim oleyyo biliyon mu?

+ eee siz sıkılmışınızdır gari, ben gideyim de siz dalgalara bakın

+ göle göle gelin göle göle gidin gençlee.. atatürk bu memleketi size emanet ettiydi yaa... gelse de görse emanet kimlerin elinde

4. o anan olcak zilli de şakkıdanak oyneyiveyo oyneyiveyo, dutamadılaa ellem aneni.*
selamin aleykim arkedeşleeeeee,ne bakiveryonuz gare.

abooov cok güzel bi site olmus ülen burasi.nörüyonuz arkedes,şivemize mi bakıveryonuz gare?

hade arkedesle size doyum olmaz. .. ben gettim gare..giderkene özay gönlm’den "cemilemin gezdiği dağlar meşeli"adlı eseri armağan edivereyom gare. gorusuruk.

gelipbar : geliyor

yapıpbar: yapıyor

ündee: şurdaki, ordaki

bıllen: abla

dezem:teyze

kocuman: kocaman

acçık:azıcık

cıscıbıldak: çırıl çıplak

ırakı: rakı

ünle:seslen

ünlemiş:seslenmiş

akideş:arkadaş

baken:bakayım

gari: hadi

hindilik:şimdilik

hindi:şimdi

gız:kız

şipildek:ışıldak

gavır:gevur

nıhanda: ahanda

biyo:birkez

gülü gülü:güle güle

enki:şunu

goyve:koyuver

gada:kadar

dinelmek: ayakta durmak

nigada: ne kadar

ırmazan:ramazan

ha dendi:haydi

badılcan: patlıcan

da’lı ya da yemiş:incir

üseen:hüseyin

mıstıva:mustafa

ondan keri:bundan sonra

aklıma bunlar geliyoo seviyorum ben bu şiveyi yaaa:1rolleyes:

:roflol::roflol:

Son düzenleme:
Günaydın Denizlinin güzel hatunları.
Herkese hayırlı cumalar.

a.s.a.s.a.s.

serseri ne gözel sivemiz var dimi, ha accik yazive bakam söleee,kendimi orda gibi hissedivedim gari.
hadi ben gidipde isleme yapiverem accik gari:roflol:

ya hakkat bu gari sözünü hep kullaniyom da, bunun anlami ne bilen varmi?

herkese hayirli cumalar.a.s.

miracım a blokta oturuyorum.inan ben de çok isterim tanışmayı.pek komşularımla tanışıklığım yoktur.onun için evde yalnız bebeğimle takılıyorum.oğlum da küçük olduğu için nete girmem zor oluyor.umarım bir gün tanışmak nasip olur

ya arkadaşlar bence sorun herkesin aynı zamanlarda internete girememesi.sabahtan beri pc başındayım daha doğrusu pc yi kapatmadım gelip gidip bakıyorum hiç yazan yok.şimdi ben çıkıcam başkaları girecek.ortak olarak girdiğimiz saatler olmayınca muhabbet de olmuyor.yoksa eminim çok güzel sohbetler çıkacağına burada.inşallah hepberaber toplandığımız bol muhabbetli bir gün geçiririz

selammmmm arkedesler nasilsiniz bakem gac gündür ugramiyipbam emme aklim hep sizinleydin.neyse gari accik gelivedimde nedipbalar bi bakem dedim.serserim arkadasim özay gönlümün meshur parcasini bizlere armagan etmissin,tesekkür ederim canum benim. :teytey::teytey::teytey:birkac gündür giremiyorum,sabahlari erken kalk ,is güc derken ancak aksam vakit buluyorum kk ya girmeye.su an burda havalar cok bunaltici bir sicaklikta ve dogal olarak üzerimden atamadigim yorgunluk var.

aman kizlar simdi gördüm tesekkür sayilarina ne olmus öyle,aranizda bilen varmi nereye gittiklerini

Günaydın Denizlinin güzel hatunları.
Herkese hayırlı cumalar.

a.s.a.s.a.s.
nerdesin sen kız bakem
bebiş ne yapıya ne kadar oldu
tanışalım cnm bende 1 yıl olucak taşınalı ama komşu yok görüştüğüm
takılıyorum kendi halimdeyerimseniben
çok guzel ama sadece bı kelıma var onu sılmem mumkunmu ....anegam...teşekkurlera.s.

ne o kelime duymadım hiç:1shok:

merhaba arkadaşlar nasılsınız görüşmeyeli?giremiyorum artık düğün hazırlıkları çok hızlandı hergün çarşıdayız ayaklarıma kara sular iniyor ama güzel şeymiş.Allah herkese nasip etsin.22 gün kaldı.bu arada size bi şey sorayım. gelin saçı için taç mı alayım taşlı yoksa çiçek mi ?fikirlerinizi paylasırsanız sevinirim.sağlıcakla kalın:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…