Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

Bence 3-4 ayda verirsin canım dikkat edince başarılmayacak bir şey yok. Aynen öyle diyetisyenler de akşamdan sonra meyvanın yanında yağsız sütü de öneriyorlar.
Yalnız sporu tamamen aç veya tok değil, yarı aç şekilde yapmalıyız.

ac karninada yada tok insan ikisinda maf oluyor spor yaparken ben sabah yürüyüse vesaire cikarsam bir muz elma gibi birsey atistirip öyle gidiyorum :KK66::KK66::KK66:

slm kızlar uzun bır ara oldu nasılsınız geçmişi tam okuyamadım..bende bu yenı halını sevemedım yaaa ..
bana gelınce almış başımı gıttım dur demem gerektı ama 2 gundur regl ve grıple ugraşıyorum bayağı kötü oldum bu sefer..ilaç falan aldığımdan gece de bşeyler atıştırıyorum kızlar ..o yüzden kılo bıldırımıne bıraz ara vermek ıstıyorum..fırsat buldukça gelecem buraya öpüyorum hepınızı

Alli kullandım ben öğrencilik zamanımda Avusturya’daydım, spor yaparak ve düzenli ve yeterli beslenerek kilo verdim, hatta sporla devam etmemin şöyle bir avantajı oldu; zayıfladıkça sarkmaları engelledi, uzun zamanda kalıcı zayıflattığı için sinir sistemimi ve vücut dengemi de bozmadı.

Yaklasik 4 senedir kortizon ve antidepresan kullanimi ile 60 kilodan 98 kiloya cikmis biriyim..
Diyet, diyetisyen vs denemedigim yöntem kalmadi Ilaclarimi biraktigimda 13 kilo verdim ama yeniden rahatsizlandim..
Ben ne kadar saglikli olmak istesem de tam tersine reaksiyon gösteren bir vucudum var..
Diyetisyenimin bana verdigi 1200 kalorilik diyeti birebir uygulayamiyorum( anlatirim bir ara..) Ama en azindan yeme tarzimi oldukca degistirdim en azindan yag siniri, sekersiz caylar, tuz siniri getirdim kendime.. Öyle böyle derken 96 kilodan su an 91.8 e gelebildim ama tabi kac ayda..
Sporu hayatima dahil etmek istedim bir ara kosubandinda gunde yarim saat kosuyordum ama en fazla 3 gun Dörduncu gun agrilardan cikamiyordum bile
Disarda yurumeye basladim Gunde 7km kadar Bu sefer de disarisi soguk ama benim sirtim terledi derken hastalandim..
Ben yeniden evde kosubandina ve ip atlamaya basladim ama zorlamadan..Ancak diz altindan baslayan agrilar artik ayak bileklerimde sislige kadar ulasti..
Bugun kizimi okula göturmekte bile zorlandim Yarin dr a gidicem Ayagimi topuk ustune basamiyorum hic.
Konunun ilk 70 sayfasini okuyabildim..
Duzenli spor yapan arkadaslar Beslenmemi duzene sokmaya calisiyorum Zaten asiri yemek yiyen biri degilim Ama hareketsiz bir hayatim var
Ben ne zaman hevesle spora baslasam basima bu geliyor..Anlamiyorum ki ne yapiyim? Su an evin icinde bile adim atmakta zorlaniyorum ve 4 gundur biraktim sporu yine
(Isinmadan da yapmiyorum ama)
Bu konuda bilgisi olan varsa ve paylasirsa sevinirim..

dilek 78 adina üzüldüm :KK59: senin durumda yardimci olamiycam ama insallah sende saglikli bir sekilde zayifliycaksin gecmis olsun tatlim :KK70: bu ara arkadaslar nette mikrodalgada kek tarifini buldum dayanamadim denemek zorundaydim merak iste kek hamurunu hazirlrken az tadina baktim sadece :44: kek gercekten yaklasik 6-7 dakkikada pisti annemde inanamadim sasirdik ilk kez yaptigimiz icin bademli cikolatali kek oldu ve su dakkaya kadas o keke nasil olduda saldirmadim bilmiyorum bu topigin yaptigi etkisinden olsa gerek iyiki acilmis bu topik iyiki varsiniz kizlar nice saglikli ve zayif günlere insallahhh:KK64:

slm kızlar uzun bır ara oldu nasılsınız geçmişi tam okuyamadım..bende bu yenı halını sevemedım yaaa ..
bana gelınce almış başımı gıttım dur demem gerektı ama 2 gundur regl ve grıple ugraşıyorum bayağı kötü oldum bu sefer..ilaç falan aldığımdan gece de bşeyler atıştırıyorum kızlar ..o yüzden kılo bıldırımıne bıraz ara vermek ıstıyorum..fırsat buldukça gelecem buraya öpüyorum hepınızı

Geçmiş olsun twi cim. Önce sağlık tabii ki. Bildirim yapmasan da arada uğramaya çalış. Kendine iyi bak canım.

Dilek 78 bence birden spora hızlı başlıyorsun, hamlık oluyor sonra ara veriyorsun ve tekrar aynı şeyleri yaşıyorsun gibi geldi bana.
Şimdilik ayakların ağırıyorsa yorma ve yerde egzersiz hareketleri yap. Ağrılar geçince orta tempoda yarım saatle yürüyüşlere başlayıp, yavaş yavaş hızlı tempoya geçersin.
Bir de leslie sansone yürüyüş programı var yürüyüş aerobik karışımı onu da netten indirip 1 veya 2 milden başlayıp ilerde 5 mile kadar çıkabilirsin.
Vücudun alıştıktan sonra hızlı tempoda yürüyüşe geçersin.
Yani bünyeni spora alıştıra alıştıra arttır ve her gün spor yapma. Haftada 2 gün dinlen. İp atlama ve koşulara 70kg.ın altına düştüğünde başlarsın.
Şu anki kilon ağır sporları kaldırmaz bence. Yani yaparken anlamazsın ama sonradan dediğin gibi zorlar seni. Bir de değişik sporlar yapmaya çalış canım monotonlaşmasına izin verme.
Kolaylıklar diliyorum.

dilek 78 adina üzüldüm :KK59: senin durumda yardimci olamiycam ama insallah sende saglikli bir sekilde zayifliycaksin gecmis olsun tatlim :KK70: bu ara arkadaslar nette mikrodalgada kek tarifini buldum dayanamadim denemek zorundaydim merak iste kek hamurunu hazirlrken az tadina baktim sadece :44: kek gercekten yaklasik 6-7 dakkikada pisti annemde inanamadim sasirdik ilk kez yaptigimiz icin bademli cikolatali kek oldu ve su dakkaya kadas o keke nasil olduda saldirmadim bilmiyorum bu topigin yaptigi etkisinden olsa gerek iyiki acilmis bu topik iyiki varsiniz kizlar nice saglikli ve zayif günlere insallahhh:KK64:

Mikrodalgada kek hiç duymamıştım aynen fırın gibi mi pişiriyor?
Gerçekten dediğin gibi buranın frenleyici etkisi var. Aman canım yine de kendini tut zayıf ve güzel günlerin yakında onu hayal et.
Bu zamana kadar yedik de ne oldu. İlla yiyeceksen kahvaltıda tadına bakarsın azcık :)
Sen de iyi ki varsın canım. Bir de herkes bir toparlanıp gelse daha da iyi olacak :))

saolasin cicim vallah tarifini veririm istersen annem cok sasirdi annem dedi onun ici alti pismemistir ama gercekten pisti yaklasik 7 dakkika 600 -650 wattda cok sahane gözüküyordu normalinda birde cikolatali dayanamam hastasiyimdir ama nedense elimi sürmedim buranin mucize freni sanirim sabah azcik bir parca tadina bakarim artik :KK60: vallah normalinde moral bozulunca cikoltayi bitirine kadar yerdim yaklasik 100gr 500 kalorii off off ama bugün ne yaptim 1 kirmizi biberi cubuk seklinde kesdim tv basinda atistirdim annormal davranmaya basliyorum artik yavas yavas :KK52: kendimi taniyamaz hale gelcem bu gidisle :KK60:

Mikrodalga fırınım yok ama sen yine burada yaz canım. Gerçekten çok çabuk olmuş. Mikrodalga zararlı fln deniyor ya hiç almayı düşünmedim.
Gerçi etrafımızda zararlı olmayan bir şey yok gibi uzmanlara bakarsan.:KK34:
İnşallah azmin böyle devam eder sonuna kadar gider:nazar:

saolasin cicim vallah tarifini veririm istersen annem cok sasirdi annem dedi onun ici alti pismemistir ama gercekten pisti yaklasik 7 dakkika 600 -650 wattda cok sahane gözüküyordu normalinda birde cikolatali dayanamam hastasiyimdir ama nedense elimi sürmedim buranin mucize freni sanirim sabah azcik bir parca tadina bakarim artik :KK60: vallah normalinde moral bozulunca cikoltayi bitirine kadar yerdim yaklasik 100gr 500 kalorii off off ama bugün ne yaptim 1 kirmizi biberi cubuk seklinde kesdim tv basinda atistirdim annormal davranmaya basliyorum artik yavas yavas :KK52: kendimi taniyamaz hale gelcem bu gidisle :KK60:

Mikrodalga fırınım yok ama sen yine burada yaz canım. Gerçekten çok çabuk olmuş. Mikrodalga zararlı fln deniyor ya hiç almayı düşünmedim.
Gerçi etrafımızda zararlı olmayan bir şey yok gibi uzmanlara bakarsan.:KK34:
İnşallah azmin böyle devam eder sonuna kadar gider:nazar:

insallah tarifi yazayim kizlar ben netten buldum oda esra ceylanin programinda not etmis
Malzemeler:
• 3 yumurta
• 1/2 su bardagi siviyag
• 1su bardagi seker
• 4 yemek kasigi yogurt (ben süt kullanmistim)
• 1 su bardagi iri cekilmis badem
• 3 yemek kasigi kakao
• 1 paket kabartma tozu
• 1 limon kabugu rendesi
• 1 portakal kabugu rendesi (portakal kullanmadim)
• alabildigince un (ben 1 su bardagi un kullandim)

ilk önce yumurta ve sekeri iyice cirpiyoruz mikserle boza kivamina gelene kadar. sonra yag ve süt eklenir+ limon kabugu rendesi mikserle bir kac saniye cirpilir ardindan elenmis kakao eklenir bundan sonrasini cirpa telliyle dikkatlice karistiralim ardindan unu ekleyin kabartma tozunu una karistirin birlikte ekleyin en son bademide karisima karistirin firinda önceden isitilmis 180 derecilik firinda pisiyormus yada benim gibi mikrodalgadada yapabilirisniz ben bu keki sirf mikrodalga merakimi yitirmek icin yaptim yoksa hakiki cikolatali pasta kek eritilmis cikolata icermeli :KK60: mikrodalgada 600-650 watt yaklasik 7 dakkika dikkat edin cok güzel kabariyor ona göre kalibinizi secin :KK70:

günaydın hanımlarrrr:KK16::KK16:
nasılsınız
benimde reglim bitti
tartıldım 58 8 olmuşum
ama pek üzülmedim 900 gr nedir ki cumaya kadar toparlarım inşallah

Yaklasik 4 senedir kortizon ve antidepresan kullanimi ile 60 kilodan 98 kiloya cikmis biriyim..
Diyet, diyetisyen vs denemedigim yöntem kalmadi Ilaclarimi biraktigimda 13 kilo verdim ama yeniden rahatsizlandim..
Ben ne kadar saglikli olmak istesem de tam tersine reaksiyon gösteren bir vucudum var..
Diyetisyenimin bana verdigi 1200 kalorilik diyeti birebir uygulayamiyorum( anlatirim bir ara..) Ama en azindan yeme tarzimi oldukca degistirdim en azindan yag siniri, sekersiz caylar, tuz siniri getirdim kendime.. Öyle böyle derken 96 kilodan su an 91.8 e gelebildim ama tabi kac ayda..
Sporu hayatima dahil etmek istedim bir ara kosubandinda gunde yarim saat kosuyordum ama en fazla 3 gun Dörduncu gun agrilardan cikamiyordum bile
Disarda yurumeye basladim Gunde 7km kadar Bu sefer de disarisi soguk ama benim sirtim terledi derken hastalandim..
Ben yeniden evde kosubandina ve ip atlamaya basladim ama zorlamadan..Ancak diz altindan baslayan agrilar artik ayak bileklerimde sislige kadar ulasti..
Bugun kizimi okula göturmekte bile zorlandim Yarin dr a gidicem Ayagimi topuk ustune basamiyorum hic.
Duzenli spor yapan arkadaslar Beslenmemi duzene sokmaya calisiyorum Zaten asiri yemek yiyen biri degilim Ama hareketsiz bir hayatim var
Ben ne zaman hevesle spora baslasam basima bu geliyor..Anlamiyorum ki ne yapiyim? Su an evin icinde bile adim atmakta zorlaniyorum ve 4 gundur biraktim sporu yine
öncelikle hoşgeldin aramıza
geçmiş olsun inşallah çabuk atlatırsın
hareketsiz bi yaşantım var demişsin birden koşuya başlman ağrılara neden olmuş demekki
ağrılar geçince düzenli koşu bandında yürüyüş yap sakın kendini zorlama
binbirrengin dediği bibi kilo verdikçe ve spora alıştıkça arttırabilirsin

günaydin kizlar ne oluyor ya geri dönün artik :KK47: bayramdan sonra dartildigimda 400gr aldiigmi demistim ama regl döneminde darti fazla gösterdigini bilmiyordum ya :KK52: bu sabah dartildim keyfim yerine geldi :KK62: bugünde unutmiyalim sporumuzu yapalimda su yaglar gitsin haziran mezuniyet nisan :KK62:da dügün var

Dilek 78 bence birden spora hızlı başlıyorsun, hamlık oluyor sonra ara veriyorsun ve tekrar aynı şeyleri yaşıyorsun gibi geldi bana.
Şimdilik ayakların ağırıyorsa yorma ve yerde egzersiz hareketleri yap. Ağrılar geçince orta tempoda yarım saatle yürüyüşlere başlayıp, yavaş yavaş hızlı tempoya geçersin.
Bir de leslie sansone yürüyüş programı var yürüyüş aerobik karışımı onu da netten indirip 1 veya 2 milden başlayıp ilerde 5 mile kadar çıkabilirsin.
Vücudun alıştıktan sonra hızlı tempoda yürüyüşe geçersin.
Yani bünyeni spora alıştıra alıştıra arttır ve her gün spor yapma. Haftada 2 gün dinlen. İp atlama ve koşulara 70kg.ın altına düştüğünde başlarsın.
Şu anki kilon ağır sporları kaldırmaz bence. Yani yaparken anlamazsın ama sonradan dediğin gibi zorlar seni. Bir de değişik sporlar yapmaya çalış canım monotonlaşmasına izin verme.
Kolaylıklar diliyorum.

Ya aslinda alistira alistira basliyorum ama yine de olmuyor Dr dan geldim ayak bileklerimde kas aralarinda iltihap olusmus Iyice iyilesmeden zaten zor ama
yeniden baslamaya cesaretim kiriliyor böyle olunca
Baslangic icin 15 dk yi gecmesin dedi dr da zaten Ille de kilo vericem 20 dk dan fazla spor yapmam sart diye dusunmemek lazimmis Gun asiri yapmak ideal dedi..

Beslenmemde benim icin en buyuk devrim yag da oldu Yemekleri oldukca yagli seviyordum Ama simdi gunde en fazla 2-3 kasik yag tuketiyorum
Su bir kasik yag ile pisiren fritözden aldim Cok memnunum Haslama yiyemiyorum Izgara yapma imkanim da yok Geri kalan yag bonusumuda salataya sakliyorum..
Baya alistim az yagli damak zevki degisimine..

Hic koymamak dogru degilmis cunku gunluk ihtiyacimiz olan yag vitaminlerin emilimini sagliyormus
Paylasiyim dedim..

arkadaşım yürüyememenin sebebi sanırım topuk dikeni
annemde var ondan biliyorum
1 hafta yürürse 1 hafta ayağının üstüne basamıyor kalçasına kadar bütün bacak ağrı içinde aklıyor kadın
eğer topuk dikeni varsa doktorun sana diyeceğini söyleyeyim zayıfla der
ama öyle bi durum ki yemeklerinden ne kadar kesersen kes spor yapmadan kiloların geri gelmemesi söz konusu bile değil bence
annemde kilolu olduğu için yürüyüş yapamıyor
sadece şöyle bi yöntem buldu kendi kendine yürüyüşü her gün yapmıyor 1 er yada 2 şer gün arayla çıkıyor
uzun zamandır bu şekilde devam ettiği için kilo da verdi ağrısı da şuan çok değil

günaydın hanımlarrrr:KK16::KK16:
nasılsınız
benimde reglim bitti
tartıldım 58 8 olmuşum
ama pek üzülmedim 900 gr nedir ki cumaya kadar toparlarım inşallah
bende aynen 700 gr kadar almışım cumaya kadar gider mi bilmiyorum
dikkat de ediyorum ama bakalım ne olacak

herkes te bi soğuma oldu sanki kilo alınca
toparlanalım kızlar cumaya kadar topiğiimiz şenlemsin yineEn Büyük KK
aynen yaa ben de bakığ çıkıyorum kimse bişey yazmamış diye

dilekcim kızartma her türlü iyi değil aslında ama bende patates kızartmasına dayanamıyorum o yüzden eşimin teyzesi fırında kızartmamı söyledi
bende şu şekilde yapıyorum
patatesleri yada ne kızartmak istersen bi kabın içine koyuyorum üstüne 1 tatlı kaşığı kadar yağ koyup istediğim baharat ve tuzlar karıştırıp yağlı kağıt üzerinde fırında pişiriyorum
bence lezzetli oluyor en azından nefsimi köreltiyorum ve yağsız yemiş oluyorum

bu sabah tartıldım
aldığım kilonun bi kısmı gitmiş sevindim
yeni olduğu için çabuk gdidecek inşallah:KK68:

X