Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

günaydin kizlar ne oluyor ya geri dönün artik :KK47: bayramdan sonra dartildigimda 400gr aldiigmi demistim ama regl döneminde darti fazla gösterdigini bilmiyordum ya :KK52: bu sabah dartildim keyfim yerine geldi :KK62: bugünde unutmiyalim sporumuzu yapalimda su yaglar gitsin haziran mezuniyet nisan :KK62:da dügün var

Canım regl döneminde hiç tartılma. Senin yine iyi en azından 1-2kg. farkediyor. Vücut su tutuyor. Kilonu cumaya kadar söyleme sürpriz olsun.:KK3:

Saglikli beslenme de deneyim sahibi arkadaslar..

Benim bir sorum olacakti Genelde tavsiye edilen 3 ana 3 te ara ögun
Benim diyetisyenim de 3 ana 2 ara ögun önermisti
Ama ben bunu bir turlu hayata geciremedim O da söyle Iki cadi kizim var benim ve okuldan 3-4 gibi geliyorlar
Diyetisyene göre saati saatine yemeye alismaliydim yani sabah 7 de kahvalti 10 da ara ögun tam 12 de muhakkak öglen yemegi ögleden sonra 2 gibi ara ögun ve 6 da da aksam yemegi
Cok yemek yiyen cocuklarim yok ama onlar okuldan geldiginde onlarla yemezsem onlarda yemiyorlar Öglen kendime ayri porsiyonlarla pisirsem bir iki saate yeniden mutfaga girip onlara hazirlamam gerekiyor derken ben en fazla 1 hafta tutturdum bu duzeni ve de hic mutfaktan cikamadim!..

Kahvaltiyi da normalde cok erken yapabilen biri degildim ama alistirdim kendimi artik
Bu yuzden bende 2 ana ögun ve 5 ara ögun e alistirdim kendimi
Bir yandan da icim rahat degil acaba yanlis mi yapiyorum diye
Her ne kadar öglen le aksam i birlestirmis olsamda ikinci ana ögunumde de cok yuklenmiyorum
Ara ögunlerde yedigim meyvelerle de aclik hissetmiyorum ama olurda cok acikacak olursam bir dilim kepek ekmegi hakkimi sakli tutuyorum
Ne dersiniz arkadaslar ..Yanlis midir uygulamam..

burası iyiymiş baya canlı gördüm. 14. takım üyesiyim.sağlıklı beslenmeyi sporla destekleyenler grubuna ben de girebilirim çünkü öyle yapıyorum:) aslında öyle yapmak için çabalıyorum desem daha doğru olur. evimde koşu bandı ve bisiklet var ama oğlum izin vermiyor. ben de öğle aralarında veya akşamları yürümeye çalışıyorum. dolmuşa 1 durak sonra binip bir durak önce inmeye çalışıyorum, yürüme fırsatlarını değerlendiriyorum. başka çare bulamadım çünkü. adım sayar ile bu otobüse 1 durak sonra binip 1 durak önce inme tavsiyesine uyarak 1 günde fazladan kaç adım attığımı tespit ettim. öğlen eve gitmezsem 2000 öğlenleri de eve gidecek olursam 4000 adım ediyor!4000 adım da günlük 30 dakika yürüyüşün ve 150-200 kalorinin karşılığı ediyor. böyle işte. yuvarlanıp gidiyoruz. sabırla kilolardan kurtuluyoruz

Merhaba elif ezgi, aslında daha canlıydı ama bayram rehaveti sürüyor sanırım arkadaşlarda.
Gerçekten dediğin gibi sporu yapmamak için değil, yapmak için fırsatları değerlendirmeliyiz. Senin çoğu gitmiş artık az kalmış.
Kolaylıklar diliyorum.:13:

Saglikli beslenme de deneyim sahibi arkadaslar..

Benim bir sorum olacakti Genelde tavsiye edilen 3 ana 3 te ara ögun
Benim diyetisyenim de 3 ana 2 ara ögun önermisti
Ama ben bunu bir turlu hayata geciremedim O da söyle Iki cadi kizim var benim ve okuldan 3-4 gibi geliyorlar
Diyetisyene göre saati saatine yemeye alismaliydim yani sabah 7 de kahvalti 10 da ara ögun tam 12 de muhakkak öglen yemegi ögleden sonra 2 gibi ara ögun ve 6 da da aksam yemegi
Cok yemek yiyen cocuklarim yok ama onlar okuldan geldiginde onlarla yemezsem onlarda yemiyorlar Öglen kendime ayri porsiyonlarla pisirsem bir iki saate yeniden mutfaga girip onlara hazirlamam gerekiyor derken ben en fazla 1 hafta tutturdum bu duzeni ve de hic mutfaktan cikamadim!..

Kahvaltiyi da normalde cok erken yapabilen biri degildim ama alistirdim kendimi artik
Bu yuzden bende 2 ana ögun ve 5 ara ögun e alistirdim kendimi
Bir yandan da icim rahat degil acaba yanlis mi yapiyorum diye
Her ne kadar öglen le aksam i birlestirmis olsamda ikinci ana ögunumde de cok yuklenmiyorum
Ara ögunlerde yedigim meyvelerle de aclik hissetmiyorum ama olurda cok acikacak olursam bir dilim kepek ekmegi hakkimi sakli tutuyorum
Ne dersiniz arkadaslar ..Yanlis midir uygulamam..

Bence yanlış yapıyorsun canım. 3 ana öğün şart. 2-3 ara öğün olabilir. Önemli olan dengeyi ve miktarları tutturmak. saatlere çok takılma. 1 saat ileri geri kayması daha iyi.
Ama metabolizma sabah en hızlı çalıştığından kahvaltıyı erken yapmak şart. Akşam yemeğini de erken yiyip gece meyva, sütle bir ara öğün yapabilirsin.
Günlük menülerini burada paylaşırsan hepimiz yardımcı olmaya çalışırız.

Avusturya nerden çıktı konuşurken kadın milleti işte aynı anda 5 konu konuşurken en sonunda saçmalamışım 1 yerde ben ne avusturya da okudum ne de bulundum gittiğim en yakın yer hollanda :) Amerika'da okudum, yani konu içinde nerde ne okuduğum değil de ilacı nerde kullandığım önemli :)))) oy oy uzattım fast food cennetinde kullandım özetle alliyi demeye çalışıyorum... ama gün içinde egzersizi düzenli yapmayı ve yediklerinize dikkat etmeyi göze alıyorsanız sonuç alırsınız uyarayım dedim.

Merhaba canım. Gerçekten fast food cennetinde kilo almamak bile zorken, vermeyi başarmışsın. tebrikler. Ama bence ilaçtan çok sağlıklı beslenme ve spor etkili olmuştur.
Ben ilaçlara hiç inanmıyorum.:KK3:

Benim uc ana ögunu tutturmam oldukca zor
Kahvaltiyi erken yapiyorum zaten orda sorun yok
Ancak cocuklar gelince hep beraber yemek yeme imkanimiz var ve ben sonrasinda ucuncu bir ögun icin acikmiyorum
Yediklerimi ve diyetisyenimin planini Türkcelestirip yaziyim o zaman
Ben plana uymaya calisiyorum ama öglen ile aksam yemeginde yemem gerekenleri biraz azaltarak tek ögunde yiyorum

Örnek verirsem mesela ;

Öglen 100 gr et/tavuk veya 150 gr balik 30 gr pilav ve ya makarna 200gr sebze veya 100gr misir 1 kasik yag
Aksam da buna benzer
Bense et oranini 200gr cikartiyorum pilav sevmem yerine 1,5 dilim ekmek le degistiriyorum sebze yi de salata ile orantilayip tek ögunde yiyorum
Dedigim gibi acikmiyorum ara ögunleri atlamadan tabi ..

Avusturya nerden çıktı konuşurken kadın milleti işte aynı anda 5 konu konuşurken en sonunda saçmalamışım 1 yerde ben ne avusturya da okudum ne de bulundum gittiğim en yakın yer hollanda :) Amerika'da okudum, yani konu içinde nerde ne okuduğum değil de ilacı nerde kullandığım önemli :)))) oy oy uzattım fast food cennetinde kullandım özetle alliyi demeye çalışıyorum... ama gün içinde egzersizi düzenli yapmayı ve yediklerinize dikkat etmeyi göze alıyorsanız sonuç alırsınız uyarayım dedim.

Bu ilaci sordum bugun dr uma Bunun biraz daha kuvvetli olani da yine veriliyormus ama asla tavsiye etmedi...Yan etkileri oldukca fazlaymis..

Benim uc ana ögunu tutturmam oldukca zor
Kahvaltiyi erken yapiyorum zaten orda sorun yok
Ancak cocuklar gelince hep beraber yemek yeme imkanimiz var ve ben sonrasinda ucuncu bir ögun icin acikmiyorum
Yediklerimi ve diyetisyenimin planini Türkcelestirip yaziyim o zaman
Ben plana uymaya calisiyorum ama öglen ile aksam yemeginde yemem gerekenleri biraz azaltarak tek ögunde yiyorum

Örnek verirsem mesela ;

Öglen 100 gr et/tavuk veya 150 gr balik 30 gr pilav ve ya makarna 200gr sebze veya 100gr misir 1 kasik yag
Aksam da buna benzer
Bense et oranini 200gr cikartiyorum pilav sevmem yerine 1,5 dilim ekmek le degistiriyorum sebze yi de salata ile orantilayip tek ögunde yiyorum
Dedigim gibi acikmiyorum ara ögunleri atlamadan tabi ..

Valla dilekcim ne diyeyim. Bence düzensiz gidiyorsun. Gr. işlerinden hiç anlamam beni sıkar bu ölçüler. Şöyle benim ölçüm. Et 3 köfte kadar, çorba 1 kepçe, sebze 5-6 kaşık, salata büyük tabak, pilav makarna 2 kaşık vs.
Senin cadılar okula gittiklerine göre seni anlayacaklardır.
Benim çocuğum yok ama sanırım şöyle derdim ' Annenizi incecik sağlıklı görmek istemez misiniz?' Onlar yemek yerken ben de meyvamı yerdim.

Bence yanlış yapıyorsun canım. 3 ana öğün şart. 2-3 ara öğün olabilir. Önemli olan dengeyi ve miktarları tutturmak. saatlere çok takılma. 1 saat ileri geri kayması daha iyi.
Ama metabolizma sabah en hızlı çalıştığından kahvaltıyı erken yapmak şart. Akşam yemeğini de erken yiyip gece meyva, sütle bir ara öğün yapabilirsin.
Günlük menülerini burada paylaşırsan hepimiz yardımcı olmaya çalışırız.

arkadaslar ben 3 ana ögün 1 ara ögün seklinde beslenmeye calisiyorum bana en uygunu bu geldi sabah öglen aksam yemegi yiyorum yatmama yakinda süt yogurt gibi birseyler biraz meyve ile birlikte tüketip yaklasik 1-2 saat sonra yatiyorum gün icinde atistirmak bana yaramiyor istahmimi aciyor desem anlamadim ama 2-3 ara ögünle bende olmuyor :KK50:

arkadaslar ben 3 ana ögün 1 ara ögün seklinde beslenmeye calisiyorum bana en uygunu bu geldi sabah öglen aksam yemegi yiyorum yatmama yakinda süt yogurt gibi birseyler biraz meyve ile birlikte tüketip yaklasik 1-2 saat sonra yatiyorum gün icinde atistirmak bana yaramiyor istahmimi aciyor desem anlamadim ama 2-3 ara ögünle bende olmuyor :KK50:

Canım öğün aralarında 4 saati geçirince vücut kıtlık moduna girip yağ yapmaya başlıyormuş. Arada küçük bir meyva veya küçük bir kutu süt tüketilebilir.
Ara öğünlerde karbonhidrat tüketimi olmamalı bence. Bir kere öğle ile akşam arası çok uzun. Bir şey yemeden veya içmeden olmuyor.

Bir de elma yiyeceksek yemekten hemen önce yemeliymişiz.

Cansu seninle ben burada nöbetçi yazıcı gibi olduk:KK60: nerde bu millet anlamadım ki:44:
Ben de gidiyorum artık herkes gelene kadar da gelmiyorum:KK19:

Selamlar ben geldiim :KK12:
Ay 5 gündür isveç diyeti yapıyorum..
Çok kötü başım döndüğünden bıraktım,bir haftayı tamamlasam mı diye düşünüyorum hala ..

sabahları kahve,öğlen bi yumurta,akşam salata.
aç kalıyorsun resmen ya..

kilo verdim mi bilmiyorum adet döneminde olduğum için tartılmayacağım..

yalnız o kadar baş dönmem oldu ki anlatamam ya..
şimdi napıcam;tekrar sabahları spor;nestle nesfit

hiç ekmek yemicem yine ..
görücez artık faydasını umarım ya..

sizler napıyosunuz :87:

Selamlar ben geldiim :KK12:
Ay 5 gündür isveç diyeti yapıyorum..
Çok kötü başım döndüğünden bıraktım,bir haftayı tamamlasam mı diye düşünüyorum hala ..

sabahları kahve,öğlen bi yumurta,akşam salata.
aç kalıyorsun resmen ya..

kilo verdim mi bilmiyorum adet döneminde olduğum için tartılmayacağım..

yalnız o kadar baş dönmem oldu ki anlatamam ya..
şimdi napıcam;tekrar sabahları spor;nestle nesfit

hiç ekmek yemicem yine ..
görücez artık faydasını umarım ya..

sizler napıyosunuz :87:

aramiza hosgeldin ne yalan söyliyim milletin toparlanip geri dönmesini bekliyoruz aman sagligina dikkat et canim ac kalnirak zayiflanmaz 3 ana 2 yada 3 de olabilir ara ögün olmali madem ara ögünler sart :KK50:

Canım öğün aralarında 4 saati geçirince vücut kıtlık moduna girip yağ yapmaya başlıyormuş. Arada küçük bir meyva veya küçük bir kutu süt tüketilebilir.
Ara öğünlerde karbonhidrat tüketimi olmamalı bence. Bir kere öğle ile akşam arası çok uzun. Bir şey yemeden veya içmeden olmuyor.

Bir de elma yiyeceksek yemekten hemen önce yemeliymişiz.

Cansu seninle ben burada nöbetçi yazıcı gibi olduk:KK60: nerde bu millet anlamadım ki:44:
Ben de gidiyorum artık herkes gelene kadar da gelmiyorum:KK19:

tüm gün bol su tüketmeye dikkat ediyorum vücüdn ac kalinca yag depolama moduna girdigini bilyiordumda aliskin degilim aslinda ara ögünlere vesaire ondan heralde önceden cok saate dikkat ediyordum ondan dolayi olabilir her gün ayri ders plani var uydurmak zor oluyor öge cogunluk okulda oluyoruz kantinde sirf abur cubur disari gitsen fast foodla dolu etraff :KK47: artik bakacagiz caresine gitme birbirrenk ya sahi millet nerde ya bugün carsamba yapmayin ama gözünüzü seviyim hazir gaza gelmissen :KK62:

Slm kızlarrr
çok uzun zamandan sonra geldim burdayımm
babamın rahatsızlıgını yazmıştım
15günden fazlaca onun yanında hastanedeydim
çok şükkür şuan iyi ama hala hastanede
buraya yazamadımm
kusura bakmayınn
kilom nedir ne durumdedır hiç tartıya bile çıkmadımm
umarım herkes iyidirr
sizleri çok özledimm
sitede degişiklikler varr
artık burdayımm ve yazarım kızlarr
yeni arkadaşlarr gelmişş hoşgeldinizz

sizleri çok özledimmm:KK16:

yediklerim ve yürüyüşlerim

30 dakika tempolu yürüyüş
öğlen:2 köfte kadar tavuk
4-5 dal haşlanmış brokoli
1 galeta
300 ml ayran

ikindi: 1 avuç içi dolusu leblebi ve yaban mersimi karışımı
17,30: 1 küçük trabzon hurması
Akşam yemeği: 4 kaşık haşlanmış makarna
bol yeşillik
1 yemek kaşığı ton balığı
1 dilim kepekli ekmek

20:00 : 1 trabzon hurması
1 yeşil çay-kabuk tarçın ile
yarım çay bardağı süt
domates salatası
1 dilim kepekli ekmek

sabah6,30: 1 mandalina
kahvaltı: 1 yumruta (malesef tavada)
yarım dlim kaşar peyniri
1 dilim kepekli ekmek

30 dakika tempolu yürüyüş
[/B]

Zambak,ablacım hoşgeldinn:KK9:
birde geçmiş olsun..

kızlar bu sabah bir yeşil çay içtim..20 mekik çektim
yarım elma yedim
1 kase de nestle nesfit :78:

merhaba kızlar bende geldim
2 gündür şehir dışındaydık ama artık evimdeyim
zambakcım hoşgeldin özlettin kendini
ayrıca geçmiş olsun canım baban biran önce iyleşir inş.

Son düzenleme:
X