Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

püsküüt ün başarı hikayesini okudum ve bende defter tutmaya başladım kızlar tavsiye ederim canım zararlı birşey yemek istediğinde aklıma defterim geliyor ve vazgeçiyorum her cuma kilomu ve beden ölçülerimi defterime yazarak motive olmayı düşünüyorum

mrv ve zeynep nihal: bence siz spora daha çok ağırlık verin. hihoyyyt

forelaine: bizim yöntemde pişmanlık yok.İlk sayfaları bir daha oku istersen.a.s

banucan: hemen herkeste adet öncesi sendromunda tatlı isteği normaldir.
Yapay şekerli gıdalar yerine ara öğünlerdeki meyve hakkımızda abartmadan incir, üzüm, kayısı gibi kuru meyveler yiyelim. hem doğal hem de tatlı ihtiyacımızı karşılar.:icecream:

bayrav: haklısın biz de geçen hafta başladık defter tutmaya. Hem kendimiz için not tutacağız hem de hafta sonu farkı burada da yazacağız.:hulya:

mrv ve zeynep nihal: bence siz spora daha çok ağırlık verin. hihoyyyt

forelaine: bizim yöntemde pişmanlık yok.İlk sayfaları bir daha oku istersen.a.s

banucan: hemen herkeste adet öncesi sendromunda tatlı isteği normaldir.
Yapay şekerli gıdalar yerine ara öğünlerdeki meyve hakkımızda abartmadan incir, üzüm, kayısı gibi kuru meyveler yiyelim. hem doğal hem de tatlı ihtiyacımızı karşılar.:icecream:

bayrav: haklısın biz de geçen hafta başladık defter tutmaya. Hem kendimiz için not tutacağız hem de hafta sonu farkı burada da yazacağız.:hulya:

saol canım haklısın da gitmiyor bu yağlar her an kendime eriyorum eriyorumdie motive ediyorum o kriz anını bi atlaksak zaten o an mutfağı kilitlemek lazım sanırım bakalım cumaya nolucak bu hafta bari 1 kilo olsun gitseee..

arkadaşlar bende pazartesinden itibaren zayıflamaya karar verdim 55 kiloyum hedefim 51.Sabah kesinlikle kahvaltı yapıyorum abartmadan öğleden sonra okulda oluyorum 1 elma yada 1 mandalina yiyorum 3 gibi akşam yemekleri 6 yı geçmiyor 9 gibi falan 1 meyve tüketiyorum.günde 3 lt su tüketiyorum 2-3 fincan yeşil çay, şeker kullanmıyorum tuzu azalttım sadece sabahları 1 dilim kepek ekmeği kesinlikle abur cubur yok bisküvü çikolata çıkardım hayatımdan ve yemeyeceğim dediğim için canım istemiyor şimdilik tutuyorum kendimi ayrıca hiç tartıya çıkmayacağım 2 hafta bakalım artık

saol canım haklısın da gitmiyor bu yağlar her an kendime eriyorum eriyorumdie motive ediyorum o kriz anını bi atlaksak zaten o an mutfağı kilitlemek lazım sanırım bakalım cumaya nolucak bu hafta bari 1 kilo olsun gitseee..

Ben de tatlıcı olduğumdan seni anlayabiliyorum. Benimki sadece bir öneri. Doğal tatlılar varken yağ içerenleri tarcih etmeyelim demek istedim. Hiçbir şeyi kendime yasaklamadığımdan istersem tadımlık yiyebilirim dediğim için iki haftadır hiç tatlı krizi gelmedi.
Sen de kendini sıkma, sabırlı ol ve yağlar gitmiyor diye düşündüğün sürece gitmediğini göreceksin maalesef.:1no2: Onun için ilk işimiz pozitif düşünce. kaydirigubbakcemile2

arkadaşlar bende pazartesinden itibaren zayıflamaya karar verdim 55 kiloyum hedefim 51.Sabah kesinlikle kahvaltı yapıyorum abartmadan öğleden sonra okulda oluyorum 1 elma yada 1 mandalina yiyorum 3 gibi akşam yemekleri 6 yı geçmiyor 9 gibi falan 1 meyve tüketiyorum.günde 3 lt su tüketiyorum 2-3 fincan yeşil çay, şeker kullanmıyorum tuzu azalttım sadece sabahları 1 dilim kepek ekmeği kesinlikle abur cubur yok bisküvü çikolata çıkardım hayatımdan ve yemeyeceğim dediğim için canım istemiyor şimdilik tutuyorum kendimi ayrıca hiç tartıya çıkmayacağım 2 hafta bakalım artık

Çok iyi sistemini oturtmuşsun mutlaka başarırsın.vereliniortak Kolaylıklar diliyorum.
Ben sevdiğim yiyecekleri hayatımdan çıkarmak istemiyorum. Ancak bundan sonra çok az yiyeceğim diyorum. Hem şimdi hem de de gelecekte. Tabi tercih meselesi.a.s

Son düzenleme:
:çok üzgünüm:temem.. ben kilo veriyorum zatenfisfisfisfisfisfis

Davetler, düğünler, bayramlar, yılbaşılar hayatımızda hep olacaktır. Bundan kaçış yok. Önemli olan yedim diye pişmanlık duymamak ve dengeyi kurabilmek.
Zaten sen sistemimizi çok iyi uygulayanlardan birisin sana güveniyorum. Mutlaka bir şekilde telafi edersin.kaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:
bugun yemekte sadece corba içtim birazda talı yeim ve tokum.
poztıf düşünceye kesnlikle ınanıyorum
daaa bunu bazen unutabiliyorum
mesela bugun işler youn degıl cok rahaıtm dedım
veee cok rahatımmm
nıye bıze kucukken buyuk konusma dedıler hep
buyuk konussak nolur sankı
kılo vermeye ılk karar verdgımde 78 den 58e dusmek bana hayal gellıyordu
ha suan 75 kıloyum ama az kaldı boyle dusunuuyorum ve 55 bıle olabılırım dıyorum bırkac gundur kendıme....
ama hala zaman belırleyemedım kendıme...
bu işte zamana karar vermek onemlı sanıyorum yanılıyormuyum

bugun yemekte sadece corba içtim birazda talı yeim ve tokum.
poztıf düşünceye kesnlikle ınanıyorum
daaa bunu bazen unutabiliyorum
mesela bugun işler youn degıl cok rahaıtm dedım
veee cok rahatımmm
nıye bıze kucukken buyuk konusma dedıler hep
buyuk konussak nolur sankı
kılo vermeye ılk karar verdgımde 78 den 58e dusmek bana hayal gellıyordu
ha suan 75 kıloyum ama az kaldı boyle dusunuuyorum ve 55 bıle olabılırım dıyorum bırkac gundur kendıme....
ama hala zaman belırleyemedım kendıme...
bu işte zamana karar vermek onemlı sanıyorum yanılıyormuyum

Seni kıskaca almayıp bunaltmayacaksa zaman koyabilirsin. Haftalık ne kadar düşündüğünden yola çıkıp kaç kilo vereceğine göre ortalama bir zaman tespit edebilirsin.
Evet kilo verirken hiçbir şekilde strese girmemek önemli.
Uzmanlar haftada bir tartılın derler. Ben her gün tartılmasam çatlarım. Çünkü bir önceki günkü hatalarımı gözden geçirme imkanı bulurum. hemen önlemini alırım.
Yani kilo ile ilgili tartı dahil hiçbir sıkıntım olmasın bu dönemde istiyorum.
Sen nasıl istiyorsan öyle kararlarını al ve uygula.
Benim söylediklerim sadece öneri.:hulya:
Hedefinde kaç kilo varsa sabır ve kararla ulaşıyorsun hiç kuşkun olmasın.

arkadaşlar tatlı konusunda sizinle ender saraç ın bir tavsiyesini paylaşayım dedim. özellikle çikolata krizlerinde malum kızların o zamanlarda tatlıya karşı direnci azalıyorkaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2 ender saraç çikolata tüketimi için yanında mutlaka tahıllı birşey tüketilmesini tahılla tüketilen çikolatanın insülin seviyesinin artışını yavaşlattığını açıklamıştı bir programda. yemek yediğimizde insülin salgısı artar ancak çikolata gibi fazla şekerli karbonhidratlı yiyecekler insülinin çok hızlı salgılanmasına sebep olur ve insülin ne kadar hızlı salgılanırsa o kadar metabolizmamızı yaşlandırır. o yüzden çikolata gibi tatlıları yemekten birkaç saat sonra yemek gerekir ki; zaten artmakta olan insülin seviyesini tatlı tavan yaptırtmasın. bitter çikolatayı eritip içerisine marketlerde satılan yulaf ezmesi gibi herhangi başka bir katkı içermeyen müslilerden koyup karıştırıp toplar haline getirdikten sonra buzluğa atıyorsunuz çikolata tekrar donunca tüketebiliyorsunuz. böylece hem yediğiniz çikolatanın porsiyonu azalıyor hem de tahılla beraber tüketmiş oluyorsunuz. bu tarifi de aynı programda vermişti ender saraç sizin de böyle tavsiyeleriniz varsa paylaşabilirizhihoyyythihoyyyt

Arkadaşlar,
Geçen hafta tartılıp ölçülerimizi almıştık. sanırım not etmiştiniz.
Yarın tekrar alalım ve farkı burada yazalım. Kilo ve bel ölçüsü.
Ancak hepimiz aynı anda başlamadığımızdan kaç günde ne kadar fark olduğunu da yazalım.
Tek tek yazalım cumartesi günü bir liste yaparız. Bizimle beraber yola çıkanları ve yürüyenleri de görmüş oluruz.:teytey:
Bugün katılmak isteyen olursa da yarın tartılıp ben başladım desin.

bende geldimmm gitmemek üzereee bu topige :)) herşeyi denemeyi geçtim midemi heryerimi bozdum yaa ama kilo vermiyorum aksine alıyorummmmm

Aynı şeyleri yaşadığımız için biz bizi biliriz.
Hoş geldin beraberce azimle, kararla ve sabırla yola devam.hihoyyyt

inşallah canımmm
ya son günler dikkat ediyim dedim haftada 1 salı günleri tartılıyorum ben bu hafta 2 kilo aldıgımı gördüm ertesi gün regl oldum.. regl döneminde kilo fazla çıkar dediler amaa yinede tartıda o kiloyu görmek yetti banaaa

Ben bu tarifi denedim çok nefis oluyor. Yalnız tarifteki tat az geldi birkaç tane günkurusu(siyah kayısı) da kattım. İstediğiniz tadı bulana kadar kayısı veya hurma katabilirsiniz. Günde 1 tatlı kaşığının bir zararı olmaz. Bu tarifte un, yağ, şeker olmadığından kalorisi daha az.

Malzeme: 14 adet yumuşak kuru hurma, 1,5 su bardağı ceviz, yarım çay bardağı kakao, vanilya, yarım çay bard. yağsız süt.
Yapılışı: Hurmanın çekirdeklerini çıkarıp blenderdan geçirin. 1 bardak cevizi de ekleyin. Çekmeye devam edin. Kakao ve vanilyayı katıp hamur kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. karışım kuru olursa yarım çay b. sütü de katın. En son yarım bardak cevizi de iri doğrayıp içine katın. Cam kabın içinde presleyin.
Saklama süresi: buzdolabında 1 ay.

Kullanılışı: İstediğiniz zaman (öğün arası ya da öğünle birlikte) günde küçük parçalar halinde tüketilebilir.

Etki Mekanizması: Kansızlığı önler, kalbi korur, tatlı ihtiyacını azaltır, LDL- kötü kolesterolü düşürür.

inşallah canımmm
ya son günler dikkat ediyim dedim haftada 1 salı günleri tartılıyorum ben bu hafta 2 kilo aldıgımı gördüm ertesi gün regl oldum.. regl döneminde kilo fazla çıkar dediler amaa yinede tartıda o kiloyu görmek yetti banaaa

Aynen dediğin gibi canım. Kimimiz kilo almamak için kimimiz vermek için çok deneyimlerden geçtik ama çoğumuz hayal kırıklığına uğradık.
Ben de 3kg. fazlam varken ürünlere veya diyetlere başladım 10kg. fazlalıkla bitirdim.:eek:klava:
Bazı insanlar çok rahat diyet yaparlar. Kolay da kilo verirler.
Diyet başlar ben strese girerdim ve hemen arkasından fazlası ile almaya başlardım.
Artık hep aynı şeyleri yiyip 'yine mi bamyaaa'delikafaduldendemek istemiyorum.
Benim gibi arkadaşlar varsa birbirimize destek olalım istedim.
Hem özgür olalım hem de kilolardan kurtulalım.:lepi:

kıslar 2 yıldır diyet guruplarındayım 12 kilo verdim ama 1 senedir kilom durdu ... dedigibniz gibi denemedigim diyet şok kalmadı meto durdu .....
ama ben çözümü buldum hem karnım doyyor doyana kadar yiyyorum.. hem çok diçleştim ...
hem kaslarımı kaybetmeden kilomu veriyorum ....

bunu bi nevi saglıklı beslenmede buldum yani yaptıgım diyette ... kan şekerini yükseltmeyen gıdalarla besleniyorum vede doyana kadar yiyyorum ..diyet piskolayjisinide yaşamıyorum ....
bir ay oldu ve 4 kilo verdim ... ama giden yagdan kas ve su deyil ....

Aynen dediğin gibi canım. Kimimiz kilo almamak için kimimiz vermek için çok deneyimlerden geçtik ama çoğumuz hayal kırıklığına uğradık.
Ben de 3kg. fazlam varken ürünlere veya diyetlere başladım 10kg. fazlalıkla bitirdim.:eek:klava:
Bazı insanlar çok rahat diyet yaparlar. Kolay da kilo verirler.
Diyet başlar ben strese girerdim ve hemen arkasından fazlası ile almaya başlardım.
Artık hep aynı şeyleri yiyip 'yine mi bamyaaa'delikafaduldendemek istemiyorum.
Benim gibi arkadaşlar varsa birbirimize destek olalım istedim.
Hem özgür olalım hem de kilolardan kurtulalım.:lepi:

BENİM KUZENİM 20 KİLO VERDİ DİYETLE .. AMA DİYETE BAŞLIYORUM DEDİĞİNDE AĞZINA BİRŞEY SÜRMİYOR İRADE SÜPER.. AMA BEN ÖYLE DEĞİLİM TUTAMIYORUM ..YEMEK ÇOK YEMEM AMA ABUR CUBUR ÇOK YİYORUM :KK43:(
HERGÜN BUNDAN SONRA YEMİYCEM DİYORUM DİYORUM AMA BİŞE YAPAMIYORUMMMM STİYORUMKİİİ BİRŞEY OLSUN BEN ONU YİYEYİM YADA İÇEYİM YADA BİYERİME SÜREYİM SİHİRLİ BİŞEY OLSUN KİLOLAR GİTSİN :roflol::roflol:

X