Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

Günaydın,
Ben de katılmak istiyorum.
Geçen yıl azmetmiş 11 kilo vermiştim 3 ayda. 85 ten 74 e düşmüştüm. Ancak olmam gereken kilo 60.
Yaklaşık 1 senedir geçen seneki azmin ve iradenin gelmesini bekliyordum. Çok defa denedim ama olmadı. Ama bu hafta başında yeniden başladım. Bu sefer kararlıyım artık. 74,5 ile başladım. 5 gün sonunda 73,8 oldum. Yani 700 gram. Ben çok sıkı yapmıyorum diyeti. Az ve sık yemeye çalışıyorum sadece.
Her gün yazalım buraya neler yaptığımızı ve ne kadar verdiğimizi.
Hepimize bu uzun ve meşakatli yolda kolay gelsin:)

Aramıza hoş geldin. Sıkı yapmanın gereği yok bence de. Önemli olan yavaş ve kalıcı olsun.kaydirigubbakcemile5

Bizim yaptığımız diyet olmadığından istediğimiz kiloya geldiğimizde bırakacağımız hiçbir beslenme tarzına başlamayalım.
Yasak yok, diyet yok. Her şeyi yiyoruz ama bazılarını normal, bazılarını az yiyoruz. Bunu da mantığımızla kendimiz belirliyoruz.
Zaten diyetlerin %99 başarısızlıkla bitmesinin nedeni de yasaklar ve diyet bittiğinde yiyemediklerimize saldırmak.
Okuyamayanlar için özetliyorum
- hedef kiloyu yazıp duvara yapıştırıyoruz.
-kilo veremediğimiz fikrini atıyoruz kendimize güveniyoruz.
-yemeklerimizi çok yavaş yiyoruz. Sofradan yarı tok kalkıyoruz.
-ara öğünlerde meyve sebze
-zayıflayacağım, başaracağım değil ZAYIFLIYORUM, BAŞARIYORUM düşüncesini beynimize işliyoruz. Gelecek zaman yok, şimdiki zaman.
-spor ve bol su.:teytey:

Son düzenleme:
Beni ilk teşvik eden arkadaşlar bayrav, oryeku, dyglu nerdesiniz neler yapıyorsunuz?
Gelirseniz bir seslenin. Sizden de görüşler alalım.a.s

Her şey güzel de spora vaktim yok işte bu olmadı. :umursamaz: Her sağlıklı insanın mutlaka günde bir yarım saati vardır. sağlığımız için, sıkılaşmak için. Akşam tv. izlerken bile düzenli hareket, mekik fln. yapabilirsin. Otobüsten birkaç durak önce inip yürüyebilirsin vs. Yapma lütfen. Bunun hiçbir mazereti yok.

Gecenin zifiri karanlığında muhit olarak eve bir durak inip yürümem mümkün değil canım :umursamaz: Mekik de maalesef bel fıtığım var mafoldumben Şu anda eliptik bisiklet almak gündemimde. Onu alırsam dediğin gibi Tv izlerken yarım saat çalışmayı planlıyorum. Yarım yada 1 kg.luk dambıl alacağım, kol ve göğüs kaslarıma faydası olur. Hayırlısı bakalım.

Tabiki sağlık için spor şart bu konuda hem fikiriz kaydirigubbakcemile5

bende varııııııııııımmmmmmmmm kabul ederseniz tabiki 57 kiloyum hedef 50, 19 ekimden beri senin dediğini yapıyorum ve işe yarıyor bunu kendim başlattım ve kemdim bitirecem diyorum kendime 19 ekimden beri bütün vücut bölgemde 4 er cm inceldim yemeklerimi normal yiyiyorum ama az yağlı ve tuzlu olarak benim tek problemim su içmek içemiyorum miğdem kalkıyor ama aynaya bakınca içmemezlikte yapmıyorum :)) 19 ekimden beri 4 cm ilcelme ve 50 kilo olmak hanımlar yağlardan hep beraber kurtulcaz inş. :KK66:

Gecenin zifiri karanlığında muhit olarak eve bir durak inip yürümem mümkün değil canım :umursamaz: Mekik de maalesef bel fıtığım var mafoldumben Şu anda eliptik bisiklet almak gündemimde. Onu alırsam dediğin gibi Tv izlerken yarım saat çalışmayı planlıyorum. Yarım yada 1 kg.luk dambıl alacağım, kol ve göğüs kaslarıma faydası olur. Hayırlısı bakalım.

Tabiki sağlık için spor şart bu konuda hem fikiriz kaydirigubbakcemile5

vereliniortak

bende varııııııııııımmmmmmmmm kabul ederseniz tabiki 57 kiloyum hedef 50, 19 ekimden beri senin dediğini yapıyorum ve işe yarıyor bunu kendim başlattım ve kemdim bitirecem diyorum kendime 19 ekimden beri bütün vücut bölgemde 4 er cm inceldim yemeklerimi normal yiyiyorum ama az yağlı ve tuzlu olarak benim tek problemim su içmek içemiyorum miğdem kalkıyor ama aynaya bakınca içmemezlikte yapmıyorum :)) 19 ekimden beri 4 cm ilcelme ve 50 kilo olmak hanımlar yağlardan hep beraber kurtulcaz inş. :KK66:

Ne demeek kapımız herkese açık.kaydirigubbakcemile5 Henüz 1 ay olmadan 4 cm. çok iyi başarı. Bundan sonra beraber devam ederiz inşallah.
Ben de su içmeyi pek sevmezdim. Yanına şişe alıp yudum yudum içersen sonra bardak bardak içmeye alışırsın.

valla bende öyle yapmaya çalışıyorum ama su içmek gerçektende çok zor bu yolda birbirimize destek olarak zayıflayacaz inş. ama gerçektende şu bir gerçek zayıflayamıyorum yada zayıflamadım dediğim zaman gram gitmiyorum ama oluruna bırakıp evet vericem dediğim zaman yavaş yavaş gidiyor şu kabızlığım olmasa daha çok gider ama ne yapayım bunada şükür :)

Haklısın zeynep nihal beynimize nasıl emir verirsek öyle gerçekleşiyor.
Bak iyi hatırlattın. Zorlandığımız konuları da burada paylaşalım.
barsak tembelliği için ılık su içelim dedik.
Ayrıca akşamki meyve hakkımızda 4 günkurusu kayısı yiyip üzerine su içilebilir.
Bir de sabah kahvaltıdan yarım saat önce 1 tatlı kaşığı zeytinyağını bir bardak ılık su ile içmek, arkasından bir bardak daha sade su içmek de yararlı oluyor.:hulya:

ya ben 1 çay bardağı zeytin yağı içtim üstünede büyük bardak su allahım çıkmıyor fazla ot içmek istemiyorum valla delirecem doktorada gitmek istemiyorum kayısıda fayda etmiyor ömür billah gidecek bu kabızlık :KK43:

Ömrü billah gidecek dersen gider. Gün boyu ılık su iç gece yatarken de kayısı mutlaka çözülür.
Doktora gidince birkaç gün iyi gelir ondan sonra yine devam eder bence. ılaçla değil de doğal çözüm gerek.

Son düzenleme:
Evet kızlar bunu hep birlikte başaracağız bende feci şekilde griptim bugün biraz daha iyiym kendimi toparlar toparlamaz bende başlayacağım SAĞLIKLI BESLENMEYE:)diyete değil ve bu şekilde kilolarımdan kurtulacağım :)

inş. sağlıklı bir şekilde şu lanet olası kilolardan kurtuluruz yalnız ben çoooookkk acıktım bir sürü yemek aklıma geliyor dayanamıyorum yaa :KK43:(

delikafaduldendelikafadulden bence harika bi fikir tebrik ediyorum ben de başlıyorum yarından itibaren yeter artık bu kilolardan kurtulma zamanıdır şimdi hihoyyyt

delikafaduldendelikafadulden bence harika bi fikir tebrik ediyorum ben de başlıyorum yarından itibaren yeter artık bu kilolardan kurtulma zamanıdır şimdi hihoyyyt

Teşekkürler. Hemen başla canım. Rahat ve yasaksız bir beslenme düzenine kendimiz karar verip devam edeceğiz. Hoş geldin.vereliniortak

Çok geçmiş olsun Sudenaz. Aman kendimize dikkat edelim. Sağlık herşeyden önemli.

Zeynep nihal gece acıkmalarını hiç sorma. Belki de çoğumuzun derdidir.
Bu konuda değişik önerileri olanlar yazsa iyi olacak.
Ben meşgaleler bularak aklıma getirmemeye çalışıyorum.
genellikle saat 9 gibi yürüyüşe çıkıyoruz. Yürüyüş ve koşu karışık yapıyoruz sauna eşofman da giydiğimden sırılsıklam eve geliyorum, duş falan derken zaman geçiyor.
Kitaba kendimi kaptırıyorum.
Birkaç leblebi yiyorum.
Yalnız iki yudum soğuk süt içmek mideyi çok rahatlatıyor. Herkese öneririm.:kahve:

benimde diyete girdiğim zamanlarda gece acıkması malesef ya bir bardak süt yada bir bardak ayran yapıp içiyorum arkadaşlar hatta sütün yanında birkaç diyet bisküvü yiyebiliriz

vayyy süper bi topis olmş yaa :) cogu kişi aynı dertten muzdarip. bn de bundan sonra burada olacağm :) lise sonum. çoğu zamanım okulda geciyo ama eve gelince suya yüklnicem .:KK70: öglen de okulda fazla bişey yememeye gayret edicem inş. başarırız

vayyy süper bi topis olmş yaa :) cogu kişi aynı dertten muzdarip. bn de bundan sonra burada olacağm :) lise sonum. çoğu zamanım okulda geciyo ama eve gelince suya yüklnicem .:KK70: öglen de okulda fazla bişey yememeye gayret edicem inş. başarırız

Sağol canım.kaydirigubbakcemile5 Biz istedikten sonra başarmamak imkansız.

Bize katılan arkadaşlar
Yarın sabah aç karnına tartılalım. Bir de ölçülerimizi alalım. Not edelim bir yere.
Biliyorsunuz kilo kadar ölçülerin değişip değişmediği de önemli.
Cuma günü hem kilodaki farkı hem de bel ölçümüzdeki farkı yazalım hep beraber.
Kilo ve ölçüleri tam olarak yazmak şart değil, isteyen sadece farkı yazar.kaydirigubbakcemile5

Hadi bakalım herkese kolay gelsin.
Birlikte BAŞARIYORUZ:lepi:

X