Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

Her şeyi DENEMEYE ÇALIŞTIM.ama kolay pes ettim.ama yinede 1 yılda 10 kilo verdim.burdada her konuya yazdım nerdeyse :) takımlara katıldım,elma diyetine karar verdim ama olmadı.22 ocağa kadar kilo vermem gerek.20 günde 5 kilo falan vermek istiyorum.inşallah bu sefer olur.ben yine sabırsızlık yapacağımı düşünüyorum ama öyle yapacağım zamanlar aklıma ertelenen iş yapılmaz sözünü getircem.20 gün sabretmezsem bidaha zor kilo veririm.20 günde veremezsem yine sabırsızlık yaparsam nisanda tekrar yapıcam.yine veremezsem bilemiyorum.alt tarafı 5 kilo.niye bu kadar zor geliyo bu kilolardan kurtulmak..

Sıkı rejimlere girmezsen başarırsın bence. Acele etme yavaş ve sağlıklı vermek daha mantıklı.a.s

Sıkı rejimlere girmezsen başarırsın bence. Acele etme yavaş ve sağlıklı vermek daha mantıklı.a.s

sıkı rejime girmeyince daha kötü oluyo çok yedim diyet yapan birisi bu kadar yememeli falan diyorum.ama artık 20 gün boyunca diyetimi yapıcam bu 20 gün içinde hiç diyetle ilgili bişi düşünmicem bugün çok yedim az yedim falan...bu düşünceler yüzünden diyeti bırakıyorum.

benim de boynum çok zayıftır mekik çekemem,pilates de yapamıyorum mesela hep boynum ağrıyo, hem de ciddi karnıma versem de yükü...
ama keşke ece1 gibi 49 kilo olup da sadece göbeğim olsaydı :)

sıkı rejime girmeyince daha kötü oluyo çok yedim diyet yapan birisi bu kadar yememeli falan diyorum.ama artık 20 gün boyunca diyetimi yapıcam bu 20 gün içinde hiç diyetle ilgili bişi düşünmicem bugün çok yedim az yedim falan...bu düşünceler yüzünden diyeti bırakıyorum.

haklısın canım. herkes kendi bünyesini daha iyi tanır. Umarım başarırsına.s

Boyun kasları için ayakta dik durup, ayaklarınızı biraz açın.
Ellerinizi belinize koyup, gövdenizi çevirmeden başınızı sağa çevirip bakabildiğiniz kadar geriye bakın ve 10 sayın.
Solda da aynı işlemi tekrarlayın. Bunu her gün 10 kez sağa 10 kez sola 10 ar sayarak tekrarlayın.kaydirigubbakcemile2
Oturduğunuz yerde de yapabileceğiniz: Başınızla önde yarım daire çizin her iki tarafta da 5 er sn. bekleyin. Birkaç kez yaptıktan sonra arkada yarım daire çizin aynı şekilde.
Umarım anlatabilmişimdir. buyrunnnnnnnnn
Mekik çekerken boynunuza yüklenmeyin ağırlığınızı vücudunuza verin.hihoyyyt

Yine de mekik yapamam diyorsanız iki basit hareket daha vereyim. Karın kaslarını kuvvetlendirip yağları eritmek için.
1-Yere sırt üstü uzanın. Ayaklarınızı birleştirin ve hiç bükmeden çok yavaş bir şekilde yukarı kaldırın. 90 derece olunca yine yavaşça yere indirin ama yere değdirmeden yine yavaş yukarı kaldırın. Günde 10 kezkaydirigubbakcemile2
2-Sırt üstü uzanın. Kollarınızı geriye doğru atın. Doğrulup ellerinizi ayaklarınıza değdirin ve tekrar yatın. Bunu da 20 kez tekrarlayın.gamyoncuiremsu
Tabi sporun yanında yiyeceklere de dikkat edilmesi şart. Birlikte yürütülmezse fazla bir yararı olmaz.sositososito

Son düzenleme:
Bir de şu var. Bu son verdiğim hareketleri 10-20 defa yaparsın ama mekiği bir seferde 100-200 kez yapabilirsin. O yüzden genelde mekik öneriliyor.:hulya:

herkes zayıfladı sanırım kimse uğramıyor topiğe artık.yada başka topiklere geçiş yapıp burayı es geçiliyor

yaa ben çok mutsuzum.
yine yapamadım. hatta 1 haftada bi de 2 kilo aldım. aşırı bi stres var üstümde. bitirme teziyle mi alakalı acaba. ya da ciddi büyü falan yaptılar sürekli yiyorum. şiştiğimi bile bile durduramıyorum kendimi. ağlıyorum sonra ama bişey yapamıyorum, çok çaresizim. hem de diyet gibi başlamamıştım gayet motive olmuştum, ama 1 gün sürdü. herşey strese sebep oluyor bu ara, ama iştahımı kapatamama sebebimi çözemiyorum.
bomboş bi odaya falan kitlenmek aç bırakılmak istiyorum :KK43:

yaa ben çok mutsuzum.
yine yapamadım. hatta 1 haftada bi de 2 kilo aldım. aşırı bi stres var üstümde. bitirme teziyle mi alakalı acaba. ya da ciddi büyü falan yaptılar sürekli yiyorum. şiştiğimi bile bile durduramıyorum kendimi. ağlıyorum sonra ama bişey yapamıyorum, çok çaresizim. hem de diyet gibi başlamamıştım gayet motive olmuştum, ama 1 gün sürdü. herşey strese sebep oluyor bu ara, ama iştahımı kapatamama sebebimi çözemiyorum.
bomboş bi odaya falan kitlenmek aç bırakılmak istiyorum :KK43:

Haklısın canım. Bazı insanlar stresliyken daha çok yemeğe verirler kendilerini. Hayatımız boyunca stres bitmez ki.:umursamaz: Bugün tez yarın başka şeyler çıkacak karşına.
Önemli olan stres yönetimini iyi yapabilmek. Yani teslim olmamak ve ipleri elimize almasını bilmeka.s
Şimdi bu konu diyetle ilgili olsaydı derdim ki, dayanamadın. Yani özellikle benim gibi diyet yapamayanlar için açmıştım. Ama yine de yapamıyorum diyorsan diyetsiz başka bir yöntem bilemiyorum.:1no2:
İstersen tekrar ilk sayfada, 24. sayfada ve 27. sayfada yazdıklarımı bir daha gözden geçir.
Belki yardımcı olabilir.
Kolaylıklar diliyorum.vereliniortak

2-3 kilo fazlam var normal ekmeği kesip kepek ekmek yersem biraz da az yemek yersem veririm diye düşündüm 2 haftada kilo verceğim yere 2 kilo aldım! zayıflamam gerek diye düşünmesem dert etmesem daha iyi sanırım =/ hoş herkes kilon iyi dese de ben kilo vermek istiyorum çünkü her gören kilo almışsın diyor biri de zayıflamışsın desin ya yalan da olsa ohaoldumsmile

Arkadaslar herseyi denedim kilo veremedim diyorsaniz bir de sunlari deneyin. Bir arkadasim surekli diyet yapip nerdeyse hic yememesine ragmen kilo veremdi. Diyetisyene gitti. Biraz once konusuyorduk size deneyimlerini gonderiyorum kendisinin izniyle: Lutfen dikkatle okuyun ve uygulayin cok bilgilendirici oldugunu dusundum bilmeyenler icin. Insallah saglikli kilonuza kavusursunuz kizlar.

ben gunde 1 veya 2 ogun bısıler yıodum
az yıyınce vucut depoluyormus
savasa hazırlık gıbı dusun benı ac bırakcak ben bunu tutım dıormus
ve bı gram bıle olsa dırekt yag olarak vucuda depoluyormus
gunde 3 ana ogunle bır toplam 8 ogun yemılıymısım
sole solım sana 1,5 ay oldu ıste ben gıdelı
dedı kadar cok yıyemıorum alıskanlık olmus senelerdır az yemek bu kılo muabetıne
butun ac olurdum hıcde raatsız olmazdım
ondan okadar sık yemek ıcın urasıorum
7 kılo verdım
ac kalmamalıymısım benım aclık sekerım dusuk cıktı acıktıgımda sekerım dusuormus ondan abur cubur cıkolata ıstıormusum
etı form ye bı ıkı cerez ye
abartı deıl
kalktın kahvaltı mutlaka yap 2 dılım kepek ekmenın arasına az yaglı yada yagsız beynız ıstedın kadar domates salatalık fılan
2 saat sona bır ara ogun elme ye
sona ogle yemegı sebze 6-9 kasık ama suyundan koymucaksın
sona aksama kadar 2 saat arayla 2 ara ogun etı form olur
ne bılım meyve olur fılan
sona aksam yemegı
suyunda yag oluyor
kılo verdırmek ıcın yag ve sekerı kesıorlar
yagsız haslamaysa eger alırsın suyundan
okadarda kasma gerek yok bence
ben bı kaftada 1,5 kılo verdım
ve hızlanıor sona
bak ben sana ogrendıklerımı anlatıyım mantıgı kavradınmı hayat tarzı yaparsan olman gereken kıloya dusersın
hormon testlerı troıd vs baktırmak ıcın daha cok
gıttım hersey duzgun cıktı saglıklı bıtek aclık sekerım normalın bıraz altında
neyse dıetısyenle konustuk
bak ben sanada dıordum ya yemek yemıorum ben dıe
ya abıme annemlere dıorum yemın edıorum yemıorum bırak fast foodu normal yemek yemıorum gunde 1 ogun az bısı yıorum olcem yoksa
yemın edıordum kımse ınanamıordu neyse
dıetısyene gıttım 1 hafta boyunca her yedıgımı yazdırdı
sona baktı ınanamadı nasıl dayanıorsun dıor
dedım alıskanlık oldu sabah kahvaltı yapmadımmı tam gun acıkmıorum ben
sen su ıcsen yag dıe vucudun saklar
cunku sen metobolızmanı calıstırmıorsun dedı
yanı anlıcagın ac kalırsan vucudun bıdaha ac bırakıcaksın dıe yag olarak saklıor
neyse ben sana herkeze verdıklerı dıetı solıyım
sabah: 2 kepeklı ekmek dılımı arasına yagsızveya yarım yaglı ıkı kıbrıt kutusu kadar peynırı koy sınırsız domatez salakatalık vs ye yagsız ama lımon sık super oluor
ben gec kalktım ıcın bana ogle ıle sabah ogunu arasına bısı vermedı
neyse 2 saat sona ara ogun yıceksın 1/1,5 porsıyon meyve yanı elma olur portakal olur orta boy armut olur
ogle yemegınde yagsız sebze yemegı yada haslama vs gıbı tavuk yada kırmızı et ne bılım ton balıklı salatada olur mesela
bu arada ogunler yanında 2 dılım mutlaka ekmek yemelısın kepeklı veya tam tahıllı yoksa reglın yaklastımı seker cıkolata canın daha cok cekıor
ve yemekler yanında bır su bardagı kadar yarım yaglı yogurt yada yagsız
neyse ogle ve aksam öğünü arasında 2 ser saat arayla ıkı ogun var
bırınde meyve yerdın dıerınde etı form 1 paket
sona aksam yemegındede oglen sebze yedıysen aksam et yıceksın
etın suyunu alma et yagını salar
et derken tavuk vs yanı
ve kızartmadan fılan uzak dur yagdan uzak durcaksın yemek yaparken mesela 3 corba kasıgı zeytın yagı
koy
salatana hıc yag koyma lımonu bas ye super oluor
aksam ogunden sona gece de 1 bardak sut ve 5 badem veya 2 tam cevız ıcı ye
bukadar
ben omrumde bukadar yemedım hala beceremıom ama alıskanlık yapıcam ısalah ona ragmen 7 kılo verdım
ha bu arada detox dıetlerıde var ama sen once bu dedımı yap yagı magı kesıosun abur cuburu sekerı
hayır
doet yapmadıgımdada almıorm
ben dıet yapmazdım cunku zaten yemıodum
ama dengesız beslendım ıcın reglı oncesınde delıcesıne cıkolata yerdım
mesela ekmek asla yemezdım kılo yaptırır dıe megersem ekmek ogunu sındırmek ıcın cooook onemlıymıs
ve reglı donemıne yakınken o reglı oncesı 1 haftadan baslardı benım agrım huysuzlugum o kesıldı anca 2 gun oncesınde baslıo
ya tost ekmeklerı varya kepeklı veya tam tahıllı
onlardan ye tavsıyem tam tahılı super tadı var
zaten salatanı yogurdunu ekmenı yıyınce ınan doguosun
ben hıc 1 su barda kadar yogurt yemezdım
hala cok gelıor
bu dedımı yap ama mutlaka bak şeker asla! yag asla!
bı su bardagı kadar yogurt ogunlerın yanında
ste sekerını aburunu cuburunu kes dedıklerımı yap ınan kalıcı kılo verırsın
ma bak yıom yerı gelıo ast foodu vs ama dengelıorum salata yıorum mesela hafıf yıorum ac kalmıorum dengelıorum
dengelemek cok onemlı
eve peynır alıoz edıoz ınan yagsız peynır le tam yaglı peynırdekı lezet farkı arasında hıc bısı yok
yada yagsız yogurt
yagsız sut
hayatından yagı ve sekerı cıkarıp bıde sık sık yemek yıyınce bıtıo olay
mankenler fılanda dıyor ya sureklı yıoruz dıe
metobolızmayı calıstırınca bagırsaklarda calısıor
mesela bak sana tavsıyem su olur detox dıetı;
detoxta ornegın 2 gun yapıosun fazla degıl sıgara vs ıcıosun ya vucudu arıtıorsun
3 ana ogundede sebze ye
2 gun boyunca
3 gun devam et normalıne ınan farkı hısedıosun
ben zaten kullanmıordum da yengem mesela kestı
kesınlıkle şeker yok sana bak şöle solım
vücünun şekere 1gram bile ıhtıyacı yok bılıomusun?
meyve sekerı yeterlı bıde mesela meyveyı abartmıcaksın ondada seker var
abartı ole 3 portakal 3 elme yemıcen ust uste seker vardır meyvede zaten
ha bıde sana cok ılgınc bısı daha solım
ıkı gun once bır dıetısyen uzman konusuordu haberlerde sempozyumdan gelmıs yurt dısından yenı buyuk bır kesıf var dıe
sakarin varya
tadlandırıcı
agzımızdakı duyuların aynısı bagırsaklardada varmıs ve bu tadlandırıcı olan herseyı seker olarak kabul edıomus
yanı dıet cıkolata kola recel hepsı kılo aldırır
benım seker hastası arkadasım var o cıkolota kola tuketıodu ve asırı kılo aldı

kahvaltı 12:00 - Açık çay (şekersiz), 2 kibrit kutusu beyaz peynir(yarım yaglı), söğüş domates-salatalık-biber vs.., 2 ince dilim kepek/tam tahılı ekmek

öğle 14:00 - 1,5 porsiyon zeytinyağlı sebze yemegı (susuz), 1 su bardağı yağsız yogurt, bol salata(yagsız), 2 ince dilim kepekli ekmek

Ara 16:00 - 1 porsiyon meyve (örn 1 elma)
Ara 18:00 - 6 adet kepekli piskuvi/3 adet gresin
Akşam: 20:30, 250g balık bol salata 3 ince dilim kepekli/tam tahılı ekmek VEYA 3 köfte kadar et veya tavuk(yagsız derısız) 1 su bardagı yagsız yogurt 3 ınce dılım tam tahılı / kepek ekmegı bol salata
Gece 22:30 - 2 porsıyon meyve, 2 tam cevız içi/4 badem
bıde süt
yagsız

bende başlıyorum bugün.60 kiloyum 53 ü hedefliyorum.yıllardır veremiyorum bu 7 kiloyu.yeter artık...ben de takipçinizim.

Merhaba kaydirigubbakcemile5 Çok iyi karar vermişsin. İnsanın kendi kendine yapması ile grupla beraber olması çok farklı canım.
beslenme ve sporda neler yaptığını anlatır mısın? Birbirimize yardımcı olmak adına.buyrunnnnnnnnn

a.s.SLM BİRAZ GEÇ OLDU yazmam bunu yazdığım dan deri ekmeği kestim hiç yemiyorum 1tane kepek ekmeyi aldim 1 haftadan beri onu yıyorum normal yemeyimi yiyorum sadeçe pilav dan uzak duruyorum makarna yerım ama haftada 1 kere haftada 3 kere yuruyorum tabiki kizim kurstan alırken 20 DK aliyor:dance: 4dünçu kata oturuyorum merdivenleri kulaniyorum asansoru deıl ne ise tartılmadım etek lerim den fark ediliyo :kedi::kedi: çok buyuk hatam var saat 6 kalkıp eşim ve coçuklara kafaltı hazırlıyıp tekrar yatıyorum 11:1closedeyes: de uyanıyorum bu alişkanlığımı bir türlü vazgeçemiyorum:eek:

a.s.SLM BİRAZ GEÇ OLDU yazmam bunu yazdığım dan deri ekmeği kestim hiç yemiyorum 1tane kepek ekmeyi aldim 1 haftadan beri onu yıyorum normal yemeyimi yiyorum sadeçe pilav dan uzak duruyorum makarna yerım ama haftada 1 kere haftada 3 kere yuruyorum tabiki kizim kurstan alırken 20 DK aliyor:dance: 4dünçu kata oturuyorum merdivenleri kulaniyorum asansoru deıl ne ise tartılmadım etek lerim den fark ediliyo :kedi::kedi: çok buyuk hatam var saat 6 kalkıp eşim ve coçuklara kafaltı hazırlıyıp tekrar yatıyorum 11:1closedeyes: de uyanıyorum bu alişkanlığımı bir türlü vazgeçemiyorum:eek:

Hiçbir şey için geç değil.a.s Önemli olan niyetlenip başlamak. Ne güzel işte başlamışsın.
İdeal kilona gelene kadar bırakma. Dediğin gibi kalkma saatini ayarlaman lazım. 1-2 gün tekrar uyumasan alışırsın.
Takıldığın, sormak istediklerin olursa buralardayım. Yardımcı olmaya çalışırım.:teselli:
Kolaylıklar diliyorum.

X