- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.040
- 748
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Eşiniz işini değiştirmiyor diye boşanmak fevri bir karar gibi geliyor bana. Sıkıntılarınızı anlıyorum. Çalışmak size çok iyi gelecek. Kreşe başlamak da oğlunuza iyi gelecek. Biraz kendinize zaman tanıyın.
Benim eşim de ayrılamıyordu işinden, çok alışmıştı. Yeni bir ortama girmek zor geliyordu. Hakkını alamıyordu. Benim tek yapabildiğim destek olmak ve cesaretlendirmeye çalışmaktı. Nitekim sonunda şirket iflas etti, iş değiştirmek zorunda kaldı. Bu işine girerken de çok tedirgindi alışamazsam diye ama tabi ki alıştı ve çok mutlu. Ben de değişikliklerde onun kadar olmasa da zorlandığım için empati yapabiliyorum.
su hayatta neyın garantısı varkı...Eşim genel olarak rahat bir insan. Ben de tam tersi plansız gelişigüzel yaşamaktan nefret ederim. Borç sevmem, garantici bir insanım. Hani iş değiştirmiyor olması genel zıtlıklarımızın bir parçası. En çekilmez olanı. Ben daha çok sıkıntı yaşayıp, yaşattığı halde ısrarcı tutumuna katlanamıyorum.
Oğlunuzun zorluğu ve eşinizin değişiklikten hoşlanmaması haricinde bakarsak eğer eşinizi genel olarak seviyor musunuz? Size sevgi dolu mudur, vaktiniz güzel geçer mi, problemlerinizde yanınızda olur mu, beni anlayan adam işte bu der misiniz? Yoksa tamamen bir kambur mu size? ...
Evde çocuk büyütürken boğulma kısmını ben de yaşıyorum. En büyük sıkıntı sosyallesme sanırım. Calismak farklı şeyler yapmak günün dolu dolu geçmesi. Cidden anlatacak şeylerin olması kısacası dış dünya.
Benim de oğlum var iki yaşında ücretsiz izne ayrıldım maddi yönden öyle sorunumuz yok ama çok bunalıyorum artık saçma sapan her şeye ağlar hale geldim. Temizlik yapmayı sevmem ama dağınık ev de sevmem. Oğlum da aksine her yeri karıştırır durur. O uyuyunca toplarım ama kalkınca benim dağıttığımı kim topladı dercesine hemen dağıtıyor. Aynı rutini kaç kez tekrarlıyorum bilemiyorum. En son kendimi döktüğü şeyin başında ağlarken buldum. Sizin de buhraniniz her şeyden önce dışarıdan dünyadan kopmak. Yeniden çalışınca belki kafaniz dağılır daha pozitif bakarsınız.
oncelıkle sızın sıorun olarak gordunuz dert yandıgınız yavrunuzu kucagına almak ıcın evını arabasını satan varr....her cocuk zordur..kımse kolay buyutmuyor...oglum 18 yasında...hala pıkolog eslıgınde gıt gel hayatım var...hem maddı hem manevı ama olsun...evlat bu ..durun daha yolun ne cabuk basında pes etmıssınız...esınıze gelınce en azından calışıyor...biz burada hem calışıp hem parasını esıne yedıren esıde calışmayan hatta aldatan ne hayatlar okuduk...adam bosta degilmiş...rızkını az cok getiriyor....durun bıraz ...sabırlı olun hemen bosanma....bence sız ıyıce bunalmıssınız..okadar tutunacak dalı bıle olmayanlara bosan yazıyorumda burda sevıyorum diyenler var...ne bılıyım...kayınvalıde ve saz arkadasları tabırıde hiç hosuma gıtmedı.
Sorunlarınızı bilemiyorum sadece sorun isse iş hayatı sıkıntılıdır değiştirmek büyük risk. Derseniz ki başka türlü bir sürü sorunumuz var durum değişir. Ama adam çalışıyor sonuçta evde yatmıyor. Siz iyice sorunlarınızın ana kaynağını düşünün sırf maddi yönden bir yuva yıkılmaz. Hani işini değiştirmiyor bir yuva yıkma bahanesi olmamalı sorumsuzdur parayı eve harcamiyordur psikolojik baskı vardır ilgisizdir vs. anlarım tabi benim görüşüm inşallah mutlu olursunuz tez vakitte feraha çıkarsınız.Böyle düşününce de kendi kendime "çalışıp yoğun olunca eşimin zihniyeti değişmiyor sadece ben kendi yaşam şartlarımı iyileştirmiş oluyorum" diyorum. Yani tek tarafın çabası ile iyi bir gelecek inşa edilmez. Ben işe girince evet bunları düşünecek vaktim olmayacak. Evet maddi olarak rahatlayacağım ancak eşim gelecek için hiçbir adım atmadan,çaba göstermeden yaşamaya devam edecek...
Şiddet Yok, hakaret yok,baskı yok sadece adam az biraz fazla kazanmamak uğruna Sevdiği ve alıştığı iş ortamından (ki bu nadir bulunur) vazgeçmiyor diye ayrılmayı mı düşünüyorsun.
ben sıze oglumu anlatsam belkı ıkı rekat sukur namazı kılarısnız:)))))gececek ınanın gececek..Bakın oğlum gerçekten zor bir çocuk. Hani ufak şımarıklıklar yüzünden bunu belirtmiyorum. Ciddi manada zaman ve sabır gerekiyor oğlum için. Bundan şikayetçi değilim. Evet çok yoruluyorum ama asıl sorunum oğlum değil.
Sizr basit gelebilir, en azından çalışıyor diyebilirsiniz. Ancak zamanında kendi hataları yüzünden maddi sıkıntı yaşatmış bir insan, bu hatalardan vazgeçtiğinde ekstra çaba sarf etmeli evet. En azından telafi etmek adına. Değiştiğini göstermek adına...
Kayınvalideme az biraz kızgınım bugün o yüzden öyle yazdım :)
Sorunlarınızı bilemiyorum sadece sorun isse iş hayatı sıkıntılıdır değiştirmek büyük risk. Derseniz ki başka türlü bir sürü sorunumuz var durum değişir. Ama adam çalışıyor sonuçta evde yatmıyor. Siz iyice sorunlarınızın ana kaynağını düşünün sırf maddi yönden bir yuva yıkılmaz. Hani işini değiştirmiyor bir yuva yıkma bahanesi olmamalı sorumsuzdur parayı eve harcamiyordur psikolojik baskı vardır ilgisizdir vs. anlarım tabi benim görüşüm inşallah mutlu olursunuz tez vakitte feraha çıkarsınız.
Geçmişin intikamı diyorsunuz. Ama cidden boşanacak bir sorun yok. Şu an calismadiginiz için bunlar gözünüze batıyor. Umursamayan bir süre kavga trip vs bunlar işe yaramaz kendi canınıza yazık kocayı düşündüğümden değil erkek bir tarafını dönüp uyuyor hiç de takmıyor olan kadına oluyor.Hakkını yiyemem kazandığını eve getirir. Parça parça alır maaşı, cenazeye bile izin vermez patronu ama o orada olmaya devam eder.
Şu anda ciddi problemlerimiz yok ama iki yıl önce bazı hataları oldu. At yarışı oynayıp borçlanmak gibi. Düzeldi artık bu hususta ama ben sanırım affedemiyorum. Daimi bir hata telafisi istiyorum belki de.
Geçmişin intikamı diyorsunuz. Ama cidden boşanacak bir sorun yok. Şu an calismadiginiz için bunlar gözünüze batıyor. Umursamayan bir süre kavga trip vs bunlar işe yaramaz kendi canınıza yazık kocayı düşündüğümden değil erkek bir tarafını dönüp uyuyor hiç de takmıyor olan kadına oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?