• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Delirip düzeldim mi? Bir bakabilir misiniz

Tamam canım, ben suan iyiyim ama onları da denersem bence daha garantilemis olurum. Icim daha rahat eder en azından. Nerden bulabilirim o teknikleri videoları?
tabi ki sen tedbiri elden bırakma!iç ses susturmak yaz, videoları hemen çıkıyor!orada bazı göz teknikleri var ve uygulayın...zaten artık farkındasınız sesin sizi gazladığının:KK70:duyduğunuz anda uygulayın......kendimi şizofren gibi hissettim bir an Allah korusun!

tabi ki sen tedbiri elden bırakma!iç ses susturmak yaz, videoları hemen çıkıyor!orada bazı göz teknikleri var ve uygulayın...zaten artık farkındasınız sesin sizi gazladığının:KK70:duyduğunuz anda uygulayın......kendimi şizofren gibi hissettim bir an Allah korusun!

Tamam canım araştırıp bakıcam ben de onlara. Ben de korkuyordum cok, kendi kendisinden korkar mı bir insan korkuyordum ben. Insallah maneviyata da ağırlık veriyorum dua ediyorum sürekli. Başlayabilirsem namaza da başlıycam.

Simdi iyisin sen de di mi? Baya baya ise yaradı yani?

Daha neyi garantilemek istiyorsunuz? Sesler yokmus düzelmissiniz iste..
Eger yine birsey olursa ozaman ayni doktora danisabilirsiniz. Sonucta baya yardimci olmus size. Yani sesler duymuyorsaniz ozaman korkacak durum kalmadi demek ki. Rahat olun vesvese yapmayin kendinize. Sonucta psikolojik hastaliklarda gelip gecici olabiliyor. Ölüm haric herseyin sifasi vardir.
Bu arada Doktorunuzun adini yazabilirmisiniz buraya? Belki sizin gibi ayni durumda olan insanlara yardimci olmus olursunuz böylelikle..

Tamam canım araştırıp bakıcam ben de onlara. Ben de korkuyordum cok, kendi kendisinden korkar mı bir insan korkuyordum ben. Insallah maneviyata da ağırlık veriyorum dua ediyorum sürekli. Başlayabilirsem namaza da başlıycam.

Simdi iyisin sen de di mi? Baya baya ise yaradı yani?
Sorunu bilince, sonuç çok kolay oldu.....bayağı düzeldi bildiğin!

Daha neyi garantilemek istiyorsunuz? Sesler yokmus düzelmissiniz iste..
Eger yine birsey olursa ozaman ayni doktora danisabilirsiniz. Sonucta baya yardimci olmus size. Yani sesler duymuyorsaniz ozaman korkacak durum kalmadi demek ki. Rahat olun vesvese yapmayin kendinize. Sonucta psikolojik hastaliklarda gelip gecici olabiliyor. Ölüm haric herseyin sifasi vardir.
Bu arada Doktorunuzun adini yazabilirmisiniz buraya? Belki sizin gibi ayni durumda olan insanlara yardimci olmus olursunuz böylelikle..

Suan doktorumun adını yazamam malesef çünkü henüz bir doktor olmadi. :) onu da riske sokmam istemem, görevi dısında bir islem yaptı. Dertlesmek gibiydi daha dogrusu. Ama tam bir doktor olur olmaz burda konuyu güncelleyeceğim.

Bana yaptığı seyi anlatıym burada olmazsa. Ilk bu korkuları hissettigim zamana döndü. Ilk ne zaman hissettin diye diye bulduk. Ondan sonra konustuk. Her insanın aynı olmayacağını, her evlilik dinamiklerini farklı olacagını. Herkesi tek bir olayla degerlendirmenin yanlış olduğunu vs vs... daha önce kardesim stres icin gitmisti bir doktora, onda da aynı teknigi uygulamislardi. O hissi uyandıran olaya gidip onun yarattığı duygudurumu hafifletmek gibi bir sey.

Cok acayip terapi olmadım. Benim toparlanmamdaki asil olay o adamın gercekten de daha gencliginden beri güvenilmez ve aldatan bir adam oldugunu öğrenmek oldu. Esi de bunu bilerek evlenmis. Bunlari öğrenince benim içimdeki stres ortadan kalktı. Çünkü benim babam böyle biri değil. Dolayısıyla ben de o kız gibi olmayacağım, bunun farkına varmak beni kendime getirdi. Sonrasinda yaptıklarım nedeniyle pişmanlık ve kendimden nefret etmeler kaldı. Onların da üstesinden geliyorum yavas yavas. Kendimi o an hastaydım olabilirdi böyle seyler diye telkin ediyorum.

Ben de canimi sıkan bi olay oldugunda surekli konusurum kendi kendime oyle oldu boyle soyledim soyledi gibi.
Hatta ne kadar dusunme desemde saniye sonra bakiyorum ki tekrar yorumluyorum kafamda.

Ben de canimi sıkan bi olay oldugunda surekli konusurum kendi kendime oyle oldu boyle soyledim soyledi gibi.
Hatta ne kadar dusunme desemde saniye sonra bakiyorum ki tekrar yorumluyorum kafamda.

Mutlu oluyorum yorumlarınızı okudukçq demekki benimki cok acayip bir durum degilmis. Kafayı yiycektim korkudan deliriyorum diye.

Kendi kendimle konusmam falan olmamıstı hiç. Ne biliyim sadece olayları tekrar bi düşünüyordum ama bu zamana kadar kendi kendimle bile konusmamıstım ben. Birden böyle bir olay olunca dengem şaştı. Elhamdülillah atlattım geçti gitti.

Merhaba, bundan bikac ay önce yaşadığım bir travma nedeniyle kafamın içinde birisi benimle konuşmaya başladı. Bir sey düşünecek oluyordum, ya öyle degilse diye konusuyordu o ses. Bu cok uzun sürmedi. Psikiyatri alanında biriyle konustum, randevu gibi degil de tanıdık oldugu icin danışma gibi.

Benimle konusarak bu durumun nasıl başladığını tespit etti. Sonrasında da benim yaşadığım o travmanın aslında olmaması gerektigini farkettim. Yani aslında cevremde benim güvendigim iyi aile babasj dedigim birinin esini aldattığını öğrendim ve onun üstüne sarsıldım çok, sonrasnda ise o adamın zaten en başından beri güvenilir biri olmadığını öğrendim. Icim rahatladı aslında. Ben o adamı yanlış kodlamısım beynimde.

Sonrasında ise kendime telkinlerle b uh sesleri susturdum. Toparlanmam biraz sürdü ama iyiyim. O tanıdıgım da tamam dedi.

Sizce ben dönemsel bir bunalıma girdim ve çıktım ondan mı oldu böyle. Ve bir müddettir de iyiyim. O tanıdığım doktor da endiselenecek bir sey yok dedi.

Sizin başınıza geldi mi böyle bir sey?

Not: seslerden baska herhangi bir rahatsızlıgım yoktu. Halusinasyon, toplumdan kopma, konsantrasyon bozuklugu vs vs.. bunlar yoktu sadece ses vardı.
kendi kendinize başarabilmişsiniz bu çok güzel bişey.dediğiniz gibi stresli bir dönem geçirmişsiniz buda size bu şekilde geri dönüşüm olmuş ve rahatladıktan sonrada geçmiş.arada sırada beynimiz bize böyle oyunlar oynayabiliyor.şimdi tekrar olur mu düşüncenizi kafanızdan atın bence atamadığunız durumda da yardım alın.

kendi kendinize başarabilmişsiniz bu çok güzel bişey.dediğiniz gibi stresli bir dönem geçirmişsiniz buda size bu şekilde geri dönüşüm olmuş ve rahatladıktan sonrada geçmiş.arada sırada beynimiz bize böyle oyunlar oynayabiliyor.şimdi tekrar olur mu düşüncenizi kafanızdan atın bence atamadığunız durumda da yardım alın.

Öncelikle cok tesekkur ederim ferahlatıcı yorumunuz icin :)
Evet bir oyun oynadı ve ben cok korktum. O korkum aklıma geldikce de bir daha olur mu korkusu başlıyor. Allah kimseye yasatmasın. Delirdim mi diye şüphe etmek bile başlı başına bir sey.

Bundan sonra belki bir daha yardım almak isteyebilirim. Hani stres ortaminda kendimi rahatlatabilmek için belki. Bilmiyorum suan bu gectigi icin cok mutluyum gercekten. Ileride ise basladıgımda da düzenli destek almayı düşünüyorum boyle bir seye mahal vermemek için

Öncelikle cok tesekkur ederim ferahlatıcı yorumunuz icin :)
Evet bir oyun oynadı ve ben cok korktum. O korkum aklıma geldikce de bir daha olur mu korkusu başlıyor. Allah kimseye yasatmasın. Delirdim mi diye şüphe etmek bile başlı başına bir sey.

Bundan sonra belki bir daha yardım almak isteyebilirim. Hani stres ortaminda kendimi rahatlatabilmek için belki. Bilmiyorum suan bu gectigi icin cok mutluyum gercekten. Ileride ise basladıgımda da düzenli destek almayı düşünüyorum boyle bir seye mahal vermemek için
kesinlikle en doğru yol bu bencede.delirmek lafınıda bir kenara kaldırın.yıllardır panik atakla mücadele ede ede işin uzmanı oldum artık :D.Hepimiz zaman zaman yaşıyoruz bir takım şeyler boşvericez başka şeylerle oyalanıcaz başka yolu yok.

kesinlikle en doğru yol bu bencede.delirmek lafınıda bir kenara kaldırın.yıllardır panik atakla mücadele ede ede işin uzmanı oldum artık :KK70:.Hepimiz zaman zaman yaşıyoruz bir takım şeyler boşvericez başka şeylerle oyalanıcaz başka yolu yok.

Aslında sakin biriyimdir. Daha doğrusu stresimi kendi icinde yaşarım. Asla yansıtmamaya uğrasırım dışarıya. Çoğunlukla da çoğu seyi dalgaya alıp konusurum. Sınıfta kaldım onda bile icimden gele gele aglayamadım. Aralıklarla aşırı bunaldıgım dönemlerde ağlarken ona da ağladım o kadar. Zaten kendi basıma aģlarken de hemen kendimi susturmaya calısırım. Galiba ben kendi kendimi coo bunalttım, çogu seyi kendi kendime yasamaya calıstım sanirim. Hepsi bu son olayla patlak verdi. Çoğu kisi ne güzel tevekkül ediyosun dedi bana sınıfta kalmamla ilgili, kimse görmedi çünkü ağladığımı o dönem. Bilmiyorum galiba benim için ağladığımı başkalarının görmesi büyük bi tabu. Ancak arada ailem görüyordu bikac yil öncesine kadar. Çoğunlukla erkek arkadaşıma ağladım zaten son dönemlerde. Annemlerin yine çoğu şeyden haberi olmuyor, hatta okulu umursamadigimi düşünüp fırça bile atıyorlar. :) ailem cok mutlu bir aile ortamı olusturdu bana, cidden polyana gibi büyüdüm ben. Her yerde gülen yüzler cicekler böcekler... :) onların sundugu bu hayata karşılık onları üzmemek icin kendimi kastım galiba sürekli. Buraya yazarken farkediyorum.

Belki bu son olayda etrafıma sıgınsaydım ya da icimden gele gele ağlasaydım ilk duydugumda o sesleri bu kadar büyümycekti hemen bir uzmana yönlendirecekti beni cevrem. Hepsi bir tecrübe oldu bana.

Size de allah kolaylık versin. Ne güzel çözmüşsünüz kendinizi artık :)

Aslında sakin biriyimdir. Daha doğrusu stresimi kendi icinde yaşarım. Asla yansıtmamaya uğrasırım dışarıya. Çoğunlukla da çoğu seyi dalgaya alıp konusurum. Sınıfta kaldım onda bile icimden gele gele aglayamadım. Aralıklarla aşırı bunaldıgım dönemlerde ağlarken ona da ağladım o kadar. Zaten kendi basıma aģlarken de hemen kendimi susturmaya calısırım. Galiba ben kendi kendimi coo bunalttım, çogu seyi kendi kendime yasamaya calıstım sanirim. Hepsi bu son olayla patlak verdi. Çoğu kisi ne güzel tevekkül ediyosun dedi bana sınıfta kalmamla ilgili, kimse görmedi çünkü ağladığımı o dönem. Bilmiyorum galiba benim için ağladığımı başkalarının görmesi büyük bi tabu. Ancak arada ailem görüyordu bikac yil öncesine kadar. Çoğunlukla erkek arkadaşıma ağladım zaten son dönemlerde. Annemlerin yine çoğu şeyden haberi olmuyor, hatta okulu umursamadigimi düşünüp fırça bile atıyorlar. :) ailem cok mutlu bir aile ortamı olusturdu bana, cidden polyana gibi büyüdüm ben. Her yerde gülen yüzler cicekler böcekler... :) onların sundugu bu hayata karşılık onları üzmemek icin kendimi kastım galiba sürekli. Buraya yazarken farkediyorum.

Belki bu son olayda etrafıma sıgınsaydım ya da icimden gele gele ağlasaydım ilk duydugumda o sesleri bu kadar büyümycekti hemen bir uzmana yönlendirecekti beni cevrem. Hepsi bir tecrübe oldu bana.

Size de allah kolaylık versin. Ne güzel çözmüşsünüz kendinizi artık :)[/teşekkür ederim.bu tip olaylarda inanın hiç belli olmuyor dediğiniz gibi çevreye karşı kendi duygularını belli etmeyenler de olabiliyor edenlerde de.geçmişteki yaşadıklarımızda hatta çocukluğumuzda yaşadıklarımızlada alakalı olabiliyor.inanın ben hiç umursamamayı öğrendim ne yaşıyorsam onu dile getiriyorum insanların ne düşündüğü hiç umurumda olmuyor nedeni ise geçmişte bunları çok çok umursamamdı şimdi gayet rahatım dediğiniz gibi kendimi çözdüm ve sizde kendinizi çözmüşsünüzkü şuanki bu aşamadasınız.rabbim herkese sağlık huzur versin gerçekten zor yaşayan bilir.

Mevsimsel değişikliklerde ruh halimizi çok etkiliyor. Mesela ben bu aralar kafayı yemek üzereyim ama sanıyorum 1 aya kadar geçer sonra Sonbaharın başlangıcındada oluyor.Bunu son iki senedir farkettim.Çokta dert edinmiyorum açıkcası destek almam gerektiğinde alıyorum zaten artık alıştım çokta kafaya takmıyorum...Yani dönemsel bir bunalımdan kaynaklanan sorunda olabilir.Yardım alman gerekiyorsa al ve müthiş rahat ol.

Kuzucum iyiymişsin işte deşip durma...

Iyiyim iyiyim de, herkese olabilecek seyler mi acaba diye konu acmak istedim. Buradaki yorumları okudukca biraz daha iyi oldum. :)

Mevsimsel değişikliklerde ruh halimizi çok etkiliyor. Mesela ben bu aralar kafayı yemek üzereyim ama sanıyorum 1 aya kadar geçer sonra Sonbaharın başlangıcındada oluyor.Bunu son iki senedir farkettim.Çokta dert edinmiyorum açıkcası destek almam gerektiğinde alıyorum zaten artık alıştım çokta kafaya takmıyorum...Yani dönemsel bir bunalımdan kaynaklanan sorunda olabilir.Yardım alman gerekiyorsa al ve müthiş rahat ol.

Mevsimsel bir degisiklik degildi aslında. Yani o evrelerin sonlari gibiydi. Okul stresi vardı daha çok bende, zaten bu senenin en düşük notunu aldığım dönemdi o da.. bikac faktör biraraya gelince sarsıldım sanırım. Cok güçlü biri de degilim zaten, hemen her seyden etkilenebiliyorum.

Bir müddet böyle devam edicem sanırım, iyi olmazsam yardım alabilirim

Back
X