Delirecegim lütfen bir akil verin

Serar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2013
121
78
Merhaba
Neredeyse 4.5 senelik evliyim. Esimin calismak istemedigini düsünüyorum ve bu durumdan cok sikayetciyim. Nisanliyken bir hastahanede calisiyordu, is cok agir diye isten ayrildi baska is buldu.
Ilk evlendigimizde yeni isine baslayali 4-5 ay olmustu, evlendik ertesi gün patronu aradi acmadi teli. Sonra iki hafta icinde isten ayrildi. Bana söyledigide su, is yeri dügün izni vermemis, esim buna ragmen izin kullanmis o yüzden isten atilmis. Zaten o is ona göre degilmis, iyi olmus aciklamasi buydu. Tamam dedim baska is bakarsin.
Bir banka sinavlarina girdi, kazandi. Cagri merkezinde calismaya basladi. Ise baslarken cok mutluydu. 9 ay sonra o is beni cok yoruyor, konustukca cenem agriyor, basimizdakilerde sürekli itip kakiyor bizi diye ordanda ayrildi. Biraz sinirli ve sert bir yapisi var kendisinin, kimsenin lafi altinda kalmaz, kimseye boyun egmez, eeeenn ufak bir yanlista hemen kendini savunur, ben kendimi ezdirmem der. Bana "isten cikacagim, sende aileme karsi benim yanimda ol, bana destek ol" dedi. Bende saf saf tamam dedim, aslinda icten ice yavas yavas is begenmeyen bir insan oldugunu her isten kaytardigini anladim, yinede birsey demedim, gercekten cagri merkezinde calismak kolay degil diye düsündüm, öylece kapandi. Simdi onunla baslayan arkadaslarinin hepsi yetkili oldular o bankada.
Tabi ben bu yillar icerisinde ilk girdigim is yerinde kesintisiz calisiyorum.

Sonra cok uzun bir süre issiz kaldi, bundan dolayi baska yere tasindik, tasindigimiz yerde is olanaklari daha fazla diye. Benimde tanidigim cok iyi bir ailenin yaninda ise basladi, isinden baya memnundu, sonunda aradigi isi buldu diye düsünüyordum. Masa basi cok güzel bir is. Bir aydir calisanlarla sorun yasiyor, aslinda esimi seviyorlar ama esim yavas yavas kaytarmaya basladi. Anlattiklarina bakilirsa bir iki konuda esim hakli, ama bir kac ayri konuda da is veren hakli. Mesela is konusunda yönetici takip ediyormus hangi isi hangi saatte yapiyorsun diye, ve bütün calisanlara yapiyormus bunu. Bugünde demiski o isi bir sonraki sefere 1 saatte yapacaksin. Esim eve geldi ates topu vay efendim bu nasil is neden takip ediyor beni, hangi isi hangi saatte yaptigimi yaziyorum sisteme daha ne istiyor vs vs. Ben dayanamayacagim Daha fazla, benim nasil sinirli bir adam oldugumu biliyorlar, bana sanki az calisiyorsun gibi imada bulunuyor vs vs.
Bende dedim ki sadece seni mi takip ediyor, hayir. Bütün iscilerini takip ediyor ve adamin is yeri orasi ister takip eder, ister etmez, ister seni calistirir ister calistirmaz, bu istende mi cikacaksin yeter artik dedim. Benimde is yerimde oluyor bunlar, bizide takip ettiler bir süre is konusunda dedim. Belki sana daha fazla is verecek dedim, adam hakli dedim, neden bos bos oturasiniz ki daha fazla is yapabilirseniz dedim. Birde gecen hafta araba alalim diye tutturdun dedim, sen böyle her isten kaytarirsan ne araba alirim ne de cocuk yaparim dedim. Ben neden calistim dedim ben hic mi yönetici tarafindan azarlanmadim dedim, kadin oldugum halde evimin sorumlulugunu omuzlarima yükledim disimle tirnagimla calisiyorum dedim, sen erkek oldugun halde hemen ufak bir pürüzde yok isten cikacam, yok su, yok bu diyorsun dedim.

Sonra bana zaten senin cenen durmaz diye sabrediyorum dedi. Anlayacaginiz adamin ev gecindirmek, sorumluluk almak umrunda degil, benim cenem durmaz diye cikmiyormus isten.

Artik ailemde biliyor esimi, utaniyorum artik, esim her isten ayrildiginda isten cikti demeye yüzüm yok.
Biktim artik 30 yasina geldi, üniversite mezunu Daha bi baltaya sap olamadi. Hic sabretmiyor, herkes bunun sirtini oksasin istyior, is hayatinda bu mümkün degil, anlamiyor. Normalde savasci ruhlu ama is konusunda cok pasif, biktim artik, bende artik düzen kurmak istiyorum 4.5 sene oldu evleneli durdugumuz yerde sayiyoruz.

Lütfen akil verin, ne yapmaliyim??????

Kadın haklı hanımlar

Nasıl biliyorsanız öyle devam edin bence, hiç akla ihtiyacınız yok ki, denilmesi gerekeni en güzel şekilde söylemişsiniz, eğer söyledikleriniz dediği gibi onu bu işte zorla da olsa tutacaksa, doğruları söylemeye devam etmekten başka çareniz yok. Umarım araba ve çocuk konusunda da aynı kararlı tavrınızı sürdürürsünüz. Kolay gelsin.

Ne desem bilemedim, böyle adamlar keşke evlenmese, size de yazık. Ailesi ne düşünüyor bu konu hakkında. Çağrı merkezinde çalışmak gerçekten çok zor, benim arkadaşım hamile hamile çalıştı ya 4,5 sene sonra çıktı. Bu insan değişir mi bilemiyorum bu yaştan sonra. Onun yapabileceği iş kendine ait bir yer sanırım, emir almaktan hoşlanmıyor ama onun içinde para lazım.

Kararliyim asla araba almayacagim, cocukta yapmyacagim, Allah büyük söyletmesin tabi ama 4.5 senedir bekliyorum zaten. Biktim artik yemin ederim. Benim icin ünversite mezunuymus, suymus buymus önemli degil. Ben kendimde üniv mezunuyum ama inanin esim keske caliskan olsaydida meslegi lmasaydi diyorum. Ayriyeten simdi baska bir alanda egitim aliyor, ders konusunda cok titiz cok basarili notlarida güzel ama is konusuna gelince sifiiiirrr. Insan iliskilerinde cok basarisiz. Sabirsiz. Hep buna herkes iyi davranacak. Ya tamam bunu herkes ister, kim ister ki is arkadaslarin veya yöneticin sana kötü davransin, ama etraf sadece iyi davranan insanlarla dolu degil. Kaldi ki bu is yani is baska birsey degil. Is hayati farkli birsey, normal hayatta sevmediklerini silip attigin gibi is hayatinda yapamazsin. Kisiligine bi hakaret edilirse cik zaten durma diyorum ama is konusunda mizmizlik olur mu ya. Yönetici ne isterse onu yapar, yarin bu sistemlecalisir ertesi gün baska bir sistemle. Adamin kendi is yeri.

Ben artik laf anlatmaktan usandim. Koskoca adam 30 yasinda, cocuk gibi davraniyor. Sorumluluk nedir bilmior. Cünkü buna kücükken, bekarken hiiiic sorumluluk verilmemis, hic. Ben13 yasindan beri calisiyorum, hem okudum hem calistim. Kasiyer olarak calisirken 15 yasindaydim kapi önundeydi kasa ellerim donarak calisiyordum, sonrada ev gidip ders calisiyordum, benim esim hic zorlu cekmemis. Kari parasi yemem ben diyordu taaa sevgiliyken, 1 sene boyunca issizdin benim paramla gecindik diyecegim ama olmuyor iste, bunu demekte benim kisiligime ters. Ama insanin artik öyle bir duruma getiriyor ki, ne var ne yok söylemek istiyorsun. Biktim artik ya, az biraz sorumlulugunu bilsin, ben hep böyle mi yasayacagim bununla? Ne zaman isten ayrilacak diye beklemekten usandim.

Kesinlikle haklısınız benimde böyle bi dayım var, karısı hamileyken bile çalıştı garibim. Ama çocuk yapmayın bence bi süre daha.

Bu adamın düzelme ihtimali yok gibi bunu bil ona göre karar ver.
30 yaşında hala sorumluluk bilincinde değil.
Sert adımlar atarsan belki düzelebilir
ama böyle sessiz kalırsan daha çok yapar

vallaha biz ne diyelim ki siz denecek olanı çok güzel söylemişsiniz zaten. ağzınıza sağlık, kocanızda iş yok maalesef. sabredin biraz daha eğer tutumu düzelirse sabrınızın karşılığını alırsınız yok düzelmezse zaten sizin de aklınıza geliyordur diğer seçenek.

Kendi ailesi bankadan ayrildiginda cok kizdilar. Hepsi kizdi hemde. Onlar inkar etmiyorlar hic birseyi, hic sorumluluk vermedik biz buna evlenmeden önce diyorlar. Adamlar napsin simdi.
Cagri merkezinde bende calistim, ünide okurken part time olarak. Zor biliyorum, ama ev reisi dedigin biraz dayanir, bak hamile arkadasin dayanmis. Beraber ise basladigi arkadaslari yetkili oldular, bazilari evli barkli, bazilari bekar. Bekarlar bile ev gecindirme zorunlulugu olmadigi halde calistilar belki. Bende bugün öyle dedim madem emir alamiyorsun, para bul kendi yerini ac dedim.

Bu adamın düzelme ihtimali yok gibi bunu bil ona göre karar ver.
30 yaşında hala sorumluluk bilincinde değil.
Sert adımlar atarsan belki düzelebilir
ama böyle sessiz kalırsan daha çok yapar

Ah benim salak kafam. Safim ben saf. Ilk evlendigimizde patronu aradiginda, git ise diyecektim buna.
Hani asIksin ya seviyorsun ya, kiyamiyorsun. Saflik bende bende.
Ama yok artik sabredemiyorum. Olmaz böyle. Böyle hayat mi olur be. Benim babam 60 yasina geldi, hala calisiyor emekli olmak istemiyor evde bunalirim ben diyor. Utanmiyorda ya öylelerini gördükce, ben olsam utanirim.

Keşke çıkmamış olsaydı, banka çağrı merkezlerinde yükselme şansı var. Yazık etmiş. Böyle devam ederse ilerde sorun olur. Neden çıktın işten, neden bu kadar iş değiştirdin diye soruyorlar adama. 30 yaşına gelmiş belli bir konuma gelmiş olması lazımdı. Her girdiği yerde 1 sene kalırsa yerinde sayar. Kimse işe başlar başlamaz rahat koltuğa oturmuyor. Arkadaşım mimardı resmen inşaat işçisi gibiydi ilk mezun olduğunda. Şimdi şef oldu. Allah yardımcın olsun.

Madem kimsenin isini begenmiyormus kendisi kimsenin altinda calismayacak kadar okuyup bi is sahibi olsaymis.
Simdi artik baba bile oglunun sirtini sivazlamiuor is hayatinda esiniz hangi dunyada yasiyor,
Bence tavrinizi koyun,diger turlu yan gelip yatmaya cok musayit bi karakter canlandi gozumde siz anlatinca

Benim annem babamda öyle canım bak ben kız çocuğu olduğum halde üni de okurken fast food da çalışıyordum. ilk işe girdiğimde mutfakta başladım ellerim soyuluyordu. Sonra kasaya geçtim.
Aslın söylesem babam zorlar daha fazla yollardı ama kıyamadım gururuma yediremedim

Abimde öyle. sevgi bir yere kadar. Bence ciddi ve sert adımlar atmalısın belki o zaman kafasına dank eder.

Aynen arkadasim, tabi ki de hemen yönetici olunmuyor. Tirnaklarinla geleceksin bir yere. Ailesinde okumus bir kac kisi var, adamlar sokakta su satarak ise baslamislar, simdi her biri bir yerin yöneticisi.
Esim anlmiyor bunu. Anlatiyorum anlamiyor. Söylüyorum anlamiyor. Ama bende zamanind sert tepki vermedim, bende de var hata. Inanin böyle oldugunu bilmiyordum, zaten okulu bitirdi hemen nisanlandik. Nisanlilik döneminde is buldu calisti bi süre, o isten ayrilip baska ise gecti evlenene kadarda orda calisti, evlendikten sonra ayrildi. Yani bu kadar sorumlugunu bilmedigini hic bilmiyordum. Is konusunda. 2009 senesinde mezun oldu, yani aradan 6 sene gecti. Alti senede bir yerin yetkilisi, sorumlusu birseyi olurdu. Ama olamadi. Ben basinada kalkmiyorum, ama bundan sonra kendine gelsin diye susmayacagim. Nereye kadar böyle olacak? Ben onun yüzünden hayatima devam edemiyorum. Ne ev alabiliyrum, ne araba ne cocuk yapabiliyorum. Benden sonra evlenenler 2 yil icinde hayatlarini kuruyorlar. Hic aile reisi kapasitesi yok esimde hic. Cünkü sorumluluk bilmiyor. Ayrilik geciyor aklimdan,gecmiyor desem yalan söylerim.

Ya bende anlamadim mars'ta mi yasiyor jüpiter'demi belli degil. Hic bir is yerinde kimse ahhh caniiim diye oksamaz sirtina, basini, kolunu. Bende bugün onu söylemdim, madem emir alamiyorsun, para bul kendi is yerini kur dedim.
Malesef cok müsait yan gelip yatmaya. Bir akc ay yan gelip yatincada saga sola satasiyor yok is bulamiyormus yok hep zor isler cikiyormus karsisina. Bunuda yasadik. Tekrar yasamak istemiyorum. Ben ondan cok para kazanmasinida beklemiyorum, bi yerin yöneticisi olmasinida istemiyorum, sadece isi olsun. Sabah gitsin aksam gelsin ve sorumlulugunu bilsin. Biktim artik bunaldim. Bütün evin sorumlulugunu bir kadinin üzerine atti 1 sene boyunca. Bana hic acimadi. Sabahlari ben ise giderken üzülüyormus güya issiz kaldigi zamanlarda. Inanmiyorum artik, üzülen insan harekete gecer, üzülüyorsa girdigi is ne kadar zor olursa olsun, esime mahcup olmayayim ona destek olayim diye calisir. Hic incelik bilmiyor, hic. Düsüncesiz anca cenesi calisir. Cok bunaldim bak basima agri girdi.

Ah be güzelim keske herkes senin gibi olsa. Özellikle erkekler. Daha ev gecindirmek nedir bilmeyen adamlar evlenmek icin can atiyor, benimkide öyleydi. Ne bileyim, evlenirken isi vardi böyle oldugunu nerden bilebilirdim

Sinirden aglayacagim, kendimi zor tutuyorum basima vurdu agri. Yeter ya yeter. Vallahi yeter.
Sevdik, asIk olduk bilmem ne olduk ta, sevgiyle askla maskla yürümüyormus. Adam seni, evini düsünmüyor bile.
Evlendik hemen isten ayrildi, o ara bende issizim tabi bulundugum sehirden onun oturdugu yere tasindim. 3 ay sonra ben is buldum, beyfendi hazir isinden ayrildi, o üc ay dügünde takilan paralari yedik. Hemende biraz parasi olsa böyle keyif yapayim istiyor, araba aliyor, onu aliyor bunu satiyor. Benim günahim neydi bilmiyorum ki. Huysuzun, sorumsuzun birine cattim. Saftim saf. Ilk tanistiginla evlenirsen böyle olur. Keske gezip tozsaydim, baskalarinin cikma tekliflerini kabul etseydim biraz erkek tanisaydimda ona göre karar verip evlenseydim diyorum. Ne saf bir kizmisim ben ya.

5 yıllık evlisin güzelim, anne olmak seninde hayalindir herhalde. Ama eşine güvenilmez ki. Bence artık daha fazla susma. ya kusura bakma lütfen kaba tabir olacak ama eşin resmen sırtını sana dayamış. Bu konuyu ciddi ciddi konuşman lazım. Sen gene iyi sabretmişsin, helal oldun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…