Ya arkadaşlar konu sahibi yanına yardımcı talep etmiş, iş tanımı belirtilerek pozisyon açılmış, konu sahibinin iş arkadaşı da ben banka işlerini yapıp bunları işleyebiliyorum bu konuda tecrübem var ancak diğer konuda tecrübesizim beyanı ile işe alınmış, ona da tecrübesi olduğunu iddia ettiği alanda iş verilmesine ve iki ay boyunca hataları düzeltilip, yardıımcı olunmasına rağmen bir adım ileri gitmemiş. Bakın herkes tecrübeli işe başlamıyor ancak kural şudur. Bir hata yaparsan o konuda bir defa uyarılmış isen aynı işi yaparken dikkat edersin, olmadı bir tereddüt yaşarsan işi yapmadan gider danışırsın. Yani benim tecrübem yok diyip, her seferinde aynı hataları tekrar edip, iş sonunda başkalarının senin hatanı düzeltmesini bekleyemezsin. Zaten bu kafada biri de iş öğrenemez. Kaldı ki konu sahibide zaten tecrübesiz diye kızmıyor, yardımcı olmasına ve işini gün sonunda işini kontrol et demesine rağmen kontrol etmememesine, bildiğini okumasına kızıyor. Neden bunu herkes göz ardı etmiş anlamadım. Kim ister altındaki personelin işe alınırken bildiğini iddia ettiği işleri yapamayıp üstüne sizin uyarınıza rağmen işini takip etmemesi yüzünden kendi iş yükünün artmasını, iş öğretmekte birinci kural iş öğrenecek kişinin buna gönlü olmasıdır. Ben bu kadar biliyorum diyip çabasız bir şekilde aynı hatayı uyarılara rağmen tekrar edip ben bu kadar yapıyorum diyemez kimse.