- 9 Mayıs 2011
- 13.956
- 29.008
-
- Konu Sahibi enteldantell
- #41
Merhaba.Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Brainfit diye bir program oldum, ama ücreti yüksek. Birebir ilgilenip kök soruna iniyorlarmış. (İlaç kalp hastalığı biraz araştırınca, bazı sistemler için kardiyolojiden rapor almış, benim çocuğunun kapakçığı uygulamaları. O nedenle,hiç o yola girmek istemedim ve ilk iyileşme ilacı olmadan bir hedefe başvurmak istedim. Test yapıldı ve hangi bölgelere gidilmesinin devam etmesi öncelikle. Umarım. sonuçta faydasını görürüz.
4 ay sürecek denildi.Merhaba.
Ben de çok merak ediyorum brainfit uygulamasını.
Online mı yüzyüze mi olacak?
Ne zaman başlayacaksınız, haftada kaç seans, şu kadar hafta gibi belli bir süresi var mı bilgi verebilir misiniz?
Merhaba soracağınız bir soru mu vardı ben de bu konuya yazdım o yüzden görünce sormak istedim benim özel mesajim açıksa ulaşabilirsiniz tabi kiArkdaşlar merhaba bazı arkdaşlara özel mesaj göndermek istiyorum olmuyor, eğer özel mesajlarınızı açarsanız sizlere ulaşmak istiyorum.
Evet özeldem ulaşmak istiyorum ama sizinki kapalıMerhaba soracağınız bir soru mu vardı ben de bu konuya yazdım o yüzden görünce sormak istedim benim özel mesajim açıksa ulaşabilirsiniz tabi ki
Yazdım size özel mesaj nasıl açılıyor baktım ama yapabildim mi bilmiyorumEvet özeldem ulaşmak istiyorum ama sizinki kapalı
Harika anlatmışsınız,benzer şeyler yazacaktım gerek kalmadiGittiğiniz doktordan emin olun ve düzenli tedaviye girin. Henüz bebeğim küçük o yüzden böyle bir tanı ile karşılaşmadım ancak bir öğretmen olarak söylemek istediklerim var.
Öğrencilerimde çok fazla DEHB tanısı koyulmuş öğrenci var. (Son 2-3 yıldır hızla artıyor)
Kimi ebeveyn ilaç kullanmayı daha doğrusu doktorun söylediklerini inkar etmeyi tercih ediyor kimisi ise kabul edip tedaviye devam ediyor.
Elbette ilacın yan etkileri oluyor, kimisinde iştahsızlık yaparken kiminde daha çok yemek yeme ihtiyacı gibi...
İlaç dozları ayarlanıp vücudu alışana yan etkiler daha yoğun görülüyor ama bir süre sonra geçiyor. Paniklemeden gözlemlerinizi doktorunuza iletin. Öğretmenleri de o noktada bir farklılık görürse sizi bilgilendirsinler bu da önemli nokta.
Kabul edip doğru tedaviye devam eden tüm öğrencilerimde akademik başarıları da arttı, sosyal hayata karışabilme yetileri de...
Mesela veli 7.sınıfa kadar reddetmiş çocuk yaptığı hareketleri davranış olarak benimsemiş ancak LGS hazırlık süreciyle birlikte akademik başarı da bekleyince tedaviye zorunlu hissedip başlıyorlar. Ancak o çocuğun hayata karışırken ergenlik ile beraber hem o çocuğa hem bizlere çok zor oluyor.
Aynı durumda olup 3.,4.sınıfta tedaviye başlayan çocuklarda ki düzelme çok daha yüksek ivmeyle devam ediyor.
merhaba surec nasil gidiyor iyilesme goruyormusunuz4 ay sürecek denildi.
Bugün başladık, bir saat günde. Haftada 2 kez.Yüz yüze.
Bugün bireysel eğitim yapıldı.
Bazen başka çocuklarla da ortak ders olabilirmiş. İnşallah işimize yarar. Çocuğu okuldan erken aldım, miniğimi büyükanneye bıraktım. Herkesin katkısı var. Umarım çabalarınızın meyvesini alırız.
Her etkinlik saatinin sonunda veliye geri bildirim yapılıyor.
Not: Ailenin erişimi olan bir program verilecekmiş. Her gün yarımşar saat yapacakmışız. Daha bilgi almadım ne olduğu ile ilgili.
Merhaba, evet faydasını gördüm.merhaba surec nasil gidiyor iyilesme goruyormusunuz
Ne gibi belirtiler vardi bebeklerinde benimde oglum 15 aylik suphelerimiz var otizm mi acaba diyeBende bebkliginden beri otizmmi diye düşünüyordum doktor dehb dedi şuan 7 yaşına yaklaştı bence diskleksi de var çünkü e harfini gördü ve anne bu 3 mu diye sordu bazen harfleri ters yaziyor bu arada daha bire başlamadı bu yıl baslayacak geçen yıl gönderebilirdim yilin sonunda dogdugu icin benim tercihime bağlıydı ben göndermedim bakalım birinci sınıfta bizi neler bekleyecek
Merhabalar.egitimle ilgili sunu sormak istedim size.bu egitim cocukta kalici olarak etkiler birekiyor mu yoksa kirs bitiminde unutulabilen konulari mi iceriyor egitimler.bir de ucret ne kadar acaba.twsekkurlerMerhaba, evet faydasını gördüm.
En azından artık , oturup ödevini bitiriyor.
Hadi hadi oğlumlar, giyinirjen , kapıdan çıkarken , hala havalarda uçuşuyor ama okulda, sınıfta, öğretmeniyle olan diyaloğunda, büyük ilerleme var. Her gün başka bir şikayet geliyordu. İki çizgi çizmek için dakikalarca bekleyen çocuk,şimdi ödevlerini ( İstediğinde ) oturup bir güzel yapıyor. Okumayı ilk söken oldu. Matematik seviyor ve çabuk kavrıyor. İngilizceye bile faydası oldu eve verilen uygulamalar ile. ( toplamda en az 50 dk. sürüyor) Ama okul tam gün olduğundan, çok yoruluyor ve haftaiçi bir miktar kriz oluyor yetiştirme konusunda. Bu da beni yordu. Ucuz bir eğitim değil, istiyorum faydalansın her kaleminden.
Gönül isterdi bir tur daha devam etsin ama ekonomik gücüm olunca yeniden yollamayı planlıyorum sonra.
İhtiyacı olanlara tavsiyemdir.
çocuktan çocuğa değişir sanırım. Derecesine göre, geçen yıl şu aylarda başlamıştı . 40 bin ödedim ( İzmir) Evet etkileri kalıcı oldu. Ama zaman zaman dikkat eksikliği yaşıyoruz soruları okurken. Buna da şükür. Dürtüselliği tamamen bitti diyebilirim. Öğretmen sözü dinleyen bir çocuk oldu. Hatta uyaran bir çocuk oldu yerinde duramayanları. 2. Sınıf şimdi. İnanılmaz iyi okuyor.Merhabalar.egitimle ilgili sunu sormak istedim size.bu egitim cocukta kalici olarak etkiler birekiyor mu yoksa kirs bitiminde unutulabilen konulari mi iceriyor egitimler.bir de ucret ne kadar acaba.twsekkurler
Bizimkinde kalıcı oldu. Konu gibi değil… bunları nöronların bağlantısı gibi düşünün. Zihinsel egzersizler . Yani kontrol edemediği şeyleri , dürtüselliği vs. Bunlara yönelik. Sadece akademik ders gibi düşünmeyin. İşitme- tepki , düşünme hızı. Herşeye yönelik. Ama ebeveynlere de çok iş düşüyor, uygulamayı düzenli tamamlaması gerekiyor.Merhabalar.egitimle ilgili sunu sormak istedim size.bu egitim cocukta kalici olarak etkiler birekiyor mu yoksa kirs bitiminde unutulabilen konulari mi iceriyor egitimler.bir de ucret ne kadar acaba.twsekkurler
Biraz daha detaylı anlatabilir misiniz? Faydasını gördünüz mü? Nasıl uygulamalar yapıldı? Oglum 10 yaşında,ilac kullaniyoruz concerta.dehb var ama dikkat eksikliği baskın tip.yani hiperaktivite bozukluğu yok.Bu durum akademik başarısini etkiliyor.ne kadar çalışırsa çalışsın istenilen başarı çıkmıyor ortaya.ama hep dalgın ,unutkan.Mesela bu akşam bir yere gittik.Ben karşımdaki kişi ile sohbet ederken o kişi bir anda oğluma bir şeyler söylemeye başladı.o televizyona öyle bir dalmıştı ki 2 kere yine de duymadı.Keske derse de böyle dalsaBizimkinde kalıcı oldu. Konu gibi değil… bunları nöronların bağlantısı gibi düşünün. Zihinsel egzersizler . Yani kontrol edemediği şeyleri , dürtüselliği vs. Bunlara yönelik. Sadece akademik ders gibi düşünmeyin. İşitme- tepki , düşünme hızı. Herşeye yönelik. Ama ebeveynlere de çok iş düşüyor, uygulamayı düzenli tamamlaması gerekiyor.