Dehb teşhisi ve ilaç

Bence benim oğlumda da diskleksi var E harfini gördü anne 3 mu diye sordu psikiyatriye gitmekten artık nefret ediyorum

Bence benim oğlumda da diskleksi var E harfini gördü anne 3 mu diye sordu psikiyatriye gitmekten artık nefret ediyorum
Özel eğitim alıyor mu oğlunuz? Üzülmeyin emin olun disleksi dehb’ten daha küçük bir problem. Uygun çalışma yöntemleri ile çözersiniz. Ben lisede öğretmenim bir tane disleksili öğrencim vardı, küçük yaşlarda farkedilmiş ve eğitim almıştı inanın tüm sınıfta felsefi tartışmaya girebileceğin tel çocuk buydu. Çok zeki ve başarılı bir çocuktu.

Bizde dehb tanısı zaten vardı ben bide diskleksi olduğunu dusunuyorum özel eğitim almıyor birinci sınıfa baslayacak harfleri biliyor bazen ters yaziyor otizmden çok suphelendim kaç doktora götürdüm atipik değil dehb dediler

Daha 1e başlamamış, normal de olabilir.
Ama arkadaşın dediği gibi, dehb yanında bence de daha önemsiz.
Şüpheniz olması da iyi, okul başlayınca anlarsınız.
Ben vakit kaybetmiş hissediyorum.

Bence mutlaka özel eğitim aldırmalısınız hem de vakit kaybetmeden yaz tatilinde. Dikkat eksikliği için de dehb için de özel eğitimin mutlaka faydasını görürsünüz. Disleksi değilse bile dikkati için okullar açılmadan önleminizi almış olursunuz.

Kendi kızım 3,5 yaşında özel eğitim alıyor ama disleksiyi anlamak için henüz erken buna rağmen biz disleksiye yönelik de çalıştırıyoruz evde. Netice de disleksi yoksa bile dikkatini arttırmış oluruz diye düşünüyoruz.

Haklısınız ben evde dikkat kitaplarıyla biraz çalıştırmaya çalışıyorum işin açığı rapor almak istemiyorum ücretli de fiyatlar almış başını gitmiş

inşallah
geçmiş olsun

dehb için özel eğitim ne oluyorki

en büyük hıbisi uyumadığı tüm zamanlarda çok konuşmak ve soru sormak:)

Yetişkinlere teşhis koymak neden zormuş ki ben oğlumda ve eşimde dehb olduğunu ben bile anladım o kadar barizdi ki belirtiler eşim kendi işine konsantre olmak yerine bir sürü gereksiz ve birbiriyle alakasız sayfada gezerdi (işi bilgisayar üzerine) ,gününü planliyamazdi ,bir yere gidilecek diyelim hep geç kalırız kafası o kadar daginikki hazırlanıp çıkamıyor gibi gibi.. oğlum teşhis alıp tedaviye başlayınca eşimde gitti doktora ona da moxxo testi yapıldı ve hemen teşhis koyuldu .Ayrıca ilaçla konusuna gelince yetişkinler içi ayrı ilaçlar yokki dehb de kullanılan ilaçlar yetişkinlerde de kilosuna göre hesaplanıp kullanılıyor mesela çocuk 20 mg medikinet kullanıyorsa yetişkin 30 ya da 40 mg gibi.Esim bu ilaçlar sayesinde şimdi işlerini çok rahat hallediyor.

doktor böyle dedi biz de onun yalancısıyız

Ararştırırken denk geldim. Üstün potansiyelli olduğunu netleştirmek için testi nerede yaptırdınız? 2. Sınıfa giden çocuğum var. Geçen yıl cehennem azabı gibiydi bize. Öğretmenimize ısrarla söylememe rağmen çocuğumun davranışlarını bilinçli yaptığı konusunda ısrarcı oldu. Rehberliğe yollamadı her gün ceza üstüne ceza verdi. Grupta fotoğrafını paylaşıp kavgacı dedi. Mimledi resmen. Bu yıl okul dönemi öncesi bir uzmana başladık. Moxo testi sonucu elbette ki hiperaktivite ve dikkat eksikliği sv 4 olarak max çıktı. Üstün potansiyelli olma ihtimali çok yüksek dedi. Sınıf öğretmenimiz değişti ve asla anlatılan çocuk değil dedi. Tek sorun kurallara uymada sorun yaşaması. Çünkü yerinde duramıyor. Derste sürekli masa altında icatlar yapıyor aynı zamanda öğretmen çağırıp ne anlattım diye sorduğunda patır patır cevap veriyoemuş. Kitap okuma alışkanlığı olmamasına rağmen hızlı ve anlayarak okuyormuş. Resim yeteneği müthiş. Diğer üstün belirtileri de bebekliğinden beri var. Dikkat eksikliği varken test doğru sonuç verebilir mi ? Bir de küçük oğlumda abisi gibi birşeyleri hep diğerlerinden erken yaptı. Ancak birer defa filan. Hani yapabiliyordu ama tercih etmedi desem daha doğru olur. Gösterip bak yapıyorum beni rahat bırak der gibiydi. Bazılarınızın çocuklarının kardeşlerinde de varmış. Uzmanlar bu konuda ne dedi? Her iki kardeşte olma ihtimali de yüksek mi ? Eğer öyleyse çaresine bakmak istiyorum. Mümkün olduğunca erken olsun ve abisi gibi muamaleye maruz kalmasın diye.

Dehbli opluma farklı kurumlarda yapıldı zeka testi.
İkiz kardeşleri var onlar da tanılı, üstün zeka raporları var, bilsemliler ayrıca.
Anne tarafım hep tanılı.
Bizde genetik bir durum ayrıca.
Moxo dehb de çok belirleyici değil dedi doktor, bizimki de onda full çıkmıştı.
Oplum 5 yaşında iken 140 ıq çıkmıştı.
Aşırı meraklı, çok konuşan, hiç susmayan, ödev kitap hiç açmayan ama sorsanız derste herşeyi bilen, yapan, kimsenin aklına gelmeyen şeyleri sorup merak eden bir çocuk.
8 kasımda tekrar bir zeka testi yapılacak.
O da başka şehre taşındık doktor değişti, malum o da bakmak istiyor.

Merhabalar benimki 7 yaşında olacak, ilkokul 1 deyiz. Ödevleri yapmakta çok zorlanıyorum, sürekli kalkıyor ve bırakıyor. Rehber öğretmen Hiperaktivite Bozuklupu olabilir dedi. Dikkat eksikliğimiz hat safhada. Ama güzel pür dikkat dinler.
Şimdi sizden teşhis beklemiyorum tabii, niye yazdı bunları diyeceksiniz. Diyelim ki teşhis aldı. İlaç kullansın dediler. Bu çocuk bu ilacı ömür boyu kullanacak mı?

Okulda mimlenecek mi? Etiket mi konacak?

Demir kan tahlili sonucunda yerlerde sürünüyordu.çocuk doktoru, bunu kullansın dikkat eksikliği yapar demir eksikliği, yeniden görüşelim 1 ay sonra , olmadı psikiyatri görür falan dedi.

Bu ilaçların yan etkilerinden çok korkuyorum. Zaten zayıf bir çocuk.
Ya neşesi sönerse gibi gibi bir sürü endişem var.

Neşesinin sönmesi gibi bir durum yok, ilaç dehb etkilerini de sıfırlamıyor zaten.
Ömür boyu ilaç kullanmaz, yetişkinler özellikle durumun farkındaysa baş edebiliyorlar, ihtiyaç duyan da olur tabii.
Ama mantığın henüz gelişmediği çocuklarda mecbur kalıyoruz.

Günaydın öncelikle çocuk psikiyatrisi teşhis koysun sonra ne olacağına bakarsınız evet dehb olabilir ama bunun hangi sürecinde aşırı hareket duramama da oluyor dikkati çok dağınıkta olabiliyor bu sürece göre ilerliyor doktorlarda yani öyle al sana ilaç diye bir durum yok
Benim oğlum da dehb li bir ay olucak ilaç kullanmaya başladı çok mutluyum çünkü oğlum okulda çok problem yaşıyordu nasıl anlatsam bilemedim de ama maalesef iş arkadaslarina vurmaya zorbalık yapmaya doğru gidince ki bunlar benim kırmızı cizgim evladım olsa da fark etmez zaten o şikayetleri duyunca anlatamam nasıl içim yandı neyse sonrasında çok acil başka tavsiye ettikleri bir doktora gittik o bu süreci anlatınca ilaca başladım
Şimdi çok şükür okulda çok daha iyi arkadaşları seviyor dislanmiyor dikkatini biraz daha toplayabildi çok uzun yazdım ama öyle neşesi sonme aşırı zayıflama gibi bir durum olmadi zaten yine de olur da bir iştahsızlık vb durumlar görürseniz doktor ya ilacın dozunu ya da farklı bir ilaçla devam ediyor hiç endişe etmeyin

Merhabalar, kendim de bir anne olarak endişelerinizi anlıyor ve oldukça haklı buluyorum. Ben şu anda bir okulda sosyal hizmet uygulaması yapıyorum ve burada DEHB teşhisli bir öğrencimiz var. Tabi sizin çocuğunuza teşhisi bir uzman koyar ama bu çocuğumuzun durumu biraz ağır, muhtemelen sizinki o derece değil.

Gözlemlerimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim, çocuğun ilaçtan sonra hayat kalitesi inanılmaz arttı. Çok zeki bir çocuk, ilaçtan sonra kendisini gösterebildi. Dolayısıyla ben ilaçların çok da zararı olduğunu düşünmüyorum. Ben kendim için doktora gittiğimde öncesinde kan değerlerime baktılar çünkü kan değerleri de insanın dikkat süresini çok etkiliyormuş. Ömür boyu ilaç konusunu doktoruma son randevumda sordum, semptomlara göre devam edeceğiz dedi. Bahsettiğim çocuğumuza da yaş ilerledikçe takip edilecek demişler mesela.

Çocuğunuzda DEHB olmayabilir de, buna ancak bir uzman karar verebilir. İlaç bir süre durgunlaştırıyor tabi, bu çocuğumuz da durgunlaştı fakat ilaca alışınca normal haline döndü sadece daha sakin. Ben de kendi sınırlı bilgim ve gözlemim ile cevap verdim, konunun uzmanı muhakkak sizi daha detaylı bilgilendirecektir. Ebeveyn olarak bu gibi konularda söz konusu evlat olunca insan biraz zorlanıyor ve korkuyor ancak zamanında teşhis edilmesi, yetişkinlikte kafa karıştırmasından inanın çok daha iyi

çok teşekkür ediyorum yorumunuz için. Brainfit diye bir program oldum, ama ücreti yüksek diyebilirim. Birebir ilgilenip kök soruna iniyorlarmış. ( İlaç konusunu biraz araştırınca, bazı ilaçlar için kardiyolojiden rapor bile istiyorlarmış, benim oğlumun kalp kapakçığı gevşek. O nedenle,hiç o yola girmek istemedim ve ilk adımda ilaçsız bir yöneteme başvurmak istedim. Test yapıldı ve hangi konular üzerine gidilmesi gerektiğinin tespiti sağlandı başta. İnşallah sonunda faydasını görürüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…