şöyleki doğduğundan beri hep huzursuz, agresiz aykırı,kreş dönemi okula uyumsuzluk ve akran zorbalığı vardı. o zamanlar zeka testi yapıldı ,üstün çıktı , 5 yıl gitmediğim doktor kalmadı, üstün zekadan kaynaklı uyumsuzluk var dendi , 6 yaşında taşınma işimiz çıktı 2 yıl başka şehre göç ettiğimizden doktora götüremedik, son 1 yıldır inanılmaz küfür ediyor ,tehlikeli şeylere aşırı hevesli, bir gün ateşi merakından evi yakıyordu gibi gibi , ve orta parmak göstermek gibi olur olmaz şeyleri çıktı, 2 çocuğum daha var onlar da üstün zekalı ama uyumlular hiçbir sorunları yok ,fakat ufak oğlum düz duvara tırmanıyor ,google da yazan tüm dehb belirtileri ,dürtüsellik,hiperaktivite ,dikkat eksikliği hepsi çokça mevcut.
anlatsam roman olur anlayacağınız . hep çocuk psikiyatr a götürmüştüm şimdi de öyle yaptım 2 farklı doktorun 2si de aynı şeyi söyledi. üstün zekalı dehblilere eınsteın hastalığı derlermiş, eınstein da hem üstün zeka hem debhli imiş, olumlu yöne çevrilirse dahi olurlarmış, olumsuz yöne çevrlirse alkolik, suça meyilli vs çok farklı tarafları çıkabilirmiş.
hocam oğlum da öyle ,mesela kitap okumayı hiç sevmiyor ama deneme sınavlarında 6,7 yanlış ,oda dikkatten,aslında full yapacak çocuk ama dikkatini vermiyor,futbola aşırı düşkün ,mesela o anda muhtemeln futbolu düşünüyor vs.
çok iyi öğretmenlere de denk geldik çok kötülerine de ,ama bu yılki öğretmeni resmen ona ilaç oldu,1 yıldır maşallah ödev yapıyor en azından, otorite konusunda okulda çok daha iyi vs gibi. ama küfür,argo onu okulda da aşamadık.
çok teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun ,burada birlik olursak eminim ki biribirimize çok faydamız olacak
evet medikinet 20 lik verdi tatilde diye ,ama okul dönemi concertaya başlayacağız dedi, belirtiler şiddetli oldupundan normalde 8 saatlik ilaç veriliyorken bzimkine 12 saatlik olanı verilecekmiş. zaten süreçte öğretmenlerimiz form doldurdu hem rehber hem sınıf öğretmenimiz ortak çalışıyorlar,oğlumu da çok seviyorlar sağolsunlar
çok teşekkür ederim.
oğlum aslında çok sosyal bir çocuk ama hep kendi gibileri buluyr, normal çocuklarla arkadaşlık kuramıyor, ben 2,5 yaşından beri doktora götürüyorum,bir an önce oğlumun normale dönmesini arzuluyorum.çünkü biliyorumki özünde çok masum,sevgi dolu bir çocuk.
ben ikizlerimi montesori ile büyütmüş bir anne olarak yıllarca ufak oğlumda niye bunalr tutmadı nerde yanlış yaptım diye kendimi sorguladım ,meğer oğlumun sorunu nörolojikmiş, doğrusu hiç aklımıza gelmedi,çocuk istemsiz yapıyormuş çoğu şeyi.
o yüzden bu çocukların çok doğru anlaşılması lazım yoksa adına yaramaz yada problemli çocuk deniyor,dışlanıyor,ilerde alkolik ,suç işleyen ,başarısız ve özgüvensz bireylere dönüşüyorlar
bu hastalık genetik olduğundan eşim de piskiyat ra gitti bende de varmı diye ama ona yetişkinlerde tanı çok zor, henüz çalışma aşamasında ve tam bir ilacı yok demiş ,size şaşırdım şimdi