Dehb li oğlumla ilgili anaokulunda yaşadığımız sıkıntılar

Huzurkokanmevsimler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2022
1.038
1.260
63
35
Arkadaşlar merhaba 6 yaşında anaokuluna giden dehb li bir oğlum var.Daha önce de benzer konu açmıştım.Geçen seneden bu yana anaokuluna gönderiyoruz,okulda etkinliklere katılmama,söz dinlememe gibi olumsuz hareketlerinden dolayı şikayet aldığımız için psikiyatra gidip ilaca başlamıştık.geçen seneden bu yana bu sene tam olarak dhb diye söylendi şu anda ilaç konser da vermişti paydasını yani biz görsek de öğretmen yine aynı şekilde şikayet edince Geçen gün yine dra gittim concertanın dozunu arttırdı 27 mm yaptı artı akşam da yatmadan ricus 1 mi veriyorum ancak öğretmenimiz hala şikayet halinde ve şikayeti ederken de bakıyorum çocuk masanın başında (o an oyun saatiydi)çok sakin bir şekilde oyuncakları ile oynuyor.Yani ne diyeceğimi bilemedim çok sakin gördüm hocam yani ilacın fazlası da ağır gelir falan dememe kalmadı işte diğer çocukları da düşünün falan diyor,tabii ki hepsini düşünüyorum ama yani baktığım zaman ilaç gerçekten etkisini gösteriyor durulmuş bir çocuk yani.Etkinlikte kitap etkinliği yaparken çok fazla katılmıyormuş yani ben daha neler yapabilirim..Dr da aslında şaşırdı yani daha robot mu olsunlar gibisine bir cümlede kurmuştu hatta, sonra dedi ki baktın olmadı akşam verdiğin ilacı sabah ta daha az dozda yine ver dedi. Henüz sabah bu ilacı vermeye geçmedim,sabah sadece conserta veriyorum çünkü sabah da onu verirsem bu yaştaki bir çocuğa bilmiyorum bu kadar ilaç fazla gelmiyor mu?Öğretmenimiz özel eğitime yönlendirebiliriz dedi ayrica.Böyle bir durum olsaydı psikiyatr bize söylemez miydi geçen sene de bu sene de özellikle sordum özel eğitimlik bir durumu var mı diye hayır dedi.Yani ne yapacağımı şaşırmış durumdayım Bir de öğretmen dedi ki yani dedi olmazsa olmuyorsa gönderebilirim okuldan gibi bir cümle de kurdu Ne yapabilirim bu durumda lütfen yardımcı olur musunuz?Yani ne yapayım , öğretmen buranın faydası olmaz dedi.Şaştim kaldım..😑

Al başka okula ver kesinlikle. Belli ki orda mimlenmiş. Ve çocuklar ne yaparsa işte X yapıyor diye direk yaftalıyorlardır. Hatta çocuklar X’i evde eski yaptıklarını anlatmaya devam ettikleri için sizin çocukla ilgili bir sürü şikayet alıyordur. Çocuk düzelmiştir ama maalesef bomb.k bir sistemde heba olup gidiyorlar. Ben olsam direk okuldan alırım başka okula veririm. Psikiyatristin göremediği neyi görmüş de özel eğitime veriyormuş? Herkes biraz da haddini bilsin artık. Uğraşmak istemiyorlar, siz çabalamasanız tamam öğretmen haklı derim ama belli siz çabalıyorsunuz ve artık yorulmuş kapana sıkılmış çocuğunuz için endişeleniyorsunuz, kalkmış hâlâ oturan çocuğa bunu diyorlarsa alın ordan onlarda sorun var derim ben. Kimbilir belki de onlar yüzünden durmuyordu hiç. Yazık oluyor bu zamanda çocuklara. Çok yazık..

Cok uzuldum.. Bir anne icin cok zor ama doktorunuz hangi ilaci ne kadar vermeniz gerektigini size soylemiş fazladan vermeye gerek yok. Etkinliklere mi katilmiyor yoksa sosyal yonden mi zayif kaliyor ? Ogretmeni tam olarak neler soyluyor ?
Etkinliklere tam olarak katılmıyormuş,arada öğretmenin sözünü dinlemiyormuş,arkadaşına sataşabiliyormuş ama benim gözlemim ilacı kullandığından bu yana akşam saatlerine kadar gayet durgun bir çocuk.Eve gelince eline defter kalem alıp resim yapıyor bir şeyler yapıyor çok hareketli görmüyorum yani ne yapacağımı şaşırdım.

Zor bir durum. 2004 doğumlu bir kuzenim var. İlkokul 4 e kadar 3 okul değiştirdi.
Doga koleji dahil okuldan atildi. En son TED koleji ile tutturdular. Ilac alıyordu. Şu an ingilizce ticaret okuyor ama o dönem içinde illallah ettirdi hepimize.
Yüzme kursu hocasının paranızı alın çocuğunuzu da alın dediğini hatırlıyorum.
Ama şu bir gerçek; evet kuzenim 136 IQ inanılmaz bir çocuktu ama dayımın ve yengemin maddi olarak herseye okey demesi onun durumunu kötüye sürükledi.
Kardeşi olmadığı için de çok fazla simartildi.
Kac çocuk dövdü hatırlamıyorum.
Etrafınızda çocuğunuzun her dediğini istediğini yapan biri var mi

Al başka okula ver kesinlikle. Belli ki orda mimlenmiş. Ve çocuklar ne yaparsa işte X yapıyor diye direk yaftalıyorlardır. Hatta çocuklar X’i evde eski yaptıklarını anlatmaya devam ettikleri için sizin çocukla ilgili bir sürü şikayet alıyordur. Çocuk düzelmiştir ama maalesef bomb.k bir sistemde heba olup gidiyorlar. Ben olsam direk okuldan alırım başka okula veririm. Psikiyatristin göremediği neyi görmüş de özel eğitime veriyormuş? Herkes biraz da haddini bilsin artık. Uğraşmak istemiyorlar, siz çabalamasanız tamam öğretmen haklı derim ama belli siz çabalıyorsunuz ve artık yorulmuş kapana sıkılmış çocuğunuz için endişeleniyorsunuz, kalkmış hâlâ oturan çocuğa bunu diyorlarsa alın ordan onlarda sorun var derim ben. Kimbilir belki de onlar yüzünden durmuyordu hiç. Yazık oluyor bu zamanda çocuklara. Çok yazık..
Çok teşekkür ederim inanın o kadar kötü ve çıkmazda hissediyorum ki kendimi ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.Buranin bir faydası olmaz diyor öğretmen.E napim o zaman, ilaçsa ilaç eğitimi için de elimden geleni yapıyorum.Eksik kaldığım neler var araştırıyorum.Yani sabah ilaç akşam farklı bir ilaç daha,bir de üzerine sabah bir doz daha eklemek fazla olmaz mı 6 yaşındaki bir çocuk için.Aslinda Dr da şaşırdı halâ şikayet geliyor olmasına.Olmadi okul değiştireceğiz ama kapanmasına iki ay kaldığı için de kararsız kaldım.Eylül de ilkokul 1 e başlayacağız hep böyle mi gideceğiz diye düşündükce yüreğim sıkışıyor artık.

Zor bir durum. 2004 doğumlu bir kuzenim var. İlkokul 4 e kadar 3 okul değiştirdi.
Doga koleji dahil okuldan atildi. En son TED koleji ile tutturdular. Ilac alıyordu. Şu an ingilizce ticaret okuyor ama o dönem içinde illallah ettirdi hepimize.
Yüzme kursu hocasının paranızı alın çocuğunuzu da alın dediğini hatırlıyorum.
Ama şu bir gerçek; evet kuzenim 136 IQ inanılmaz bir çocuktu ama dayımın ve yengemin maddi olarak herseye okey demesi onun durumunu kötüye sürükledi.
Kardeşi olmadığı için de çok fazla simartildi.
Kac çocuk dövdü hatırlamıyorum.
Etrafınızda çocuğunuzun her dediğini istediğini yapan biri var mi
Bizim maddi gücümüz de yok.Devlet okuluna gidiyor oğlum.Evet etrafa sataşma,argo konuşmalar var ama bu ilaçtan sonra duruldu,oynayan çocuk oynamayı bıraktı diyebilirim.Özel eğitime gitti mi peki kuzeniniz?Şuanda ne durumda?
Bu arada babaannemiz ve dedemiz var şımartan.Onlarin da süreci etkilediğini düşünüyorum.

Konuya ne kadar olumlu/olumsuz etkiler bilmiyorum ama benim de kuzenim down sendromlu ama RAM normal okula gitmesi şeklinde rapor verdi. 1 yıl geç başlayarak okula gittiği günden 8. sınıf sonuna kadar öğretmeninden hademesine, velisine teyzemleri şikayet etmeyen kalmadı. En son ilçe milli eğitimden müfettiş geldi ve kuzenimin sırtını okşayıp, öpüp gittiler. Sonrasında ortalığı karıştıran öğretmenler de biraz duruldu, iletişime geçilebilir oldular. Eğer böyle bir belge alırsanız okulun da öğretmenin de yapacak bir şeyi kalmıyor. Kuzenim tabi ki çok ezildi, pek arkadaşı da yoktu (konuşması pek anlaşılmadığından da) ama en azından eğitiminden olmadı ve okul da değiştirmek zorunda kalmadı.

Yani okulların kapanmasina da iki ay kaldı.Eylül de ilkokul 1 e başlayacak.Şimdi bunları yaşıyorsak ilk okulda ne yapacağız düşündükçe içim daralıyor.
Yani öğretmenle de alakalı olabilir diye düşündüm. Bir de şımartan büyük anne ve dede var demişsiniz. Uzak tutun gerekirse. Bir çocuğun hayatı söz konusu. Hiperaktivite çözümü olmayan bir şey değil. Fakat doğru eğitim çok önemli. Eğitim de önce ailede başlıyor. Anaokulunda, kreşte falan değil. Etrafa sataşmayı, argo konuşmayı nasıl öğrendi? Tabi ben de çocuğumun sınıfında böyle bir çocuk olmasından rahatsız olurdum. Ama ilaç kullanmasına da üzüldüm çocuğunuzun. Kesinlikle anne baba terbiyesi ve doğru eğitimi ile çözülebilir bir şey.

Çok teşekkür ederim inanın o kadar kötü ve çıkmazda hissediyorum ki kendimi ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.Buranin bir faydası olmaz diyor öğretmen.E napim o zaman, ilaçsa ilaç eğitimi için de elimden geleni yapıyorum.Eksik kaldığım neler var araştırıyorum.Yani sabah ilaç akşam farklı bir ilaç daha,bir de üzerine sabah bir doz daha eklemek fazla olmaz mı 6 yaşındaki bir çocuk için.Aslinda Dr da şaşırdı halâ şikayet geliyor olmasına.Olmadi okul değiştireceğiz ama kapanmasına iki ay kaldığı için de kararsız kaldım.Eylül de ilkokul 1 e başlayacağız hep böyle mi gideceğiz diye düşündükce yüreğim sıkışıyor artık.
Değiştirin şimdiden hiç olmazsa 1e giden arkadaşlarını beraber tanımış olacak. Direk 1den başlasa daha zor olur.

Az önce 8,5 yaşındaki oğlumun öğretmeni aradı. Bu konu resmen tevafuk oldu. Aynı sorunun cevabı arayışındayım ama tek bir farkla… Oğlum dehb li değil. Uzman klinik psikologda moxo testi yaptırdık ve kesinlikle bu çocuk hiperaktif değil dedi. Zekasının, akran çocuklara oranla daha yüksek olduğunu bile söyleyebilirim dedi. Ama gelin görün ki, şikayet ve şikayet. Okulda kızları ıslatmış ve kızlar tepki verince kavga etmiş. Anlatmaktan dilimde tüy bitti. Öğretmeni konuşun diyor ama bilmiyor ki, nasıl yoruyor zaten beni bu konu:( Öğretmen de haklı. Küfür etmeye de başladı. Asla laf dinlemiyor. Ne yol izleyeceğimi bilmediğim için konuyu takipteyim. Size de kolaylıklar ve sabır dilerim konu sahibesi.:(

Ne yazık ki benim girdiğim sınıflardan birinde de hiperaktivite ve öğrenme güçlüğü olan bir öğrenci var,bugün derslerim boyunca
.Bir arkadaşına vurdu
.Bir diğerinin kalemliğini bana doğru fırlattı,kenardan geçti
.Başka bir arkadaşını kendisiyle birlikte tuvalete sokup kapıyı üstlerine kilitledi gidip açtık
.Sürekli kağıtlara küfür yazıp sınıftaki panoya astı
.Son olarak herkese hareket çekti ve dersi bitirdik
Ben aylardır çözüm bulamadığım için müdahale bile etmedim sayılır,veliler ve öğrenciler üstüme geliyorlar çözüm bulun diye,çocuk öğretmene bile vuruyor tutanak tutuyoruz hiç birşey yok.Çözüm yok,gölge öğretmen yok aile ilgileniyor ama onlarda da bir şımartan dede var.Şaştım kaldım ki ben branş öğretmeniyim haftada 2 dersim var ne çocuklar birşey anlıyor ne ben

Arkadaşlar merhaba 6 yaşında anaokuluna giden dehb li bir oğlum var.Daha önce de benzer konu açmıştım.Geçen seneden bu yana anaokuluna gönderiyoruz,okulda etkinliklere katılmama,söz dinlememe gibi olumsuz hareketlerinden dolayı şikayet aldığımız için psikiyatra gidip ilaca başlamıştık.geçen seneden bu yana bu sene tam olarak dhb diye söylendi şu anda ilaç konser da vermişti paydasını yani biz görsek de öğretmen yine aynı şekilde şikayet edince Geçen gün yine dra gittim concertanın dozunu arttırdı 27 mm yaptı artı akşam da yatmadan ricus 1 mi veriyorum ancak öğretmenimiz hala şikayet halinde ve şikayeti ederken de bakıyorum çocuk masanın başında (o an oyun saatiydi)çok sakin bir şekilde oyuncakları ile oynuyor.Yani ne diyeceğimi bilemedim çok sakin gördüm hocam yani ilacın fazlası da ağır gelir falan dememe kalmadı işte diğer çocukları da düşünün falan diyor,tabii ki hepsini düşünüyorum ama yani baktığım zaman ilaç gerçekten etkisini gösteriyor durulmuş bir çocuk yani.Etkinlikte kitap etkinliği yaparken çok fazla katılmıyormuş yani ben daha neler yapabilirim..Dr da aslında şaşırdı yani daha robot mu olsunlar gibisine bir cümlede kurmuştu hatta, sonra dedi ki baktın olmadı akşam verdiğin ilacı sabah ta daha az dozda yine ver dedi. Henüz sabah bu ilacı vermeye geçmedim,sabah sadece conserta veriyorum çünkü sabah da onu verirsem bu yaştaki bir çocuğa bilmiyorum bu kadar ilaç fazla gelmiyor mu?Öğretmenimiz özel eğitime yönlendirebiliriz dedi ayrica.Böyle bir durum olsaydı psikiyatr bize söylemez miydi geçen sene de bu sene de özellikle sordum özel eğitimlik bir durumu var mı diye hayır dedi.Yani ne yapacağımı şaşırmış durumdayım Bir de öğretmen dedi ki yani dedi olmazsa olmuyorsa gönderebilirim okuldan gibi bir cümle de kurdu Ne yapabilirim bu durumda lütfen yardımcı olur musunuz?Yani ne yapayım , öğretmen buranın faydası olmaz dedi.Şaştim kaldım..😑
Otizmli bir oğlum var ,şuan anasinifinda 5 yaşında. ilk dönem çok zorluk çıkardılar- sınıf öğretmeni değil de okulun rehberlikcisi ve müdür -aşırı mobbing uyguladılar okuldan aldirmamiz için .

özel eğitim öğretmeninin 1 ay kendisi oğlumla sınıfa geldi ( özel ders aldirdigimiz öğretmen) öğretmenine süreci nasıl yöneteceği , hangi durumlarda nasıl davranması gerektiğini ,konuşmadığı için hangi ağlama durumunun ciddi olduğunu , disiplinsizlik davranışında nasıl bir yöntem uygulaması gerektiğini vs vs öğretti .
ben de öğretmene ;" sizden kalem kağıt boyama sayı istemiyorum ,sosyalleşmesi benim için daha elzem " dedim o yüzden öğretmenimiz de etkinliklere oğlum istediğinde dahil etti. sinifimizdaki ogrenciler ve velileriyle de toplantı yapıp oğlumun durumunu izah ettik, iyi insanlara denk geldim hepsi çocuğuma çok ılımlı yaklaşıp kendi çocuklarını oğlumla oynaması için teşvik ettiler.

Çocuk bu zaten uzun saatler stabil kalamazken özel cocuklardan normal çocuk stabiletesibni beklemelerini hiç bir zaman anlamayacağım. Siz de özel ders aldiriyorsaniz öğretmeninden ders saati yerine okula gelmesini talep edebilirsiniz , raporu varsa destek eğitim öğretmeni için dilekçe verebilirsiniz. ( Oğlum haftada 4 saat devletin verdiği destek eğitim öğretmeniyle de sinif öğretmenimize destek veriyor.)

Az önce 8,5 yaşındaki oğlumun öğretmeni aradı. Bu konu resmen tevafuk oldu. Aynı sorunun cevabı arayışındayım ama tek bir farkla… Oğlum dehb li değil. Uzman klinik psikologda moxo testi yaptırdık ve kesinlikle bu çocuk hiperaktif değil dedi. Zekasının, akran çocuklara oranla daha yüksek olduğunu bile söyleyebilirim dedi. Ama gelin görün ki, şikayet ve şikayet. Okulda kızları ıslatmış ve kızlar tepki verince kavga etmiş. Anlatmaktan dilimde tüy bitti. Öğretmeni konuşun diyor ama bilmiyor ki, nasıl yoruyor zaten beni bu konu:( Öğretmen de haklı. Küfür etmeye de başladı. Asla laf dinlemiyor. Ne yol izleyeceğimi bilmediğim için konuyu takipteyim. Size de kolaylıklar ve sabır dilerim konu sahibesi.:(
benzer durumdayım. ama bizim ki dehbli, hiperaktivite ve dikkat eksikliği çok fazla, kafasını vermiyor. 9,5 yaşında, derslere katılmak istemiyor. Odaklanamadığı için dersten kaçıyor, başarılı değil çünkü, kayif alamadığı için yapmak istemiyor. Sürekli ensesindeyim..

Konuya ne kadar olumlu/olumsuz etkiler bilmiyorum ama benim de kuzenim down sendromlu ama RAM normal okula gitmesi şeklinde rapor verdi. 1 yıl geç başlayarak okula gittiği günden 8. sınıf sonuna kadar öğretmeninden hademesine, velisine teyzemleri şikayet etmeyen kalmadı. En son ilçe milli eğitimden müfettiş geldi ve kuzenimin sırtını okşayıp, öpüp gittiler. Sonrasında ortalığı karıştıran öğretmenler de biraz duruldu, iletişime geçilebilir oldular. Eğer böyle bir belge alırsanız okulun da öğretmenin de yapacak bir şeyi kalmıyor. Kuzenim tabi ki çok ezildi, pek arkadaşı da yoktu (konuşması pek anlaşılmadığından da) ama en azından eğitiminden olmadı ve okul da değiştirmek zorunda kalmadı.
Sanırım bu okulu değiştireceğiz.Zaten anaokulu bitiyor, ilkokula başka okula göndeririz büyük ihtimal.Diger okulda da sıkıntı olursa milli eğitime gitsem çözüm olur mu acaba?Rama da gittim geçen sene hayır rapor aldiracaginiz bir durum yok dedi.Bilmiyorum daha nasıl yapayım?Okuldan alırken öğretmen ramla da konuşun dedi,hocam gittim sorun görmedi dedi.Tamam biraz haşarı bir çocuk ama ilaç alıyoruz ve olumsuz davranışlarinda uyarıyorum doğrusunu anlatmaya çalışıyorum.

Back
X