Börekler Değişik Börek (Çok Farklı)-Resimli

merhaba terlikcım benım soruma cevap veremedın daha ama gormedın mı acaba?

Afedersin sevdesciğim gözümden kaçmış, görmüş olsaydım inan yazardım canım. Şimdi yazayım...
Herkesin farklı olabilir bu kıymalı iç tarifi fakat ben şöyle yapıyorum (ölçü veremiyorum çünkü göz kararı yapıyorum bunu) ; Öncelikle derin tavaya sıvıyağı ve kıymayı koyuyorum rengi değişene kadar kaşıkla karıştırarak hafif kavuruyorum. Ardından rendelenmiş kuru soğan ve doğranmış çarliston biberi katıyorum. Kavuruyorum. İki adet kabukları soyulmuş domatesi küp küp doğruyorum. Suyunu çekmeye başlayınca domates salçası ve hafif acı biber salçası katıyorum. Karıştırıyorum, bir miktar su ekliyorum. Tuzunu, karabiberini, kişniş ve tuzot, kimyon ekliyorum. Sıvıyağ biraz daha ekliyorum (Laf aramızda yağlı olunca ve soğanı bol olunca daha lezzetli oluyor :jeyyar:)
Acele yazdım unuttuğum birşey yoktur umarım...
Bu arada iyi bayramlar canım...

a.s.

site biraz yavasladi bütün yazilanlara bakamiyorum.eger sorumun cevabi varsa simdiden kusura bakmayin.ben bu tarifi persembe yapacagim ama soda bölümüne takildim.burda benim buldugum sodalar kavanozda ve baya bi cok tahmini kasik hesabi kac kasik soda yeterli.malum ilk defa yapacagim ve kaynanamlar gelecek.yemeklerime bayilirlar...malum karizmayi cizdirmeyelim demi....

Arkadaşlar hepinizin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlarım... Sevdiklerinizle nice mutlu bayramlar dilerim... Güzel tariflerde buluşmak üzere...

İyi akşamlar türkisciğim, evet karizmayı asla çizdirmeyiz... Canım yaklaşık 1 su bardağı. Buradaki sodalardan içmek için bardağa doldurduğumuzda bir bardak kadar çıkıyor çünkü. Hatta şu an soda (diğer adıyla maden suyu) içiyorum ve üzerindeki ölçüde şöyle 200 cc yazıyor... Dilerim böreğin çok güzel olsun. Birde buradan sana yazarken tüm arkadaşlarada bilgi olsun. Kendimce büyüklerimden öğrendiğim birşey batıl inançda diyen olabilir saygı duyarım... Fırına verirken pişireceğim hamuru ; ''Havva anamızın eliyle '' derim.
Herkesin ne gibi dediği şeyler var bunlarıda merak ediyorum ama bunun için yeni bir sayfa açmam gerekli herhalde... Sana kolay gelsin canım.İyi bayramlar...

a.s.

cok tesekkürler..bende soda deyince toz soda diye düsünmüstüm.bu arada firina koyarken ki tavsiyeni ilk defa duydum ve söyleyecegim.....övgüleride tek tek yazarim tekrar tesekkürler....

Arkadaşlar aşağıda yazdığım '' HAVA ANAMIZIN ELİYLE ''
gibi alışılagelmiş bu tip sözleri ve bunun gibi eve bereket getiren, sağlık için vs vs vs. Büyüklerinizden öğrendiğiniz yada sizler için gelenek haline gelmiş sözleri, yaşamışlıkları artık hayat felsefesi olmuş sözleri paylaşmanız için bir sayfa oluşturdum orada bildiklerinizi paylaşmaya davet ediyorum sizleri bunlara Batıl İnançda denilebilir. Aşağıdaki linke tıklarsanız oraya yazabilirsiniz şimdiden teşekkürler...

kaydirigubbakcemile5

Aşağıdaki linki tıklayın...

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?p=3988597#post3988597

teşekkur ederım terlikcim senınkı gıbı deneyelım bakalım, iyi bayramlar arkadaslar

arkadaşlar bu böreği sıcakken mi soğukken mi ne zaman servis edelim. normalde milföy börekleri soğuk yenemez bu sonraya kaldığında tadı nasıl oluyor?

arkadaşlar bu böreği sıcakken mi soğukken mi ne zaman servis edelim. normalde milföy börekleri soğuk yenemez bu sonraya kaldığında tadı nasıl oluyor?
Tabiiki mümkünse ılık servis edin. Evet dediğin çok doğru milföyü sade yapıp beklettiğimizde sertleşme oluyor. Fakat bu börekte sos kullanıldığı için milföyü sade kullandığımızdaki gibi sertleşme olmuyor. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.
Afiyet Olsun canım.

kaydirigubbakcemile3

Arkadaşlar ben bu böreği ve yaptığım diğer börek, kurabiye vs'yi yaptıktan ve sunduktan sonra artarsa; hemen buzdolabı poşetlerine koyuyorum. Ve difrize kaldırıyorum. Kullanmak istediğim zaman yaklaşık 2 saat kadar önceden çıkarıyorum. Ve aygaz üzerinde kullandığım tost makinasında orta ateşte çevirerek ısıtıyorum. İnanırmısınız yiyenler yeni yaptım zannediyor.
Lezzetinden birşey kaybetmiyor. Afiyet olsun...

kaydirigubbakcemile5

Fırına atmadan önce fırını ısıtmayı unutmayınız. Milföyle yapılan her börek türünde fırının önceden ısıtılması gerekir...
:1hug:

İstenirse üzerine kavrulmuş susam ve çörekotuda serpilebilir. Geçen gün yaptığımda bu şekilde yaptım...
cokacimcoook

offff ağzım sulandııı harikaaa yaaaaaaaaaaaaaaaaaa benceriksizim vallaaa

Canım yaaa, neden beceriksizmişsin??? Sende yaparsın. Ben katılmıyorum beceriksiz insan yoktur. Gerçekten isteyerek bir heves yaparsan olur vede yazdığım tarifi harfi harfine uygula bak nasıl oluyor? Hadi yasemen doğru mutfağa ve yapr yapmazda bizlerle burada fotoğrafını paylaş. İnan çok kolay...
Sevgilerimle canım...
a.s.

Böreği yapan tüm arkadaşlarımın ellerine sağlık.
Belki klasik bir söz olucak ama yine söylemek isterim.
Sevgiyle yapılan şey her ne olursa olsun güzel olur.
Haftasonu denemek istiyorum ama öncellikle iki sorum var
1. börek döşendikten sonramı kesilecek yoksa pişip fırından çıkınca mı?
2. Bildiğim kadarıyla ıslak yada soğuk borcamlar sıcağa verildiği zaman çatlama patlama yapıyor.
Terlikçiğim borcamı buzdolabında bekletin demişsin.
asıl olucak bu dolapta bekleyip çıkıp ditek fırına vermek.Korkarım ben valla
Normal oda sıcaklığında bekletsek olmaz mı?
birde ben çok yururtalı gıdalar yiyemem bunun içine sos için 1 yumurta eklesek az mı gelir?
şimdiden teşekkürler ve sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…