- 24 Mart 2012
- 17.121
- 3.470
- 41
- Konu Sahibi letthelightin
bazen ailemiz, bazen partnerlerimiz bu tavırda oluyor ve onların tavırları bizi bu hale getiriyor maalesef.Teşekkür ediyorum kendimi geliştirmek için sürekli okuyorum her gün....
Kendimi geliştirip kendimi değerli hissetmem gerekiyor eğer zamanında kendinizi çok değersiz hissettiren aşağılık kompleksi olan ve sürekli kontrolcü ve eleştirel ebeveynlere deng gelip onların yaptıklarını üstünüze alıp negatif düşünce tarzını size aşılarlarsa yani saf gibi onlara inanırsanız.
Sonrada bu onların kişiliği olduğunu öğrenip kendinizi ayrıştırmaya karar verirseniz.
Benim gibi sürekli nasıl pozitif olurum ve çevremden etkilenmeden yaşayabilirim diye sürekli psikoloji kitapları ve videoları okumak zorunda kalırsınız....
Saflık bilgisizlik ve tecrübesizlik beni okumaya terapi almaya ve sürekli araştırmaya itti diyebilirim neredeyse 1 yıldır video ve İnternet ten araştırma yapıp kendini geliştirmek için çok çaba sarf ediyorum.....
Evlendikten sonra kaynanam İn ve kayınpederimin negatifliği yüzünden depresyona girersen bundan çıkmak için hem onların kişiliğini hem de kendi eksiklerini adı adım bulup kendi içimdeki korkular yetersizlik hissi bağımlılık lar travmalar bunlardan kurtulup sakin mantıklı ve rahat insan olmam bayağı zamanı mı aldı 1 bucuk yıldır hiç durmadan deli gibi kendimi geliştirmeye adadım....
ben terapi almadım ama sürekli okuyorum, sürekli videolar takip ediyorum ve cidden çok faydasını görüyorum. benim de yaklaşık 1 sene oluyor.