- 1 Kasım 2023
- 699
- 1.403
- 31
- Konu Sahibi letthelightin
Bu da farklı bir örnek oldu. Ne demek istediğinizi anladım. Aslında toplum ahlâkı da nereden baksak subjektif bir şey. Özgüveni çok iyi inşa etmek gerekiyor. Ondan sonra hiçbir toplumsal beklenti yıkamaz onu.Benim çocukluk arkadaşım var subay kendisi. Çok donanımlı, kendini geliştirmiş birisi. Ankara'ya yolum düşünce randevulaştık.
Götürdüğü yer böyle daha elite, üst tabakanın gittiği bir mekan. İsmi bilindik ama şu an hatırlayamadım. Ben, yaprak kanat çok severim. Buna istinaden yaprak kanat söylerken müdahale ettim, başka bir şey yiyelim dedim. Israrla söyledi ve geldi kanat.
Benim kaygım kanat elle yenirse zevkli oluyor. (Daha usturuplu ama elle) çatal bıçakla zulüm resmen diye düşündüm.
Neyse kanat geldi, ıslak mendil ve peçeteyi yanına aldı ve kanadı elle yemeye başladı. Ben çatal bıçakla oynarken "Elinle yesene" dedi. "Ama burası hiç uygun değil" dedim.
Bana "Şu insanlardan mi çekiniyorsun? Kendinden üstün ve değerli mi görüyorsun? Senden üstün hiç bir yanları yok, keyfini çıkar" dedi.
O an bir aydınlanma geldi bana o vakitten sonra kimseyi kendimden üstün kılmadım. Tabular neye göre? Kime göre? (Zevkler açısından)
Şu an toplum ahlakına ve kurallarına aykırı davranmadıkça, birilerinin beni yermesi zerre umurumda değil.