- 1 Kasım 2023
- 699
- 1.403
- 31
- Konu Sahibi letthelightin
Ergenlikte akran zorbalığı görmüş müydünüz? O da çok etkiliyor. Ergenlikle birlikte algınız ondan değişmiştir belki.Ben de baş etmeye çalışıyorum bununla. Terapi sürecinde çocukluğa dair pek bişey çıkmadı henüz. Ailede değer gördüm aslında. Şımarık büyütüldüm bile diyebilirim. Ama nedense ergenlikle birlikte ortaya çıktı bu duygu. Sonrası zaten saçma sapan. Şu an inanılmaz bi değişim var, öyle böyle değil. Çok yol katettim ama gene de bazı durumlarda tetiklenip huzursuz hissedebiliyorum. Terapi alıyor olmak bile kendine değer vermek zaten. Bunun dışında kendime çok daha nazik olmaya çabalıyorum. Kendimle bağ kurmaya çalışıyorum ve tetiklendiğim zamanlarda düşüncelerin akşına kapılmak yerine durup soluklanıyorum ve bunun bi tuzak olduğunu fark edip kendime telkinlerde bulunuyorum. Bi şeyi merak ediyorum, eşiniz tarafından değerli hissettiriliyor musunuz ? Sizin gerçek değerinizi görüp sizi takdir ediyor mu? Sizi onaylıyor mu ? Sizinle birlikte olduğu için kendini şanslı görüyor mu ? bunlar çok çok önemli. Benim eski eşim değersizlik duygumu o kadar beslemiş ki, içimde bi canavar yaratmış. Tabi, ben izin vermişim bunlara, onu suçlamıyorum. Ama yıllarca sistematik olarak kendimi değersizleştirmişim, kendime dair algım o kadar bozulmuş ki. Anam babam yapmamıştı bunu. İşte nerde başladı bulamıyorum.
Eski ilişkilerime kıyasla bu ilişkimde daha el üstündeyim. (Onun ailesinden dolayı çıkan tartışmalarımız var ki bambaşka bir konu. Nereye varacağına bakacağım.) Beni onaylıyor, takdir de ediyor ama kendisini süper şanslı hissettiğine bir türlü ikna olamıyorum. O mu hissettiremiyor yoksa ben mi senaryo yazıp kendimi sabote ediyorum, bir türlü anlayamıyorum. İlişkimde tıkanıp kaldığım yer burası. Ailemden zaten değer görmediğim için bir beklentim yok. Arkadaşlık konusunda fena değilim ama sosyal durumlarda tetiklenmem de henüz çözülmedi. Bakalım ya oldurmaya çalışıyoruz hepimiz işte