Defol git, geri zekâlı!

Biz savunmuyoruz yahu, koskoca bakan söylüyor. Siz devletin bakanına yalancı mı diyorsunuz yoksa?

Biz savunmuyoruz yahu, koskoca bakan söylüyor. Siz devletin bakanına yalancı mı diyorsunuz yoksa?

Yapma Sephoraa ya , cidden bu tarz siyaset konuşmak bana çok uzak .

İstatiksel veriler üzerinden Türkiyede eğitim seviyesi veri tabanını oluşturup , sonra bunu seçim sonuçları ile karşılaştırırsın . Ortaya eğitim düzeyi daha yüksek ilçelerde akp oy oranın düşük olduğu çıkabilir .

Bu kimsenin bir diğerine cahil sıfatı ile ''demokratik yönetilmeyi'' hak etmiyorlar deme lüksünü vermez .

Kimse demokratik yönetilmeyi hak etmiyorlar demedi. Ama söz konusu bir gerçek var ki halkın çoğunluğu eğitimsiz. Bu çoğunluk da yönetim konusunda söz sahibi. Olmasınlar demiyoruz ama bu bizi aşağı çektikleri gerçeğini de değiştirmiyor.

Şimdi burda biri akp'ye oy veren kesimin çoğunluğu eğitimsiz dediği anda "bize cahil, cahil, cahil dediler" diye ağlayan birileri muhakkak çıkıyor.

Evet cahil diyorlar çünkü , hatta senin alıntıladığın mesajım tam da ; eğitimsiz , akılsız ve bilinçsiz insanların demokratik yönetilmeyi haketmediğini dile getiren Platondan bir örnekleme sunarak bugünkü seçmeni yeren bir arkadaşa cevaptı.

Eğitimden kastın ne mesela ? Kişinin kendini eğitmesi mi yoksa diploması mı ?

Yahu bakanınız bunu söylüyor, birileri dile getirince neden rahatsız oluyorsunuz ki? Ben o arkadaşın mesajından da demokratik yönetilmeyi hak etmiyorlar anlamı çıkarmadım. Bizi de aşağı çekiyorlar demeye getirmiş ki doğru bence. Gözümden mi kaçtı acaba?

Diplomayla bir yere varamayız benim açımdan bakarsan. Bu ülkede parayı basan diplomayı alıyor. Onu da bir tarafa bırak, neredeyse her ilçeye bir üniversite düşecek. Eğitimde kalite diye bir şey yok. Ama araştırma muhtemelen diploma üzerinden yapılmıştır.

Öyleyse buna çözümünüz nedir (dediginiz gibi cahil halk sizi aşağıya cekiyorsa)? Elitizm şeklinde demokrasi(!) ile mi yonetilelim?

Normal sartlarda birine Gerizekali demek hakarete girer.Hukuktada yeri vardir dava acilabilir. Ancak bu durumda bence hakaret degil kotu sozu iade edilmis. Kotu soz sahbine yakisir neticede. Sembolik bile olsa ceza almasida gereksiz olmus. Saygi bekliyorsan ilk once saygiyi hakkedeceksin. Devlet baskani da olsan. Sen millete saygi duymayacaksin milletten saygi bekleyeceksin yok yaa var mi boyle bi dunya

Evet bingo .
Tam da buna değinecektim . Araştırmadaki eğitim seviyesi diplomalı eğitimlilerden (!) bahsediyorken ; Taner Yıldızın bu sözlerini eğip büküp , Ak Parti seçmeni cahildir tümevarımına ulaşan tüm arkadaşlara tepkim hep aynı olacaktır . Bu genellemeyi yapan ya da yapanları destekleyenlerden biri değilsen zaten mesele yok .

Yok yok gözümden kaçmadı , kaçmaz .Ben bir mesajı yazınca 2 kez okuyorum , kimsenin lafımı evirip çevirip bambaşka bir hale sokup bana ok yöneltmesine mahal vermemek için . Her birey eşit eğitim , akıl ve bilinç sahibi ise o toplumda demokrasi işler diyor Platon . Buradan neye varıldığı bence aşikar .

Öyleyse buna çözümünüz nedir (dediginiz gibi cahil halk sizi aşağıya cekiyorsa)? Elitizm şeklinde demokrasi(!) ile mi yonetilelim?

Çözüm yok, buna çözümü ben sunamam. Ha devletin ne yapması gerekiyor bu konuda diye soruyorsanız cevap verebilirim.

Öncelikle eğitimde kalitenin artması lazım. Buna da öğretmenleri eğiterek başlanmalı. Bir eğitim sistemi artık oturtulmalı, her sene onlarca değişiklik geriye götürmekten başka işe yaramıyor. Ezberci eğitim bir tarafa bırakılıp, düşünen, araştıran, sorgulayan bir nesil yaratılmalı. Bunlar yapılırsa en iyi ihtimalle bir elli seneye toparlarız. Ama arapça, osmanlıca peşinde koşmaktan fırsat bulunabileceğini sanmıyorum. O yüzden cahiliz, cahil kalacağız. Tam da istenildiği gibi.

Yok ben akp seçmeni cahildir demiyorum. Toptan cahiliz diyorum. Okumuşu da cahil, okumamışı da.

Platon gerçek bir demokrasi mümkün değildir demiş bence.

in vino veritas 37 yaşındayız ve hala eğitim alıyoruz eşim ve ben . Cahil kalmak istemiyorsan fırsat oluşturursun , benim cehaletim devletin tekelinde değil . Eğitim sisteminin içine ettiler en kaba tabir ile ; keşke düzelse evet ama ben bir anneyim , eğitim sisteminin 50 yıl sonraya toparlanmasını (senin öngörüne istinaden) bekleyemem . Bazen iş başa düşer , kapının önünü sen temizlersin

Kimseyi cahil birakmayalim. Ama kendi görüşünden olmayanı da cahillikle suclamayalim! Arapça-Osmanlıca cahillik çağrışımı yapıyorsa zihninizde, bilincaltinizin ayarlarıyla oynanmis olmasınin çok olası olduğunu düşünürüm ister istemez...

Arapça-Osmanlıca değil cahilce olan.Eğitim sistemi yeterince kötü iken ısrarla Arapça-Osmanlıca öğretme aşkı...Hayır temel bilimlerden haber verin bakalım,öğrencilerin bir çoğu ezberleyip geçiyor...Üzgünüm 21.yüzyılda bilime sırt dayamayan toplumun ömrü uzun olmaz,çöker gider.Ondan sonra Arapça mı öğretirsiniz,İspanyolca mı,İngilizce mi ne anlamı kalır ?

Ve aslında Elitizm i mantıklı görenlerin çoğunlukta olduğunu düşünüyorum, her ne kadar açıkça söylemeye hiçbirinin dili varmasa da...

Osmanlıca özel eğitim alınarak bizim evde de öğrenildi . Neden Osmanlıca derlerse ; elimizde büyüklerimizden kalma Osmanlıca bazı kaynaklar vardı ,ilk hevesimiz böyle başladı . Geçmişi , geçmişin kaleminden okumak keyif verici .

Arapçada öğrendik , inançlarımız gereği okuduğumuz kutsal kitabımızı kendi dilinden , doğru telafuz ile okumak için .

Bunları öğrenirken insan neden geri kalmışlıkla yaftalanır ki ? Evet , kullanılmayan bir dil Osmalıca , evet geride kalanları okumak ve anlamak için öğreniyoruz zaten .

50 yıla toplum düzelir dedim, eğitim sistemi istenirse 3-4 yılda toparlanır. İstenirse tabi...

Sen ben kapımızın önünü temizleriz, mesele değil. Çocuklarımızı en iyi okula, en iyi öğretmene veririz, okulla yetinmez destekleriz, her türlü imkanı sağlarız, anlatırız, öğretiriz, zihnini kullanmasını sağlarız. Peki kapıcı ahmetin oğlu, hatice teyzenin torunu ne olacak? Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmadığı sürece toplum cahil kalacak. Cahil nesiller kendilerinden daha cahil nesiller yetiştirecek çünkü.

Ve aslında Elitizm i mantıklı görenlerin çoğunlukta olduğunu düşünüyorum, her ne kadar açıkça söylemeye hiçbirinin dili varmasa da...
kendi görüşümüzden olmayanı cahillikle suçlamıyoruz.
mesela Ausencia ile aynı görüşte değiliz ama kendisine cahil diyen çarpılır.
cehalet ve farklı fikirleri savunmak farklı şeydir.
farklı fikre sahip olabilmek için önce bir fikir sahibi olmak lazım. o da herkeste olmuyor.
Arapça-Osmanlıca cahillik değildir. alakası bile yoktur. eleştirilen Arapça öğretilmesi değil, pozitif bilimlerde gittikçe dibe batan ülkemizde tek sorunun Arapça-Osmanlıca olarak görülmesidir. elmayla armudu mukayese etmenin de aslında söylenmemiş şeyleri söylenmiş gibi göstermenin de manası yok.
Elitizm her zaman kötü bir şey değildir.
Elitizm ilerlemenin yoludur.
ister inanın ister inanmayın putları yıkan İbrahim de kardeş katlini getiren Fatih de elitistti. dünyaya korku salan Tanrı'nın Kırbacı Atilla da elitistti.
eltizim ile elit diktası arasında ciddi bir fark vardır.
elitizm ilerlemenin mutlak şartıyken elit diktası faşizan bir yönetim şeklidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…