• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Defol git, geri zekâlı!

İsteyenin alacağı dil eğitimi mevzusu değilmi şu Arapça. Öğrenseler iyi olur. Bizim firmaya Arapça bilen elaman bulamadık haliyle Arap almak zorunda kaldık. Sonuçta ülkede sadece siyaset yok, ticaret var, ihracaat var. Hırslarımızdan dolayı fazla mı basit düşünüyoruz bazen çözemedim.

Kimseyi cahil birakmayalim. Ama kendi görüşünden olmayanı da cahillikle suclamayalim! Arapça-Osmanlıca cahillik çağrışımı yapıyorsa zihninizde, bilincaltinizin ayarlarıyla oynanmis olmasınin çok olası olduğunu düşünürüm ister istemez...

Alıntılamaktan korkuyor musun? Korkma yemem...

Arapça, osmanlıca cahillik çağrışımı yapmıyor. Gereksiz şeylere odaklanılıyor eğitim sisteminde. İlkokul öğrencilerinin çoğu doğru düzgün okuyamıyor, zihinden dört işlem yapamıyorken arapça öğrenmeleri çok elzem değil. Bu tür şeyler isteğe bağlı, eğitim sisteminden bağımsız olarak öğrenilmeli, öğretilmeli.

Konu oraya gelmişken araya girmek istedim. Bugün formasyon ile ilgili açıklama yapıldı. Daha kaliteli öğretmen yetiştirmek adına, önce eğitim fakültelerinin ikinci öğretimini kapatma yoluna gideceklerini, bu sefer sınırlı sayıda verilen formasyon kontenjanını da ileride yüksek lisans seviyesinde vermeyi düşündüklerini açıkladılar. Yüksek lisansı formasyon ve dolayısıyla öğretmenlik yapabilmek için şart olarak getirmeye hazırlanıyorlar ki bence olumlu bir gelişme.

Daha imla kurallarından bihaber edebiyat ve türkçe öğretmenleri var; farklı branşlardan hasbelkader öğretmen olabilmişler var; eğitimde atılacak her bir yerinde adımın bize geri dönüşümü iyi yetişmiş bireyler olacaktır.

Kesinlikle eğitim fakültelerinden mezun olmayı zorlaştırmalılar, fen-edebiyat gibi fakülte mezunlarına da formasyonu zorlaştırarak vermeliler. Doktorluk gibi kutsal bir meslek öğretmenlik, nasıl ki tıpta yanlış yapma lüksü yoksa öğretmenlikte de yok işte.

Alıntılamaktan korkuyor musun? Korkma yemem...

Arapça, osmanlıca cahillik çağrışımı yapmıyor. Gereksiz şeylere odaklanılıyor eğitim sisteminde. İlkokul öğrencilerinin çoğu doğru düzgün okuyamıyor, zihinden dört işlem yapamıyorken arapça öğrenmeleri çok elzem değil. Bu tür şeyler isteğe bağlı, eğitim sisteminden bağımsız olarak öğrenilmeli, öğretilmeli.
Of ya uykum geldi, ne korkmasi :KK8: arapça zorunlu bir ders oldu da benim mi haberim yok?

kendi görüşümüzden olmayanı cahillikle suçlamıyoruz.
mesela Ausencia Ausencia ile aynı görüşte değiliz ama kendisine cahil diyen çarpılır.
cehalet ve farklı fikirleri savunmak farklı şeydir.
farklı fikre sahip olabilmek için önce bir fikir sahibi olmak lazım. o da herkeste olmuyor.
Arapça-Osmanlıca cahillik değildir. alakası bile yoktur. eleştirilen Arapça öğretilmesi değil, pozitif bilimlerde gittikçe dibe batan ülkemizde tek sorunun Arapça-Osmanlıca olarak görülmesidir. elmayla armudu mukayese etmenin de aslında söylenmemiş şeyleri söylenmiş gibi göstermenin de manası yok.
Elitizm her zaman kötü bir şey değildir.
Elitizm ilerlemenin yoludur.

ister inanın ister inanmayın putları yıkan İbrahim de kardeş katlini getiren Fatih de elitistti. dünyaya korku salan Tanrı'nın Kırbacı Atilla da elitistti.
eltizim ile elit diktası arasında ciddi bir fark vardır.
elitizm ilerlemenin mutlak şartıyken elit diktası faşizan bir yönetim şeklidir.
Seninle konuşacak birseyim kalmadı, eyvallah...

Elitizmi savunduktan sonra zaten seninle konuşacak biseyim kalmadı diye eğitimsiz mi olduk?
o yazıdan çıkardığın tek şey buysa evet, öyle oldun.
elitizm yani seçkincilik ilerlemek için şarttır. mevcut koşulları ve ortaya koyanları beğenmeyeceksiniz ki yerine yenisini koyacaksınız. bilim de bu şekilde gelişir.
peki ne demişim:
"elitizm ilerlemenin mutlak şartıyken elit diktası faşizan bir yönetim şeklidir."
yani seçkinler yönetsin, gerisi gitsin kölelik yapsın dememişim.
köyde abc bilmeyen amca da elbet benimle oy hakkına sahip olacak. 21. yy'da bunun aksini iddia edecek biri yoktur sanırım.
ama benim de o amcayı beğenmeme ve daha iyi bir toplum isteme hakkım saklıdır. bunun için de insani yollar kullanırım mesela eğitim kalitesini arttırmak.
eğer ben o amcanın elinden oy hakkını alıp hayır ben 5 oy kullanacağım dersem ben senin kastettiğin anlamda bir elitizm savunucusu olurum ki ben yazımın hiçbir yerinde öyle bir şey dememişim.
sırf sen o şekilde anladın diye şu saatte bu kadar açıklama yaptım.
eğer beni muhatap alacaksan kendi anladıkların üzerinden değil, benim yazdıklarım üzerinden yargıla, öyle kelime cımbızlayıp kendince kurnazlık yapmaya kalkma, yok bende böyle diyorsan, o zaman beni muhatap alma. yazının başı da belli sonu da belli. kendince garip gureba anlamlar çıkarma.

elitizm yani seçkincilik ilerlemek için şarttır. mevcut koşulları ve ortaya koyanları beğenmeyeceksiniz ki yerine yenisini koyacaksınız. bilim de bu şekilde gelişir.
peki ne demişim:
"elitizm ilerlemenin mutlak şartıyken elit diktası faşizan bir yönetim şeklidir."
köyde abc bilmeyen amca da elbet benimle oy hakkına sahip olacak. 21. yy'da bunun aksini iddia edecek biri yoktur sanırım.
ama benim de o amcayı beğenmeme ve daha iyi bir toplum isteme hakkım saklıdır. bunun için de insani yollar kullanırım mesela eğitim kalitesini arttırmak.
eğer ben o amcanın elinden oy hakkını alıp hayır ben 5 oy kullanacağım dersem ben senin kastettiğin anlamda bir elitizm savunucusu olurum ki ben yazımın hiçbir yerinde öyle bir şey dememişim.
eğer beni muhatap alacaksan kendi anladıkların üzerinden değil, benim yazdıklarım üzerinden yargıla, öyle kelime cımbızlayıp kendince kurnazlık yapmaya kalkma, yok bende böyle diyorsan, o zaman beni muhatap alma. yazının başı da belli sonu da belli. kendince garip gureba anlamlar çıkarma.
Elitizmin ne olduğunu tartışamıycam bu saatte. Seninle temel noktalarda aynı fikirde değiliz, bu yüzden ayrıntıları tartismamiz da anlamsız oluyor...

Elitizmin ne olduğunu tartışamıycam bu saatte. Seninle temel noktalarda aynı fikirde değiliz, bu yüzden ayrıntıları tartismamiz da anlamsız oluyor...
iyi de seninle şu an yaşadığımız sorun bu. sen tartışmıyorsun, direk suçluyorsun, vicdansız falan diyorsun alakasız bir şekilde. hiç olmadı koca yazıdan tek bir kelimeyi cımbızlıyorsun, sonra da aman tartışamam bu saatte falan diyorsun.
lahanayı yerken kıtır kıtır sapına gelince me diye boşa dememişler demek ki.

peki ne demişim:
Elitizm mevcut kosullari begenmemek mi yani? Dunyaya yeni bi elitizm manasi kazandirdin.

Ulkemiz elbette ifade ozgurlugu konusunda avrupayla yarisamaz.
Zaten ulkemiz gelismis degil gelismekte olan bir ulke. Daha devlet ve millet olarak almamiz gereken uzuun bir yolumuz var.

lakiin, bu haberde yapilmak istenen vurguya katilmiyorum.
Adam resmen alinti yapmis. Bu da haliyle hiciv oluyor. Karari veren de fransa mahkemesi degil aihm.
Habere gelince ozgurluk bize gelince muebbet soylemleri falan cok ucuk.

Umarim ulkemiz hak ve ozgurlukler konusunda daha da yol alir ama insanlar da rahat rahat herkese hakaret etmemeleri gerektiginin bilincinde olur.
Koyun, cahil, aptal, ahmak gibi soylemler ifade ozgurlugu degil hakaret oluyor. Bilginize.

Ha şöyle ...

O zaman o günler gelmeden önce ;
Erdoğana yapılan her türlü , katil , faşişt , hırsız ... gibi söylemler (neydi , ha sıfatlar ) kişi şikayeti gerek görürse ceza almaya mahkumdur .

Ispatlanmamış suçlar yükleyip , bir insanı bu derece karalamak , insan haklarına aykırıdır .

Dediğim gibi devlet memurlarının meslekten men maddelerini bilmiyorum . Haber linkindeki öğretmende yumurta fırlatıp , hakaret etmiş ... Ceza alması kaçınılmazdır .

Devlet memurunun devlet erkine hakareti meslekten men gerektirmediği halde , görevden alınmışsa bu da işgüzarlıktır elbette .
Yargilama yapilabildi mi ki suc ispatlatsin? Ağzını acan Doğuya sürüldü. Dogu görevini yapıp Doguya surulen polislerden bazıları da sehit oldu. Insan düşününce daha bir üzülüyor.

Evet kimse hakaret etmemeli ama Turkiyede bunu en once ogrenmesi gereken kisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır

iyi de seninle şu an yaşadığımız sorun bu. sen tartışmıyorsun, direk suçluyorsun, vicdansız falan diyorsun alakasız bir şekilde. hiç olmadı koca yazıdan tek bir kelimeyi cımbızlıyorsun, sonra da aman tartışamam bu saatte falan diyorsun.
lahanayı yerken kıtır kıtır sapına gelince me diye boşa dememişler demek ki.
Marilyn'ciğim temel konularda farklı fikirdeysek burda yazdığımız 2 satirla ikimizin de fikri değişmez. Tamam alıntıladık filan ama bi yere kadar, sonrası polemik doğuruyor. Sen de bana eğitimsiz demek istedin... Ha, elitizm diyorsun; kime ve neye göre elit? Elit kimdir? Kimin elit olup olmadığına neye göre karar verilecek?? Sana göre Ertuğrul Özkök aydindir, bana göre Nuh Albayrak aydindir mesela. O yüzden elitizmin diktalığı, yok dikta olmayanı yok bana göre. Elitizm, (sen ne dersen de) halkı sınıflara bolmektir. Elitizm halkın bir kısmını aşağılamaktır. En büyük sorun da zaten, kimin elit kimin cahil cühela olduğuna kimin karar verecegidir

Elitizm mevcut kosullari begenmemek mi yani? Dunyaya yeni bi elitizm manasi kazandirdin.
o yazıda siyasi elitizmden bahsetmediğim bu kadar belliyken, dönüp dönüp e elitizm o demek değil demek?
elitizm nedir?
seçkinci olan kişi toplumun genel seviyesini beğenmez ve gidip komşuna tedavi olmak yerine profesyonele tedavi oluyorsan yönetim de profesyonel olmalıdır der.
siyasi manadaki elitizm budur.
senin alıntıladığın yazının bir öncesinde ise kastedilen bu değildir. ve olmadığı da çok açıktır. tıp, bilim, siyaset varsa bu toplumun genel seviyesini yetersiz bulan insanlar tarafından ilerletilmiştir.
eğer bilimadamları kendilerini toplumdan daha iyi görmeselerdi, bugün hala mağaralarda yaşıyor olurduk. elinizdeki o akıllı telefonlar olmazdı.
hatta siyaset diye bir şey bile olmazdı.
rica ediyorum cümledeki anlam "köylüler çalışsın, biz yönetelim" değilken bu şekilde algılayıp ekikeki elitizm o demek değil diyerek gelmeyin.
siyasal elitizmden bahsetmiyorum

Marilyn'ciğim temel konularda farklı fikirdeysek burda yazdığımız 2 satirla ikimizin de fikri değişmez. Tamam alıntıladık filan ama bi yere kadar, sonrası polemik doğuruyor. Sen de bana eğitimsiz demek istedin... Ha, elitizm diyorsun; kime ve neye göre elit? Elit kimdir? Kimin elit olup olmadığına neye göre karar verilecek?? Sana göre Ertuğrul Özkök aydindir, bana göre Nuh Albayrak aydindir mesela. O yüzden elitizmin diktalığı, yok dikta olmayanı yok bana göre. Elitizm, (sen ne dersen de) halkı sınıflara bolmektir. Elitizm halkın bir kısmını aşağılamaktır. En büyük sorun da zaten, kimin elit kimin cahil cühela olduğuna kimin karar verecegidir
Ertuğrul Özkök aydın falan değil. Nuh Albayrak'ın olmadığı gibi.
Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk bir aydındır ve kendisi elitistin önde gideni bayrak sallayanıdır ama kendisi AKP yandaşlığı yaparken kimseyi elitistliği rahatsız etmemiştir mesela.
kimin elit olduğuna niye karar verelim ki?
anlatamıyorum sanırım; elitler yönetmeyecek, onun adı faşizm. ben diyorum ki toplumsal gelişmenin kaynağı toplumda elit bir sınıf olmasıdır. bu sınıfın toplumu yönetmesi değil, varlıkları, yani Orhan Pamuk gibi adamlar, Fazıl Say gibi adamlar illa ki bu toplumda olmalı.
Orhan Pamuk Benim Adım Kırmızı'yı yazmalı, Fazıl Say, Mezopotamya Senfonisini bestelemeli. beriki bilim adamı araştırma yapmalı, siyasetçi ortaya kuram koymalı falan.
bitti, bu kadar.
toplanıp yönetsinler diyormuşum gibi alakasız tepkilerle geliyorsunuz, yazdığımın tek bir yerinde bu olmamasına rağmen.

o yazıda siyasi elitizmden bahsetmediğim bu kadar belliyken, dönüp dönüp e elitizm o demek değil demek?
elitizm nedir?
seçkinci olan kişi toplumun genel seviyesini beğenmez ve gidip komşuna tedavi olmak yerine profesyonele tedavi oluyorsan yönetim de profesyonel olmalıdır der.
siyasi manadaki elitizm budur.
senin alıntıladığın yazının bir öncesinde ise kastedilen bu değildir. ve olmadığı da çok açıktır. tıp, bilim, siyaset varsa bu toplumun genel seviyesini yetersiz bulan insanlar tarafından ilerletilmiştir.
eğer bilimadamları kendilerini toplumdan daha iyi görmeselerdi, bugün hala mağaralarda yaşıyor olurduk. elinizdeki o akıllı telefonlar olmazdı.
hatta siyaset diye bir şey bile olmazdı.
rica ediyorum cümledeki anlam "köylüler çalışsın, biz yönetelim" değilken bu şekilde algılayıp ekikeki elitizm o demek değil diyerek gelmeyin.
siyasal elitizmden bahsetmiyorum

Ertuğrul Özkök aydın falan değil. Nuh Albayrak'ın olmadığı gibi.
Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk bir aydındır ve kendisi elitistin önde gideni bayrak sallayanıdır ama kendisi AKP yandaşlığı yaparken kimseyi elitistliği rahatsız etmemiştir mesela.
kimin elit olduğuna niye karar verelim ki?
anlatamıyorum sanırım; elitler yönetmeyecek, onun adı faşizm. ben diyorum ki toplumsal gelişmenin kaynağı toplumda elit bir sınıf olmasıdır. bu sınıfın toplumu yönetmesi değil, varlıkları, yani Orhan Pamuk gibi adamlar, Fazıl Say gibi adamlar illa ki bu toplumda olmalı.
Orhan Pamuk Benim Adım Kırmızı'yı yazmalı, Fazıl Say, Mezopotamya Senfonisini bestelemeli. beriki bilim adamı araştırma yapmalı, siyasetçi ortaya kuram koymalı falan.
bitti, bu kadar.
toplanıp yönetsinler diyormuşum gibi alakasız tepkilerle geliyorsunuz, yazdığımın tek bir yerinde bu olmamasına rağmen.

Şu anda Orhan Pamuk üzerine derin bir araştırma yaptığım için hoş bir tesadüf oldu. Doğrudur; doğduğu ve büyüdüğü çevre itibarıyla sonradan değil, tabiatıyla böyledir ve bunu hem romanlarında, hem de kendi hayat hikayesini yazdığı kitaplarda, söyleşilerde de güçlü bir şekilde hissettirmektedir.

Ve evet, bu ülkenin aydınlara ihtiyacı var, aydın dediğimiz topluma fikirleriyle önderlik eden kişidir. O yandan mı bu yandan mı yerine onları harcamadan kulak vermek ve ilerlemek lazım...

Bence küçük bir kavram kargaşaşı yaşanıyor . Elitizm nedir diye sorsanız cevabı hemen karşınıza çıkıyor zaten , yazmama gerek yok .

Ama elitizmin neyin karşı teorisi olarak çıktığını irdelersek (eşitlikçilik) , toplumdaki elitist insanların geçmişten günümüze profiline bakarsak , elitizmi savunmak ya da savunmamak konusundaki fikirlerimiz değişebilir . Platon , nietzche hümanist insanlar mıydı sizce ?

Sadece bu sorunun cevabı bile elitizmin doğru yönetim şekli olmadığını gösterir .

Elitizm siyasi bir kavramdır . Siyaset dışındaki elitizm yoktur , siyaset dışında bilim , sanat , kültürel perspektif açısından kendini diğerlerine göre daha çok yetiştirmiş , geliştirmiş ya da doğuştan bu yeteneğe sahip olmuş insanlar vardır . Bu insanlara kavram olarak ''seçkin'' denilmiş . Öne çıkan , göze çarpan .

marilyn monroe marilyn monroe nin yazdıklarından benim çıkardığım , toplum elitler tarafından yönetilmesin yani elitizm siyasi bir akım olarak sahne almasın ;
ama ülkede daha çok seçkin insan yani ''elit'' kendini geliştirmiş , yetiştirmiş insan olsun .Bu müspet bir durumdur ülke için .

Buna kimsenin itirazı olmaz kanımca , sadece kavramlar yanlış yerde yanlış şeyler ifade etmiş bence.

marilyn monroe marilyn monroe nin yazdıklarından benim çıkardığım , toplum elitler tarafından yönetilmesin yani elitizm siyasi bir akım olarak sahne almasın ;
ama ülkede daha çok seçkin insan yani ''elit'' kendini geliştirmiş , yetiştirmiş insan olsun .Bu müspet bir durumdur ülke için .

Buna kimsenin itirazı olmaz kanımca , sadece kavramlar yanlış yerde yanlış şeyler ifade etmiş bence.
ay gel öpücem :KK60:
aynen öyle elbette siyaset profları toplumu yönetmesin mesela. siyasetçi bir profla elbette tek kelime Türkçe yazamayan amcanın oyu bir olsun.
yani bunu tartışmıyoruz.
ama evet ilerleme için toplumun genelini beğenmeyen elit bir kesim olsun ki bu yanlış desin ve toplumun geneli o kavramı tartışmaya başlasın.
siyasi akımlarının tamamı, bilimsel gelişmelerin tamamı, hatta edebiyat ve müzik bu şekilde şu anki forma erişti.
yoksa biz çekilelim bir grup elit bizim yerimize karar versin demiyorum elbette.

Back