o yazıda siyasi elitizmden bahsetmediğim bu kadar belliyken, dönüp dönüp e elitizm o demek değil demek?
elitizm nedir?
seçkinci olan kişi toplumun genel seviyesini beğenmez ve gidip komşuna tedavi olmak yerine profesyonele tedavi oluyorsan yönetim de profesyonel olmalıdır der.
siyasi manadaki elitizm budur.
senin alıntıladığın yazının bir öncesinde ise kastedilen bu değildir. ve olmadığı da çok açıktır. tıp, bilim, siyaset varsa bu toplumun genel seviyesini yetersiz bulan insanlar tarafından ilerletilmiştir.
eğer bilimadamları kendilerini toplumdan daha iyi görmeselerdi, bugün hala mağaralarda yaşıyor olurduk. elinizdeki o akıllı telefonlar olmazdı.
hatta siyaset diye bir şey bile olmazdı.
rica ediyorum cümledeki anlam "köylüler çalışsın, biz yönetelim" değilken bu şekilde algılayıp ekikeki elitizm o demek değil diyerek gelmeyin.
siyasal elitizmden bahsetmiyorum
Ertuğrul Özkök aydın falan değil. Nuh Albayrak'ın olmadığı gibi.
Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk bir aydındır ve kendisi elitistin önde gideni bayrak sallayanıdır ama kendisi AKP yandaşlığı yaparken kimseyi elitistliği rahatsız etmemiştir mesela.
kimin elit olduğuna niye karar verelim ki?
anlatamıyorum sanırım; elitler yönetmeyecek, onun adı faşizm. ben diyorum ki toplumsal gelişmenin kaynağı toplumda elit bir sınıf olmasıdır. bu sınıfın toplumu yönetmesi değil, varlıkları, yani Orhan Pamuk gibi adamlar, Fazıl Say gibi adamlar illa ki bu toplumda olmalı.
Orhan Pamuk Benim Adım Kırmızı'yı yazmalı, Fazıl Say, Mezopotamya Senfonisini bestelemeli. beriki bilim adamı araştırma yapmalı, siyasetçi ortaya kuram koymalı falan.
bitti, bu kadar.
toplanıp yönetsinler diyormuşum gibi alakasız tepkilerle geliyorsunuz, yazdığımın tek bir yerinde bu olmamasına rağmen.