- Konu Sahibi ozlemoztepe
-
Kızlar sebzeyle alakası yok ama birşey sorucam. Arkadaşlar misafirler için poğaça, kurabiye hamuru yapıp onları da koyuyorlarmış, misafir gelince de çıkarıp çözününce şekil verip fırınlıyorlarmış. Deneyen oldu mu? Nasıl oluyor? Bir kısmı da hazır pşmiş koyduğunu sonra ısıtıp servis yaptığını söyledi.. Hangisi daha iyi olur sizce? Deneyenler söyleyebilir mi? Özellikle bizim gibi çalışan bayanların misafir ağırlaması bazen tam bir işkenceye dönüşüyor, bu şekilde hazırlanırsa daha kolay olabilir mi acaba?
Süpersin İremcim çok saol, hemen bugünden yapıp koyayım o zaman ben de. Poşetleyip mi koyuyorsun, kaplara mı, nasıl kaplara?[/QU
ben poşetleyip koyuyorum,kaplar daha fazla yer kaplar.poşetlere börek yapıpta koyabilirsin.misafir geldiğinde hazır olmuş oluyor hemen ısıtıp sıcak sıcak servis yapması rahat oluyor.cokacimcoook
slm arkadaşlar bende herkes gibi derin dondurucuya çok şey atıyorum attıklarımın listesi:))))))
taze fasulye
haşlanmış kuru fasulye ve nohut
vişne erik kayısı çilek(komposto ve tatlılar için)
karnıbahar
kabak
bamya
fazla olan peynirlerim(beyz peynir kaşar lor)
fazla gelen hamurlarım
haşlanmış ve parçalanmış et(yemekler için)
hamur işleri(gözleme kuru pasta börek çeşitleri kek)
patlıcan(kızarmış karnıyarık ve musakka için)
pırasa(çiğ yemeklik ve kızartmalık)
maydonoz+dereotu
yaprak sarması(pişmiş veye pişecek ikisede aynı oluyo)
ıspanak+semizotu+lahana+pancar(çiğ olarak)
domates(melemenlik ve yemeklik)
dolma biber
çarliston ve sivri biber(kızartmalık pıratik oluyorlar)
a.s.
karnıbahar kabak ve bamyayı nasıl koyuyorsunuz acaba? birde karnıyarık için kızartıpkoyduğunuz patlıcanın şekli şemali değişmiyormu. birde karnıyarığı yaparken buzu çözününce nasılduruyor merak ettim. :uhm:
Kızlar sebzeyle alakası yok ama birşey sorucam. Arkadaşlar misafirler için poğaça, kurabiye hamuru yapıp onları da koyuyorlarmış, misafir gelince de çıkarıp çözününce şekil verip fırınlıyorlarmış. Deneyen oldu mu? Nasıl oluyor? Bir kısmı da hazır pşmiş koyduğunu sonra ısıtıp servis yaptığını söyledi.. Hangisi daha iyi olur sizce? Deneyenler söyleyebilir mi? Özellikle bizim gibi çalışan bayanların misafir ağırlaması bazen tam bir işkenceye dönüşüyor, bu şekilde hazırlanırsa daha kolay olabilir mi acaba?
ben patlıcanı kızartıp koydum 1 sene hepsini atmak zorunda kaldım...ya ben beceremedim yada patlıcanlar iyi değildi..
yağda kızaran patlıcanları karnı yarık yapınca dağıldı ve tadıda çok kötü oldu...
gene o sene taze fasulyeyi direk buzluğa attım tüm buzluktakileri kokuttu...o seneden sonra haşlamadan atmıyorum...
bamyayı atmayı düşünüyorum bu gün ama cesaret edemedim nasıl koyacağımıda bilmiyorum..kimi diyor haşla kimi direk koy diyor kafam karıştı.. acaba nasıl atsam buzluğa.. yardım ederseniz sevinirim..
sevgiler..
ben de o hafta yemek yapamadıgım kabakları yıkayıp dograyıp posete koyuyorum ıcıne dereotunu da dograyıp koyuyorum yemek yapacagım zaman dırek buzu cozulmeden duduklude yemegını yapıyorum cok lezzetlı oluyor ayrıca ben patlıcan ve bazen taze fasulye harıc butun yemeklerımı duduklude yaparım
canım bamyayı haşlayıp koyman gerekli,diğer türlüsü pişmez sonra....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?