-
- Konu Sahibi mrsperfection
Şimdi aklima geldi yaziyim istedim yillar once yasli bi komsumuz vardi sizin dede gibi yaşlı adam milletin ortasinda alt tarafini cikariyordu wc ihtiyacini yapmaya calisiyodu yer farketmiyordu akli basinda degildi bide yaptiklarini hatirlamiyordu alzaymir hastasiydi aile cok utaniyodu bu durumdan ama yapacaklari bişey yoktu rahmetli oldu Allah rahmet eylesinokudugum anladigim kadari ile Alzaymir hastalığı var sanki dedenizde böyle ise eğer pek yapacak biseyiniz yok durumu kabullenip idare edeceksiniz.bekli yaptiklari kabullenir bisey degil ama yaptiklarini unutuyorsa ne yapabilirsiniz.yok oyle bir hastalığı bilerek akli basinda yapiyor diyorsaniz Bisey diyemem dedeniz sonucta.bizimde yaslaninca nasil olcagimizi bilemeyiz Allah yardimciniz olsun
Şimdi aklima geldi yaziyim istedim yillar once yasli bi komsumuz vardi sizin dede gibi yaşlı adam milletin ortasinda alt tarafini cikariyordu wc ihtiyacini yapmaya calisiyodu yer farketmiyordu akli basinda degildi bide yaptiklarini hatirlamiyordu alzaymir hastasiydi aile cok utaniyodu bu durumdan ama yapacaklari bişey yoktu rahmetli oldu Allah rahmet eylesin
midem bulandı pis dedenizden.
kuzen,üst komşu,iğne vurmaya gelen kız neden hepsi sana anlattı acaba,siz kimden duydunuz?Cok düşündüm yazıyım mı yazmiyim mi diye .. sanki beni taniyormussunuz gibi utanıyorum şuan. .
Ama belki mantikli bisey söylersiniz diye yazmaya karar verdim..
Konu dedem..
Yaklaşık 15 sene önce felç gecirdi..
Bi ara hatta kalp krizi de geçirdi. .
Demek istedigim sağlıklı değil hem beyin olarak hemde bedenen..
Yatalak degil ama yemegini zor yiyor.. cok ağır sekilde yürüyor..
Babaannem cok şikayetçi altina yapmasindan.. gece gündüz altina yapabiliyor..
Bazen siddetli öksürük tutuyor..
yanina gittigimizde bizimle zor konusuyor.. bizi hatırlamiyor tanimiyor bile bazen..
Bildiginiz Bebek gibi..
simdi sorun şu;
Duydugum da inanamadim tabii ki dedeme konduramadim ama..
bir ara kuzenim Babaannem gilde kaldiginda dedem kuzenimi taciz etmis..
yanimda yat demis kuzenime kuzenimde aciyip yatmis ..
yattiginda memelerini avuclamis falan .. ben bunlari duyunca şoke oldum tabii..
O da hemen idrak edememis cünkü Dedem yukarida anlattigim vaziyette öldü ölecek gibi bi halde..
Kuzenim tabii ayri travma yaşadı dedem yüzünden..
Bu arada "yapma Dede ben senin torununum" dese de dinlememiş..
sonra yukardaki komsuyuda apartmanda görünce kucaklamis kucaklarken poposunu sıktırmıs..
artik kizcagiz dedemi balkonda görünce yukari kosar adimlarla cikiyomus dedemle karsilasmamak icin..
Dedeme igne vurmaya bi kiz geliyo..
Dedem türlü türlü hap ilaç igne kullaniyo hergün..
o kiz 3 4 kez Babaannem evde yokken gitmis oraya.. Dedem onuda taciz etmis sarilirken ayni sekilde poposunu sıktırmış elleriyle kendine çekmiş..
ben bunlari duydugumda bile travma geçirdim nerdeyse..
dedem evde yalnizken hiç denk gelmedim pek gitmem de zaten onlara..
Babaannem biliyor mu bunlari bilmiyorum ama..
ikisi birbirine karsi kedi köpek gibi.. Babaannemdeki bikkinlik çektiği çile bide Dedem Babaanneme karsi aksi tavirlarda bulunuyor.. yani kendi aralarinda öyle bisey oldugunu sanmiyorum yani Dedem Babaanneme öyle hareketlerde bulunmuyordur..
benim ve bunu bilen kisilerin çözemedigi bu olay..
Cok şaşkınım..
bi açıklaması var mı?
Tacizin savunması olur mu?Burada daha da iyi anladim ki dedem akli dengesi yerinde olmadigi icin istem dışı yapiyor bunlari arti ilaclar..
Allah kimseyi bu duruma düsürmesin.. lakin dedeme pis derken siz bile ilerde onun durumuna düşebilirsiniz, garantiniz yok.. o yüzden kelimelerinizi özenle seçerseniz sevinirim..
Cok düşündüm yazıyım mı yazmiyim mi diye .. sanki beni taniyormussunuz gibi utanıyorum şuan. .
Ama belki mantikli bisey söylersiniz diye yazmaya karar verdim..
Konu dedem..
Yaklaşık 15 sene önce felç gecirdi..
Bi ara hatta kalp krizi de geçirdi. .
Demek istedigim sağlıklı değil hem beyin olarak hemde bedenen..
Yatalak degil ama yemegini zor yiyor.. cok ağır sekilde yürüyor..
Babaannem cok şikayetçi altina yapmasindan.. gece gündüz altina yapabiliyor..
Bazen siddetli öksürük tutuyor..
yanina gittigimizde bizimle zor konusuyor.. bizi hatırlamiyor tanimiyor bile bazen..
Bildiginiz Bebek gibi..
simdi sorun şu;
Duydugum da inanamadim tabii ki dedeme konduramadim ama..
bir ara kuzenim Babaannem gilde kaldiginda dedem kuzenimi taciz etmis..
yanimda yat demis kuzenime kuzenimde aciyip yatmis ..
yattiginda memelerini avuclamis falan .. ben bunlari duyunca şoke oldum tabii..
O da hemen idrak edememis cünkü Dedem yukarida anlattigim vaziyette öldü ölecek gibi bi halde..
Kuzenim tabii ayri travma yaşadı dedem yüzünden..
Bu arada "yapma Dede ben senin torununum" dese de dinlememiş..
sonra yukardaki komsuyuda apartmanda görünce kucaklamis kucaklarken poposunu sıktırmıs..
artik kizcagiz dedemi balkonda görünce yukari kosar adimlarla cikiyomus dedemle karsilasmamak icin..
Dedeme igne vurmaya bi kiz geliyo..
Dedem türlü türlü hap ilaç igne kullaniyo hergün..
o kiz 3 4 kez Babaannem evde yokken gitmis oraya.. Dedem onuda taciz etmis sarilirken ayni sekilde poposunu sıktırmış elleriyle kendine çekmiş..
ben bunlari duydugumda bile travma geçirdim nerdeyse..
dedem evde yalnizken hiç denk gelmedim pek gitmem de zaten onlara..
Babaannem biliyor mu bunlari bilmiyorum ama..
ikisi birbirine karsi kedi köpek gibi.. Babaannemdeki bikkinlik çektiği çile bide Dedem Babaanneme karsi aksi tavirlarda bulunuyor.. yani kendi aralarinda öyle bisey oldugunu sanmiyorum yani Dedem Babaanneme öyle hareketlerde bulunmuyordur..
benim ve bunu bilen kisilerin çözemedigi bu olay..
Cok şaşkınım..
bi açıklaması var mı?
Tacizin savunması olur mu?
Üstelik gündemde bunca haber varken. yazık. hic bir savunması olamaz tacizin.
bakalım kuzeninize yaptıgını size yapsaydı ''aman dedecim istem dısı yapıyor '' deyip ne yapacaktınız acaba.
böyle zihniyetler oldukca erkekler yüz bulacak ister 20 yasında olsun ister 90 yasında taciz tacizdir. 1!'!!!!
istem dısı popo meme falan ellenmez ya bu baska birsey bence doktora sorun bu durumu acıkca bakalım onlar ne diyecekBurada daha da iyi anladim ki dedem akli dengesi yerinde olmadigi icin istem dışı yapiyor bunlari arti ilaclar..
Allah kimseyi bu duruma düsürmesin.. lakin dedeme pis derken siz bile ilerde onun durumuna düşebilirsiniz, garantiniz yok.. o yüzden kelimelerinizi özenle seçerseniz sevinirim..
bir insan 7'sinde ne ise 70'şinde yine aynıdır derler. Acaba çok hasta değilde rol mu yapıyor?
istem dısı popo meme falan ellenmez ya bu baska birsey bence doktora sorun bu durumu acıkca bakalım onlar ne diyecek
benim rahmetli dedemde felc gecirmişti cok agırdı onun durumda hatta dogru duzgun konusamıyor yuruyemiyordu ama boyle seyler yasamadık ancak birseyleri dokerdi cabuk sinirlenirdi falan siz dedenizi savunmaya geciyorsunuz anlarımda karsıdn bakıldıgında cok tuhaf gorunuyorBir üye daha yazmış ilaçların dozundan olmuş diye ve o kisi hatirlamiyormus yaptklarini.. demek ki olabiliyor..
Sorcaz en kisa sürede..
kuzen,üst komşu,iğne vurmaya gelen kız neden hepsi sana anlattı acaba,siz kimden duydunuz?
benim rahmetli dedemde felc gecirmişti cok agırdı onun durumda hatta dogru duzgun konusamıyor yuruyemiyordu ama boyle seyler yasamadık ancak birseyleri dokerdi cabuk sinirlenirdi falan siz dedenizi savunmaya geciyorsunuz anlarımda karsıdn bakıldıgında cok tuhaf gorunuyor
tövbe yarabbimmm (bugün ki bdv konularında az tövbe çekmedim çok şükür)
çok ilaç içiyo demişsin bi tanesinin böyle bi yan etkisi mi var acaba inanılır gibi deil?
soruldumu onceden bimiyorumda babaneye karsı varmı acaba boyle hareketleriElbette yaptigi igrenc bisey.. asla kabul edilemez..
Ama burdakilerin de dedigi gibi bilerek yapmiyosa kötü bi insan olarak da göremiyorum cok garip bir şey
acaba yenge de mi sorun var,herkese kafadan dedeyle ilgili yalandan birşey sallıyor olmasın,amcaoğlunun eşi kimden duymuş diye sorsam altından yine yenge çıkabilir,böyle durumlarda duyduğuna pek inanmamak lazım,birinci ağızdan duysan bile birde dedeyle yüzleştirmek lazım.yani ben olaya şüpheci bakıyorum,belki gerçekten de hepsi doğrudur ama ben yengeden de şüphelendim.Yok bana anlatmadilar kuzenim Türkiye de ordaki Yengeme anlatmış, komsuda o Yengemizin kiz kardesi..
Burdaki olay igneci kiz olayinida burdaki amcaoglunun esinden duydum