• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dayanamiyorum !

nzfe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2011
44
0
36
Denizli
Arkadaslar biz annemle hic anlasamiyoruz =(( Artik yüzünü bile göresim gelmiyor.. Bazen sirf o eve girip onun sesini duymamak icin okulda daha uzun kaliyorum .. Herseyime kizar.. Okula karisir giydigime karisir gittigim yere karisir.. Heves ettigim seyleri bogazima dizmekde bire birdir kendisi.. Bi pasta yapmak gelse icimden onu dökmüs bunu yikmisin beceriksiz der. Yapmam „Hazircisin ben yapar koyarim önüne merak etme der“ .. okulumdan dolayi yardim edemiyorum cok kiziyo cok asagiliyo beni. Benim iki en iyi arkadsim var biri gecen sene okulu birakdi digeri evlendi. Onlari örnek gösterir „bak senin yasinda ama evli vs. Yada yasitlarin parasini kendi kazaniyor kendi ayaklarin üstünde sen hazircisin“ gibi laflar eder.. Gecen Persembe kuran kursuna gitmek istedim annem evet dedi babam hayir .. Kuran kursu bi hafta sürcekdi bi haftadan ne fayda gelirki dedi o siralar annemde rahatsizdi .. Annende hasta görüyosun dedi.. tamam dedim ben gitmiyim. Cok üzüldüm ama o hasta oldugu icin birinin yemek yapmasi evi toparlamasi gerek gitmedim. Ertesi gün okuldan geldim almanca dil ve egitim dersinde zayif almisim .. morelim sifir. Eve geldim babam dedi gitcekmisin bende dedim hayir gitmicem .. Annem atladi ben öyle deyince Zayif almisdir gitmez bende evet öyle oldu dedim.. SOnra basladi söylenmeye zten sen basaramazsin edemezsinsinifdada kalirsin okuluda beceremiyosun ev isindende anlamiyorsun sunu vs. Tek bunlarda degil =(( ilerlettide ilerletti. Annem cok agir konusur bana söyledi laflar cok igrenc.. Babam bunlari duyunca kalkdi anneme kizdi kendi kizina nasil öle konusursun agzindan cikani kulagin duyuyormu gibi .. onlar tartsdi.. snra yine kabak bana patladi .. =(( bgn bi arkadasiyla konusdu burdan baya bi kiz arkadaslarimdan gidenler olms.. bana isimlerini sayiyor .. bende sinirlendim kizdm Dedim tamam anne ne icin sayiyosun sayma.. „Ben senin düsmanin miyim bana nasil konusuyosun öyle? Diyor .. isi uzatti yine.. Bende dedim Gecen sene dügün vardi abiye giyim dedim karsi geldiniz hevesimi kirdiniz okadar laf ettiniz ertesi gün tamam al dediniz .. onun üstüne nasil alsaydim almadim abiye bile giymedim . Burda yine aynisi sordum karsi geldiniz .. smdi gitseydn keske diyosun dedim .. Sinirlendi söylendi söylendi .. ya tek bu degil söylensin bide beddua ediyor =(( bana sütünden tutun yedirdigi yemeklerin hepsni haram etti.. gözünle dizine dursun dedi =(( gecenlerde camasirlar serilcekmis .. sen onlari görmüyomusun körmüsün görmüyosun kör ol insallah bida göreme dedi =(( dayanamiyorummm dayanamiyorumm .. napim sasirdim.. keske bi köyde yasasak yatili bi okula fln gitsem =(( cekip gidesim bidaha geri dönmeyesim geliyor bazen .. 3 kardesim var hepsi benden kücük.. Bana karsi hic saygilari yok .. Yine annemin sucu.. kardeslerim suc islesin ben kizardim annem sen niye kiziyosun o cocuklara derdi .. bana manyak salak derlerdi kizardim daha onlar cocuk .. Herseyi benden sorardi.. onlar bardak kirsin sorumlusu bendm.. 8 yasindaki kardesim elimde büyüdü sayilir.. Bezini ben degisdirdm herseyni ben yapdm ama saygi terbiye diye birsey yok cocukda.. Gecen gün bisiklet lazimdi.. 8 yasindaki kardesim bana bagirdi affedersiniz ama agzna s** getirmezsen dedi .. Annemde bunun üzerine sen birak oglum eger getirmezse ben sorcam onun hesabini dedi.. =(( offfffffffff offfffffffff ! Snra ben bisey dince duygu sömürüsü yapiyor seni ben emzirdim 9 ay karnimda tasidim vs .. Anne hakki ödenmez biliyorum ama =(( ben napcami bilmiyormkiii .. Evde böyle olunca okulumada iliskimede arkadaslarimada yansitiyorm .. dayanamiyorum .. Sinirimden otrup agliyorum .. biri bana akil versin artk napcam blmiyorm =( annenle konus demeyin .. cnkü dik kafali dedigim dedik birisi ve kendisini hakli gören birisi.. babamla tartisdilar orda babam hakli ama senin yznden diyor evin huzuru kalmadi.. =((( bilgisayari acim hemen internetin kablosunu cikarir.. kardesim gecsin isterse bütün gün basinda otursun cit demez.. burda 18 yasinda ve genc olan benim ! 4 yasindaki cocuk ne anlasin PC den ?? Kafayi yicem delircem artik tahamülüm kalmadi :=(( sinirden bazen odama gidip hem aglyorm hem elime ne gelirse carpiyorum =(( Simdi bisey desem Ben sana napiyorumki der ?

hemen bir şehir dışı üniversite kazan git, okumuyorsan işe gir, uzaklaş, ya da hiç olmazsa bir yakınını yatılı ziyaret et teyze hala işte başka bir yerde, biraz özlem girsin ama makul bir sebeple, evden kavga gürültü şeklinde çıkma bence, anneler bazen kendi tatminsizlik ve mutsuzluklarını çocuklarına yansıtırlr, büyük oranda da büyük çocuklarına, kızlarına, başka birşey arama, sakin ol, anneni ne olursa olsun kırma, zaten bir gün gelecek o evden ayrılacaksın, o zaman da zaten herkes için herşey faklı olacak, sen sabret ve sevgi saygını göster... herşeyi üstüne alınma, her konuda da söz açma, relax ol, üzerinde durma. allah yardımcın olsun...

canım benim çok üzüldüm okuyunca ama yalnız olmadığını bil, senin durumunda olan çok genç kız var..
kendisi istediği hayatı yaşayamamış bişey elde etmemiş kadınlar biriktirip birirktirip en yakınından çıkarıyor acısını,
ve bana öyle geliyorki babalar nasıl büyük erkek çocukları rakip görüyorsa kendine bazı annelerde kızlarını rakip olarak görüyor...
sabır göstermeye devam et saygıyı elden bırakma derslerine sıkı çalış başka bi şehirde okul kazanırsan rahat bi nefes alırsın diye düşünüyorum...

bi konuda gec kaldiniz sanirim arkadaslar :(( kalbini kirdm.. susamadm :(( sinir krizi gecirmeme az kalmisdi bisi demesem catlardm.. :(( tartsmanin ufakda olsa bi kisminida arkadasm duydu.. okadar önemli degil ama ynede böyle olsn istemezdm rezil oldm :((

bi arkadaşım vardı aynı senin gibiydi.. kardeşleriniz,annenizin söyledikleri bile bukadar benzer.. oda liseyi bitirdikten sonra anneannesinin yanına gitti kalmaya orda camide çalışmış gitmiş babasıyla kursa kaydını yaptırmış .. ayda 1 kere falan gidiyomuş eve.. eskisi kadar ters olmadıgını söyledi :nazar::nazar: böyle bi şansın varsa uzaklaş biraz.. Allah yardımcın olsun.. için sıkıldıgında 7 defa İnşirah suresini oku bol bol dua et.. sinirlendiğinde cevap verme git abdest alıp namaz kıl.. :5:

Son düzenleme:
Insan olarak en büyük eksiğimiz duygularımızı yanlış aktarmamız.
Annenin başka sıkıntıları var bence ve senden fazlaca beklentisi var.
Duygularını ve beklentilerini samimi ve sevecen seninle paylaşmak yerine senin onun içini okumuş gibi ona cevap vermeni bekliyor.
Sana dediğini yaptırıp,otorite sağlayamadığını görünce bağırıp çağırıyor.
Aslında tek derdi senin ona yakın olman,destek olabilmen.
Senin istediğin de anlayışlı,sıcak bir anne.
Toplumumuzda psikoloik tedaviye ihtiyacı olan o kadar çok ebeveyn var ki.........

üzülme desem de üzülüyorsun.
Madem anneni değiştirme şansımız yok,sana yardımcı olmaya çalışalım.

Anneni bir hasta olarak kabul et.
Bir teşhis konmasa da öfke kontrolü yapamayan insan hastadır.
Kendi huzurun için bir kaç gün söylediklerini duyma ve senden beklediği ufak tefek şeyleri söylemeden yap.
Sakin olmaya çalış.
Unutma kendi huzurun için.

Ona karşılık verdikçe onun öfkesini bilersin ve sana kızgınlığını almak için sözleriyle seni yaralayarak rahatlamaya çalışır.

Sabretmek,idare etmek zor meziyettir ama erdem sahibi yapar insanı.

Ve ne kadar düşman gibi görsen de annedir.

Birbirinizden kopmanız mümkün değil.
Zamanla herşey değişebilir.

InşaAllah huzur ve mutluluk seni bulur.

Son düzenleme:
canm anneler genelde oğlancı oluyo bizdede öyle ben haklıyım üstelik ablayım ama annem ona değil bana kızar bazen kardeşim yüzünden sinirimden ağlarım annem çok şımartıyo onu

bak senin yaşındayken bende öyleydim 18 yaşlı zamanlar ama bana inan 20 lerden sonra anlıycaksın şuan yaşın gereği yapman gerekenleri yapıyosun ama bazı anneler anlayışlı olamıyo işte bende annemle sürekli kavga ederdim herşeyime karışırdı sıkardı beni
sen şöyle bi çalışmaya para kazanmaya başla biraz daha büyü annenle sorunların azalıcak inan bana biz hergün didişir dururduk ama şimdi en az seviyede
hiç unutmuyorum deodorant sıkıyorum diye bile kızardı :1:

birgün niveanın dudak nemlendiricisini almıştım aman allahım annemi bi gör attı çöpe :47:üstelik onlar renk bile vermiyo

şimdide bana işe giderken diyoki neden hiç makyaj yapmıyosun insan bari göz kalemi sürer :1: şimdide benim yapasım gelmiyo :31:

bi yarım saat izin alıp dışarı çıksam dünyalar benim olurdu ki çokzor izin verirdi :31:
şimdi çalışıyorum kendi paramı kazanıyorum yaşım gereği çıkıyorum tabi hala rapor verir haldeyim :27:
20 li yaştan itibaren sende olgunlaşınca aranız iyi olucak bana güven :34:

valla ne yalan söyleyeyim ben evlendim 31 yaşındayım ve 2 çocuk annesiyim . doğum yapalı 2 hafta oldu annem yanımda ama hala anlaşamıyoruz acayip alıngan benim annemde . lohusa olan benim ama sanki oymuş gibi davranıyor . ama benim de psikolojim yerinde değil bebeğim ağlıyor inanın ki bende ağlıyorum nesi var acaba diye . ama annem hemen tepki veriyor bazen yalnız kalıp ağlamak istiyorum ama bu seferde sorunlu oluyorum bazen bişey diyorum bu seferde bütüün gün suratını asıyor ben gönlünü almaya çalıştıkça daha beter surat asıyor oooofff ooooof daha neler neler var da anlatınca bile çok üzülüyorum ama değişmiyor arada ki iletişim :50:

valla ne yalan söyleyeyim ben evlendim 31 yaşındayım ve 2 çocuk annesiyim . doğum yapalı 2 hafta oldu annem yanımda ama hala anlaşamıyoruz acayip alıngan benim annemde . lohusa olan benim ama sanki oymuş gibi davranıyor . ama benim de psikolojim yerinde değil bebeğim ağlıyor inanın ki bende ağlıyorum nesi var acaba diye . ama annem hemen tepki veriyor bazen yalnız kalıp ağlamak istiyorum ama bu seferde sorunlu oluyorum bazen bişey diyorum bu seferde bütüün gün suratını asıyor ben gönlünü almaya çalıştıkça daha beter surat asıyor oooofff ooooof daha neler neler var da anlatınca bile çok üzülüyorum ama değişmiyor arada ki iletişim :50:

cnm ya cok üzüldm :(( insallah degisir .. bizdede durumlar hala ayni iki gün iyi olsak yine ayni yere dönüyoruz .. o sinirlenince kizinca artk kücük kardesi alip cikmaya calisiyorum yada yatiyorum nebilim evde uzaklasmaya calisiyorum ..

Rabbim hayırlısını versin zor bi imtihan bu benimde baba denilen kişi böyledir her halta kızar aşağılar küfür eder annem de gayet disipinli zaten annem babam aynı evde ama konuşmuyorlar en iyisi bu zaten ama biz çocuklar berbat haldeyiz annemde bi tuhaf babam ama ayrı çooook ayrı bi tuhaf ..

Back