Dayanamıyorum, Kararda veremiyorum boşanmalı mıyım?

Aslında bu konu insanın doğasının iyi mi kötümü olduğu, bollukta fıtratını bozup bozmaması ile ilgili…

Mesela kadının ailesi ev verir otursunlar diye.
Adam bir çivi dahi çakmaz. Ben böyle insanları da çok gördüm.

Yada kadının annesi yada babası kızlarına bilezik alır, adam o bilezikleri yiyene kadar rahat etmez.

Konu sahibinin kocası daha başından belliymiş, adamın ailesi altınları alana kadar yaptıkları terbiyesizlik ortada…

Hep derim böyle adamları tak diye en başta boşayacaksın.

Konu sahibi boşanmak istesin bak araba gidecek diye neler olacak…

Birde damatları, asla ama asla kadın tarafı yanına işe almayacak.

Ben böyle birini tanıyorum, adam kızına ev aldı/ torununu özel okulda okutuyor/ evin fatura ve yemek ihtiyaçlarını karşılıyor/ kızına harçlık veriyor ya böyle kocaya ihtiyaç var mı Allah aşkına. Damatta kp eline para vermiyor diye söyleniyor oturda ek işe git be adam donuna kadar alıyor işte…
kesinlikle katılıyorum. Damada mali kolaylık sağlanmaya başlandığı an ne hikmetse damat iyice çirkefleşiyor. Sorumlulugu hafifletmemek lazım.

Üniversite 3. sınıfta evlendim eşimle dört yıl çıktık. İnanılmaz bir aşkla evlenmedim ailemin baskısı ve okul hayatımın daha rahat olacağını düşündüm. Evlenene kadar kayınvalidemin demediği yapmadığı kalmadı hepde sustum. Evlendik iki hafta sonra finallere girdim bir ay sonra çalışmaya başladım. Kendi aile şirketimizde, oda annesigilin dükkanında çalışıyordu oda okuyordu. Evlendiğimizin üçüncü günü altınlarımı borç olarak istediler verdim benim borcum varken sen o bileziği nasıl koluna takacaksın dedi. Ki ben eşimin ailesi ezilmesin diye sahte altın taktım. Ödünç bilezik taktım. Geçinemiyoruz dediler eşim ortak olsun dükkana diye geri kalanını da verdim. Vermediğim için kavga çıkarıyorlar sıkıştırıyorlardı işte. Sonra bir şekilde kocamla sürekli kavga ederek kocamı işten kovdular altınları da üç bin bin taksit taksit para olarak verdiler. Ama verene dek kocamda çalışmadı üni bitti, adam evde 1,5 sen yattı. Ben sabah 7 de işe gidiyordum o 7 de yatıyordu oyun oynamaktan. İdare ettim annesi eşimin kardeşlerini bana kalmaya gönderiyordu emrivaki yapıp eve geliyordu işten gelip onlara hizmet ediyordum. Bununla birlikte aile şirketinde çalışmama rağmen it gibi çalışıyordum sabah sekiz akşam sekiz. Babamın felsefesi çalışmayana ekmek yokdu. Hem ev geçindiriyorum hem beraber çalıştığımız abimin mobingi, hem onun ailesiyle imtihan oluyorum. Eşim bir işe girdi bu sürecin sonunda 8 ay çalıştı bende yaşadığım şeylerden ve küçükken uğradığım tacizden patladım ve binlerce mg antidepresan kullandım. 8-9 ay. Ben işi bırakınca eşim zaten askari ücret kazandığı için babam şirkete almayı tavsiye etti. Aile şirketinde işe başladı eşim. Ama bu süreçlerin tamamında evimdeki pirince kadar annem aldı. Kiramın yarısını babam ödedi. Hatta geçenlerde araba almamıza destek oldu yarısını babam verdi. Adam araba aldıktan sonra değişti. Zaten sevgisizdi sarılmazdı öpmezdi sadece sevişeceğimiz zaman dokunurdu bana. Ama şimdi terslemeye ve aşağılamaya başladı. Sesini yükseltmeye başladı. Aşırı yorgunum ne yapacağımı bilmiyorum.
Neden bu kadar zaman katlandın bu adama? Çalışmıyor evde yatıyor ve sen kazanıp geçim sağlıyorsun. Balık baştan kokmuş zaten. Bu adama çocuk vermeden boşanmalısın.

demiyorlar, üzülmeyim diye. Yüz gözde olmak istemz babam
Kız ben sana kıyamam. Öncelikle diyeyim balık baştan kokar. En başta altınlarını almak için seni darlayıp sıkıştırmışlar. Ben insanın eşiyle varlığı da darlığı da paylaşmasından taraf biriyim ama karşı tarafın ailesinin sorumluluğunu komple almak buna girmez. Bu bir.

İkincisi, muhtemelen çok gençsin. Şimdi boşanmak gözünde çok büyüyor. Evli biri olarak yazıyorum sana, Allah kimsenin başına bunu düşünme durumu vermesin. İnsan boşanmak için evlenmez sonuç itibari ile. Ama senin durumunda inan boşanmak en mantıklısı. Çünkü adam olmayanı çok seversen, çok ilgi gösterirsen, çok verirsen şekli değişir. Adam olana bir şey olmaz ama haketmeyenler öyle şekil değiştirir ki şaşıp kalırsın. Bi laf var "çok sevgi nankörlük getirir" diye gerçekten çok doğru.

Son olarak unutma ilişki bir "AL-VER" dengesidir. Sadece verilen ilişkide karşı taraf öyle bir raddeye gelir ki her şeyi kendine hak görür, senin yapman gereken zorunluluklar olduğunu düşünür. Çok basit, sen eşine sürekli sarılırsın, seversin, ilgi gösterirsin. O bunu yapmaz ama o yapmasa da sen devam edersin. Bi saatten sonra karşındaki bunu şöyle düşünür " ben ilgi göstermek zorunda değilim ama o bana ilgi göstermek zorunda". Aynısı her şey için geçerli. Almadığınız şeyi vermeyin. Her ilişkide (aile, arkadaş, eş,dost) en öne kendinizi koyun. Önce size saygı gösterilmesini bekleyin, önce kendinize saygı duyun. İnanın kendi değerini bilmeyenin kimse değerini bilmiyor.

Umarım doğru olanı seçersin.

Sevgiler.

Kız ben sana kıyamam. Öncelikle diyeyim balık baştan kokar. En başta altınlarını almak için seni darlayıp sıkıştırmışlar. Ben insanın eşiyle varlığı da darlığı da paylaşmasından taraf biriyim ama karşı tarafın ailesinin sorumluluğunu komple almak buna girmez. Bu bir.

İkincisi, muhtemelen çok gençsin. Şimdi boşanmak gözünde çok büyüyor. Evli biri olarak yazıyorum sana, Allah kimsenin başına bunu düşünme durumu vermesin. İnsan boşanmak için evlenmez sonuç itibari ile. Ama senin durumunda inan boşanmak en mantıklısı. Çünkü adam olmayanı çok seversen, çok ilgi gösterirsen, çok verirsen şekli değişir. Adam olana bir şey olmaz ama haketmeyenler öyle şekil değiştirir ki şaşıp kalırsın. Bi laf var "çok sevgi nankörlük getirir" diye gerçekten çok doğru.

Son olarak unutma ilişki bir "AL-VER" dengesidir. Sadece verilen ilişkide karşı taraf öyle bir raddeye gelir ki her şeyi kendine hak görür, senin yapman gereken zorunluluklar olduğunu düşünür. Çok basit, sen eşine sürekli sarılırsın, seversin, ilgi gösterirsin. O bunu yapmaz ama o yapmasa da sen devam edersin. Bi saatten sonra karşındaki bunu şöyle düşünür " ben ilgi göstermek zorunda değilim ama o bana ilgi göstermek zorunda". Aynısı her şey için geçerli. Almadığınız şeyi vermeyin. Her ilişkide (aile, arkadaş, eş,dost) en öne kendinizi koyun. Önce size saygı gösterilmesini bekleyin, önce kendinize saygı duyun. İnanın kendi değerini bilmeyenin kimse değerini bilmiyor.

Umarım doğru olanı seçersin.

Sevgiler.
çok teşekkür ederim abla gibi arkadasım gibi yazmıssınız cok teşekkür ederim

Canım belli ki sen çok iyi kalpli , iyi niyetlisin. Senin yaşadıklarının benzerlerini ben yaşadım ve şuan boşanıyorum. Bence sen de boşanmalısın. Boşandıktan sonraki hayatın bence kesinlikle şimdikinden daha iyi olacak. Unutma iyiler eninde sonunda kazanır. Kalbini ferah tut.

Üniversite 3. sınıfta evlendim eşimle dört yıl çıktık. İnanılmaz bir aşkla evlenmedim ailemin baskısı ve okul hayatımın daha rahat olacağını düşündüm. Evlenene kadar kayınvalidemin demediği yapmadığı kalmadı hepde sustum. Evlendik iki hafta sonra finallere girdim bir ay sonra çalışmaya başladım. Kendi aile şirketimizde, oda annesigilin dükkanında çalışıyordu oda okuyordu. Evlendiğimizin üçüncü günü altınlarımı borç olarak istediler verdim benim borcum varken sen o bileziği nasıl koluna takacaksın dedi. Ki ben eşimin ailesi ezilmesin diye sahte altın taktım. Ödünç bilezik taktım. Geçinemiyoruz dediler eşim ortak olsun dükkana diye geri kalanını da verdim. Vermediğim için kavga çıkarıyorlar sıkıştırıyorlardı işte. Sonra bir şekilde kocamla sürekli kavga ederek kocamı işten kovdular altınları da üç bin bin taksit taksit para olarak verdiler. Ama verene dek kocamda çalışmadı üni bitti, adam evde 1,5 sen yattı. Ben sabah 7 de işe gidiyordum o 7 de yatıyordu oyun oynamaktan. İdare ettim annesi eşimin kardeşlerini bana kalmaya gönderiyordu emrivaki yapıp eve geliyordu işten gelip onlara hizmet ediyordum. Bununla birlikte aile şirketinde çalışmama rağmen it gibi çalışıyordum sabah sekiz akşam sekiz. Babamın felsefesi çalışmayana ekmek yokdu. Hem ev geçindiriyorum hem beraber çalıştığımız abimin mobingi, hem onun ailesiyle imtihan oluyorum. Eşim bir işe girdi bu sürecin sonunda 8 ay çalıştı bende yaşadığım şeylerden ve küçükken uğradığım tacizden patladım ve binlerce mg antidepresan kullandım. 8-9 ay. Ben işi bırakınca eşim zaten askari ücret kazandığı için babam şirkete almayı tavsiye etti. Aile şirketinde işe başladı eşim. Ama bu süreçlerin tamamında evimdeki pirince kadar annem aldı. Kiramın yarısını babam ödedi. Hatta geçenlerde araba almamıza destek oldu yarısını babam verdi. Adam araba aldıktan sonra değişti. Zaten sevgisizdi sarılmazdı öpmezdi sadece sevişeceğimiz zaman dokunurdu bana. Ama şimdi terslemeye ve aşağılamaya başladı. Sesini yükseltmeye başladı. Aşırı yorgunum ne yapacağımı bilmiyorum.
Ne yapacagınız çok açık değil mi?
Silkinip kendinize geleceksiniz ve o lafın gelişi 'adam' diye tabir ettiğim şahsa taktıgınız tüm apoletleri tek tek geri alıp kendisinin gerçekte kim olduğunu hatırlama şansını vereceksiniz.
Rahmetli dedemin bir sözü vardı,sözüm meclisten dısarı ''essege essekliğini bildireceksin,kendini at zannetmeyecek'' derdi.

Ay denyoya bak kendine don alamayacak adam cebine uc kurus girince alti ustu ayri oynuyor. Hazir cocukta yoksa bosan isten de kovdur belesci ailesiyle mutluluklar.

çok teşekkür ederim abla gibi arkadasım gibi yazmıssınız cok teşekkür ederim
Ne demek canım. İçimden geleni, kendi kız kardeşimin başına gelse ne derdim onu yazdım. Ayrıca Her şeyi geçtim, hiç bir sağlık sorunu yokken ve ikiniz de okuyorken, senin çalışıp, onun evde sabahlara kadar oyun oynayıp yatması bile tek başına bir sebep. Sana soruyorum : "Seven insan sevdiği iş-güç-aile-okul çemberinde ezilirken, gönlü rahat evde oturup oyun oynayabilir mi?" 2. Sorum ise, sen sana takılan altınları vermişsin eşine ve bu geri ödenmiş. Anladığım kadarıyla eşin evde yatarken bu altından gelen parayı kullandı. Sana altınların geri verildi mi? Bak bu yazdığımın gerçekten maddiyatçılıkla alakası yok, sadece insan enayi yerine koyuluyor ben ona üzülüyorum. Senden alsın, sen çalış, senden alınanla evde yatsın, annen pirincine kadar alsın, baban arabaya yardım etsin. Yani bunlar bi yana, sana sevgi de vermiyor. Hani bazı insanın götürdüğü çok olur ama en azından tatlı dilli olur, sevmeyi bilir, o da yok. Tutulur tarafı yok canım.

Sadece merak ettim. Bu konuları açık bir şekilde eşinle konuşmayı hiç denedin mi? Suçlamadan durum tespiti yaparak. Sorunlarını anlattın mı?

Evet defalarca anlattım ama 15 gün iyi oldu sonra tekrar saçma seyler ortaya cıktı. Bu süreçte buna benzer o kadar saçma şey yaşadım ki. Eve arkadaşlarını çağırıp sabaha kadar oyun oynaması. Ben işten gelip onlara hizmet etmem. Söyleyince tamam demesi sonra tekrar başlaması. 7 erkeğin arasında tek kadın olarak oturmam kıskanç olmaması iyi ama kapalı biriyim işten gelince rahat etmek istiyorum demelerim ama asla değişmemesi. Yalnız başımıza kahve içmezdik bile. Binbir kavga ile anlattım sakince anlattım cilve ile ama yok bu aşamaya gelmek için bile çok uğrastım

Evet defalarca anlattım ama 15 gün iyi oldu sonra tekrar saçma seyler ortaya cıktı. Bu süreçte buna benzer o kadar saçma şey yaşadım ki. Eve arkadaşlarını çağırıp sabaha kadar oyun oynaması. Ben işten gelip onlara hizmet etmem. Söyleyince tamam demesi sonra tekrar başlaması. 7 erkeğin arasında tek kadın olarak oturmam kıskanç olmaması iyi ama kapalı biriyim işten gelince rahat etmek istiyorum demelerim ama asla değişmemesi. Yalnız başımıza kahve içmezdik bile. Binbir kavga ile anlattım sakince anlattım cilve ile ama yok bu aşamaya gelmek için bile çok uğrastım
Anlattıkça gözümde batıyor adam resmen. Böyle biriyle yollarını ayırmak ancak seni daha güzel yollara sokar. Sakince ailene durumunu anlat, değişmediğini söyle, böyle birinin ne koca ne baba olamayacağını anlat, defalarca konuştuğunu söyle ve kararlı dur. Ailen de görüyordur, sana destek olacaklardır.

Ben şunu sormak istiyorum bosanirsaniz ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Ailenizle mi yaşayacaksınız ?
Ne iş yapacaksınız?
Aile sirketi dediginiz yerde sizi köle gibi çalıştırmışlar evlenmeniz için size baskı yapmışlar .
Kısaca demek istediğim ailenizden bağımsız bir hayat kurmaya çalışın.Bosanip aileyle yaşamanız sizi daha iyi bir noktaya getirmez.
Bu kez dul kadın baskısı yaparlar size.

Elin tek hücreli amipini beslemeleri doğru değil besledikce arsizligi ele almış.
Bosansaniz arabada hak iddia edecek utanmadan pis herif.

Adamı anlattıkça midem bulandı ne olursun senin gibi kaliteli bir kadını öyle boş beleş herife harcatma gözünü seveyim. Gtünün bokuyla adam olmuş haspam

Anlattığın evliliğin elle tutulur tek bir yanı var mı? Ben göremedim de.

Fikirlerim size ne kadar yardımcı olur bilmiyorum ama birkaç birşey söylemek isterim. Parasız,ekmeksiz,susuz evlilik olabilir,eşin hasta olur çalışamaz,bir mesleği yoktur sürekli aynı işi yapamayabilir ama sevgisiz olmaz.

Sevgiyi hissetmiyorsan uğraşırsın hissetmek için ama hala hissedemiyorsan orda durman senin kendi kul hakkına girmen demektir.

Hani bir söz var ya; "düzenim bozulur,hayatım alt üst olur diye endişe etme.

Nerden biliyorsun hayatının altının üstünden daha iyi olmayacağı"
Sizin burada yapacağınız en önemli şey kalbinizin sesini dinlemek olacaktır. Ben bu şekilde ne kadar devam edebilirim,ben bu şekilde ne kadar katlanabilirim, daha ne kadar susmam gerekiyor bunların cevapları hep sizde. Size burda bir sürü insan tavsiyeler verebilir. Kimisi mantıklı kimisi mantıksız gelebilir ama nihai kararı kesinlikle sizin ve kalbinizin vermesi gerekiyor. Ama şunu asla unutmayın ki
Siz ayağa kalkmadan önce bütün insanlar kendilerini sizden uzun zanneder. Hakkınızda hayırlısı olsun. Umarım kalbinizin mutmain olacağı kararı verirsiniz.

X