Kız ben sana kıyamam. Öncelikle diyeyim balık baştan kokar. En başta altınlarını almak için seni darlayıp sıkıştırmışlar. Ben insanın eşiyle varlığı da darlığı da paylaşmasından taraf biriyim ama karşı tarafın ailesinin sorumluluğunu komple almak buna girmez. Bu bir.
İkincisi, muhtemelen çok gençsin. Şimdi boşanmak gözünde çok büyüyor. Evli biri olarak yazıyorum sana, Allah kimsenin başına bunu düşünme durumu vermesin. İnsan boşanmak için evlenmez sonuç itibari ile. Ama senin durumunda inan boşanmak en mantıklısı. Çünkü adam olmayanı çok seversen, çok ilgi gösterirsen, çok verirsen şekli değişir. Adam olana bir şey olmaz ama haketmeyenler öyle şekil değiştirir ki şaşıp kalırsın. Bi laf var "çok sevgi nankörlük getirir" diye gerçekten çok doğru.
Son olarak unutma ilişki bir "AL-VER" dengesidir. Sadece verilen ilişkide karşı taraf öyle bir raddeye gelir ki her şeyi kendine hak görür, senin yapman gereken zorunluluklar olduğunu düşünür. Çok basit, sen eşine sürekli sarılırsın, seversin, ilgi gösterirsin. O bunu yapmaz ama o yapmasa da sen devam edersin. Bi saatten sonra karşındaki bunu şöyle düşünür " ben ilgi göstermek zorunda değilim ama o bana ilgi göstermek zorunda". Aynısı her şey için geçerli. Almadığınız şeyi vermeyin. Her ilişkide (aile, arkadaş, eş,dost) en öne kendinizi koyun. Önce size saygı gösterilmesini bekleyin, önce kendinize saygı duyun. İnanın kendi değerini bilmeyenin kimse değerini bilmiyor.
Umarım doğru olanı seçersin.
Sevgiler.