Dayanamıyorum, Kararda veremiyorum boşanmalı mıyım?

zezeciko

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2022
12
8
30
Üniversite 3. sınıfta evlendim eşimle dört yıl çıktık. İnanılmaz bir aşkla evlenmedim ailemin baskısı ve okul hayatımın daha rahat olacağını düşündüm. Evlenene kadar kayınvalidemin demediği yapmadığı kalmadı hepde sustum. Evlendik iki hafta sonra finallere girdim bir ay sonra çalışmaya başladım. Kendi aile şirketimizde, oda annesigilin dükkanında çalışıyordu oda okuyordu. Evlendiğimizin üçüncü günü altınlarımı borç olarak istediler verdim benim borcum varken sen o bileziği nasıl koluna takacaksın dedi. Ki ben eşimin ailesi ezilmesin diye sahte altın taktım. Ödünç bilezik taktım. Geçinemiyoruz dediler eşim ortak olsun dükkana diye geri kalanını da verdim. Vermediğim için kavga çıkarıyorlar sıkıştırıyorlardı işte. Sonra bir şekilde kocamla sürekli kavga ederek kocamı işten kovdular altınları da üç bin bin taksit taksit para olarak verdiler. Ama verene dek kocamda çalışmadı üni bitti, adam evde 1,5 sen yattı. Ben sabah 7 de işe gidiyordum o 7 de yatıyordu oyun oynamaktan. İdare ettim annesi eşimin kardeşlerini bana kalmaya gönderiyordu emrivaki yapıp eve geliyordu işten gelip onlara hizmet ediyordum. Bununla birlikte aile şirketinde çalışmama rağmen it gibi çalışıyordum sabah sekiz akşam sekiz. Babamın felsefesi çalışmayana ekmek yokdu. Hem ev geçindiriyorum hem beraber çalıştığımız abimin mobingi, hem onun ailesiyle imtihan oluyorum. Eşim bir işe girdi bu sürecin sonunda 8 ay çalıştı bende yaşadığım şeylerden ve küçükken uğradığım tacizden patladım ve binlerce mg antidepresan kullandım. 8-9 ay. Ben işi bırakınca eşim zaten askari ücret kazandığı için babam şirkete almayı tavsiye etti. Aile şirketinde işe başladı eşim. Ama bu süreçlerin tamamında evimdeki pirince kadar annem aldı. Kiramın yarısını babam ödedi. Hatta geçenlerde araba almamıza destek oldu yarısını babam verdi. Adam araba aldıktan sonra değişti. Zaten sevgisizdi sarılmazdı öpmezdi sadece sevişeceğimiz zaman dokunurdu bana. Ama şimdi terslemeye ve aşağılamaya başladı. Sesini yükseltmeye başladı. Aşırı yorgunum ne yapacağımı bilmiyorum.

Üniversite 3. sınıfta evlendim eşimle dört yıl çıktık. İnanılmaz bir aşkla evlenmedim ailemin baskısı ve okul hayatımın daha rahat olacağını düşündüm. Evlenene kadar kayınvalidemin demediği yapmadığı kalmadı hepde sustum. Evlendik iki hafta sonra finallere girdim bir ay sonra çalışmaya başladım. Kendi aile şirketimizde, oda annesigilin dükkanında çalışıyordu oda okuyordu. Evlendiğimizin üçüncü günü altınlarımı borç olarak istediler verdim benim borcum varken sen o bileziği nasıl koluna takacaksın dedi. Ki ben eşimin ailesi ezilmesin diye sahte altın taktım. Ödünç bilezik taktım. Geçinemiyoruz dediler eşim ortak olsun dükkana diye geri kalanını da verdim. Vermediğim için kavga çıkarıyorlar sıkıştırıyorlardı işte. Sonra bir şekilde kocamla sürekli kavga ederek kocamı işten kovdular altınları da üç bin bin taksit taksit para olarak verdiler. Ama verene dek kocamda çalışmadı üni bitti, adam evde 1,5 sen yattı. Ben sabah 7 de işe gidiyordum o 7 de yatıyordu oyun oynamaktan. İdare ettim annesi eşimin kardeşlerini bana kalmaya gönderiyordu emrivaki yapıp eve geliyordu işten gelip onlara hizmet ediyordum. Bununla birlikte aile şirketinde çalışmama rağmen it gibi çalışıyordum sabah sekiz akşam sekiz. Babamın felsefesi çalışmayana ekmek yokdu. Hem ev geçindiriyorum hem beraber çalıştığımız abimin mobingi, hem onun ailesiyle imtihan oluyorum. Eşim bir işe girdi bu sürecin sonunda 8 ay çalıştı bende yaşadığım şeylerden ve küçükken uğradığım tacizden patladım ve binlerce mg antidepresan kullandım. 8-9 ay. Ben işi bırakınca eşim zaten askari ücret kazandığı için babam şirkete almayı tavsiye etti. Aile şirketinde işe başladı eşim. Ama bu süreçlerin tamamında evimdeki pirince kadar annem aldı. Kiramın yarısını babam ödedi. Hatta geçenlerde araba almamıza destek oldu yarısını babam verdi. Adam araba aldıktan sonra değişti. Zaten sevgisizdi sarılmazdı öpmezdi sadece sevişeceğimiz zaman dokunurdu bana. Ama şimdi terslemeye ve aşağılamaya başladı. Sesini yükseltmeye başladı. Aşırı yorgunum ne yapacağımı bilmiyorum.
Boşan, sakın çocuk yapma bu adamdan..

Bu durumda boşanmanız en sağlıklısı gibi duruyor çocuk olmadan ayırın yollarınızı böyle bir adamla ve ailesiyle hayat geçmez. Siz iki kişi hayatı paylaşmıyorsunuz ki her şeyi sizin sırtınızda tek başınıza zaten yaşıyorsunuz bu evliliği. Hayat bu kadar sevgisizliği ve yükü taşımak için çok kısa

Yazdıklarınızı okurken ağlıyorum. Sevgisizlikten yalnız kalmaktan hep çaba göstermekten çok yoruldum. Teşekkür ederim gerçekten
Ya gerçekten üzüldüm sen ağlama o ağlasın. Sen onun yüzüne hiç gerçekleri dememişsin onun rahatlığı gelmiş ona. Bir kere deseydin babam sayende işin var ben çalışırken sen yatıyordun diye bak bakalım o horozluklarından eser kalıyor muydu... Ama olan olmuş en azından gördün gerçek yüzünü. Çok nahif bir yapın var belli ki her seyi sineye çekmişsin ama dik dur senin ona ihtiyacın yok onun sana ihtiyacı var. Ömür boyu böyle birini çekersen kendine yazık edersin. Ne kadar imrendim sana çok güçlüsün deli gibi çalışıp emek veriyorsun biraz da kendine güven bu sülük adamla ve ailesiyle devam etme.

Çok güzel ifade etmişsiniz kendinizi.
Babanız disiplinli adammış genelde böyle adamlar eser gürler ama kol kanat gerer. Siz onların baskısından kurtulmak için evliliği tercih etmişsiniz ama en azından babanızla ve ailenizle daha mutlu olursunuz. Babanızın da sizi evlilikte desteklemesi de size olan sevgisinden merak etmeyin.
Eşinizin ailesi de hem eşinizi işten ayırıp hem de hala çocuklarını sizin bakmanız için ne yüzle gönderiyor? Belli ki durumunuz onlardan daha iyi ailesinin umrunda değil nasıl olsa geçiniyorlar diyorlar.
Tertemiz boşanırsınız inşallah.

Ne desem bilemiyorum, Stockholm sendromu mu yaşıyorsun nedir bilmiyorum ama bu adam sana yeteri kadar zarar vermiş . Bu kadar yeter deyip bu yükü sırtından atmanın zamanı gelmiş . Ailecek kurtulun yani daha doğrusu. Senin ne kadar güçlü bir kadın olduğun yazdıklarından belli oluyor. Başkaları için çok şey yapmışsın . Şimdi kendin için bir şeyler yap 💕

Artarak devam eder. Çocuk yapma. Boşan

Ya gerçekten üzüldüm sen ağlama o ağlasın. Sen onun yüzüne hiç gerçekleri dememişsin onun rahatlığı gelmiş ona. Bir kere deseydin babam sayende işin var ben çalışırken sen yatıyordun diye bak bakalım o horozluklarından eser kalıyor muydu... Ama olan olmuş en azından gördün gerçek yüzünü. Çok nahif bir yapın var belli ki her seyi sineye çekmişsin ama dik dur senin ona ihtiyacın yok onun sana ihtiyacı var. Ömür boyu böyle birini çekersen kendine yazık edersin. Ne kadar imrendim sana çok güçlüsün deli gibi çalışıp emek veriyorsun biraz da kendine güven bu sülük adamla ve ailesiyle devam etme.
Gerçekten teşekkür ederim.

Bu kelimeyi çok sevmiyorum ama şu an tam yeri.ama ben yine de yazmayip size bırakayım.sunu söyleyeyim, değer vermeyene değer verme! mutlu edenle mutlu olunur konu sahibesi.. yolun sonu belli aksiyon alın biran önce 👍

Ah ya ah ya…
arkana bakmadan boşa şu hıyarı.
Çocuk olmadığında evlenip boşanmak konu dahi olmuyor…
Araba alınca hiç şaşmadı, çapsız erkeklerin hepsinde bi hadsizlik boy gösteriyor.
Kadın darlıkta erkek varlıkta tanınır diye boşuna demiyorlar. O yuzden erkeği alıp zengin etmeyelim zengin erkek bulalım:KK48::KK48:

Kadın darlıkta erkek varlıkta tanınır diye boşuna demiyorlar. O yuzden erkeği alıp zengin etmeyelim zengin erkek bulalım:KK48::KK48:
Aslında bu konu insanın doğasının iyi mi kötümü olduğu, bollukta fıtratını bozup bozmaması ile ilgili…

Mesela kadının ailesi ev verir otursunlar diye.
Adam bir çivi dahi çakmaz. Ben böyle insanları da çok gördüm.

Yada kadının annesi yada babası kızlarına bilezik alır, adam o bilezikleri yiyene kadar rahat etmez.

Konu sahibinin kocası daha başından belliymiş, adamın ailesi altınları alana kadar yaptıkları terbiyesizlik ortada…

Hep derim böyle adamları tak diye en başta boşayacaksın.

Konu sahibi boşanmak istesin bak araba gidecek diye neler olacak…

Birde damatları, asla ama asla kadın tarafı yanına işe almayacak.

Ben böyle birini tanıyorum, adam kızına ev aldı/ torununu özel okulda okutuyor/ evin fatura ve yemek ihtiyaçlarını karşılıyor/ kızına harçlık veriyor ya böyle kocaya ihtiyaç var mı Allah aşkına. Damatta kp eline para vermiyor diye söyleniyor oturda ek işe git be adam donuna kadar alıyor işte…

X