• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dayanamiyorum evlenmek istiyorum

şaka mı bu evliliği çocuk oyuncağı sanıyorsun:KK57:

evlilik bu evlilik evcilik değil:KK53::KK14:
Bunda gulunecek ne var? Üniversite de evlenmek istiyorum diye neden burada çocuk ilan edildim ben? Bunu yapan deneyen,basaran bir cok insan var.
belki ailem cok baskıcı
belki gerçekten bazi seyler yasiyorum kotu anlamda
SIZIN ICIN konusmuyorum ama genel olarak eşinden memnun olmayan sürekli tartisan kavga halinde olan ya da evlenir evlenmez hamile kalan hayatini yasayaman kadinlar burda bana evliligi kotuluyor veyahut dalga geçiyor.
Herkesin evliligi hayati ayni olmaz,Olmak zorunda da değil
belki ailem erkek arkadasimla birlikte olmamami istiyor(sevgili olarak) ya da ben günah olduğunu düşünüyorum
belki evlilik benim için guzel bir şey
belki sevdiğim insanla erken yasta "ilkleri" yaşamak istiyorum
hemen toz pembesin evliligi bilmiyorsun cok kotu bir şey kaka diyen tayfa çıkmış ortaya
saygisizlik bu cidden...

Ben de çok şaşırıyorum, o yaşlarda ne bileyim yurtdışı hayali olurdu, ülkeyi kurtarırdın, okulunda kantin keyfi yapardın, sevgilinle gezerdin, en kötü kütüphanede sabahlardın filan. Yeni nesile bakıyorum bodoslama evlilik hayaline dalıyorlar. O yaşlarda öyle hayaller vardı ki evliliğe yer kalmazdı akla gelmezdi. Vallahi şaşırıyorum.
Emin ol yurtdışı hayali bende de var.ama ben her seyi onunla yapmak istiyorum
ve buna gulemezsin yorum yapmak (bu anlamda)sana dusmez!

Emin ol yurtdışı hayali bende de var.ama ben her seyi onunla yapmak istiyorum
ve buna gulemezsin yorum yapmak (bu anlamda)sana dusmez!

Küçükhanım buraya konu açmışsın, ben de istediğim yorumu yaparım. Ben orada gülmüş müyüm bir bak bakalım. Gülmekten ziyade daha çok sana üzülmüşüm. Burada konu açıp beğenmediğin yorumlara böyle cevaplar yazamazsın. Düşünceler paylaşılsın istemiyorsan açmasaydın konu, hangi konuya nasıl yorum yapacağımı sana sormayacağım, saygı terbiye çerçevesinde istediğim yorumu yaparım. Yaptığım yorumlarda da bir saygısızlık yok.

Küçükhanım buraya konu açmışsın, ben de istediğim yorumu yaparım. Ben orada gülmüş müyüm bir bak bakalım. Gülmekten ziyade daha çok sana üzülmüşüm. Burada konu açıp beğenmediğin yorumlara böyle cevaplar yazamazsın. Düşünceler paylaşılsın istemiyorsan açmasaydın konu, hangi konuya nasıl yorum yapacağımı sana sormayacağım, saygı terbiye çerçevesinde istediğim yorumu yaparım. Yaptığım yorumlarda da bir saygısızlık yok.
Hakaret etmeden gayet güzel dalga gecebiliyorsunuz.Insanlari dalgaya almayi birakin aartik.Kucuk hanim demene de gerek yok.

Size çocuk muamelesi yapilma sebebi "evlenmek istiyorum GEREKİRSE calisiriz" diyecek kadar pembe gözlüklü, hayatin gercekleriyle tanismamis, her şey hadi istiyorum olsun diyebilecek kadar kolay saniyor olmaniz.

Eğer biraz olsun olgun olsaydiniz ve hayati tabisaydinz bu cümleyi kurmazdiniz.

İkincisi de bu kadar niyet var "istiyorummmmmmm" diye haykiracak kadar ama devlet ne veriyor bir kira ne kadar onu bile arastirmadan küçük cocuklarin oyuncak ister gibi "istiyorummm, dayanamıyorumm" diye haykiriyor olusunuz..

Ki buraya "dayanamıyorum evlenecegim" yazmanizda ki amaç nedir düşünceleri istemiyorsaniz. buyrun gidin evlenin ne yapalim ki.. evi biz mi doseyecegz ki haber veriyorsunuz konu acarak anlamadim.

Profilinde 22yaşında olduğun yaziyor cok erken degil ama ikinizde okuyorsunuz ve hicbirseyiniz yok bu durum evlenmek için sıkıntılı
Çunku paran olmassa heves ettigin hicbir eşyan olmayacak belki zar zor gecineceksin .. haa burda 10 sene 9 sene sevgili olanlar varmiş ben oyle birsey yapmazdım oyuzden yillarca bekle diyemem ama okul bitsin mesleginiz olsun diye beklemek zorundasin şuan acele edersen evlilikten umduğunu bulamacagina emin ol
Herse sabah gozlerine bakarak uyanmak yok sarilarak uyumak yok esya filan gözünü boyamasın yanarsın :))

Size çocuk muamelesi yapilma sebebi "evlenmek istiyorum GEREKİRSE calisiriz" diyecek kadar pembe gözlüklü, hayatin gercekleriyle tanismamis, her şey hadi istiyorum olsun diyebilecek kadar kolay saniyor olmaniz.

Eğer biraz olsun olgun olsaydiniz ve hayati tabisaydinz bu cümleyi kurmazdiniz.

İkincisi de bu kadar niyet var "istiyorummmmmmm" diye haykiracak kadar ama devlet ne veriyor bir kira ne kadar onu bile arastirmadan küçük cocuklarin oyuncak ister gibi "istiyorummm, dayanamıyorumm" diye haykiriyor olusunuz..

Ki buraya "dayanamıyorum evlenecegim" yazmanizda ki amaç nedir düşünceleri istemiyorsaniz. buyrun gidin evlenin ne yapalim ki.. evi biz mi doseyecegz ki haber veriyorsunuz konu acarak anlamadim.

Gerekirse calisirizdan kastım devlet 10 bin tl veriyor
her seyi en ince ayrintisina kadar arastirdim
evet gerekirse yanlis bir kelime oldU
hem o parayi alip hem calisiriz demek istedim ben orda

http://www.ensonhaber.com/okurken-evlenenlere-mujde-2013-11-01.html
On bin lirayı hibe etmiyorlar yanlış anlamışsınız. Bir yıl ödeme yapmıyorsunuz ama sonra üç yılda on bini geri ödüyorsunuz. Diğeri de toplamda 13 bin liralık bir kredi oda bildiğiniz öğrenci bursu. Üç yüz lira beş yüz lira verecek devlet. Bu parayla iki kişi nasıl evlenip nasıl geçineceksiniz? Ev kurmak o kadar basit değil. Beyaz eşyası koltuğu yatağı ufak tefekleri... Her ay gelen faturalar, ev işleri ve dersler ne olacak?

On bin lirayı hibe etmiyorlar yanlış anlamışsınız. Bir yıl ödeme yapmıyorsunuz ama sonra üç yılda on bini geri ödüyorsunuz. Diğeri de toplamda 13 bin liralık bir kredi oda bildiğiniz öğrenci bursu. Üç yüz lira beş yüz lira verecek devlet. Bu parayla iki kişi nasıl evlenip nasıl geçineceksiniz? Ev kurmak o kadar basit değil. Beyaz eşyası koltuğu yatağı ufak tefekleri... Her ay gelen faturalar, ev işleri ve dersler ne olacak?
Not: Evlenen öğrencilere ev de vermiyorlar isterseniz kız ve erkek yurtlarında ayrı ayrı kalıyorsunuz.

Gerekirse calisirizdan kastım devlet 10 bin tl veriyor
her seyi en ince ayrintisina kadar arastirdim
evet gerekirse yanlis bir kelime oldU
hem o parayi alip hem calisiriz demek istedim ben orda

Evlenin öyleyse buradaki yorumlara gore mi karar vereceksiniz? Yani biz ne yapabiliriz sizin icin? Konuyu acma nedeniniz nedir onu yazarsaniz daha iyi yorum yapariz

Evlenme diyenlere kizmak için acmadiniz konuyu galiba?

(Ayrıca ev de kredi de sandiginiz gibi değil arkadaşlar yazmis dogrusunu daha iyi arastirin)

ailesinin dort tane evi Var
ona iki tane verecekler
ikimizde calisacagiz
devletren gelen az bir rakam
ve ananem bana ayda 200-300 tl veriyor

sen ne yapmaya çalışıyorsun gerçekten anlamadım. Yorumumu yazmışım, saygısız hiç bir şey yok. Küçük yaşta evlenmek isteyenlere yazılan şeyler, senin üslubun ise hiç hoş değil. Bence evlenmeden önce üslubunu düzeltmeyi öğren tıpkı yetişkin insanlar gibi.

sen ne yapmaya çalışıyorsun gerçekten anlamadım. Yorumumu yazmışım, saygısız hiç bir şey yok. Küçük yaşta evlenmek isteyenlere yazılan şeyler, senin üslubun ise hiç hoş değil. Bence evlenmeden önce üslubunu düzeltmeyi öğren tıpkı yetişkin insanlar gibi.
Yorum yapmama ozgurlugun var...

ailesinin dort tane evi Var
ona iki tane verecekler
ikimizde calisacagiz
devletren gelen az bir rakam
ve ananem bana ayda 200-300 tl veriyor

Kendimden örnek vermekten hiç hazzetmem ama dayanamadım. Benim de annemin üzerime yaptığı bir evim var erkek arkadaşımın da aynı şekilde ailesinden gelen bir evi var. Geçtim bunu erkek arkadaşım da ben de mesleğimizi aldık. Kendisi çalışıyor ve bende atanana kadar bekliyoruz. Niye biliyor musun? Her şeyimiz tam olsun ve kendimiz yapalım diye. Balayımız da istediğimiz gibi olsun evimiz de istediğimiz gibi döşensin diye uğraşıyoruz.
Çünkü benim çevremde çok kişi aileye güvendi evlendi ama aileler iş ciddiye binince bize mi güvendiniz dedi. Kimsenin ipiyle kuyuya inilmez. Hazıra dağ dayanmaz. Aileden gelen harçlıkla yuva ev kurulmaz. Adı üstünde siz de ayrı bir aile olacaksınız bu sorumluluğu harçlık alarak mı üstünüze alacaksınız?
Sizin kızınız sizden harçlıkla ev geçindirmeye kalksa ne düşünürsünüz? Siz eğitimine üniversitesine para dökün mesleğini eline alsın diye o sizin harçlıklarla evlenme hayalleri kursun ne hissedersiniz.
Benim kızım böyle bir şey yapsa ben üzülürüm. Daha mesleğini eline almadan nedir bu evlilik merakı derim.
Ki evlilik gerçekten toz pembe değil. Ne kadar aşık olsan da sevsen de aynı evde ve hayatın zor koşulları girince ortaya birbirinizi yorarsınız.
Düşünsene aileden 300 devletten 300 diye hesap kitap yapacaksın eve geleceksin ev işleri gece olcak dersin ödevin. Neden bu yaşında bunları omuzlarına almaya çalışıyorsun. Üç sene sonra her şeyi kendi emeğinizle gelirinizle kimseye bağlı olmadan yapsanız daha güzel değil mi? O zaman hayallerin de daha yerine gelmez mi? Belki daha hayallerindekine uygun bir teklif alırsın, gelinliğin tam hayalindeki gibi olur. Evin öğrenci evi gibi olmaz da hayalindeki ev gibi olur. Değmez mi beklediğine ben bunu anlayamıyorum işte.

Back
X